‌

رهبر انقلاب اسلامی حرکت علمی کشور در ۲۰ سال اخیر را خوب توصیف کردند و گفتند: شتاب این حرکت علمی نباید کاهش یابد بلکه این شتاب باید برای بیست تا سی سال آینده حفظ و تقویت شود تا به نقطه اوج برسیم.

به گزارش مشرق، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار مسئولان و محققان ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، وزیر علوم، رؤسا و اساتید دانشگاههای مرتبط، با اشاره به تأثیرگذاری علوم شناختی در عرصه های علمی، پزشکی، اجتماعی و اقتصادی، بر لزوم تلاش همه‌جانبه و شبانه‌روزی برای پیشرفت بیش از پیش در این علوم تأکید کردند و گفتند: شتاب حرکت علمی کشور نباید کاهش یابد و یا متوقف شود، بلکه این شتاب باید برای سالهای طولانی و تا رسیدن به نقطه اوج علمی حفظ و تقویت شود.

ببینید

عکس / دیدار جمعی از مسئولان پژوهشکده علوم شناختی با رهبرانقلاب


رهبر انقلاب اسلامی با قدردانی از زحمات و دستاوردهای علمی مسئولان و دانشمندان ستاد توسعه علوم شناختی افزودند: پیشرفت‌های علمی بشر و گشوده شدن دریچه های جدید برای شناخت بیشتر از نظم عجیب و پیچیدگی های حیرت آور عالم خلقت، مستلزم شکرگزاری است، زیرا انسان را به معرفت الهی نزدیک تر می کند.


حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: هریک از این دریچه های علم و دانش که از جانب خداوند به روی بشر باز می شود، زمینه‌ساز تحولات شگرف و جدید در زندگی انسانها است، بنابراین هر ملتی که از دانش های جدید و فناوری‌های مرتبط با آن عقب بماند، سرنوشتی جز عقب ماندگی، ذلیل شدن و استعمار از جانب قدرت‌ها نخواهد داشت.


ایشان افزودند: علت تأکیدهای مکرر بر موضوع علم و پیشرفت علمی همین موضوع است، بنابراین دانشمندان و محققان و مراکز علمی و پژوهشی برای ادامه پر شتاب حرکت علمی کشور بخصوص در زمینه علوم جدید، باید با توکل به خدا و با نیت الهی، از جان مایه بگذارند و شب و روز نشناسند و مسئولان کشور به‌ویژه دولت نیز باید به این موضوع توجه جدی داشته باشند.


رهبر انقلاب اسلامی حرکت علمی کشور در ۲۰ سال اخیر را خوب توصیف کردند و گفتند: شتاب این حرکت علمی نباید کاهش یابد بلکه این شتاب باید برای بیست تا سی سال آینده حفظ و تقویت شود تا به نقطه اوج برسیم.


حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه نباید به حد کنونیِ پیشرفت‌های علمی قانع بود، افزودند: اگر اندکی از کاروان حرکت علمی دنیا عقب بمانیم، دیگر به این کاروان و قله های علمی نخواهیم رسید، بنابراین هیچ‌گونه توقفی در زمینه حرکت علمی نباید ایجاد شود.


ایشان با اشاره به مسائل مربوط به بودجه مراکز فرهنگی و علمی کشور و اظهارات مسئولان اجرایی مبنی بر مشکلات اقتصادی، گفتند: من در جریان مشکلات هستم اما معتقدم کشوری که همت کند، حتی می تواند در بحبوحه مشکلات سیاسی و اقتصادی نیز کارهای بزرگی انجام دهد.


رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نمونه های تاریخی در برخی کشورها که در شرایط بسیار سخت، سنگ بناهای علمی بزرگی را پایه گذاری کردند، افزودند: شرایط امروز ما به سختیِ تلاطم های آن کشورها نیست، بنابراین می توانیم پایه های مستحکم علمی را بنا بگذاریم.


حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه دو توصیه هم بیان کردند. توصیه اول اینکه، برای پیشرفت علمی از همه توانایی های غربی ها استفاده کنید و از شاگردی کردن و یادگرفتن هرگز پرهیز نکنید، زیرا ما از شاگردی کردن ننگمان نمی آید بلکه از «همیشه شاگرد ماندن» ننگمان می آید.


رهبر انقلاب اسلامی در توصیه دوم خود گفتند: هیچگاه به برنامه ها و توصیه های غربی ها اعتماد نکنید.


ایشان با تأکید بر اینکه همواره باید به توصیه غربی‌ها با سوءظن نگریسته شود، افزودند: کشورهای غربی که امروز بیشترین پیشرفت‌ها را در زمینه علوم جدید دارند، بیشترین جنایات را نیز در طول تاریخ بر ضد ملت‌ها مرتکب شده اند.


رهبر انقلاب اسلامی، مسئولان ستاد توسعه علوم شناختی را به تعیین اولویت‌ها و هدفهای لازم نیز توصیه کردند و گفتند: در همه عرصه های علوم شناختی، ابتدا باید هدف گذاری‌ها مشخص و سپس طرح و پروژه، تعریف شود و در اختیار پژوهشگر و محقق قرار گیرد.


حضرت آیت الله خامنه ای، لزوم تعریف یک راهبرد بومی برای پیشبرد علوم شناختی را مورد تأکید قرار دادند و در پایان خاطرنشان کردند: درمسیر شناخت این علوم که با استدلال و منطق سر و کار دارد، بگونه‌ای حرکت کنید که زمینه معرفت بیشتر خداوند حاصل شود.


پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، دکتر کمال خرازی از پروژه‌های ستاد توسعه علوم شناختی و اهداف، آثار و کارکردهای این پروژه‌ها در بخش سلامت، اقتصاد و ابعاد مختلف پیشرفت علمی کشور گزارش داد و گفت: در ایران، ظرفیت‌سازی انسانی و فناوریِ بسیار خوبی در این شاخه از علوم انجام شده و ایران در ردیف برترین‌های منطقه و کشورهای پیشرو دنیا است.


آقای خرازی به برنامه‌های ستاد توسعه علوم شناختی برای «معرفی و ترویج علوم شناختی»، «کشف استعدادهای برتر دانش‌آموزی و دانشجویی و سوق دادن آنها به سمت علوم شناختی»، «حمایت از کتاب‌های منتشر شده در حوزه علوم شناختی» و «تبادلات علمی در سطح جهانی»، اشاره کرد و از توسعه زیرساخت علوم و فناوری‌های شناختی در سراسر کشور و راه‌اندازی آزمایشگاههای لازم به‌ویژه آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز به عنوان یک دستاورد بزرگ یاد کرد و درباره چند پروژه بزرگ و ملی در حوزه علوم شناختی توضیح داد.


آقای دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور نیز در گزارشی به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان، بهبود تجاری‌سازی دانش، افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پارکهای علم و فناوری، و رتبه علمی بالای ایران در شاخه‌های نانوفناوری، بیوتکنولوژی و علوم شناختی اشاره کرد.


همچنین آقای دکتر نیلی دبیر ستاد توسعه علوم شناختی نکاتی درباره اصلاح سازوکار جذب استعدادهای برتر در این شاخه از علوم، لزوم دستیابی به مدلهای جدید در آموزش و پژوهش با نگرشِ میان‌رشته‌ای، و سرمایه‌گذاری و تأمین بودجه‌های لازم در علوم شناختی بیان کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۳
    33 47
    یعنی دمپایی های کهنه امام خامنه ای شرف داره به کل اصلاح‌طلبان و اصول گرایان
  • IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۳
    7 9
    برخی کشورها که در شرایط بسیار سخت، سنگ بناهای علمی بزرگی را پایه گذاری کردند
  • IR ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۳
    7 9
    ما از شاگردی کردن ننگمان نمی آید بلکه از «همیشه شاگرد ماندن» ننگمان می آید
  • یکی IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۳
    6 8
    عزیزان من مدتی در کشورهای غربی زندگی کرده ام . و من هم میگویم هیچگاه به برنامه ها و توصیه های غربی ها به ایران اعتماد نکنید
  • FR ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۳
    3 1
    ايراني ها قدر خودشان را نمي دانند ! چه حيف
  • FR ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۳
    3 1
    ايراني ها قدر خودشان را نمي دانند ! چه حيف
  • US ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۳
    33 3
    آخه با دمپایی؟
    • IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۴
      1 1
      دمپایی تو اطاق چه عیبی داره گاگول؟!!! امیر قطر یا دیگر پادشاه ها رو ندیدی با دمپایی لا انگشتی به این کشور و اون کشور میرن؟!!
  • سید محمد رضوی نژاد - یاسوج IR ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۳
    8 1
    این دولت و جناب دکتر ستاری فقط حرف می زنند و عرضه توان کار عملی را ندارند! باری بهر جهت فقط زمان می خرند. جناب دکتر ستاری سه سال قبل قدم رنجه فرمودند تشریف اورند یاسوج مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد جهت افتتاح برنامه های هفته پژوهش! این حقیر رباتی ساختم با ماهیت و کاربری نظامی در نمایشگاه علیرغم میل باطنی شرکت کردم هنگام تشریف فرمایی ایشان اولین بازدید ازسمت ما شروع کردند وتوجه شان جلب شد این ربات کارش چیست؟ توضیح دادیم شکارچی تانک هست! می تواند نمونه داخلی و خارجی ندارد و همزمان با دو برجک می تواند در جهت متفاوت تانک مرکاوا شکار کند! هزینه را کی پرداخت کرد؟ با هزینه شخصی خودم طرح را جایی ثبت کردید؟ نه چون نظامی هست نتوانستم ثبت کنم خدا حافظ .. همین رفت که رفت .. جالبناکتر همین مسئولین وزارت کشور بومی استان و استاندار و معاونانش بودند که حتی عرضه سلام کردند هم نداشتند! و تاکنون هیچ احدی سراغ نگرفت... نمایشگاه تمام شد و تو منزل خاک می خورد البته حسن این ربات شرکت نمایشگاه دفاعی وزارت دفاع سال 91 بود که دوستان سپاه کپی برداری و تا اندازه ای ناقص اجرایی کردند با خدایا شکر! در کل خیلی از مسئولین در حوزه های فناوری های نوین چشمهایشان ضعیف و کم سو هست! باید کاملا لقمه را اماده در دهانشان بگذارید یعنی دقیق نمونه کاربردی واولیه را با هزینه ورنج زیاد بسازید تا شاید با چشم غیر مسلح ببینند و باور کنند! در غیر اینصورت طرح شما و نمونه پایلوت هیچ ارزش علمیو فنی نخواهد داشت. چه بسیار ذهن های خلاقی که زیر چرج بوروکراسی و بی عرضگی مسئولین در نطفه خفه و عقیم می شوند. مدارک و مستندات موجود هست اگر تابناک نیاز داشت اماده تقدیم هستیم این هم لینک تست ربات و بکل کردن خودرو در پارک ساحلی یاسوج https://www.aparat.com/v/IX5LS با تشکر
  • IR ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۴
    2 0
    اقا هی میگه اینکارو بکند اونکارو بکنید همه حرفهاشم از سر دلسوزی و مسئولیت پذیری هست مسئولین هم همش خواب هستند بازم دم سپاه و سربازان گمنام گرم
  • IR ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۸
    1 2
    دکتر ستاری همانند پدرش یک مدیر بی نظیره! خدا حفظش کنه.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس