به گزارش مشرق، ابراهیم رزاقی اقتصاددان، با اشاره به اینکه اگر دولت آنگونه که در آمارها اعلام میکند،«تورم» به زیر 10 درصد رسیده و سود بانکی به سپردهگذاران به 10 الی 13 درصد رسیده است و حقوق کارمندان حدود 10 درصد افزایش پیدا میکند؛ گفت: بنابر این شرایط، چگونه بودجه اجرایی کشور رشد صد در صدی پیدا میکند و دو برابر میشود.
وی با اشاره به اینکه دولتمردان بحث خالی بودن خزانه و کمبود بودجه برای طرحهای توسعهی کشور را مطرح میکنند اما از حذف یارانه ثروتمندان خودداری می کنند افزود: این موارد با یکدیگر متناقض است. یا دولت آن آمارهایی که اعلام میکند، درست نیست یا تصمیمات، به درستی گرفته نشده است.
رزاقی در رابطه با مطرح بودن بحث حذف پرداخت یارانهها در سال بعد از انتخابات نیز گفت: چرا دولت به تمام اقشار یارانه پرداخت میکند که اکنون بحث حذف کلی یارانهها مطرح است.
وی با انتقاد از پرداخت یارانه به تمامی اقشار گفت: طبق قانون، یارانه برای اقشاری است که زیر سه میلیون تومان در ماه حقوق دریافت میکنند اما دولت بر خلاف قانون به جداسازی دهکها نمیپردازد و به تمامی اقشار یارانه پرداخت میکند و این باعث شائبهی برخورد سیاسی با مسائل حیاتی کشور ایجاد میکند.
دانشآموختهی دانشگاه سوربن پاریس در توضیح شائبهی سیاسی داشتن عدم شناسایی و تفکیک دهکهای جامعه افزود: دولت مایل نیست، افرادی با بیش از سه میلیون درآمد ماهیانه – اعم از پزشکان، نمایندگان مجلس، وزرا و مدیران دولتی، شغلهای آزاد و ... - را شناسایی کند؛ چرا که شناسایی آنها و درآمدهایشان، سؤالی مهتراز پرداخت یارانهها به آنها به دنبال خود دارد که چرا آنها مالیات پرداخت نمیکنند.
وی با اشاره به ضرورت گرفتن مالیات از دهکهای بالای جامعه افزود: کشورهایی که درآمد نفتی ندارند با درآمدهای مالیاتی که متناسب با درامدهای اقشار مختلف جامعه از آنها گرفته میشود، کشور را اداره میکنند.
رزاقی با اشاره به اینکه در همهی کشورهای صنعتی بر خلاف کشورمان فعالیت تولیدی از غیر تولیدی شناسایی میشود؛ گفت: این باعث میشود که سود بالای فعالیتهای غیر تولیدی با گرفتن مالیات بر آن، آسیب به فعالیتهای تولیدی نزند
وی افزود: با گرفتن مالیات سنگین از فعالیتهای غیر تولیدی سود حاصل از آن کاهش پیدا میکند؛ در حالی که سود فعالیتهای تولیدی ثابت مانده است و این باعث اقبال بیشتر نسبت به فعالیتهای تولیدی و رونق تولید میشود.
رزاقی با بیان اینکه چنین کاری در کشورهای مختلف جهان مرسوم است از عدم استقبال دولتمردان ابراز تعجب کرد و افزود: مسئولان باید بدانند، مسئول یک طبقه خاص جامعه که داری ثروت، قدرت و رسانه است؛ نیستند که فقط منافع آن طبقه را در نظر بگیرند بلکه مسئول تمام مردم جامعه هستند.