به گزارش مشرق به نقل از رویترز، کیم جونگ اون رهبر کره شمالی امروز پنجشنبه گفت: مایل به تسلیم کردن تسلیحات هستهای هستم.
رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دومین روز گفتگوهای خود در شهر هانوی پایتخت ویتنام را آغاز کردهاند. دو طرف امیدوارند که این نشست موجب ارتقای روابط و حل و فصل مساله خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره شود.
وی در ادامه در جمع خبرنگاران افزود: اگر مایل به خلع سلاح اتمی نبودم، الان اینجا نبودم.بیشتر بخوانید
ترامپ و کیم به توافق نرسیدند
ترامپ نیز در واکنش به اظهارات رهبر کره شمالی گفت: این بهترین پاسخی است که شما می توانستید بشنوید.
رهبر کره شمالی اشارهای به جزئیات برنامه خلع سلاح اتمی نکرده است ولی در پاسخ به این سئوال که "آیا حاضر به انجام اقدامات قاطع و روشن هستید"، تاکید کرد: ما تازه مذاکره درباره این مساله را آغاز کردهایم. امیدوارم به ما فرصت بیشتری برای مذاکره بدهید. حتی یک دقیقه نیز ارزشمند است.
در حالی که آمریکا بارها خواستار تسلیم همه تسلیحات اتمی و موشکهای کره شمالی شده ولی پیونگ یانگ در مقابل خواستار برچیده شدن چتر هستهای آمریکا در آسیا و لغو تحریمهای اقتصادی و سیاسی است.
نخستین دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی که ژوئن گذشته در سنگاپور برگزار شد، منجر به صدور بیانیهای در خصوص تلاش و همکاری به سوی خلع سلاح اتمی شده است. ولی از آن زمان تاکنون پیشرفت چندانی در این زمینه مشاهده نشده است.
ترامپ بار دیگر در دیدار با رهبر کره شمالی به این مساله اشاره کرده است که برای دستیابی به توافق نهایی بر سر خلع سلاح اتمی هیچ عجلهای وجود ندارد.
وی در این باره گفت: از همان ابتدا نیز گفتهام که سرعت برای من مهم نیست. من واقعا از اینکه آزمایش موشکها و تسلیحات هستهای متوقف شده، خرسند هستم و واقعا از این مساله استقبال می کنم. رئیس کیم و من خواستار دستیابی به یک توافق درست و مناسب هستیم.
کره شمالی از اواخر 2017 میلادی تاکنون هیچ گونه آزمایش موشک های بالستیک و تسلیحات اتمی انجام نداده است.
رهبر کره شمالی در پاسخ به این سئوال که "آیا نسبت به دستیابی به یک توافق مطمئن هستید"، تصریح کرد: هنوز خیلی زود است که چنین چیزی را بگوییم ولی نمی گویم که ناامید هستم. احساسی که الان دارم این است که نتایج خوبی از این مذاکرات حاصل خواهد شد.
این نخستین بار بوده است که رهبر کره شمالی حاضر به پاسخ دادن به سئوالات خبرنگاران خارجی شده است.
ترامپ نیز ضمن اشاره به ظرفیت های اقتصادی کره شمالی، گفت: کره شمالی می تواند به یک قدرت بزرگ اقتصادی تبدیل شود.
ترامپ در پاسخ به این سئوال که آیا درباره مسائل حقوق بشر نیز صحبت کردید، گفت: درباره همه چیز مذاکره کردهایم.