محمد صادق کوشکی

در صحنه‌ای از سریال ایراندخت که به عصر مشروطه پرداخته شده، در یکی از سکانس‌های سریال که در زیر زمین یک خانه در تهران می‌گذرد کلید برق زده می‌شود.در عصر شیخ فضل الله نوری، خانه‌های تهران برق دار بوده؟

به گزارش مشرق، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: اگر بخواهیم ضعف‌های این اثر و آثار قبلی این کارگردان که عمدتا در مورد تاریخ معاصر ایران ساخته شده،‌ باید یک سلسله نشست‌هایی گذاشته شود تا نشان داده شود چه مقدار تاریخ ایران در آثار این کارگردان تحریف شده است.

سریال «ایران دخت» ظاهرا یک درام عاشقانه در بستر مشروطیت است که هر شب از آنتن شبکه یک سیما پخش می‌شود.  محمدصادق کوشکی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران درباره این سریال گفت: شخصا بنا نداشتم در مورد آثار آقای ورزی صحبت کنم. چون آثاری که با اقبال مخاطب مواجه نیست، خیلی هم ارزش وقت گذاشتن ندارد اما متاسفانه در سریال اخیری به نام «ایراندوخت»که جدیدا ازصداو سیما پخش می‌شود ، یکسری نکات و صحنه‌هایی دیده می‌شود که اشاره و تحلیل نکردن این نکات خیانت به تاریخ ایران می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در صحنه‌ای از سریال ایراندخت که به عصر مشروطه و حیات شیخ فضل الله نوری پرداخته شده، در یکی از سکانس‌های سریال که در زیر زمین یک خانه در تهران می‌گذرد کلید برق زده می‌شود. یعنی به روایت آقای ورزی در عصر شیخ فضل الله نوری، خانه‌های تهران برق دار بوده است. علاوه بر این دیالوگ‌هایی که میان شخصیت ‌های سریال رد و بدل می‌شود کاملا امروزی و محاوره‌ای است.

کوشکی در مورد سریال‌های تاریخی قبلی که توسط این کارگردان ساخته شده گفت: اگر بخواهیم ضعف‌های این اثر و آثار قبلی این کارگردان که عمدتا در مورد تاریخ معاصر ایران ساخته شده،‌ باید یک سلسله نشست‌هایی گذاشته شود تا نشان داده شود چه مقدار تاریخ ایران در آثار این کارگردان تحریف شده است. اینگونه که مشخص است کارگردان ایران دوخت کمر همت بسته‌ تا با یک روایت شخصی تاریخ معاصر ایران را منتقل کند. برای نمونه سریال پرهزینه "معمای شاه" که در مورد پیروزی انقلاب اسلامی توسط آقای ورزی ساخته شده، اگر تحریف‌ها و نواقصی که این اثر داشت و انقلاب اسلامی را در حد یک حرکت ملی‌گرایانه و دارای گرایشات روشنفکری نشان داده است و برخلاف تاکیدات و تصریحات حضرت امام که انقلاب اسلامی را محصول حرکت پابرهنه‌ها و مستضعفین می دانسته‌اند، قهرمان سریال معمای شاه یک خانواده ثروتمند و اشرافی است.

وی افزود: با وجود این نواقص وحشتناک جای تعجب است که چرا صداوسیما روایت این بخش بسیار مهم از تاریخ را به کسی می‌سپارد که بدیهیات تاریخ معاصر ایران  را نمی‌داند و ظاهرا زحمت مطالعه هم به خود نداده است. آیا واقعا در عصر شیخ فضل الله خانه‌های تهران از برق استفاده می‌کردند؟‌

نکته بعدی این است که از لحاظ هنری و درام آقای ورزی این ژانر را نمی‌شناسند. ای کاش جلسه ای برگزار و کارشناسان این امر در مورد سریال‌های این کارگردان که با دست و دلبازی مسئولین صداو سیما در طول این یکی دو دهه اخیر ساخته شده است، به صورت حرفه ای نظرات خود را ارائه کنند. به نظر من آثار این کارگردان علاوه بر اینکه نه تنها ارزش تاریخی ندارند بلکه فاقد ارزش درام و هنری هم هستند. ترکیب همین دو مسئله باعث شده تا سریال‌های این کارگردان در اکثر مواقع جزو کم ببیننده‌ترین سریال‌های تلویزین باشد.

مسئولین صداوسیما باید این جرات را داشته باشند که اعلام کنند تعداد ببینده این سریال با چنین هزینه‌های زیادی چند درصد است و در برابر سریال‌هایی که کمتر از این سریال هزینه داشته است و مخاطب بیشتری را جذب خود کرده است آیا موفق بوده است؟

کوشکی در پایان افزود: به نظرم کارشناسان تاریخی و هنری باید منصفانه آثار آقای ورزی را باید نقد و بررسی کنند و نظرات خود در مورد اتلاف بیت المال و اتلاف وقت مردم را نمایند و به این سوال پاسخ داده شود که با چه گارانتی در دوره‌های مختلف مدیریتی در سازمان به این کارگردان اجازه ساخت سریال‌های مختلف تاریخی داده می‌شود. خبرگزاری تسنیم این حق را برای آقای ورزی قائل است که هر گونه پاسخ به این انتقادات را منصفانه منتشر نماید.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس