سرویس جهان مشرق - برای مخاطبان مشرق که طی سه و نیم سال گذشته پیگیر «سلسله گزارشهای تحلیلی - میدانی سوریه» بودهاند، از تحولات میدانی در جبهههای «حلب، حمص، حماه، دمشق» گزارشهایی تهیه شده است که در ادامه میخوانید.
تحولات میدانی جبهه حلب
سیطره ارتش سوریه و هم پیمانان بر سرپلهای حساس منطقه
نیروهای ارتش سوریه و گروه های عضو محور مقاومت طی روزهای گذشته و همزمان با پایان طرح آتش بس یکجانبه در حلب و شکست مذاکرات سیاسی با مشارکت 20 کشور موثر بر پرونده بحران در سوریه زمام امور را بدست گرفته و عملیات های گسترده خود را در محورهای داخلی و حاشیه ای آن آغاز کرده اند. جبهه های حلب دو روز پس از پایان آتش بس دولت سوریه مجددا شعله ور شده است. تلاش های کشورهای حامی گروه های تروریستی تکفیری در منطقه برای به توقف کشیدن عملیات نظامی در این شهر پس از برخورد قاطع ایران، سوریه، روسیه، چین، مصر و عراق، با شکست مفتضحانه ای مواجه گردیده و اجلاس سوئیس که وظیفه ارائه راه حلی برای توقف درگیری ها را بر عهده داشت نیز حتی موفق به ارائه بیانیه پایانی نیز نشد.
همه این شواهد حکایت از آن دارد که دو طرف و خصوصا کشورهای حامی محور مقاومت عزم خود را برای تحمیل شروط بر طرف مقابل از طریق کنترل کامل بر شهر حلب و پاکسازی آن از هرگونه حضور و فعالیت ائتلاف دو گروه تروریستی تکفیری ارتش آزاد و القاعده جزم کرده اند. عملیات نظامی نیروهای دولتی سوریه و هم پیمانان آنها در محورهای حلب در حالی آغاز شده که دیگر شاهد اعتراضات پررنگ بین المللی علیه آن نیستیم. در ادامه عملیات نیروهای ارتش سوریه و گروه های هم پیمان آن (لشگر فاطمیون، حرکت النجباء، حزب الله، بسیج مردمی سوریه) برای پاکسازی مناطق بخش های غربی و جنوبی شهر حلب منابع میدانی از سیطره کامل بر چند منطقه راهبردی خبر می دهند.
به گزارش مشرق، هدف از این عملیات سیطره بر سرپلهای حساس مشرف بر دشت بخش غربی و جنوب غربی شهر حلب است. حملات نیروهای خودی در ساعات انتهای شب گذشته از مبدا دانشکده نظامی (الكليات العسكرية) منطقه راموسه حلب در سه محور با گلوله باران شدید مواضع دو گروه تروریستی تکفیری ارتش آزاد و القاعده در منطقه آغاز شده و پس از چندین ساعت نبرد شدید در ساعات ابتدایی صبح امروز کنترل کامل تل البازو (تلة أحد) و مقر گردان پدافند هوایی (كتيبة الدفاع الجوي) را بدست گرفته اند.
{$sepehr_media_1829021_400_300}
اهمیت سیطره بر مواضع جدید در مسائل زیر قرار دارد:
1 - تل (تپه) البازو مشرف بر خطوط تدارکاتی و مراکز استقرار تروریستهای تکفیری مستقر در خان طومان و سایر مناطق حاشیه جنوبی شهر حلب تا مدرسه "الحکمه و مجتمع آپارتمانی 1070 واحدی" واقع در بخش غربی آن بوده و با سیطره نیروهای محور مقاومت بر آن و استقرار واحدهای توپخانه، موشکی، ضد زره و ادوات این مسیر تدارکاتی بطور کامل قطع خواهد شد.
2 - زمینه لازم برای گسترش عملیات پاکسازی در محورهای البريج (غرب) و دو تپه راهبردی "المؤتة و سيرياتل" واقع در اطراف آن فراهم می آورد.
{$sepehr_media_1829017_400_300}
با سیطره نیروهای ارتش سوریه و هم پیمانان آن بر مناطق جدید تروریستها با سازماندهی دو پاتک سنگین برای اشغال مجدد آنها تلاش کردند که منچر به شکست شد. در این نبردها علاوه بر انهدام دو دستگاه تانک تی 72، دو دستگاه نفربر زرهی و سه دستگاه خودروی تاکتیکال مجهز به تیربار سنگین، دهها تروریست کشته و زخمی شدهاند که اجساد تعدادی از آنها در منطقه باقی مانده است. در میان کشتهشدگان میتوان به "طارق صادق" فرمانده نظامی گروه جیش المجاهدین اشاره کرد.
{$sepehr_media_1829020_400_300}
پیشروی های اخیر ارتش سوریه در حالی به وقوع پیوسته که طی روزهای گذشته گروههای تروریستی تکفیری القاعده و ارتش آزاد با اعلام تشکیل اتاق عملیات مشترک از قصد خود برای عملیات گسترده "شکستن محاصره محلات شرقی حلب تحت عنوان عملیات ابوعمر سراقب" خبر داده بودند. رسانههای دو گروه ارتش آزاد و القاعده تصاویری از کاروان حامل نیرو و سلاح اعزامی از خاک ترکیه منتشر کردهاند که در حال ورود به شمال سوریه هستند.
اما علی رغم جوسازیهای رسانهای گسترده تروریستها در فضای مجازی عملیات شکست محاصره شرق حلب آنها هرگز آغاز نشد که از مهمترین دلائل آن میتوان به مخالفت ترکیه (به دلیل توافقات با ایران، دولت سوریه و روسیه)، عدم توانمندی نظامی گروههای تروریستی تکفیری مستقر در داخل و خارج شهر حلب برای آغاز عملیات نظامی پس از تلفات وحشتناک آنها در جریان عملیات سه ماه پیش در محور راموسه و همچنین وقوف فرماندهان تروریستها بر این موضوع که امکان ایجاد معبر امن جدیدی میان مناطق تحت محاصره با محیط خارج از شهر حلب وجود ندارد اشاره کرد.
در همین زمینه یک فرمانده نظامی نزدیک به گروه ارتش آزاد با انتقاد از سایر گروهها آنها را به دروغگویی در مورد توان نظامی خود متهم کرده است. وی در گفتگو با شبکه الجزیره قطر گروههای دیگر را متهم ساخت که نسبت به توان نیرویی و تسلیحاتی خود مبالغه کرده و در هنگام عمل امکان مشاکت موثر در عملیات نظامی را ندارند. هوشیاری و استقرار گسترده یگانهای پهپادی، بالگردهای نظامی و هواپیماهای جنگی روسی - سوری در آسمان حلب از دیگر عوامل واهمه گروههای تکفیری نسبت به آغاز عملیات نظامی در محورهای این شهر میباشد. طی روزهای گذشته نیروی هوایی روسیه و سوریه بارها خطوط تدارکاتی تروریستها در شهرها و روستاهای حد فاصل شرق استان ادلب تا غرب استان حلب را بشدت بمباران کرده اند. کانون این بمباران ها در اورم الکبری، اورم الصغری، سراقب، عندان، کفرحمره، معاره الارتیق، خان العسل، کفرداعل و حریتان قرار دارد.
همزمان درگیری ها در خطوط تماس محلات بستان الباشا و صلاح الدین واقع در بخش شرقی حلب نیز بصورت پراکنده ادامه دارد. ارتش سوریه شب گذشته 50 خانوار از ساکنین شرق حلب و 8 تروریست تکفیری عضو گروه احرارالشام وابسته به شبکه القاعده را که خواستار خروج از آن بودند علی رغم کارشکنیها و تیراندازیهای ارتش آزاد و القاعده به مکان امنی منتقل کرد. خانوادههای خارج شده به اردوگاهی در بخش غربی حلب و تروریستهای تسلیم شده پس از دریافت خدمات درمانی به استان ادلب منتقل خواهند شد. بالگردهای ترابری ارتش سوریه روزانه اقدام به پرتاب اعلامیههای دعوت به تسلیم و خروج تروریستهای تکفیری از محلات شرقی حلب در مقابل دریافت امان نامه و عفو عمومی اعلام شده از سوی دفتر ریاست جمهوری این کشور میکنند.
چندین دستگاه نفربر زرهی مجهز به بلندگوهای بزرگ در خطوط تماس با گروههای تروریستی تکفیری مستقر شده و مرتبا در حال پخش پیامهای صوتی خطاب به گروه های تکفیری برای خودداری از جنگ و استفاده از غیرنظامیان بعنوان سپر انسانی هستند. در مقابل گروه های تروریستی تکفیری جبه هالنصره (القاعده)، احرارالشام (القاعده)، حرکت نورالدین زنکی (ارتش آزاد) و فیلق الشام با استقرار گسترده تک تیراندازان و واحدهای توپخانه و خمپاره انداز بارها اقدام به گلوله باران معابر انسانی اعلام شده از سوی دولت سوریه برای خروج امن غیرنظامیان از شرق حلب کرده اند که موجب شهادت و جراحت غیرنظامیان شده است.
از سوی دیگر محلات بخش غربی شهر حلب که تحت سیطره دولت سوریه قرار دارد بصورت شبانه روزی تحت حملات موشکی و خمپارهای ارتش آزاد و القاعده قرار دارد که طی آن صدها نفر شهید و زخمی شدهاند. این محلات میزبان بیش از یک و نیم میلیون نفر از شهروندان سوری بوده و از تراکم جمعیتی بسیار بالایی برخوردار می باشند. تشدید ضرباهنگ عملیات نظامی و روانی ارتش سوریه و گروه های هم پیمان آن در محورهای شهر حلب موجب بروز اختلافات داخلی میان گروههای تروریستی تکفیری شده است. چند روز پیش منابع میدانی در شرق حلب تاکید کردند که در پی خروج دسته دسته غیرنظامیان از این مناطق گروه های جبهه النصره، احرارالشام و نورالدین زنکی اقدام به دستگیری و اعدام 14 تن از اعضای شوراهای اداری این محلات بجرم همکاری با دولت سوریه برای خروج غیرنظامیان و خیانت به "انقلاب سوریه!" کرده اند.
همزمان با نزدیک شدن ناوگان نظامی روسیه به سواحل سوریه سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی اروپا و آمریکا نسبت به مشارکت آنها در عملیات مبارزه با گروههای تروریستی تکفیری ابراز نگرانی کردهاند! یانس استولنبرگ دبیر کل سوئدی ناتو در جلسه وزرای دفاع عضو این پیمان در بروکسل پایتخت بلژیک روسیه در گزارش این سازمانها به انتقال کامل ناوگان شمالی نیروی دریایی عظیم روسیه به سواحل سوریه اشاره شده است. ناو هواپیمابر "ادمیرال کوزنتسوف به همراه چندین ناوشکن و ناو موشک انداز، ناو مین روب، و زیردریایی های مدرن روسی در حال نزدیک شدن به سواحل بنادر طرطوس و لاذقیه سوریه هستند.
گفته می شود که ناوگان روسی حامل بزرگترین محموله های نظامی برای تحویل به محور مقاومت، سامانه های مدرن پدافند هوایی، موشک های زمین به زمین و سیستم های جنگ الکترونیکی هستند. روسیه به صراحت هدف از انتقال این ناوگان را مشارکت گسترده در عملیات بازپس گیری حلب از گروه های تروریستی تکفیری و جلوگیری از هرگونه تجاوز کشورهای حامی تروریسم به مواضع نیروهای دولتی سوریه عنوان کرده است. همزمان با این تحولات گفته می شود که بزودی عملیات وسیعی در جبهههای جنوبی و غربی شهر حلب آغاز خواهد شد. این عملیات با هدف تکمیل عملیات سال گذشته نیروهای دولتی سوریه و مدافعان حرم در سیطره بر مناطق بخش شرقی اتوبان حلب - دمشق و احتمالا با پیشروی به سوی شهرهای فوعه و کفریا در استان ادلب همراه خواهد بود.
عملیات ترکیه علیه کردهای سوریه
در جبهه شمال شهر حلب طی روزهای گذشته شاهد حملات گسترده ارتش ترکیه و گروههای تروریستی تکفیری وابسته به آن علیه مواضع شبه نظامیان کرد سوریه بودهایم. اقدامات نظامی ترکیه در مناطق بخش شمالی مرز سوریه با جنوب این کشور که از سه ماه پیش تحت عنوان "عملیات سپر فرات" به بهانه دور ساختن داعش و شبه نظامیان کرد چند ملیتی وابسته به آمریکا آغاز شده بود طی هفته های اخیر به وضوح در حال تغییر ماهیت به اشغال دائمی خاک سوریه و ایجاد منطقه عملیات ممنوع در آن میباشد.
طی روزهای گذشته ارتش ترکیه و گروه های تروریستی تکفیری هم پیمان آن بصورت رسمی داعش را از لیست اهداف عملیاتی خود بیرون کرده و کردها را با آن جایگزین کردهاند. دور جدیدی درگیریها میان دو طرف با اعلام رسمی دولت ترکیه مبنی بر قصد خود برای اشغال شهرهای باب و منبج در شمال استان حلب سوریه آغاز گردیده که اولی در اشغال داعش بوده و دومی نیز تحت سیطره نیروهای کرد موسوم به نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) قرار دارد.
هدف ترکیه از این عملیات شامل موارد زیر میباشد:
1 - جلوگیری از یکپارچه سازی مناطق تحت سیطره کردها در طول نوار مرزی شمال سوریه با جنوب ترکیه از طریق بیرون کشیدن کنترل شهرهای حد فاصل بخش غربی رود فرات تا اعزاز و مارع
2 - عمق بخشی به مناطق تحت سیطره خود برای ایجاد منطقه عملیات ممنوع، استقرار صدها هزار آواره سوری مقیم ترکیه که بخش اعظم انها را خانواده های عناصر گروه های تروریستی تکفیری وابسته به ترکیه تشکیل می دهند و در نهایت تاسیس دولت موقت معارضان سوریه در خاک این کشور با هدف شناسایی رسمی آنها از سوی سازمانهای بین المللی.
3 - ایجاد معبر جدید میان مناطق تحت سیطره گروه های تروریستی تکفیری القاعده، ارتش آزاد و داعش با مناطق تحت سیطره نیروهای دولتی سوریه در شمال حلب که در گام نخست با تلاش برای رسیدن به دروازه های شهرهای شیعه نشین نبل و الزهراء آغاز خواهد شد. در هیمن راستا گروه تروریستی تکفیری ارتش آزاد با انتشار بیانیه ای ضرب الاجل 48 ساعته ای را برای شبه نظامیان کرد سوری جهت تخلیه شهر تل رفعت تعیین کرده است. این شهر در جریان عملیات سال گذشته نیروهای ارتش سوریه و مدافعان حرم حضرت زینب (س) برای شکستن محاصره 5 ساله نبل و الزهرا بطور همزمان از سوی نیروهای کرد سوریه که روابط نزدیکی با دولت این کشور دارند هدف حمله قرار گرفته و از اشغال دو گروه القاعده و ارتش آزاد خارج شده بود.
استقرار نیروهای کرد نزدیک به دولت سوریه در تل رفعت موجب تامین امنیت بیشتر مناطق کرد و شیعه نشین شده و مسیر دسترسی تروریستهای تکفیری از مرزهای شمالی استان حلب به جاده کاستلو را مسدود ساخته است. با توجه به طرح دولت ترکیه برای گشودن این مسیر احتمالا با هدف ایجاد مسیر تدارکاتی جدید جهت شکستن محاصره محلات تحت سیطره تروریستهای تکفیری از شمال حلب صورت می پذیرد. در همین راستا هواپیماهای ارتش ترکیه طی یک هفته گذشته بارها مواضع نیروهای کرد سوری در شهرهای عفرین و تل رفعت را هدف حملات شدید هواییخود قرار داده و تلفات و خسارات سنگینی را بر آنها و ساکنین غیرنظامی منطقه وارد آورده اند.
تنها در یکی از این حملات 200 نفر شامل 10 شبه نظامی کرد و 190 غیرنظامی جان خود را از دست داده اند. به موازات حملات هوایی یگان های توپخانه سنگین ارتش ترکیه و گروه تروریستی تکفیری ارتش آزاد نیز حملات شدیدی را به این دو شهر آغاز کرده اند. در تصاویری که از سوی بخش رسانههای گروه هایی همچون لواء سلطان مراد عثمانی و .... وابسته به ارتش آزاد منتشر شده عناصر این گروه با استفاده از خمپاره اندازهای 120 م.م. ساخت و اهدایی آمریکا در حال گلوله باران مناطق مسکونی کردنشین شمال حلب می باشند.
در پی گسترش این حملات دولت های سوریه، ایران و روسیه با ارسال پیامهای هشدارآمیز به ترکیه نسبت به ادامه حملات وحشیانه آنها و هرگونه تعرض به مواضع نیروهای کرد سوری در تل رفعت و عفرین بشدت هشدار داده و تهدید کردند که در صورت حرکت ارتش ترکیه و گروه تروریستی تکفیری ارتش آزاد به سوی این دو شهر قطعا شبه نظامیان کرد را به تسلیحات ویژه ضد زره، موشکهای پدافند هوایی مدرن و سامانههای موشکی و ... مجهز خواهند ساخت.
ستاد فرماندهی ارتش سوریه نیز با انتشار بیانیهای رسما ترکیه را تهدید کرد که در صورت تکرار تجاوز به خطوط قرمز "تجاوز به آسمان این کشور برای حمله هوایی علیه مواضع نیروهای کرد سوری" با استفاده از سامانه های مدرن پدافندی تحویل گرفته شده از سوی روسیه اقدام به ساقط کردن هواپیماهای نظامی ترک خواهد کرد. هشدار رسمی کشورهای عضو محور مقاومت به دولت ترکیه را باید به معنای رد قاطع توهمات اردوغان برای گسترش مناطق تحت اشغال ترکیه در شمال سوریه و خصوصا شهرهای منبج و حلب دانست. برخی منابع نزدیک به دولت سوریه از بررسی طرحی برای عملیات نظامی بازپس گیری شهر باب از داعش خبر می دهند.
این عملیات احتمالا از مبدا فرودگاه نظامی کویرس در شرق حلب آغاز خواهد شد که در فاصله کمتر از 12 کیلومتری باب قرار دارد. طی هفتههای اخیر مستشاران و نیروهای ویژه روس با اتسقرار در فرودگاه نظامی کویرس اقدام به نصب و عملیاتی کردن سامانههای مدرن پدافند هوایی، شنود و جنگ الکترونیکی و یگان های جدید توپخانه، زرهی و موشکی کردهاند که احتمالا با هدف بهره برداری از آنها برای عملیات بازپس گیری شهر باب صورت پذیرفته است. شهر باب هم از نظر موقعیت جغرافیایی و هم از نظر بهره مندی از منابع غنی نفت و گاز دارای اهمیت راهبردی برای طرفهای مختلف درگیر در شمال حلب سوریه میباشد.
ارتش سوریه با پیشروی به سمت شهر دیرحافر در شرق فرودگاه نظامی کویرس حلب امکان قطع مسیر دسترسی میان مواضع نیروهای ارتش ترکیه و گروههای تروریستی تکفیری وابسته به آن با استان رقه تحت سیطره داعش را نیز دارا می باشد. این موضوع از آن جهت دارای اهمیت است که ترکیه هفته گذشته اعلام کرد که قصد گسترش عملیات نظامی خود به شمال استان رقه سوریه و سیطره بر شهر تل ابیض در نخستین گام را دارد. طی سه روز گذشته هواپیماهای روسی و سوری بارها مواضع داعش در شهر دیرحافر را هدف حملات هوایی خود قرار داده اند. تنها در حمله هوایی روز گذشته یک کاروان بزرگ نفت داعش که در حال حمل به سمت مرز سوریه با ترکیه بود هدف حمله قرار رفته و بطور کامل منهدم گردیده است.
سیطره ارتش سوریه بر شهر صوران
در جبهه شمالی استان حماه سوریه نیز نبردها میان نیروهای ارتش سوریه و گروه های هم پیمان آن با تروریستهای تکفیری القاعده (جندالاقصی، احرارالشام، جبهه النصره) و ارتش آزاد (فیلق الشام، جیش العزه و جیش التحریر) در حالی ادامه دارد که ساعتی پیش منابع میدانی از سیطره مجدد نیروهای دولتی بر شهر استراتژیک صوران خبر می دهند. نیروهای ارتش سوریه طی روزهای گذشته طی دو مرحله وارد شهرک صوران شده بودند اما با تشدید مقاومت تروریستها مجبور به تخلیه آن شده بودند. گفته می شود که فرماندهان ارتش برای جلوگیری از مقاومت مجدد تروریستها ابتدا حملات شدیدی را به ارتفاعات تل الدویر که از اشراف کامل بر صوران برخوردار میباشد آغاز کرده و سپس وارد شهر صوران شدهاند. منابع میدانی نزدیک به ارتش سوریه از ادامه نبردها برای تثبیت موقعیت نظامی خود در شهر صوران خبر میدهند.
در این عملیات یگانهای ویژه ارتش سوریه مانند "النمر (ببر)، بسیج مردمی سوریه، و سه تیپ از لشگرهای 4 و 11 گارد ویژه ریاست جمهوری ارتش سوریه تحت فرماندهی ارشد سرتیپ سهیل الحسن فرمانده نام آور سوری مشارکت داشتهاند. بمبافکنها و بالگردهای سوری و روسی نیز وظیفه تامین و پوشش آتش هوایی این عملیات را بر عهده داشته اند. لازم به ذکر است که گروههای جندالاقصی و جیش العزه دو ماه پیش با حمله به شمال استان حماه بیش از 20 منطقه حساس را به اشغال خود درآورده بودند.
این هجوم با دو هدف کاهش فشار ارتش سوریه بر جبهه حلب و سیطره بر شمال حماه از سوی تروریستها آغاز شده بود اما با وقوع اختلافات و درگیریهای خونین داخلی میان احرارالشام و جندالاقصی توان نظامی آنها تحلیل رفته و ارتش سوریه با اجرای پاتک گسترده اقدام به بازپس گیری 18 منطقه کرده است. استان حماه به دلیل موقعیت جغرافیایی آن (اتصال استان های حلب، حمص، لاذقیه و ادلب به یکدیگر) دارای اهمیت راهبردی برای طرفهای درگیری میباشد.
{$sepehr_media_1829067_400_300}
تحولات میدانی جبهه دمشق
تمرکز ارتش سوریه برای یکسره کردن کار غوطه غربی
عملیات نیروهای ارتش سوریه و گروه های هم پیمان آن (بسیج مردمی، حزب الله) برای پاکسازی کامل منطقه غوطه غربی واقع در حاشیه جنوب غربی شهر دمشق در حالی وارد هفته دوم خود شده است که منابع میدانی از تمرکز نبردها در منطقه "خان الشیح" خبر میدهند. این منطقه پس از پاکسازی داریا، المعظمیه و مناطق حاشیهای آنها بزرگترین و آخرین مرکز استقرار و فعالیت گروه های تروریستی تکفیری زیرمجموعه القاعده (احرارالشام، جبهه النصره) و ارتش آزاد بشمار می روند.
عصر روز گذشته نیروهای حزب الله مستقر در بخش جنوب شرقی خان الشیح طی عملیات کمینی کاروان نیرو و خودروهای زرهی القاعده را در اطراف خان الشیح هدف قرار داده و تلفات و خسارات سنگینی به انها وارد آوردهاند. در تصاویری که از سوی بخش رسانهای حزب الله موسوم به اعلام الحربی از این کمین منتشر شده لحظه قرار گرفتن کاروان تروریستها که قصد اجرای پاتک علیه مواضع نیروهای دولتی سوریه را داشتند به نمایش در آمده است. نیروهای حزب الله با شناسایی مسیر پیشروی یا حملات احتمالی تروریستها اقدام به طراحی میادین مین و تله های متعدد انفجاری کرده و به محض قرار گرفتن آنها در محوطه موسوم به "کشتارگاه" اقدام به انفجار بمبها کرده اند.
در این عملیات بر اساس اعتراف رسانه های نزدیک به القاعده دو دستگاه تانک، دو دستگاه نفربر زرهی و 4 دستگاه خودروی تاکتیکال محهز به توپ سنگین گروه های احرارالشام و جبهه النصره بطور کامل منهدم و کلیه نیروهای حاضر در آنها نیز کشته و زخمی شده اند. همزمان بمباران شدید مواضع تروریستهای تکفیری در خان الشیخ و مزارع اطراف آن نیز با شدت هر چه تمامتر از سوی ارتش سوریه ادامه دارد. عملیات برای بازپس گیری خان الشیح به فاصله سه روز پس از سیطره ارتش سوریه و گروههای هم پیمان آن بر شهرک استراتژیک دیرالخبیه آغاز شده است. هم اکنون خان الشیخ و مناطق مجاور آن بطور کامل محاصره شده و طی یک هفته گذشته کلیه مسیرهای تدارکاتی و تسلیحاتی تروریستهای فعال در آن نیز از سوی ارتش سوریه قطع شده است.
خان الشیح، داریا، المعظمیه، الزاکیه و برخی دیگر از مناطقی که غوطه غربی دمشق را تشکیل می دادند در ابتدای بحران سوریه در سال 2011 به اشغال گروههای تکفیری عموما وابسته به القاعده در آمده و آنها با ایجاد مسیری امن از مرزهای سرزمینهای اشغالی فلسطین اقدام به وارد کردن سلاح و تجهیزات نظامی اهدایی ارتش اسراییل به حاشیه دمشق با هدف براندازی دولت سوریه می کردند. فرماندهان محور مقاومت قصد دارند تا ماه آینده کنترل کامل غوطه غربی دمشق را بدست گرفته و کار تروریستهای تکفیری باقیمانده در این منطقه را نیز یکسره کنند.
{$sepehr_media_1829089_400_300}
{$sepehr_media_1829087_400_300}
تحولات میدانی حمص
ورود کاروان امدادی دولت سوریه به حی الوعر حمص
با گذشت دو ماه از تخلیه گروه های تروریستی تکفیری فعال در محله حی الوعر واقع در شمال شهرحمص سوریه عملیات امدادرسانی به ساکنین غیرنظامی آن توسط نیروهای دولتی وارد مراحل جدیدی شده است. عصر روز گذشته کاروان بزرگ مشتکل از 30 دستگاه تریلی مواد غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی با مساعدت ارتش سوریه توسط نیروهای جمعیت هلال احمر این کشور در میان مردم توزیع شده است. حی الوعر از مهمترین مناطق تحت اشغال تروریستهای تکفیری القاعده، ارتش آزاد و داعش بود که پس از دو سال محاصره از سوی نیروهای دولتی سوریه مورد پاکسازی قرار گرفته است.
هلاکت سه فرمانده ارشد تروریستها در کمین خونین ارتش سوریه
عصر روز گذشته نیروهای بسیج مردمی و ارتش سوریه با اجرای یک کمین در اطراف شهرک "الرستن" واقع در حاشیه شمالی استان حمص این کشور گروهی از عناصر گروه تروریستی تکفیری ارتش آزاد را به هلاکت رساندند. این کمین در جاده ارتباطی دو روستای المشرفه و السعن الاسود صورت گرفته که طی آن دو تن از فرماندهان ارشد گروه فیلق الحمص وابسته به ارتش آزاد بنامهای سرهنگ شوقی ایوب و ستوان فیصل عوض به همراه 4 تن از نیروهای خود به هلاکت رسیدند. پس از این کمین درگیری های شدیدی میان دو طرف به وقوع پیوسته که طی آن گروه دیگری از تروریستها کشته و زخمی شده اند. اجساد برخی از تروریستهای به هلاکت رسیده در اختیار نیروهای دولتی سوریه قرار گرفته است.
با گذشت ساعتی از این کمین در حالی که تروریستها قصد دفن اجساد دو فرمانده خود را در اطراف شهر رستن داشتند محل استقرار آنها هدف حمله هواپیماهای ارتش سوریه قرار گرفته که طی آن 10 نفر شامل سرتیپ فراری محمود أيوب ملقب به أبو نجيب فرمانده نظامی گروه فيلق حمص به همراه معاونش سروان فراری "حازم الاشتر" نیز به هلاکت رسیدهاند. سرهنگ شوقی ایوب تا پیش از این سمت فرماندهی کل اتاق عملیات مشترک گروههای تروریستی تکفیری در استان حمص را بر عهده داشته و کشته شدن وی و سایر افسران نامبرده شدیدترین ضربه نظامی نیروهای دولتی سوریه به سازمان رزم گروههای تکفیری عضو این اتاق عملیات شامل القاعده و ارتش آزاد بحساب می رود.