کوفی عنان

امروز کوفی عنان دبیر کل اسبق سازمان ملل درگذشت؛ مردی که در کارنامه کاری‌اش موفقیت‌های چشمگیر و البته شکست‌های فاجعه‌باری دیده می‌شود.

  سرویس جهان مشرق - شبکه خبری الجزیره اعلام کرد «کوفی عنان» دبیر کل پیشین سازمان ملل متحد در سن ۸۰ سالگی درگذشت. وی که برای درمان، به سوئیس رفته بود، صبح امروز (شنبه) در  ژنو درگذشت.

** کوفی عنان که بود؟

کوفی عنان و خواهر دوقلوی وی افوا عطا در ۸ آوریل ۱۹۳۸ در یک خانواده آریستوکرات در مستعمره انگلیسی ساحل طلایی (Gold Coast) به دنیا آمدند. هنری رجینالدو، پدر وی رئیس قبیله فانته (Fante) و همچنین فرمانده استان آسانته (Asante) بود. [۱] اگرچه وی با حکومت بریتانیا مخالفت می‌کرد اما یکی از خادمین وفادار تاج و تخت انگلستان بود. وی در کنار دیگر افراد برجسته در اولین جنبش استعمار زدایی شرکت نمود اما با دیدی تردیدآمیز و نگران به شور و شوق انقلابی قوام نکرومه می‌نگریست.

تصویری از دوران جوانی کوفی عنان

در هر حال، تلاش‌های نکرومه باعث شد که کشور در سال ۱۹۵۷ با نام غنا از انگلستان استقلال یابد. در آن زمان کوفی عنان ۱۹ ساله بود. وی اگرچه نقشی در انقلاب نداشت اما به عنوان معاون "مجمع ملی دانشجویان" منصوب شد. در آن زمان بود که وی توسط یکی از شکارچیان ارشد بنیاد فورد شناسایی شده و برای برنامه‌ای با عنوان "رهبران جوان" معرفی گشت. بدین ترتیب از وی دعوت شد تا یک ترم را در دانشگاه هاروارد بگذارند. بنیاد فورد پس از مشاهده علاقه وی به آمریکا تصمیم گرفت که حمایت مالی از تمام دوران تحصیلی وی را بر عهده بگیرد. بدین ترتیب وی ابتدا در کالج مک‌آلستر (Macalester College) در مینه‌سوتا به تحصیل اقتصاد پرداخت و سپس تحصیلات عالی خود را در رشته روابط بین‌الملل در "مؤسسه تحصیلات عالی مطالعات بین‌المللی ژنو" به پایان رساند. پس از جنگ جهانی دوم، بنیاد فورد که توسط صنعتکار مشهور هنری فورد تأسیس شده بود تبدیل به یکی از ابزارهای غیررسمی سیاست خارجی آمریکا شده و رونمایی موجه برای فعالیت‌های سازمان سیا پدید آورد. [۲]

تصویری از ساختمان مجلل بنیاد فورد، مؤسسه‌ای که کوفی عنان جوان توسط آن کشف گردید

دوران تحصیلات کوفی عنان در خارج (۱۹۶۱-۱۹۵۹) مصادف با سخت‌ترین سال‌های جنبش حقوق مدنی سیاه‌پوستان آمریکایی بود (یعنی آغاز مبارزات بیرمنگهام مارتین لوترکینگ). در نظر وی این حرکت نیز به مانند جنبش استعمارزدایی غنا بود اما بار دیگر از شرکت در آن اجتناب ورزید.[۳]

مرشدان آمریکایی وی که تحت تأثیر دستاوردهای آکادمیک و رفتارهای احتیاط‌آمیز سیاسی عنان قرار گرفته بودند درب‌های سازمان بهداشت جهانی را به روی وی گشودند و بدین ترتیب اولین شغل رسمی وی آغاز گشت. وی پس از سه سال فعالیت در این سازمان به عنوان کمیسر اقتصادی آفریقا در آدیس‌آبابا منصوب شد. با این وجود، وی به علت عدم برخورداری از شایستگی‌های کافی برای فعالیت در سازمان ملل به آمریکا بازگشت تا مطالعات خود را در رشته مدیریت در "مؤسسه تکنولوژی ماساچوست" (MIT) ادامه دهد (۱۹۷۲-۱۹۷۱). وی سپس تلاش نمود تا به عنوان مدیر توسعه توریسم به کشور بازگردد اما به علت مشکلاتی که با حکومت نظامی غنا داشت در سال ۱۹۷۶ به سازمان ملل بازگشت.

یک زندگی کاری موفقیت‌آمیز علی‌رغم شکست‌هایی فاجعه‌بار

وی در سازمان ملل عهده‌دار مناصب مختلفی شد که از آن جمله می‌توان به فعالیت در UNEF II (نیروی اضطراری حافظ صلح برای نظارت بر فرآیند آتش‌بس بین مصر و اسرائیل پس از جنگ اکتبر ۱۹۷۳) اشاره نمود. وی سپس مدیر پرسنل در دفتر کمیسریای عالی پناهندگان سازمان ملل شد.

وی در این زمان بود که با نانی لاگرگرن مستر (Nane Lagergren Master) همسر دوم خود آشنا شده و ازدواج نمود. نانی، یک وکیل سوئدی، و از اقوام رائول والنبرگ (Raoul Wallenberg)، فرستاده ویژه سوئد به بوداپست در دوران جنگ جهانی دوم بود. والنبرگ دارای روابط ویژه‌ای با یهودیان بوده و همچنین از اعضای OSS (سازمان سلف سیا) بود. ازدواج موفق کوفی عنان درب‌هایی را به روی وی باز نمودند که وی به تنهایی قادر به عبور از آنها نبود بالاخص درب سازمان‌های یهودی.

ازدواج با نانی، وکیل سوئدی، راه صعود در نردبان روابط بین‌الملل را برای عنان هموار نمود

خاویر پرز دکوئیار، دبیر کل وقت سازمان ملل وی را به عنوان دستیار دبیر کل و مسؤول مدیریت و منابع انسانی و ایمنی و امنیت کارکنان (۹۰-۱۹۸۷) منصوب نمود. با الحاق کویت به عراق، ۹۰۰ کارمند سازمان ملل در این کشور باقی ماندند. کوفی عنان توانست طی مذاکره با رژیم صدام حسین این افراد را رهایی بخشد و بدین ترتیب وجهه بسیار خوبی در سازمان یافت. وی سپس به عنوان مسؤول بودجه (۹۲-۱۹۹۰) و عملیات‌های صلح‌بانی در زمان پطروس پطروس غالی (۹۶-۱۹۹۳) فعالیت کرده و مدت کوتاهی نیز فرستاده ویژه سازمان به یوگوسلاوی بود.

به گفته ژنرال رومئو دلایر (Romeo Dallaire)، فرمانده کانادایی نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در روآندا، کوفی عنان به درخواست‌های مکرر وی پاسخ نداده و مسؤول اصلی انفعال سازمان ملل در قبال نسل‌کشی ۸۰۰/۰۰۰ نفر از ساکنین این کشور است. [۴]

سناریوی مشابهی نیز در بوسنی و زمانی که ۴۰۰ تن از حافظین صلح توسط صرب‌ها گروگان گرفته شدند رخ داد. کوفی عنان درخواست‌های مکرر ژنرال برنارد خاویر (Bernard Janvier) را نادیده گرفته و اجازه داد تا کشتاری قابل پیشگیری به وقوع بپیوندد.

    ژنرال برنارد خاویر
    ژنرال رومئو دلایر
ژنرال‌هایی که شاهد قصور کوفی عنان در نجات جان افراد بی‌گناه بودند

در اواخر سال ۱۹۹۶، آمریکا انتخاب مجدد پطروس پطروس غالی را وتو نموده و توانست کاندیدای مورد نظر خود یعنی یک مقام ارشد از داخل خود سازمان را به سمت دبیر کلی برگزیند. این فرد کسی نبود جز کوفی عنان. شکست‌های وی در روآندا و بوسنی به جای تخریب عنان، تبدیل به نقاط قوت شدند زیرا وی به صورت داوطلبانه به آنها اعتراف نمود و قول داد که با اصلاح سیستم سازمان ملل از وقوع مجدد آنها جلوگیری نماید. بدین ترتیب وی در ژانویه ۱۹۹۷ به عنوان دبیر کل سازمان ملل برگزیده شد.

دبیر کل سازمان ملل متحد

کوفی عنان بلافاصله پس از انتصاب به عنوان دبیر کل سازمان ملل یک سمینار دو روزه را برای ۱۵ نفر از نمایندگان کشورها در سازمان ملل پشت درهای بسته برگذار نمود. میزبانی این نشست محرمانه را بنیاد برادران راکفلر (Rockefeller Brothers Fund) در "مرکز کنفرانس پوکانتیکو" (Pocantico Conference Center) بر عهده داشت. وی در این نشست، خارج از چارچوب رسمی سازمان ملل، اصلاحات مورد نظر خود را با نمایندگان کشورهایی که می‌دانست می‌تواند بر حمایت آنها حساب کند، مطرح نمود.

ساختمان مرکز کنفرانس پوکانتیکو

"پیمان جهانی" مداخله‌گری در امور کشورها در پوشش سازمان ملل

مهمترین نوآوری کوفی عنان برنامه‌ای با عنوان "پیمان جهانی" (Global Compact) بود که عبارت بود از بسیج جامعه مدنی برای جهانی بهتر. بر اساس این برنامه، صاحبان سرمایه، اتحادیه‌ها و سازمان‌های غیردولتی گرد هم می‌آمدند تا در مورد حقوق بشر، استانداردهای کارگری و محیط زیست به بحث بپردازند. [۵]

این برنامه در عمل تلاشی بود برای تضعیف قدرت دولت‌های ملی و افزایش توان شرکت‌های چند ملیتی و سازمان‌هایی که تنها دارای ظاهری "غیر دولتی" بوده اما تحت حمایت مالی مخفیانه قدرت‌های بزرگ قرار دارند. کوفی عنان با تقویت لابی‌گرها به عنوان شرکای سازمان ملل، روح منشور سانفرانسیسکو را دفن کرد. هدف این سازمان جلوگیری از جنگ نه از طریق رسمیت یافتن حقوق برابر ملت‌های کوچک و بزرگ بلکه از طریق حمایت از همگرایی بین منافع خصوصی است. "پیمان جهانی" انحرافی است از منطق پذیرفته شده جهانی مبنی بر عام‌المنفعه بودن قوانین بین‌المللی، به سوی منطق انگلوساکسون که در آن منفعت عامه خیالی بیش نیست و مدیریت خوب نیز عبارت است از تجمیع بین بیشترین تعداد منافع ویژه.

شبکه‌های محلی برنامه "پیمان جهانی"
سبز: شبکه‌های در حال ظهور
     آبی: شبکه‌های محلی ایجاد شده

دو دوره کوفی عنان (۲۰۰۶-۱۹۹۷) بازتاب واقعیت یافتن یک عصر تاریخی است که در آن جهانی تک قطبی و مطیع جهانی‌سازی هژمونی آمریکا به بهای از دست رفتن اقتدار دولت ملت‌ها و افرادی که نمایندگی آنها را بر عهده دارند، شکل می‌گیرند. این برنامه نیز به مانند برنامه‌های خیریه آمریکایی قصد دارد حس خوبی از خود ساطع نماید در حالیکه صاحبان آن در حال تحمیل بی‌عدالتی ساختاری هستند.

استراتژی برنامه "پیمان جهانی" به مانند "بنیاد وقف ملی دموکراسی" است که برخلاف عنوانی که دارد سعی می‌کند با دستکاری در فرآیند دموکراسی مقاصد سازمان سیا را به پیش برد. [۶] ذینفعان جهانی‌سازی در پیمان جهانی مشارکت می‌جویند تا موقعیت دولت-ملت‌ها را تضعیف نمایند. امروزه دیگر صلح هدف اولیه سازمان ملل نیست زیرا جهان تک قطبی پلیس خود را دارد یعنی آمریکا. بدین ترتیب سازمان نیز می‌تواند تمام انواع اعتراضات را در خود جذب نماید تا بی‌نظمی جهانی را به اثبات رسانده و توسعه تجاوزطلبانه و جهانی هژمونی آمریکا را توجیه نماید.

دکترین عنان

کوفی عنان طی سخنان خود در ۲۰ سپتامبر ۱۹۹۹ در مجمع عمومی با اشاره به تجربیات خود در روآندا و بوسنی اعلام داشت که کشورها در انجام وظیفه خود برای دفاع از مردم موفق نبوده‌اند. وی متعاقبا چنین نتیجه‌گیری کرد که حامیت دولت‌ها، اصل اساسی منشور سازمان ملل، مانعی در برابر حفاظت از حقوق بشر است. دکترین عنان توجیهی برای مداخله‌گری دولت‌ها بزرگ است که به وضوح در عملیات‌های سال ۲۰۱۱ در لیبی متبلور شد[۷] و راه را برای مداخله در امور سوریه نیز باز نموده است.

عنان در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل (۱۹۹۹) پرده از دکترین خود برداشت

برنامه نفت در برابر غذا

در دوران کوفی عنان و بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۳ برنامه نفت در برابر غذا به پیشنهاد وی در مورد عراق اجراء شد. هدف از این برنامه تضمین این امر بود که عایدات نفت تنها صرف نیازهای مردم عراق می‌شوند نه ماجراجویی‌های نظامی صدام. با این وجود تحت تحریم‌های بین‌المللی و نظارت مستقیم کوفی عنان این برنامه تبدیل به ابزاری برای آمریکا و انگلستان شد و آنها تا زمان حمله به عراق از این کشور اخاذی نمودند. [۸] مردم عراق سالیان متمادی دچار سوءتغذیه بوده و از نبود دارو رنج می‌بردند. چندین نفر از مقامات مرتبط با این برنامه آن را یک "جنایت جنگی" توصیف نموده و حتی از سمت‌های خود استعفاء دادند. در میان این افراد، هانس فون اسپانک (Hans von Sponeck) دستیار دبیرکل و دنیس هالیدی (Denis Halliday) این برنامه را عامل نسل‌کشی ۱/۵ میلیون عراقی شامل حداقل ۵۰۰/۰۰۰ کودک معرفی نمودند. [۹]

هانس فون اسپانک و دنیس هالیدی، دو تن از مقامات ارشد سازمان ملل که در اعتراض به انحراف برنامه نفت در برابر غذا استعفا کردند

بازگشت به خانه اول

پس از گذشت ده سال به عنوان دبیر کل سازمان ملل، کوفی عنان فعالیت‌های خود را در بنیادهای کم و بیش خصوصی ادامه می‌دهد.

در دسامبر ۲۰۰۷، انتخابات کنیا به صحنه مناقشات داخلی تبدیل شد. موای کیباکی (Mwai Kibaki) در انتخابات ریاست جمهوری رایلا اودینگا (Raila Odinga) نامزد تحت حمایت واشنگتن را شکست داد. گفته می‌شود که اودینگا دارای نسب فامیلی با اوباما، سناتور وقت، است. سناتور مک‌کین نتایج انتخاباتی را به چالش کشیده و دعوت به انقلاب پیامکی نمود. طی چند روز ۱/۰۰۰ نفر کشته و ۳۰۰/۰۰۰ آواره شدند. مادلین آلبرایت پیشنهاد داد که "مرکز صلح و حقوق بشر اسلو" میانجیگری نماید. مؤسسه دو نماینده اعزام داشت: مایونی بوندیک، نخست‌وزی سابق نروژو کوفی عنان یعنی دو عضو هیأت مدیره مرکز اسلو.

کیباکی، رئیس‌جمهور منتخب کنیا، که با میانجیگری عنان تسلیم خواسته‌های آمریکا شد

در پی این "میانجیگری" رئیس‌جمهور منتخب تسلیم خواسته‌های آمریکا شد. وی با اجرای اصلاحاتی در قانون اساسی از بخشی از قدرت خود به نفع نخست‌وزیر چشم پوشید و اودینگا را نیز به عنوان نخست‌وزیر معرفی کرد. [۱۰] کوفی عنان به عنوان یک آفریقایی پیر عاقل، این تغییر رژیم را که توسط آمریکا تحمیل شده بود مشروعیت بخشید.

بعدها کوفی عنان دو مسؤولیت کلیدی بر عهده گرفت. اول، وی عهده‌دار ریاست "پانل پیشرفت آفریقا"، که این سازمان توسط تونی بلیر و پس از برگزاری نشست گروه هشت در گلنیگلز (Gleeneagles) با هدف تضمین پوشش رسانه‌ای وزارت توسعه بین‌المللی انگلستان تأسیس گشت. این سازمان فعالیت ناچیزی در راستای بهبود وضعیت آفریقا از خود نشان داده است. وی همچنین ریاست "اتحاد برای انقلاب سبز در آفریقا" را نیز بر عهده گرفت. هدف این سازمان حل مشکلات غذایی قاره سیاه از طریق بیوتکنولوژی است. در حقیقت این سازمان یک نهاد لابی‌گری است که توسط بیل گیتس و بنیاد راکفلر تأسیس گشته تا محصولات اصلاح شده ژنتیکی تولید شده توسط مونسانتو (Monsanto)، دوپونت (DuPont)، داو (Dow)، سیسنگنتا (Syngenta) و دیگر شرکت‌ها را توزیع نماید. بسیاری از کارشناسان مستقل معتقدند که استفاده از محصولات اصلاح شده ژنتیکی که قابل تولید مجدد نیستند علاوه بر مسائل زیست‌محیطی باعث می‌شود کشاورزان همیشه وابسته به تأمین کننده خود بوده و نوع جدیدی از استثمار انسانی شکل گیرد.

** طرح صلح کوفی عنان برای سوریه

در ۲۳ فوریه ۲۰۱۲، کوفی عنان به عنوان نمایندهٔ ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیهٔ عرب مأموریت یافت تا با ارائهٔ طرحی به خشونت‌ها در سوریه پایان دهد. طرح صلح پیشنهادی عنان مشتمل بر ۶ ماده بود که در چارچوب آن عملیات نظامی علیه غیر نظامیان باید متوقف شود، نیروهای نظامی از مناطق شهری خارج شوند، اجازه برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز به غیرنظامیان داده شود، زندانیان سیاسی آزاد شوند، روزانه ۲ ساعت، درگیری بین طرفین به منظور ارسال کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان متوقف شود و بین طرفین درگیر به منظور حل بحران، گفتگوهای سیاسی صورت گیرد. طرح صلح پیشنهادی عنان برای پایان دادن به بحران سوریه توانسته‌ بود حمایت شورای امنیت سازمان ملل متحد (به اتفاق آرا) و کشورهای روسیه و چین را به دست آورد.

در چارچوب این طرح صلح مقرر شده‌ بود که پس از پایان ضرب‌الاجل توافق شده (۱۰ آوریل)، نیروهای درگیر، به عملیات نظامی و خشونت جنگی پایان دهند و ۲ روز پس از آن (۱۲ آوریل)، بین طرفین آتش‌بس رسمی و کامل اعلام شود. همچنین عنان در خصوص طرح صلح پیشنهادی‌اش گفته‌است: «در صورتیکه طرح آتش‌بس موفقیت‌آمیز باشد حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ ناظر صلح سازمان ملل متحد به منظور کنترل و نظارت بر برقراری روند صلح، به سوریه اعزام می‌شوند.»

که با بدعهدی تروریست‌ها و عدم همراهی آمریکا و برخی کشورهای منطقه طرح کوفی عنان با شکست مواجه شد و وی از این سمت استعفا داد.


منابع و مآخذ:

[۱] "Kofi Annan – The Man To Save The World?", Saga Magazine, November ۲۰۰۲. http://www.williamshawcross.com/index.php?page=annan

[۲] "Ford Foundation, a philanthropic facade for the CIA,” Voltaire Network, ۵ April ۲۰۰۴, and "Pourquoi la Fondation Ford subventionne la contestation," by Paul Labarique, Réseau Voltaire, ۱۹ April ۲۰۰۴. http://www.voltairenet.org/a۳۰۰۳۹

[۳] Who is Kofi Annan? The United Nations "Peacekeeper" Handpicked by the CIA, Thierry Meyssan, March ۳۱, ۲۰۱۲. http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=۳۰۰۵۷

[۴] Shake Hands with the Devil : The Failure of Humanity in Rwanda, by Roméo Dallaire, Arrow Books Ltd, ۲۰۰۴

[۵] http://www.unglobalcompact.org/aboutthegc/thetenprinciples/index.html

http://www.voltairenet.org/a۱۶۶۵۴۹ [۶]

[۷] "UN security council resolution ۱۹۷۳ in favour of a no-fly zone in Libya,” Voltaire Network, ۱۷ March ۲۰۱۱. http://www.voltairenet.org/a۱۶۸۹۴۱

[۸] "Annan: Génocide en Iraq et Paix en Syrie?," by Hassan Hamade, As-Safir (Lebanon), Réseau Voltaire, ۲۲ March ۲۰۱۲. www.voltairenet.org/a۱۷۳۲۰۳

[۹] "United Nations implications in war crimes,” by Silvia Cattori, Voltaire Network, ۲۳ March ۲۰۰۷. www.voltairenet.org/a۱۴۶۴۹۵

[۱۰] www.usatoday.com/news/world/۲۰۰۸-۰۱-۱۰-kenya-elections_N.htm

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 9
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    36 96
    حالا توی جهنم بهش خوش بگذرد.به امید پیوستن هرچه سریعتر همه کسانی که پادوی نظام سلطه هستند به او.
    • IR ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۸
      24 14
      شما خوبید نظام شما خوبه شما فرشته اید
  • IR ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    20 31
    حالا توی جهنم بهش خوش بگذرد
  • IR ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    13 21
    بدون شرح: وزیر امور خارجه ایران با ابراز تأسف عمیق از درگذشت کوفی عنان، او را رهبر قدرتمند جهان و قهرمان بی‌نظیر صلح، عدالت و حاکمیت قانون خواند. نوشت:« در آرامش به سر ببری، دوست قدیمی عزیز من.»
  • IR ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    18 6
    800000 هزار دررواندا دومیلیون در عراق بابوسنی حدوددومیلیون انسان میمیرند بخاطرسلطه غرب واوفکرمیکرده بدون من هم آنهامیمردند وعذرخواهی هشتصدمیلیونی اوهم پذیرفته میشود . اوآمریکارادوست دارد وهزینه میکنندتا فردی باسوادوآمریکادوست بالابیاید . اگراوشریف وروحی آزاده داشت شایدمثل اولاف پالمه کشته میشد . روم جدید باکشتارهایی بی سابقه وکدخداهایی که شاید بعضی انقلاب ایران باعث شد چهره ای جهانی نشود . مردی نرم ومداراکننده باجهان سلطه که رفتاروگفتارش آدمی رابه حیرت وامیدارد . فقرایی که پول دارند تحصیل کنند درحالیکه خاطرات این مردخیالی ازسه تومن بعنوان شاباش بابا یادمیکند . میتوان منتظرماند تا معلوم شود چرا کوفی عنانها بیچاره هستند اماجانشان تشنه قدرتهایی است که درپنج قاره بنام بشر بشرهاکشته اند واکنون بعدازتقسیم غنایم ناتو تشکیل داده اند واینک از حفظ نوکران خوددرمانده اند . دتیایی چنین مرگ آفرین را آدمهای اشرافی وثروتمند آفریدند واکنون فکروجانهارامیدزدندکه برخی حاضرند جاسوس آنهاباشندو وطن فروشی راه بیاندازند . وطن فروشی شغلی پرسودمیشودکه انسان شکم پرست مثل سگ برای ارباب دم تکان میدهند . همه جابوی مرگ میدهد واگرنه بوی باج وبایدگفت قارون هم میتواند تکرارشود .کوفتت بشه نانی !
  • حسین PL ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    28 6
    فرعون و ریگان و اسکندر هم که باشی حداکثر 30 سال یا تهش 80 سال پادشاهی و ریاست میکنی ولی وقتی بمیری تازه داستان اصلی و بی پایان شروع میشه. حق یک انسان را به عمد ضایع کرده باشی اون دنیا گیری چه بسا هزاران سال تا اون یک نفر تو را ببخشه و اگر ببخشه اون موقع تازه نوبت حق الله هست. آقای عنان به خاطر دو روز ریاست بر سازمان مسخره ارزشش را داشت که به خاطر خوش خدمتی به آمریکا و ظالمین حهان این همه انسان بی گناه را به کام مرگ بکشانی و خودت را گرفتار کنی؟ دیگه دیره برای پشیمانی ریگان به خاطر دو روز ریاست جمهوری و خدمت به صهیونیستها ارزشش را داشت که این همه جوان پاک ایرانی را به شهادت برسانی و از خبیث مثل صدام حمایت کنی؟ به خدا الان وحشتناک پشیمانه ولی دیگه باخته و تمامه وقتی خبر این را میشنوید یک مسئولی ناحقی کرده در حق مردم و انقلاب و شهدا و ایران البته باید ناراحت شد ولی از طرف دیگه خدا را شکر کنید که جای اون فرد نیستید که عذاب و گرفتاری ابدی داشته باشید. رهبر بزرگوار انقلاب بارها این مطلب را به مسئولین یادآوری کردند و اگر مسئولین توجه نکنند درسته که برای مردم و کشور مشکل ایجاد میکنند ولی در درجه اول خودشون را گرفتار و بیچاره کردند.
  • وطن دوست BE ۱۷:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    13 6
    خدا را شکر که گفتید کی براش پله گذاشت و در را باز کرد . والی یادتون رفت بنویسید رفقای کمونیست اروپایی هم بی تاثیر نبودند -- ضمن اینکه کشتار آفریقا باب دل آنها بود ...
  • IR ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    19 6
    علی لعنت الله علی القوم الظالمین
  • IR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    13 8
    الی جهنم
  • پسرجان IR ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    11 9
    سلام - مشرق دمت گرم / یعنی در مستند سازی و تولید محتوا لنگه نداری مشرق / یعنی ماشالله / خدا حفظتون کنه
  • موسوی ۱۹:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    29 19
    لعنت الله علی القوم الظالمین کوفی عنان با این همه ظلم و حق الناس چگونه می خواهد در پیشگاه عدل الهی پاسخ گو باشد انجایی که خبری از رانت و باند و ... نیست فاعتبرو یا اولولابصار ... فاعتبرو یا الولابصار
    • IR ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۸
      4 11
      خفه بمیر بابا
  • امین IR ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    10 17
    سلام کوفی!!! به جهنم خوش آمدی
  • IR ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    23 12
    لعنت الله علی القوم الظالمین کوفی عنان با این همه ظلم و حق الناس چگونه می خواهد در پیشگاه عدل الهی پاسخ گو باشد انجایی که خبری از رانت و باند و ... نیست فاعتبرو یا اولولابصار ... فاعتبرو یا الولابصار
  • IR ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    14 10
    خدا نیامرزد این همدست جانیان را
  • IR ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
    18 17
    آن وقت ظریف این مرد را رهبر قدتمند جهان و قهرمان بی‌نظیر صلح، عدالت و حاکمیت قانون» خواند و نوشت:« در آرامش به سر ببری، دوست قدیمی عزیز من معلوم نیست ظریف با کی و چطوری است که چنین مردی را رهبر و قهرمان و دوست عزیز من خطاب می کند!!!! دعا می کنم با همین دوست عزیزت در قیامت محشور بشوی تا طعم با هم بودن را بچشید
  • IR ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۸
    8 5
    اینها همه نوکر آمریکا بودند
  • Javad US ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۸
    10 4
    Zarif is ...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس