داروغه زاده

ابراهیم داروغه‌زاده در حالی در شبکه افق به پرسش مجری برنامه پاسخ می‌داد که می‌توان گفت دبیری سال آینده جشنواره فیلم فجر را نیز برعهده داد.

به گزارش مشرق - برنامه تلویزیونی «جهان آرا»، یکشنبه شب با موضوع جشنواره سینمایی فجر، وضع موجود و افق مطلوب و با حضور معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی از شبکه افق پخش شد. قسمت دیگری از برنامه گفت‌وگومحور جهان‌آرا با موضوع «جشنواره سینمایی فجر، وضع موجود و افق مطلوب» یک‌شنبه شب 15 بهمن ماه سال 1396 روی آنتن این شبکه رفت.

به بهانه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر عوامل برنامه جهان‌آرا بر آن شدند تا با دعوت از یکی از دست‌اندرکاران جشنواره امسال راجع به وضع فعلی، افق مطلوب، حواشی و زوایای گوناگون آن به گفتگو بنشینند. ابراهیم داروغه‌زاده معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی و دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر مهمان و محمدحسین بدری مجری کارشناس این برنامه بود.

داروغه‌زاده در ابتدای گفتگو در باره داوری جشنواره گفت: برای داوری دقیق‌تر و حرفه‌ای‌تر امسال، آثار راه‌یافته به بخش رقابتی جشنواره کاهش پیدا کرده و برخلاف سال گذشته به 25 فیلم رسیده که دو فیلم آن مستند و یک فیلم انیمیشن و بقیه داستانی هستند. جشنواره فیلم فجر موضوعی نیست و مربوط به کل تولیدات سینمایی کشور است.

وی افزود: بخش دیگر جشنواره جشن سینمای انقلاب در ایام دهه فجر است که با برگزاری نمایش‌هایی برای مردم در استان‌های مختلف دنبال می‌شود. دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: اگر سال آینده پنج انیمیشن سینمایی داشته باشیم یک بخش مجزا را به این موضوع اختصاص می‌دهیم.

وی در خصوص وظایف و سیاست‌گذاری‌های سازمان سینمایی کشور توضیح داد: بخشی از مأموریت‌های آن حمایت از تولید و یکی از وظایف اصلی آن کمک به زیرساخت‌های سینما و ایجاد و بازسازی سالن‌های سینما و حمایت از فیلم‌های غیرحرفه‌ای و حمایت بودجه‌ای از تولیدات سینمایی و وظیفه دیگر نظارت است. ضمن اینکه در دفترچه سیاست‌گذاری آن اولویت‌های ایجابی فیلم‌ها قید شده است.

داروغه‌زاده بیان کرد: اهرم‌های حمایتی سازمان سینمایی از طریق مؤسسات تابع آن نظیر بنیاد سینمایی فارابی بر اساس سیاست‌گذاری کلان فرهنگی نظام و با اولویت‌های مضمونی و ساختاری انجام می‌شود.

وی روند جشنواره فیلم فجر را جدا از روند تولید سینمای ایران ندانست و اولویت‌ها و سیاست‌های سازمان سینمایی را تولید فیلم‌های امیدبخش، نشاط‌آور، تقویت روحیه خودباوری ملی و دینی، استقلال‌طلبی، عدالت‌طلبی و فیلم‌هایی در خصوص دشمن‌شناسی برشمرد و افزود: اهداف در سینمای ما درستند، اما مشکل در شیوه اجرا و تحقق این اهداف است که شیوه نظارتی در سینمای ایران فیلمساز را مسئولیت‌پذیر نمی‌کند و جلوی بلوغ و رشد طبیعی سینما را می‌گیرد.

معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی اظهار کرد: باید جرئت و فضای پرسش و پاسخ و گفتگو را برای جذب و ایجاد فضای فکری فیلمساز در راستای منافع ملی و تحقق اهداف و آرمان‌های سینمایی کشور فراهم کنیم.

وی به ویژگی‌های مد نظر شورای سیاست‌گذاری جشنواره در انتخاب داوران پرداخت و ترکیب هیئت داوران امسال با دو کارگردان، یک تهیه‌کننده، یک بازیگر، یک منتقد سینمایی و یک کارشناس فرهنگی بررسی محتوا را مطلوب دانست و از حضور تعداد قابل توجه فیلم‌هایی با مضامین و آرمان‌های انقلاب و نظام و فیلم‌های امیدوارکننده و فیلم‌هایی با موضوعات آسیب‌های اجتماعی با هدف آگاهی‌بخشی و ایجاد امید ابراز امیدواری کرد و تأکید کرد: سینما دارد پوست‌اندازی می‌کند و از هیجانات دوران بلوغش عبور کرده و به پختگی رسیده است.

داروغه‌زاده پیرامون ممیزی‌ها اشاره کرد: صرفاً تقویت وجه ممیزی بدون توجه به سایر جنبه‌ها باعث اختلال در رشد سینماگر می‌شود. باید به فیلمساز فرصت رشد، آزمون و خطا، مسئولیت‌پذیری، مواجهه با افکار عمومی و اجتماعی و مشاهده تأثیرات مثبت و منفی اثرش بر جامعه را داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس