به گزارش مشرق، دکترفتح الله امی روزسه شنبه درگفت وگو با خبرنگارعلمی ایرنا به مناسبت هفته جهانی فضا با شعار ' سنجش از دور- توانمندسازی آینده ' افزود: براساس قطعنامه ای که در سال 1999 درمجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد، از 4 تا 10 اکتبر (13 تا 19 مهر) هفته جهانی فضا نامگذاری شد؛ این روز به مناسبت پرتاب اولین ماهواره ساخت بشر درجهان ثبت شده است.
وی با اشاره به اینکه از زمانی که این کار شگفت انگیز به دست بشر انجام شد تا کنون تحولات بسیار زیادی در زندگی بشر به لحاظ فناوری فضایی ایجاد شده است،افزود: فناوری فضایی یکی از قله های فناوری و بسیاری از دستاوردهای فضایی تاثیرمستقیم در زندگی بشر داشته است.
امی اظهارکرد:مهمترین این تحولات، ارتباطات است؛ استفاده از فناوری فضایی و دستیابی به فناوری ارتباطات و ابداع تلفن همراه کمک بسیاری به زندگی بشر کرده است، به کارگیری فناوری تلفن همراه و گسترش آن در چند سال گذشته نشان می دهد ارتباطات و اطلاعات نقش اساسی در پیشرفت انسان دارد.
وی با اشاره به شعارسال هفته جهانی فضا ادامه داد:البته سنجش از دور به لحاظ اهمیتی که در زندگی بشر دارد، امسال جزء شعارهای هفته فضایی قرار گرفته است؛ فقط یکی از آثار فناوری فضایی، موضوع سنجش از دور و حفظ محیط زیست انسان در کره زمین است.
امی با بیان اینکه با مانیتورینگی که توسط ماهواره ها از زمین انجام می شود و نتایجی که به دست می آید، می توان از منابع و امکانات زمین بهره برداری درست انجام داد.
وی گفت: سنجش از راه دور در فناوری فضا ما را نسبت به حوادث پیش رو از قبیل توفان، سیل، سونامی و زلزله در این کره خاکی مطلع می کند وامکان کمک به بشریت در اقصی نقاط دنیا را فراهم می سازد، حتی استفاده از این فناوری می تواند حوادث ناگوار طبیعی را پیش بینی کند و آثار تخریبی آن را به حداقل برساند.
وی یادآورشد:بسیاری ازدستاوردهای فضایی تاثیر مستقیم در زندگی بشریت داشته ، به طور مثال موضوع فناوری آیرودینامیک که درفناوری فضایی استفاده می شود، موجب شده مصرف انرژی را به حداقل برساند.
امی بیان کرد: آیرودینامیک بودن خودروهای ساخته شده درحال حاضر نیزاز دستاوردهای فضایی است، زیرا برای ارسال ماهواره ها، اعزام انسان به فضا وحمل و نقل هوایی ازاجسامی استفاده شده که به صورت آیروپول هستند، اینها دودی شکل هستند و به لحاظ اینکه نیروی کاهنده را در فضا وهوا کاهش دهند از این فناوری استفاده شده است که به دنبال آن کاهش مصرف سوخت را به همراه دارد و از این فناوری در خودروها برای کاهش مصرف سوخت استفاده شده است.
وی اظهارکرد: استفاده از انرژی خورشیدی ( سولار) برای اولین باردر فضا وماهواره ها بهره برداری شد، از آن پس دیده شد که استفاده از این انرژی چگونه در زندگی بشر وکاهش گازهای آلاینده که ازسوخت های فسیلی بود ، تاثیر دارد.
رییس پژوهشگاه هوافضا ، با اشاره به اینکه انرژی خورشیدی، انرژی لایتناهی است وهرگز تمام نخواهد شد افزود: 10 هزار برابر از آنچه بشر در زمین مصرف دارد، خورشید به زمین انرژی می دهد ، اما ما قدرت بهره برداری از آن را نداریم.
رییس پژوهشگاه هوافضا بیان کرد:یکی دیگراز مهمترین دستاوردهای فناوری فضایی، پلیمرها و کامپوزیت ها هستند که برای سبک سازی اجسام فضایی و هوایی وارد تکنولوژی ساخت اجسام هوانورد وفضانورد شد و امروزه این فناوری در انواع وسایل و تجهیزات مورد استفاده قرار گرفته که سبب سبک سازی، مقاوم سازی و ارزان سازی تجهیزات شده است.
وی درخصوص وضعیت ایران در استفاده از فناوری فضایی بیان کرد: واقعا علم انتها ندارد، هرچقدردر این حوزه کارکنیم بازهم جا برای کاوش بیشتر وجود دارد؛ اما ما نیز ناچار به بهره برداری از از فناوری فضایی هستیم.