به گزارش مشرق، «روزنامه جوان» نوشت: بر اساس لایحه بودجه سال ۹۸، بودجه عمومی کشور کمتر از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است و بودجه شرکتهای دولتی و وابسته به دولت با رشدی در حدود ۴۰ درصد به مرز ۱,۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده و به وضوح مشخص است که بخش دولت با وجود اینکه در حدود ۶۰ درصد اقتصاد ایران را در اختیار دارد، اما درآمدهای حاصله از بنگاههایی که تماماً یا بخشی از آن دولتی است در لایحه بودجه ۹۸ کمتر از ۱۲ هزار میلیارد تومان عنوان شده است. جالب اینکه هزینه ماهانه دولت در حدود ۲۰ هزار میلیارد است، یعنی درآمد تمام بنگاههای دولتی، کفاف یک ماه از هزینههای دولت را هم نمیدهد.
بیشتر بخوانید:
دولت به بانکها چقدر بدهکار است؟ +جدول
کسری بودجه تا ۳ هزار میلیاردی شهرداری تهران
در چنین شرایطی که رشد حجم نقدینگی کل کشور عموماً ریشه در بدهیهای دولت و شرکتهای دولتی به نظام بانکی و متعاقباً اضافهبرداشت بانکها در بانک مرکزی دارد و در جنگ تمامعیار اقتصادی با غرب قرار داریم و امریکا در وزارت خزانهداری خود اتاق جنگ علیه ایران را تجهیز کرده، بخش دولت و شرکتهای دولتی و مدیران این بخشها دغدغه فتح کرسیهای مجلس در انتخابات را دارند.
جالب آنکه هر وقت زمان انتخابات دولت و مجلس میشود، شاهد رشد بدهیهای بخش دولت و شرکتهای دولتی هستیم.
در چنین شرایطی، تقلیلدادن مشکلات کشور به بودجه برخی نهادها بسیار عجیب است. مشاور رئیسجمهور میگوید برخی مراکز بودجه کل کشور را به گروگان میگیرند! در فضای مجازی چنان به بودجه برخی نهادها پرداخته میشود که انگارهمه بودجه کشور به آنها اختصاص دارد. در حالی که مجموع بودجه همه آن مراکز از بودجه چند شرکت معدود دولتی کمتر است. دولت بهرغم آنکه داراییهای عظیمی در حوزه بنگاههای دولتی را در تملک دارد، سود این بنگاهها کفاف یک ماه از هزینههای جاری دولت را نمیدهد و جالب آنکه چشم دولت فقط به فروش سرمایههای نفتی، ارزی، معدنی و مالیاتی است.
جریان سیاسی حامی دولت به جای ارائه آدرس غلط درباره بودجه سایر نهادها، تنها درباره بودجه سه شرکت وابسته به وزارت نفت توضیح دهد که ۷۵ درصد بودجه شرکتهای دولتی را از آن خود کرده است.