کد خبر 783440
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۰
چهل چراغ

علیرضا قزوه با تاکید بر اهمیت وجود جایگاه هر شخص از اهمیت دانش مندی در نزد مداحان گفت: تنها جایگاه والا نزد امام حسین(ع) است. 72 یار کربلا از امام حسین(ع) اذن می گیرند. برای همین کربلا زیبا است.

به گزارش مشرق، برنامه «چهل چراغ» شب گذشته با حضور «علیرضا قزوه»؛ شاعر آثار آئینی و انقلابی و با اجرای «محمدرضا شهیدی فرد» روی آنتن شبکه سه سیما رفت.


علیرضا قزوه در این برنامه حسینی از ارتباط میان شاعر و مداح گفت و با تاکید بر این که حرمت شعر باید حفظ شود، عنوان داشت: برخی از مداحان و شاعران حرمت شعر را حفظ نمی کنند. ما چیزی به نام سلوک شاعری داریم که امروزه فراموش شده است. مثلا بارها از مداحان می شنویم که می گوید من امشب منبر دارم، در صورتی که منِ شاعر باید پامنبری باشم. من درس حوزه در حدی خوانده ام که لباس روحانیت بپوشم. درس دکتری و شعرش را هم خوانده ام ولی امروز به عنوان یک شاعر وقتی بخواهم برای حضرت سیدالشهدا کار کنم جرات نمی کنم وارد پله اول منبر شوم. اما بعضی ها راحت بالا می روند.


شاعر آثار انقلابی و دینی با تاکید بر اهمیت وجود جایگاه هر شخص از اهمیت دانش مندی در نزد مداحان گفت و اشاره داشت: تنها جایگاه والا نزد امام حسین(ع) است. 72 یار کربلا از امام حسین(ع) اذن می گیرند. برای همین کربلا زیبا است و ما باید به عنوان هنرمند این زیبایی ها را ببینیم. من نگران منحرف شدن فضای عاشورا هستم.» علیرضا قزوه از وضعیت درک فرهنگ عاشورا در نزد جامعه امروز گفت و در این باره توضیح داد: الحمدالله برنامه های خیلی خوبی در تلویزیون درباره عاشورا پخش می شود و خوشبختانه نماز عاشورا نزد مردم زنده شده است. محتواها هم خیلی بهتر شده است. از طرفی عظمتی که ایران به عنوان سرزمین شیعی پیرو حضرت سیدالشهدا گرفته، در هیچ دوره ای به این اندازه نبوده است و در هیچ زمانی پیام عاشورا این همه میان مردم نرفته بود.


علیرضا قزوه از نقش رسانه ملی در هدایت نگاه جامعه اشاره داشت و از برخی نوآوری های بی پشتوانه از نگاه سنتی در نزد شاعران انتقاد کرد و گفت: هر نوآوری باید مبتنی بر سنت باشد یعنی شاخه های نو باید از درختی بیرون بیاید که سال ها ریشه دارد اما گاهی این شاخه جدا شده است و ریشه در جای دیگری دارد. شعر و مداحی عاشورا با همه حزن ها و موسیقی اش ریشه شناسی شده است و در قدیم خیلی درست بوده و امروز خیلی سطحی شده است.
محمدرضا شهیدی فرد از مرز میان شرح واقعه کربلا و حدیث نفس آدمی گفت و علیرضا قزوه سررشته کلام را در دست گرفت و در این باره گفت: عاشورا جدا از زندگی ما نیست. عاشورا درباره گذشت در زندگی است. امام حسین(ع) از خیابان های ما جدا نیست. حضرت مهدی(عج) در بین همین مردم است. کربلا را باید امروز در زندگی خود بیاوریم.

علیرضا قزوه با اشاره به برنامه چند شب پیش «چهل چراغ» که با حضور داوود میرباقری پخش شد، از ارادتمندی بیشتر خود نسبت به سازنده «مختارنامه» گفت و عنوان داشت: ایشان هنرمندی است که کار بزرگی انجام داد و شاید یک روحانی نتوانسته باشد به اندازه ایشان تاثیر داشته باشد. من این تاثیرات را دیده ام. حالا یک هنرمند با صدایش و یکی در نمایش و یا در سینما کارهایی کرده اند اما هنر اول ما ایرانیان، شعر است و این شعر تاثیر زیادی در تمام هنرها گذاشته است و من با وجود همه صحبت هایی که درباره شاعران زده می شود، از جماعت شاعران و به خصوص شاعران انقلاب دفاع کنم که جماعت واقعا پاکی هستند.


میهمان برنامه «چهل چراغ» با تاکید بر اهمیت شعر آئینی و نقش سبک شعر انقلاب اسلامی عنوان داشت: خیلی کارهای خوبی درباره شعر آئینی و انقلابی شده و معلم های خیلی خوبی داشتیم. ما طاهره صفارزاده را داشتیم که اگر زندگی اش را بخوانیم می بینیم که یک عارفه بزرگ است. من ایشان را به عنوان استاد قبول داشتم. اسمش همنام مادرم بود و من را دوست داشت، چون هم سن من فرزندی به نام «علیرضا» داشت که در کودکی فوت شده بود. این زن پاک زندگی کرد و دنیا را در دست داشت، در حالی که وزیری که می گوید من پورشه دارم یک صدم دارایی طاهره صفارزاده را ندارد. من به کاخ ایشان در شیراز رفتم که شاهانه بود اما طاهره صفارزاده به آن جا پا نگذاشت. در اولین دوره جشنواره فجر که من دبیر بودم و به ایشان 10 سکه بهار آزادی به عنوان برگزیده شعر نیمایی تعلق گرفت، جایزه را قبول نکرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس