به گزارش مشرق، انتشارات آرما در نمایشگاه کتاب تهران، پنج عنوان از جدیدترین منشورات خود را عرضه کرده است. در این مطلب با این ۵ اثر آشنا می شویم.
فلسفه انقلاب اسلامی و آینده ما
نویسنده: موسی نجفی
متن پشت جلد کتاب:
کتاب فلسفه انقلاب اسلامی و آینده ما، تلاشی است برای ارایه و معرفی فلسفۀ انقلاب اسلامی، انقلابی که از دل سنت است، نو است و البته مبتلای به مدرنیته و ازهمینرو اقتضائات بسیار خاص و کمنظیری دارد.
باشد که این اندیشه و تقریر، در کنار اندیشههای دیگری که چنین ثمرهای دارند، توضیح و بسط و رشد پیدا کنند تا انقلاب اسلامی ایران راه خودش را با روشنی بهتری طی کند و حکیمان و شاعران و مجاهدان راه انقلاب، هویت راهبرندهٔ ایران شیعی را اینبار و در زمانهٔ ظهور حیات متناسب با انقلاب اسلامی در هنگامه ابتلای به عالم مدرن، بیشتر و بهتر نشانمان دهند.
نوبت چاپ: اول
۳۶۰ صفحه / رقعی / ۴۰,۰۰۰ تومان
الگوی آمریکایی پس از عراق:
رقابت بر سر قلبها و مغزها در عصر رسانههای جهانی
ناتان گاردلز-مایک مداووی
ترجمه: ملیحه مهدیزاده
متن پشت جلد کتاب:
بخش عمدهای از منابع قدرت نرم امریکا در سازمانهای غیردولتی، بخشهای خصوصی، جامعهٔ مدنی، معاهدات دوجانبه، مؤسسات چندملیتی و ارتباطات فراملی نهفته است. ابزار دولتیِ ایجاد جذابیت و تأمین قدرت نرم، یعنی دیپلماسی عمومی، رادیو و تلویزیون، برنامههای تجاری، کمک به توسعهٔ کشورهای دیگر، کمکرسانی در زمان بروز بلایا و قراردادهای نظامی، در قسمتهای مختلف دولت پراکنده شدهاند و هیچ راهبرد یا بودجهٔ فراگیری وجود ندارد تا تمام این موارد را در سایهٔ آن لحاظ کرد. هزینهای که صرف برنامههای نظامی میشود، پانصد برابرِ مجموع هزینههای رادیو و تلویزیونی و برنامههای تجاری است. دولت چطور میتواند با منابع غیردولتیِ قدرت نرمی مرتبط شود که از هالیوود گرفته تا هاروارد و بنیاد گیتس را شامل میشود و همگی آنها نیز از جامعهٔ مدنی سرچشمه میگیرند؟
بهترین راه برای یافتن پاسخی به این پرسشها از مطالعهٔ این کتاب آغاز میشود.
نوبت چاپ: اول
۲۵۶ صفحه / رقعی / ۴۰,۰۰۰ تومان
حجاببیحجاب:
آسیبشناسی بیپرده سیاستگذاری حجاب در ایران
حجهالاسلام محمدرضا زائری
متن پشت جلد کتاب:
این کتاب بیش از آنکه بانوان را مخاطب قرار دهد، با فعالان فرهنگی سخن میگوید و میکوشد فضایی برای بررسی جدیتر موضوع فراهم سازد. البته ذکر این نکته ضروری است که مخاطب کتاب بانوان و دخترانی نیستند که به حجاب اعتقاد و التزامی ندارند و کتاب نمیخواهد آنان را به این فریضۀ الهی دعوت کند؛ بلکه مخاطب این کتاب کسانی هستند که قرار است دربارۀ این موضوع به چارهاندیشی و سیاستگذاری بپردازند یا کتابهای ترویجی و تبلیغی را برای مخاطبان بیحجاب بنویسند.
این کتاب مجموعه کامل مقالات، یادداشتها و مصاحبههای نگارنده پیرامون حجاب است که بخشی از آن قبلاً در دو کتاب "حجابباحجاب"و "حجاببیحجاب" منتشر شده است.
نوبت چاپ: اول
۳۰۴ صفحه / رقعی / ۴۵,۰۰۰ تومان
جنبش ناراضیان:
جامعهشناسی جریان مهاجرت نخبگان از رشتههای مهندسی و پایه به علوم انسانی
محمدحسین بادامچی-محمدقائم خانی
متن پشت جلد کتاب:
ادامهتحصیل گستردهٔ فارغالتحصیلان رشتههای فنی و مهندسی، علوم پایه و پزشکی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، در رشتههای علوم انسانی، پدیدهٔ نوی دههٔ گذشته در نظام آموزش عالی کشور است. این در حالی است که همواره در مسیر پیشرفت کشورهای جهان سوم، علوم فنی و مهندسی و پزشکی در اولویت قرار دارند....
بررسی جامعهشناختی این مهاجرت جدید و نامعمول، دریچهای است که راه ما را بهسوی لایههای پنهان فرهنگی در حالِ وقوع در نظام آموزش عالی، ساختار علمی و وضعیت اجتماعی نسل آینده میگشاید. بررسی دقیق و موشکافانهٔ عوامل ایجاد این جریان، برای تأمین پشتوانه توصیفیتحلیلی مناسب از این رویداد، ابعاد مختلف موضوع را برای سیاستگذاران و برنامهریزان آموزش عالی کشور روشن میکند. تحلیل اجتماعی و جامعهشناختی جریان نوپای تغییر رشته از علوم فنی و مهندسی به علوم انسانی در دانشگاههای برتر، به نهادهای سیاستگذار کشور پشتوانهٔ علمی لازم را میدهد تا برای مدیریت جریان نخبگان کشور، سیاستگذاری هوشمندانه و مدبرانه داشته باشند.
نوبت چاپ: اول
۲۷۲ صفحه / رقعی / ۳۵,۰۰۰ تومان
سفر به تنهایی:
روایتی مردمنگارانه از تجربه دینی اعتکاف»
محمدرضا پویافر
با مقدمهی دکتر حسن محدثی گیلوائی
از مجموعه کتابهای سرو ۱۴
دبیر مجموعه: محسن حسام مظاهری
۱۷۶ صفحه (رقعی)
نشر آرما
متن پشت جلد:
این کتاب، تلاشی برای فهم یک آیین دینی مستحب بهنام «اعتکاف» و روایتی از تجربۀ حضور در آن است؛ آیینی که بررسی و تحلیل آن از موضوعات مغفول در مطالعات اجتماعی دین در ایران است. در سالهای اخیر و با سازماندهی رسمی اعتکاف در مساجد، شکل کاملاً شخصی این آیین تا حدی تغییر کرده؛ اما در هر حال ماهیت اعتکاف با مناسک جمعی عبادی یا آیینهایی همچون پیادهروی اربعین کاملاً متفاوت است.
کتاب حاضر سنتزی است از سه نوع روایت مردمنگارانه، پدیدارشناسانه و جامعهشناسانه از اعتکاف، بدون داشتن مدعایی برای انطباق با کلیشههای رایج در گزارش پژوهشهای کلاسیک و تلاشی است که یک سوی آن مطالعۀ کیفی تجربی در میدان تجربهای دینی است و سوی دیگر آن روایتی از زندگی گروهی از دینداران جامعه که یک بار در سال به تنهاییِ خود سفر میکنند.