کد خبر 773430
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۴
خدمت سربازی

قانون کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر که بیش از شش ماه از تصویب آن می‌گذرد همچنان به دلیل مخالفت‌های مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح اجرا نشده است.

 به گزارش مشرق، در جریان بررسی و تصویب قانون برنامه ششم توسعه و بندهای مربوط به ایثارگران کش و قوس‌های بسیاری شاهد بودیم؛ به نوعی که این بندها برای چندین مرتبه در کمیسیون تلفیق برنامه بررسی و تصویب و به صحن علنی ارایه شد اما به مراتب با مخالفت‌هایی رو به رو می‌شد.

تصویب قانون کسر خدمت سربازی بعد از کش‌وقوس های فراوان

سرانجام بندهایی مرتبط با ایثارگران قانون برنامه ششم توسعه با اصلاحات فراوان و ملاحظات بسیار به تصویب رسید، یکی از مهم‌ترین بندهای این بخش مرتبط با کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر بود که روزنه‌هایی از امید را در دل فرزندان ایثارگر روشن ساخت، در حقیقت بر اساس بند 11 ماده 103 قانون برنامه ششم توسعه فرزندان رزمندگان با سابقه حضور در جبهه به ازای هرماه حضور یک ماه کسر خدمت از نظام وظیفه، فرزندان آزادگان به ازای هرماه اسارت یک ماه کسر خدمت از نظام وظیفه و فرزندان جانبازان به ازای هردرصد جانبازی یک ماه کسر خدمت از نظام وظیفه برخوردار شدند.

با این حال بر اساس قوانین گذشته و بالادستی کشور شرطی هم برای اجرای این قانون به بند مذکور اضافه گردید، به نحوی که تنها در صورت تایید ستاد فرماندهی کل قوا کسر خدمت سربازی به شرح بالا شامل حال فرزندان ایثارگر شود. در نهایت رئیس جمهور اواخر تیر ماه سال جاری دستور اجرای قانون برنامه ششم را صادر کرده این بخش از قانون که واکنش‌های متعددی را به همراه داشت همچنان مسکوت مانده است.

موافقت نمایندگان با خرید خدمت سربازی فرزندان ایثارگر

نمایندگان در جریان تصویب قانون بودجه سال 96 نیز به دولت اجازه دادند کلیه مشمولان خدمت وظیفه عمومی که بیش از هشت‌ سال غیبت دارند را با پرداخت جریمه مدت زمان غیبت به‌صورت نقد و اقساطی که تا پایان سال ١٣٩۶ تسویه می‌شود، معاف کنند که در این راستا بندی را به فرزندان ایثارگران مشمول ماده(۴۵) قانون خدمت وظیفه عمومی اختصاص دادند لذا این افرد علاوه بر امتیاز مذکور در این ماده مشروط به عدم غیبت آنها و نیز انجام خدمت وظیفه عمومی پدر آنان با هر مقطع تحصیلی، مشمول ردیف اول جدول با اعمال پنجاه‌درصد(۵۰%) تخفیف شدند.

تعلل در اجرای قانون کسر خدمت به دلیل کارهای کارشناسی

سردار موسی کمالی رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح اما بعد از ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه گفت که مصوبه کسر خدمت فرزندان ایثارگر در برنامه ششم توسعه، هنوز تعیین تکلیف نشده، چرا که نیازمند یک اقدام کارشناسی است، این در حالی بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی اذعان دارند در جریان بررسی و تصویب قانون، اقدامات کارشناسی انجام رگفته است.

علیرضا رحیمی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به اظهارات سردار کمالی گفت: ستاد کل نیروهای مسلح به بهانه انجام کار کارشناسی، ابهام در قانون یا مسائل درون سازمانی نباید از اجرای قانون کسرخدمت فرزندان ایثارگر خودداری کند زیرا ماده مرتبط با کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر در برنامه ششم توسعه در کمیسیون‌های تخصصی به کمک نمایندگان حقوقی و پارلمانی ستاد کل نیروهای مسلح مورد ارزیابی دقیق و کارشناسی قرار گرفته است.

ورود فراکسیون ایثارگران مجلس و برگزاری جلسات رایزنی برای اجرای قانون

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی عضو فراکسیون ایثارگران مجلس اما با انتقاد از تعلل ستاد کل نیروهای مسلح در اجرای قانون کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر، می‌گوید که این قانون به خدمت رهبری جهت تایید هنوز ارسال نشده است. البته شواهد به گونه‌ای است که موضوع این ماده پیش از آنکه به رهبری ارایه شود با مخالفت مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح مواجه شده است زیرا حسن نوروزی رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس چندی پیش گفت: فراکسیون ایثارگران مجلس جلسه‌ای با مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح داشت که به دنبال آن مسائل و علل تعلل ستاد کل نیروهای مسلح برای اجرای قانون کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر مطرح و بررسی شد.

ایراد اشکالات اجرای قانون از زبان مسئولان ستاد کل؛ پادگان‌ها خالی می‌شود

نماینده مردم بهارستان و رباط‌کریم در مجلس شورای اسلامی، می گوید: مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح بر این باورند که با اجرای این قانون به دلیل معافیت یا کسر خدمت تعداد بسیاری از فرزندان ایثارگر، پادگان‌ها خالی از سرباز خواهد شد بنابراین تقاضا کردند آماری مبنی بر مشمولین این قانون ارایه شود.

نوروزی می‌گوید که مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح معتقدند 60 تا 70 هزار مشمول این قانون وجود دارد در حالی که این آمارها درست نیست در صورتی که آمار تمامی مردان، زنان و ایثارگران و رزمنده‌هایی که وارد دانشگاه شدند 30 هزار نفر هستند لذا از این مجموع تعداد اندکی مشمول کسر خدمت سربازی می‌شوند.

درخواست فراکسیون ایثارگران از وزیر دفاع دولت دوازدهم برای اجرای قانون و ارایه نامه‌ای به هیات رئیسه

فراکسیون ایثارگران برای اجرای این قانون ساکت نماند و به پیگیری های خود ادامه داد تا جایی که دوشنبه ۶ شهریور ماه با وزیر دفاع نیز جلسه‌ای برگزار کردند و در این جلسه به موضوع اجرای قانون کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر تاکید کردند.

این کش و قوس‌ها برای اجرای قانون کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر تا جایی پیش رفت که بعد از تذکرات بسیار نمایندگان مجلس، ارائه نامه جمعی از نمایندگان به هیأت رئیسه مجلس و برگزاری جلسات فراکسیون ایثارگران با رئیس مجلس در نهایت به برگزاری جلسه‌ای در هفته گذشته بین مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح و نمایندگان مجلس ختم شد.

برگزاری جلسه تخصصی نمایندگان با مسئولان ستاد کل/ مخالفت ستاد با اجرای قانون و درخواست تقلیل کسر خدمت ماحصل این جلسه

حسن نوروزی در توضیح این جلسه یادآور شد که متاسفانه مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح با اجرای قانون خرید و کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر مخالفت کردند، وی می‌گوید که مسئولان ستاد کل بر این باورند که قانون باید اصلاح شود به نوعی که به جای یک ماه کسر خدمت به ازای یک ماه حضوردر جبهه یا اسارت باید 9 روز کسر خدمت در نظر گرفته شود کما اینکه خرید خدمت سربازی فرزندان ایثارگر هم به کلی منتفی شود.

نوروزی معتقد است: ستاد کل نیروهای مسلح ابتدا باید نسبت به اعلام آمار دقیق و رسمی مشمولان غایب اقدام کند و بعد از آن مجددا در مورد اجرا یا عدم اجرا یا اصلاح قانون کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر تصمیم گیری کند. البته وی گفته است که نتیجه جلسه اخیر به رئیس مجلس ارایه شده تا قانونگذاری هم تصمیمات اساسی و موثری برای این قانون اتخاذ کند.

تاکید مقام معظم رهبری بر حل موضوع

رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی در مورد اذن مقام معظم رهبری برای اجرای این قانون نیز گفته است که مسئولان ستاد کل اذعان دارند که نامه‌ای به ایشان زدند و مقام معظم رهبری فرمودند موضوع را حل کنید، اما مسئولان ستاد کل حل موضوع را به معنی اصلاح قانون تعبیر کردند در صورتی که مشکل به شیوه‌ای دیگر هم حل می‌شود.

اصرار نمایندگان بر کوتاه آمدن ستاد کل برای اجرای قانون/ ستاد باید علمدار اجرای قانون کسر خدمت باشد

با این حال علی‌اکبر کریمی سخنگوی فراکسیون ایثارگران مجلس تاکید دارد که نمایندگان به دنبال اجرای قانون بدون تغییر هستند اما ستاد کل را نمی‌توان اجبار کرد زیرا اجرای قانون مشروط به اذن رهبری است با این حال ستاد کل باید موضع خود درباره اجرا یا عدم اجرای قانون را رسما به مجلس اعلام کند.

امیر خجسته نماینده ایثارگر مجلس اما از این اتفاقات گلایه می‌کند و می‌گوید: از مسئولان ستاد کل انتظار می‌رود قانون را اجرا و به قانون تمکین کنند زیرا ستاد کل باید علمدار اجرای قانون کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر باشد.

ارایه نتیجه آخرین جلسه به رئیس مجلس برای اتخاذ تصمیم نهایی/ قانون اجرا یا اصلاح شود

حال بعد از این باید در انتظار بود تا گزارش جلسه اخیر به رئیس مجلس ارایه و تصمیم نهایی برای نحوه اجرای قانون کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر گرفته شود، ادامه وضعیت کنونی قطعا به نفع مسئولان اجرایی و مردم نخواهد بود، ایثارگران قشر فداکار جامعه هستند که برای دفاع از سرزمین خود از جان خود گذشتند و به اعتقاد نمایندگان مجلس کسر خدمت سربازی فرزندان این افراد تنها می واند بخشی از دردها و آلام آنان را التیام بخشد.

منبع: خانه ملت

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 24
  • در انتظار بررسی: 11
  • غیر قابل انتشار: 10
  • محمد IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    41 3
    مشکل اساسی وجود دارد وقتی هر قانونی تصویب میشه و مراحل قانونی را طی میکنه چرا نباید اجرا بشه چه کسی باید تذکر بدهد آیا بجز رئیس جمهور کسی دیگه هست متاسفانه خیلی از قوانین برای ایثارگران تصویب شده اما دریغ از اجرای یکی از آنها واقعا وقتی دیگر قوانینی که تصویب شده و اجرا نمی شوند را بررسی کنید متاسفانه بسیار زیادند .
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    8 2
    سلام. یه سوال دارم .من به مدت 21 ماه ازخدمت سربازی رادرجبهه حضورداشتم آیا تسهیلاتی برای فرزندمن اختصاص داده شده یا نه ؟
    • IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
      5 32
      داوطلبانه مد نظر است نه اجباری! خدمت سربازی جزء وظایف است و ربطی به فرزند شما ندارد.
    • رضا IR ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
      0 3
      سلام ، پدرم 21 ماه جبهه داشت من سال 89 ، 12 ماه و 18 روز کسری گرفتم ، حالا نمیدونم تعلق میگیره یا نه
    • سعید CA ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
      1 0
      فرقی نمیکنه سرباز یا داوطلبانه طبق قانون جدید که الان میتونید اقدام کنید برای هر ماه 9 روز به پسرتون کسری تعلق میگیرد
  • منصور IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    20 7
    واقعا متاسفم ستاد که خودش باید دنبال این کار باشه ومتولی باشه حالا داره سنگ اندازی میکنه،
  • IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    25 51
    آفرین آفرین. باید متوقفش کنید. همه با هم برابرند و باید به خدمت سربازی بروند 21 ماه کامل .
    • حیدر IR ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
      14 2
      خیلی خوشحال نباشید قوانین مجلس اجرا نشود نگران کننده هست، به جای اینکه خوشحال باشید به بازنگری در مورد سربازی با وضعیت موجود بیکاری توجه کنید اگر این قانون اجرا نشود قطعا قوانین دیگر نیز به این راحتی اجرا نمیشود و تغییری در وضعیت و بهبود سربازی انجام نمیگیرد.
    • بی نام IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
      29 6
      فرزند رزمنده و اسیر و جانباز حقشه پدرهاست دین خود را ادا کردن اون بچه ای که پدرش چند سال اسیر بوده کودکی رو بدون وجود پدر بوده یا رزمنده ای که ماهها کنار خانواده نبوده واقعا حقش نیست ؟کاش که تصویب بشه
    • IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
      32 6
      آیا کسانی که جنگیده اند با کسانی که پنهان شده اند برابرند؟؟؟؟
    • AE ۰۰:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
      1 23
      عزیز جان کسی که جنگیده اجرش با خداست قرار نیست جنگیدنشو معامله کنه.اگه غیر از اینه بگو
  • علی IR ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    25 4
    باسلام نزدیک یکسال درجبهه بودم کوچکترین خدمتی نشد فرزندم هم خدمتش راتمام انجام داد حتی چندین ساله شماره ایثارگری هم ندادند وبازنشست شدم که متاسفانه برای بازگشت بخدمت نیز اقدامی نمیکنند مگررزمنده باگروه دیگرچه فرقی دارد
  • IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    17 1
    زمانی که نیروهای مسلح قانون کشور را اجرا نمیکنن چه معنی میده؟؟؟؟؟ مگر کشور مجلس نداره؟؟؟
  • IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    12 21
    ژنشون خوبه که کسری خدمت بگیرن ؟
  • IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    3 0
    پدر من کارت ایثارگری با۶ماه حضوردرجبهه داره الان من ۶ماه کسری میخورم
  • IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    7 0
    باسلام خدمت دوست عزیز که بابت غیر داوطلباته بودن سربازی گفتند عرض کنم که بنا به پیشنهاد ارتش وموافقت رهبری سه چهارم خدمت سربازی داوطلبانه تلقی میشود
  • رضا IR ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    6 0
    زمانی که بسیجی داوطلبانه به صحنه دفاع از کشور میرفت اصلا ملاحظه اینکه خطر دارد یا قانون چه می گوید یا بیشتر بررسی نیاز دارد یا .....نداشت . دمشان گرم
  • IR ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    12 2
    من از ستاد فرماندهی کل قوا خواهش میکنم به قانون احترام بگذارند که الهام بخشد دیگران باشند .
  • سامان IR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    7 22
    جواب اون کامنتی که که نوشته آیا کسانی که پنهان شده اند با نشده اند برابرند ، میخاستم بگم یه عده رفتن جنگ حالا اجباری یا. اختیاری ، اگه بقیه نمیموندن ، کشور را کی اداره میکرد کی کشاورزی میکرد واسه غذا ، کی امنیت داخلی را برقرار میکرد ، کی کارخونجات را سر پا نگه میداشت ، کی فشنگ واسه تفنگاشون درست میکرد ، همه که نمیتونستن با هم برن
  • IR ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    4 0
    مگر قانون مصوب بازنشستگی پیش از موعد فرزندان شهدا اجرا میشود که این هم اجرا شود همش دروغ و منت بیخود بر این ستمدیدگان واقعی.بزرگترشان رو از دست داده اند اما متاسفانه باید جهت استفاده های بعضی مسئولین از این قشر زجر کشیده برای پست و مقام ازشان سواستفاده شود
  • IR ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    1 18
    خب بچه هاشون هم ایثار کنن..اینا که خیلی ادعاشون میشه برای اخرت واجر معنوی رفتن بجنگن....
  • IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    8 0
    باسلام قانون کسری خدمت فرزندان ایثارگران وخرید خدمت با تخفیف 50 % مطابق تاییدیه قانون گذار و طی شد مسیر قانونی وتایید آن می بایست اجراء گرددلطفا پیگیری نمایید وحق این عزیزان پایمال نگردد. باتشکر
  • j US ۲۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۲
    7 0
    ستاد داره قانون شکنی میکنه کی باید رسیدگی کنه چرا کسی توجه نمی کنه
  • 1 IR ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۴
    6 1
    امام (ره) در سخنانش می گوید: بايد رسيدگي كامل به خانواده شهداء و آسيب‌ديدگان و معلولين در اين راه، چه در حال انقلاب و چه قبل و بعد از آن به نحو احسن و با مراعات احترام آنان بشود. لازم است عموم دستگاه‌هاي اجرايي اموري را كه مربوط به شهدا و خانوادة آنان و معلولين و مصدومين است با كمال سرعت عمل نموده و تسهيلات لازم را در مورد آنان معمول دارند، كه اينان بر ما و ملت شريف حق بسيار بزرگي دارند. و اگر معلوم شود كه كساني در بعضي از ادارات و وزاتخانه‌ها براي اجراي امور شهداي انقلاب و خانواده آنها اشكال تراشي مي‌كنند، به عنوان ضد انقلاب بايد مورد تعقيب واقع شوند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس