کد خبر 717035
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۵
محمود جواد ظریف.jpg

وزیر امور خارجه با اشاره به شرایط قبل از اجرای برجام، وصول درآمدهای نفتی و بهبود روابط بانکی را از جمله دستاوردهای اقتصادی برجام دانست.

 به گزارش مشرق، مجمد جواد ظریف در همایش تجاری بانکی ایران- اروپا اظهارداشت: در ماه‌های پایانی دولت تدبیر و و امید و با گذشت یک سال و چهار ماه زمان مناسبی است تا گشایش های اقتصادی برجام با عنایت بیشتر پرداخته شود.

وی افزود: بازار مالی ایران شامل بازار پول، سرمایه و بیمه به عنوان یکی از زیرساخت‌های اصلی بقا و رشد اقتصادی کشور در طول بحران هسته‌ای هدف اصلی تحریم های ظالمانه بود.

وزیر امور خارجه با اشاره به بانک محور بودن اقتصاد ایران، گفت: آنها به خوبی واقف بودند که با ضربه زدن به سیستم بانکی به دولت آسیب جدی وارد می کنند. اول اختلال در تجارت خارجی کشور و دوم قطع دسترسی به منابع کوتاه مدت و بلند مدت بین المللی که متاسفانه در هر دو زمینه توفیقاتی داشتند.

به گفته وی نتیجه آن قطع همه فاینانس ها و کمک های بلاعوض توسعه ای نهادهای بین المللی و رشد هزینه مبادله و گسترش فساد و رانت‌ها، منجمد شدن منابع ارزی کشور و برهم خوردن تعادل و تورم چندده درصدی بود.

ظریف با بیان اینکه مدیریت وقت کشور با اتخاذ روش‌های خاص خود عملا باعث تشدید تبعات منفی تحریم شد، تصریح کرد: در آن دوران ذخایر ارزی کشور در حالی که مورد تعرض تحریم کنندگان بود از دسترسی سودجویان و منفعت طلبان در امان نبود، در یک مورد ۳۵ میلیارد دلار از منابع ارزی کشور در یک فرایند خاص سر از جاهایی در آورد که تنها بخشی از آن در پرونده فساد اقتصادی عیان شد.

وی ادامه داد: نمونه دیگر مصادره ۲ میلیارد دلار و ضبط یک و نیم میلیارد دلار دیگر از منابع بود که حتما یک راهزنی بود اما اگر مسئولان مفهوم تحریم و کاغذ پاره را بهتر درک می کردند می توانستند اقداماتی اتخاذ کند که مانع از این کار شوند.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه کلیدی ترین تحریم مربوط به بانک‌ها و سیستم بانکی بود، گفت: مذاکرات سخت و پیچیده هسته ای منجر به رفع تحریم ها از پیش پای سیستم مالی و پولی کشور شد، اگر چه به دلایل غیربرجامی و بدعهدی های ایالات متحده که امیدواریم شرکای اروپایی ما از این بدعهدی ها عبور کنند هنوز تا عادی شدن شرایط فاصله داریم اما تا حد زیادی از بعد قانونی و حتی در عمل هم تا حدودی نزدیک شدیم.

وی اضافه کرد: در سایه برجام و البته با همت و تلاش همکاران سیستم بانکی امروز به جرات می توان ادعا کرد که زنجیرهایی که به دلیل تحریم ها بر دست و پای سیستم بانکی قرار گرفته بود باز شده‌اند. تنها کمتر از صد روز از شروع به کار دولت تدبیر و امید و با توافق موقت به طور ماهیانه ۷۰۰ میلیون دلار از منابع مالی خودمان و با اجرای برجام ده‌ها میلیارد دلار وصول شد.

ظریف اظهارداشت: امروز درآمدهای نفتی کشور به حساب واریز می شود، امروز روندهای FATF که هر روز بر شدت آن افزوده می شد کاسته شده است. هر چند که ایران به خود می بالد که در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تکفیری پیشتاز است و نیازی به تایید کسی ندارد اما نهادهای بین المللی هم به تدریج دست از بهانه جویی بر می دارند.

وی با بیان اینکه امروز سوئیفت برقرار است، تصریح کرد: امروز کلیه حساب های بین  المللی بانک مرکزی و فعالان اقتصادی باز  است و حضور فعالان اقتصادی اروپایی مدعای این مساله است. هر چند که عده ای که خودشان موجب بروز این مشکلات شدند می خواهند واقعیت را نبینند.

وزیر امور خارجه ادامه داد: امروز همکاران ما در بانک مرکزی مجددا می توانند عملیات ارزی را تدبیر کنند. ارز بانک مرکزی در هیچ جا مسدود نمی شود بلکه با ارزهای بین المللی مبادله می شود. امروز شعب بانک های ایرانی در خارج از کشور فعال شده اند و میلیاردها دلار مبادله مالی داشته اند.

به گفته وی امروز در سایه شفافیت و انضباط بار دیگر امکان این فراهم شده است که سیستم بانکی نقش خود را در توسعه اقتصادی ایفا کند.

وی ادامه داد: آمریکا در سال های اخیر جریمه های سنگینی را به بانک های بین الملی تحمیل کرده است که این جریمه ها به دلیل همکاری با کشورها یا نهادهایی به غیر از ایران بوده است اما رفتار دولت جدید آمریکا، بانک های خارجی را نسبت به همکاری با بانک های ایرانی حساس و محتاط کرده است، اما شرکای خارجی ایران باید توجه داشته باشند که ایران امن ترین و شفاف ترین کشور در منطقه است. ایران کشوری است که برای ثبات و امنیت و پیشرفت خود به مردم خود متکی است.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه روابط ریشه دار اقتصادی میان جمهوری اسلامی ایران و اروپا از قدمت و استحکام برخوردار است، افزود: روابط هر چه سریعتر باید به سطح گذشته بازگردد. این روابط از حوزه نفت و گاز گرفته تا سایر بخش های اقتصادی وجود داشته و در این میان نقش سیستم بانکی ایران مشخص می شود.

وی گفت: بارها اعلام کرده ایم تمام نمایندگان ایران و سفارت خانه ها موظف به تسهیل روابط اقتصادی هستند. وزارت خارجه در حوزه صادرات برای کمک به ورود علم و فناوری و صدور خدمات فنی و مهندسی و اعزام نیروی کار ماهر و صادرات غیرنفتی برنامه ریزی کرده  است و از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.

ظریف افزود: برنامه وزارت امور خارجه اجرای برجام با نگاه اقتصادی مقاومتی و با تمرکز بر تولید و اشتغال است و تمام تلاش خود را در این جهت به کار گرفته و خواهد گرفت و با حضور مردم این روند ادامه خواهد یافت.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس