به گزارش مشرق، مهدی باقربیگی درباره اینکه مطالعه چقدر میتواند در کار هنرمندان تاثیرگذار باشد، توضیح داد: مسلما در هرکاری منالجمله کارگردانی و بازیگری بالارفتن سواد و تجربه و اعتبار صرفا از روی رفت و آمدشان به سینما و تلویزیون حاصل نمیشود و نباید فقط به این نکات بسنده کنند و مطالعه را در کارشان امری ضروری بدانند؛ چون مطالعه به فرد کمک میکند عمق اطلاعاتش زیاد شود. صرفا هم در حوزه کاری خودشان مطالعه نکنند بلکه هرآنچه را که دوست دارند دنبال کنند.
او گفت: همیشه قشر هنرمند از سوی مردم بیشتر رصد میشوند و زمانی هم که یک هنرمند اهل مطالعه باشد، رفتار و سکناتش بیشتر به چشم میآید. من خودم به عنوان هنرمند به نمایشگاه کتاب نمیروم؛ چون تا به حال موضوعی نبوده که نتوانم آن را در شهرم اصفهان پیدا کنم. ولی اگر موضوعی باشد که به دست نیاورم حتما از نمایشگاه خرید میکنم. خوبی نمایشگاه کتاب این است که در یک تاریخی همه نوع کتاب دور هم جمع میشوند و علاقهمندان از سردرگمی نجات پیدا میکنند. راستش من خودم بیشتر به کتابهای الکترونیکی اعتقاد دارم.
باقربیگی سپس در پاسخ به اینکه آیا سینماگران و اهالی تلویزیون میتوانند با ساخت فیلم و سریالهایی با موضوع مطالعه مردم را به این امر ترغیب کنند و این ترغیب به دور از شعارزدگی باشد، خاطرنشان کرد: مسلما اسم سینما و تلویزیون را جعبه جادویی میگذارند و واقعا هم بهترین و قویترین وسیلهای که خیلی زود بر مردم تاثیر میگذارد همین سینما و تلویزیون است؛ چون تاثیرش به قدری بالاست که شاید هزاران کتاب هم آنقدر تاثیر نداشته باشد. اما یکی از مشکلاتی که ما در حال حاضر داریم این است که فکرهای نو و داستانهایی که خیلی برای مردم جذاب باشند نداریم؛ به همین خاطر میزان مطالعه هم کم است.
وی ادامه داد: از طرفی نویسندگان سینمای ما هم دچار روزمرگی شدهاند، به ویژه در سینما که موضوع فیلمها از بدبختی و مسائل زشت پر شده است که همه ما از صبح تا شب آن ها را میبینیم؛ در صورتی که در مملکت ما چیزهای بهتر و امیدبخشی هم وجود دارد تا دنبالش برویم و واقعا هم موفقتر خواهیم شد. به عنوان مثال از کل آثار آقای مرادی کرمانی میتوانیم صدها فیلم و سریال بسازیم که ماندگار هم باشد. همین «قصههای مجید» که اکنون 25 سال از آن میگذرد اما هنوز نسلهای مختلف با آن ارتباط برقرار میکنند. متاسفانه برخی فیلم سازان گویا فقط میخواهند آثارشان را به فروش برسانند و ایدههای نو و عمیق ندارند. سینمای ما قُبح خیلی چیزها را ریخته است؛ در حالی که نباید فقط به بدیها پرداخت و خوبیها را هم باید دید.
باقربیگی در پایان درباره اینکه به عنوان یک هنرمند چه توصیهای در زمینه مطالعه به مردم جامعه دارد، اظهار کرد: من خیلی با مردم ارتباط دارم و به عنوان یک برادر کوچکتر توصیهام به آن ها این است معیار اندازهگیریشان آدمها نباشد و از روی ظاهر یکدیگر را قضاوت نکنند. ما یک منبع و کتاب خوب به نام قرآن داریم که واقعا معنی و معیارمان را نسبت به آدمها تغییر میدهد. مطمنا معنای فارسی این کتاب مقدس به قدری شیرین است که اگر یک بار کامل آن را بخوانیم زندگیمان شیرینتر میشود.
کد خبر 725508
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۸
- ۰ نظر
- چاپ
مهدی باقربیگی مطالعه را برای هر هنرمندی امری ضروری دانست و عنوان کرد: همیشه قشر هنرمندان از سوی مردم مورد دقت بیشتری قرار میگیرند، از این رو بهتر است هنرمندان ما اهل مطالعه باشند.
منبع: میزان