کد خبر 791423
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ - ۰۲:۵۴
رضا تقی پور

وزیر ارتباطات دولت دهم ضمن اشاره به آماده بودن بسترهای فنی برای اجرای طرح رجیستری گفت: هیچ جای شکی وجود ندارد که منافع مادی برخی از افراد، مانع تحقق اجرای این طرح خواهد شد.

 به گزارش مشرق، رضا تقی پور، وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات دولت دهم، در خصوص اجرای طرح رجیستری گفت: برای این طرح دو موضوع وجود دارد؛ موضوع اول، بعد فنی کار است که از این نظر مشکلی برای اجرا وجود ندارد؛ در واقع با توجه به امکانات موجود در شبکه و نیز امکانات گوشی‌های هوشمند، قطعاً اجرای این طرح امکان‌پذیر خواهد بود.

به گفته وی، موضوع دوم به گمرک و سایر نهادهای دخیل در این موضوع همچون وزارت صنعت، معدن و تجارت برمی‌گردد که به ترتیب در ثبت سفارش و مبادی ورودی کالاها دخیل هستند و می‌بایست هماهنگی بین همه این دستگاه‌ها وجود داشته باشد.

* لزوم اجرای رجیستری برای سایر گروهای‌های کالایی

وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات دولت دهم در ادامه با اشاره به اینکه لازم است طرح رجیستری برای سایر گروه‌های کالایی نیز انجام گیرد، گفت: امروزه منشاء بحث رجیستری، موضوع قاچاق است که در مورد سایر محصولات نیز این موضوع به وفور وجود دارد؛ اما وجود امکانات تلفن همراه موجب شده تا کنترل کردن آن راحت‌تر صورت گیرد.

تقی پور «تلاش باند قدرت و مافیا جهت انجام نشدن این طرح» را، آفتی برای این موضوع دانست و عنوان کرد: هیچ جای شکی وجود ندارد که منافع مادی برخی از افراد، مانع تحقق اجرای این طرح خواهد شد.

وی افزود: اگرچه به صورت جزئی مشخص نیست که منافع مادی قاچاق گوشی‌های تلفن همراه به جیب چه کسانی می‌رود اما کاملاً مشخص است بیشتر افرادی که این شبکه عظیم قاچاق را مدیریت می‌کنند؛ نه تنها عرصه را بر تولیدکنندگان داخلی تنگ کرده‌اند بلکه از این طریق سود بسیار کلانی نیز به جیب می‌زنند.

* تولید داخل به دلیل قاچاق، محلی از اعراب ندارد

وزیر ارتباطات دولت دهم با بیان اینکه متاسفانه سهم تولیدگنندگان داخلی از بازار عظیم گوشی‌های تلفن همراه بسیار ناچیز است، گفت: تولید داخل به علت واردات بی‌رویه قاچاق، به هیچ عنوان محلی از اعراب ندارد.

تقی‌پور در پاسخ به این پرسش که چرا اجرای طرح رجیستری در زمانی که شما سکاندار وزارت ارتباطات بودید، صورت نگرفت، گفت: اجرای این طرح در دولت نهم یک بار اجرا شد و ما نیز هیچ مخالفتی با این کار نداشتیم؛ در آن زمان حتی تولید داخلی برای گوشی‌هایی همچون جی‌ال‌ایکس نیز آغاز شده بود اما متاسفانه به دلیل مشکلاتی که به صورت عمدی ایجاد شد، دولت با این طرح موافقت نکرد.

وی با اشاره به اینکه در زمان وزارت خود، به دلیل هم‌زمانی اجرای طرح رجیستری با طرح خصوصی‌سازی، بحث تعیین تکلیف اپراتورها خیلی مطرح نبود، گفت: در آن زمان سامانه‌های حوزه تجارت داخلی و خارجی به شکل امروزی تکمیل نشده بود و علی‌رغم آنکه این طرح پیاده شد؛ اما تقلب‌هایی در آن صورت گرفت؛ همین مسائل زمینه‌ای را فراهم کرد تا برخی افراد بتوانند پولی را دریافت و از طرق غیرقانونی، گوشی‌های تلفن همراه را به شبکه وارد کنند و از این طریق کسب و کاری برای خود راه بیاندازند.

وزیر ارتباطات دولت دهم در پایان در پاسخ به این پرسش که اگر شما در حال حاضر وزیر ارتباطات بودید، آیا طرح رجیستری در اولویت‌های کاری شما بود یا خیر، خاطرنشان کرد: اگر جامعه این موضوع را می‌خواست و دولت هم مانع نمی‌شد، قطعاً این کار اتفاق می‌افتاد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محمود IR ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۵
    0 0
    لطفا این طرح ریجستری رو کنار بذارید که فقط وفقط به ضرر مردم تموم میشه. الان گوشیها هر کدوم 200 تا300 هزارتومن گرونتر شده. چرا دارین اینقدر مردم رو اذیت میکنید ???? نخواستیم ریجستری
  • هادی IR ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۵
    0 0
    اتفاقا ذینفعان تا یه مدت دیگه داغ گوشی خارجی رو مث ماشین خارجی به دل مردم میذارن..

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس