به گزارش مشرق، در تمام مناطق تحت تصرف داعش در سوریه و عراق، عبارتی از ابن تیمیه خودنمایی میکند «قوام الدین بکتاب یهدی و بسیف ینصر» یعنی پایداری دین به قرآن هدایتگر و به شمشیری است که آن دین را یاری میکند. داعش برای نشان دادن تفکرات سلفی خود، نواقض الاسلام محمد بن عبدالوهاب را بر
در و دیوار مناطق اشغالی نصب کرده، به تخریب قبور اولیای الهی پرداخته و به پیروی از سید قطب، جهاد مسلحانه (بسیف ینصر) را اصل اساسی خود میداند و بیانیههای زرقاوی -که شیعه را دشمن اصلی خود معرفی میکند- نصبالعین رفتار خود قرار داده است.
تمام آنچه درباره داعش لازم است بدانید
کتاب «داعش: دولت اسلامی عراق و شام» نوشته حجتالاسلام محمد ابراهیمنژاد باتکیه بر منابع مختلف فارسی، عربی و انگلیسی و با استفاده از اطلاعات مهمی از سایتهای مرتبط با داعش و سایر مراکز خبری، تاریخ و افکار این گروه تکفیری را مورد تحلیل و بررسی قرار داده است.
در این کتاب به مباحثی چون؛ از داعش چه میدانید، ساختار تشکیلاتی داعش، شخصیتهای مهم داعش، رسانههای در اختیار داعش، موضع داعش در قبال شیعیان و ایران و... پرداخته شده است.
روند شکلگیری داعش و ساختار تشکیلاتی آن، شخصیتهای مهم داعش، منابع مالی و رسانههای در اختیار این گروه تروریستی و مواضع مختلف داعش در قبال گروههای مختلفی مانند شیعیان، مسیحیان، حماس، اخوان المسلمین، کردها و .. از مباحث خوب کتاب «داعش: دولت اسلامی عراق و شام» از انتشارات دارالاعلام لمدرسه اهل البیت ؟ع؟ است.
حجتالاسلام ابراهیمنژاد در این کتاب علاوهبر نقد افکار انحرافی و اعمال افراطی گروه تکفیری داعش، مخاطب را با رهبران و شاخههای تروریستی مختلف به خصوص داعش و اختلافات درون گروهی آنان و نیز رابطه آنها با کشورهای استعماری مانند آمریکا آشنا میکند.
کتاب «داعش: دولت اسلامی عراق و شام» به رغم بیان ساده و روان و حجم کم از محتوای جامع و دقیقی در رابطه با تفکرات، سیاستها و عملکرد گروه تروریستی داعش برخوردار است.
لذا اگر به دنبال منبعی مناسب برای آشنایی با این پدیده شوم دنیای معاصر هستید، کتاب «داعش: دولت اسلامی عراق و شام» گزینه مناسبی است.
دایره المعارف داعش
کتاب «کالبدشکافی داعش» (ماهیت، ساختار تشکیلاتی، راهبردها و پیامدها)را آقای سید علی نجات، تألیف و موسسه فرهنگی مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران آن را منتشر کرده است.
خاورمیانه و شمال آفریقا کانون بحرانهای گوناگون و متعددی بوده است. در این میان، یکی از پدیدههای نوینی که منطقه را با تنش و بحران مواجه ساخته، رشد و فعالیت گروههای تروریستی -تکفیری است. گسترش و فعالیت این گروهها در حال حاضر یکی از مهمترین معضلات منطقه استراتژیک خاورمیانه و شمال آفریقا به شمار میرود.
گروههای تروریستی-تکفیری با اتخاذ رویکردهای افراطگرایانه، ضمن تکفیر مخالفان و منتقدان خود، همه آنها را کافر و کشتن آنها را مباح میدانند.
امروزه یکی از مهمترین و تندروترین گروههای فعال در خاورمیانه و شمال آفریقا گروه موسوم به «داعش» است. داعش گروهی با اندیشههای تکفیری است که ریشه در برداشتهای نادرست و غیرواقعی از دین و مذهب دارد. ریشه شکل گیری این گروه به سازمان «القاعده» عراق بازمیگردد؛ این جریان با طی فراز و نشیبهایی در طول سالیان اخیر، با توجه به بیثباتی عراق و بحران سوریه فرصت احیا پیدا کرد و در آوریل ۲۰۱۳ با نام «دولت اسلامی در عراق و شام» که بهصورت مختصر «داعش» خوانده میشود، اعلام موجودیت کرد.
داعش پس از تصرف مناطق گستردهای از عراق و سوریه، با اعلام خلافت اسلامی «ابوبکر البغدادی» رهبر این گروه را به عنوان خلیفه مسلمانان معرفی کرد و نام گروه خویش را به «دولت اسلامی» تغییر داد. این گروه چند سال است که فعالیتهای خشونتبار خود را در سوریه آغاز کرده و تا عراق نیز گسترش داده است. اعضای این گروه در سال ۲۰۱۵ حملات خود را تا اروپا، شمال آفریقا و حتی آمریکا نیز توسعه دادهاند.
امروزه داعش علاوه بر تهدیدات منطقهای و بینالمللی، تهدیدی جدی نیز برای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود. در همین راستا، شناخت و پیگیری ماهیت این گروه از نظر منافع حیاتی و امنیت ملی برای جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت بسیار است؛ از همین رو، کتاب حاضر در قالب ۹ فصل سعی دارد به پرسشهای مهم ذیل پاسخ دهد:
مبانی فکری و ایدئولوژیک این گروه از چه جریانی نشأت میگیرد؟ علل شکلگیری و صعود آن چیست؟ نقش قدرتهای منطقهای و بینالمللی در افزایش قدرت داعش چیست؟ ساختار تشکیلاتی سازمان داعش به چه شکل است؟ این گروه از چه راهبرد و راه کنشهایی در میدان جنگ بهره میبرد؟ استراتژی رسانهای آن چیست و چه اهدافی را دنبال میکند؟ نیروهای فعال داعش چند هزار نفر و از کدام کشورها هستند؟
علت پیوستن نیروهای محلی و خارجی به این گروه چیست؟ توانایی مالی آن از کجا تأمین میشود؟ عوامل تأثیرگذار در پیشروی و شکست داعش کدامند؟ چالشها و فرصتهای حضور این گروه در منطقه برای جمهوری اسلامی ایران کدامند؟ و درنهایت،چگونه ممکن است گروهی که حدود پنج سال از زمان تشکیل آن گذشته، یک باره بتواند به این حد از توانایی و نفوذ دست پیدا کند؟
در این میان، یکی از ویژگیهای کتاب این است که در تألیف آن، علاوهبر منابع فارسی و انگلیسی، از منابع عربی و کتابهای نظریهپردازان جریانهای تکفیری، از جمله «اداره التوحش» (مدیریت وحشیگری) اثر ابوبکر ناجی و «المذکره الاستراتیجیه» (یادداشت استراتژیک) نوشته عبدالله بن محمد نیز استفاده شده است. بیتردید، انتشار کتاب حاضر گام محکمی درباره نظریهپردازی و درک عمیقتر جریانهای افراطگرا در خاورمیانه خواهد بود.
منبع: صبح نو