کد خبر 965692
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۶
«هایکو ماس» به ایران می‌آید

هایکو ماس در اظهارنظری گستاخانه گفت: در حال حاضر در سوریه و یمن جنگ وجود دارد ولی اینجا جنگ نیست. ما تلاش می‌کنیم تا جنگ دیگری ایجاد نشود.

به گزارش مشرق، هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان روز دوشنبه در سفر به تهران با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.


پس از دیدار دوجانبه، نشست خبری مشترک وزرای خارجه ایران و آلمان با حضور تعداد زیادی از خبرنگاران داخلی و خارجی و با تاخیری حدود یک ساعت و نیم برگزار شد. با توجه به تاخیر طولانی در برگزاری نشست مشترک خبری، یکی از مسئولین وزارت خارجه پشت تریبون آمد و خطاب به خبرنگاران که برخی از آنان نسبت به این تاخیر اعتراض داشتند، گفت: علت این تاخیر، مذاکرات جدی و مثبت طرفین بوده است. اما در ادامه، اظهارات و رفتار وزیر خارجه آلمان، از نتیجه‌ای خلاف این اظهارنظر، حکایت می‌کرد.

بیشتر بخوانید:

روایت وزارت خارجه آلمان از دیدار امروز ماس با ظریف

اروپا باید به تعهدات خود در برجام عمل کند


سؤالی که خبرنگار کیهان می‌خواست از وزیرخارجه آلمان بپرسد، این بود: «آقای «ماس» شما روز یکشنبه در عراق گفتید که به ایران می‌روید تا مخالفت اتحادیه اروپا با برنامه موشکی ایران را به مقامات تهران اعلام کنید. کشور شما اصلی‌ترین تامین‌کننده مواد شیمیایی برای سلاح‌های کشتار جمعی عراق در طول ۸ سال جنگ تحمیلی بوده است و امروز هم با فروختن سلاح به سعودی در جنایات یمن شریک هستید. فکر نمی‌کنید به جای ابراز نگرانی از توان دفاعی ایران بهتر است از ملت ایران عذرخواهی و در سیاست خود تجدیدنظر کنید؟»


مسئولین مربوطه اعلام کردند که تنها دو رسانه از ایران و دو رسانه از آلمان اجازه طرح سؤال دارند و به همین خاطر، فرصتی برای طرح این سؤال کیهان پیدا نشد.


آمادگی توقف تعهدات برجامی ایران


محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در ابتدای نشست مشترک خبری ضمن خوشامدگویی به وزیر خارجه آلمان، اظهار داشت: گفت‌وگوهای بسیار جدی، صریح و نسبتاً طولانی داشتیم.


ظریف با بیان اینکه ایران ثابت کرده که به تعهدات بین‌المللی خود پایبند است و ۱۵ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز این واقعیت را به اثبات رسانده، یادآور شد: اما جمهوری اسلامی ایران موظف است از حقوق مردمش به همان اندازه که به تعهداتش پایبند است، دفاع کند و یکی از این حقوق همان چیزی است که در ماده ۳۶ برجام به رسمیت شناخته‌شده است.


وی در ادامه گفت: آمادگی داریم اقدامات خود [در چارچوب بند ۳۶ برجام] را ادامه داده، متوقف کنیم یا بازگشت دهیم، بر حسب اقداماتی که شرکای ما نسبت به اجرای تعهداتشان در برجام اقدام عملی انجام دهند.


سؤال بی‌شرمانه خبرنگار آلمانی


خبرنگار روزنامه بیلد به عنوان نماینده رسانه‌های آلمانی در سؤالی بی‌شرمانه از وزیر خارجه کشورمان پرسید که چرا ایران به (اقدام شنیع) همجنس بازی در این کشور احترام نمی‌گذارد؟ ظریف در پاسخ به این سؤال سخیف گفت: جامعه ما دارای اصول اخلاقی است که مردم براساس آن به حیات خود ادامه می‌دهند. اصول اخلاقی و مقررات قانونی ما حاکم بر رفتار افراد در اماکن عمومی بوده و رعایت قانون و اخلاق عمومی ضروری است.


وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار روزنامه بیلد که در دفاع از رژیم کودک‌کش صهیونیستی و تحت این عنوان که «خیلی از توافقات بین‌المللی با ایران منوط به نگاه ایران به اسرائیل است در حالی که شما می‌گوئید اسرائیل باید نابود شود، نگاه شما به اسرائیل چگونه است؟» مطرح شد، گفت: مشکل خاورمیانه (غرب آسیا) سیاست‌های تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و حمایت بدون حد و مرز آمریکا از این جنایت‌ها است. مشکل این است که برخلاف همه قواعد حقوق بین‌الملل اشغال قدس شریف و بلندی‌های جولان به رسمیت شناخته شده و سیاست‌های ضد حقوق بشری رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین فراموش شده است. مشکل منطقه ما این است که آمریکا تلاش کرده با یک جنایت جدید به نام معامله قرن حقوق مردم فلسطین را زیرپا بگذارد. اینها است که موجب مشکل در منطقه ما شده است.


پاسخ قاطع و مقتدرانه ظریف


ظریف همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار اشپیگل مبنی بر خواسته اروپا و آمریکا برای مذاکره درباره توان موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران گفت: در مورد بحث‌هایی که آمریکا و اروپا مطرح می‌کنند دو نکته وجود دارد؛ اول اینکه ما توافقی داریم که حاصل دو سال مذاکره فشرده و ۱۲ سال کار دیپلماتیک است. آیا این توافق را اجرا کردند که تقاضای مذاکره درخصوص موضوعات دیگر را دارند؟


وی تصریح کرد: آنها نخست باید نشان دهند که توافق‌کردن با آمریکا فایده دارد بعد درخواست مذاکره دیگر را بدهند.


وی افزود: موضوع دوم این است که چه کسی باعث بی‌ثباتی در منطقه است. آیا ما بودیم که به صدام سلاح دادیم؟ آیا ما بودیم که از القاعده حمایت کردیم؟ آیا ما بودیم که نخست‌وزیر لبنان را زندانی کردیم؟ آیا ما بودیم که هر روز غیرنظامیان یمن را بمباران می‌کنیم؟ آیا ما از داعش و جبهه النصره در سوریه حمایت کردیم یا آنکه سلاح‌های آمریکایی بود که از طریق عربستان به آنها داده شد؟


وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: آیا ما مناطق اشغالی دیگران را به دیگران بخشیدیم؟ قدس و جولان را ما بخشیدیم؟ آیا ما در لیبی و سودان شر به پا می‌کنیم؟ اگر قرار باشد درباره رفتار تنش‌آفرین در منطقه صحبت شود دیگران هستند که باید به سؤالات پاسخ دهند. ضمناً ما یک تفاوت دیگر هم با دیگران داریم. ما هفت هزار سال است که در این منطقه هستیم. دیگران از کجا آمدند؟


این پاسخ قاطع و مقتدرانه آقای ظریف دو واکنش داشت؛ واکنش اول به وجدآمدن خبرنگاران ایرانی بود و واکنش دوم تغییر چهره ملموس وزیر خارجه آلمان و ناراحتی و غافلگیری وی از این پاسخ بود.


اجرای برجام


ظریف در پاسخ به سؤالی مبنی بر انتظارات ایران از آلمان در زمینه تداوم همکاری شرکت‌های ایرانی و آلمانی گفت: من در ملاقات به دوست و همکارم گفتم که خواسته ایران صرفاً اجرای برجام است. توجه دوستان اروپایی را به مواد یک تا سه ضمیمه دوم برجام و همین‌طور بیانیه‌های کمیسیون مشترک در سطح وزرا و مدیران سیاسی جلب کردم که بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای صادر شده است.


تکبر و رفتار زشت مقام آلمانی


«هایکو ماس» در تمام مدت نشست خبری مشترک، هم در اظهارات خود و هم حرکات صورت و حتی راه‌رفتن کنار مقام ایرانی، با تکبر و بی‌ادبی رفتار کرد.


نمی‌توانیم معجزه کنیم!


«ماس» در این نشست خبری گفت: ما امروز صحبت‌های فشرده‌ای درخصوص برجام و نحوه ادامه آن داشیم. موضع سه کشور اروپایی حمایت از برجام است. البته نمی‌توانیم معجزه‌ای داشته باشیم ولی تلاش می‌کنیم برجام را حفظ کنیم و در این چارچوب تلاش می‌کنیم اینستکس را هم در قالب سه کشور اروپایی و هم فراتر از آن راه‌اندازی و اجرایی کنیم. وی در این نشست خبری در اظهارنظری گستاخانه گفت: ما هیچ‌گونه محدودیتی در برآورده‌کردن شروط توافق هسته‌ای از طرف ایران را نمی‌پذیریم.


این مقام آلمانی علیرغم بدهکاری به ایران و بی‌عملی کشورش در اجرای تعهدات برجامی، ژست طلبکار به خود گرفته و مدعی شده است که ما نمی‌توانیم معجزه‌ای داشته باشیم. این در حالی است که اکنون بیش از یک ماه از ضرب‌الاجل ۶۰ روزه ایران به طرف اروپایی سپری شده است.


حقارت آلمانی


وزیر خارجه آلمان در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه بیلد آلمان درباره رویکرد آلمان نسبت به رژیم صهیونیستی گفت: این مسئولیتی است که ما به گردن داریم. حمایت از اسرائیل و دوستی نزدیک با آنها قابل بحث نیست. این مسئله جزو اصول و باورهای حکومتی جمهوری فدرال آلمان است و قابل تغییر هم نیست و این مسئولیتی است که تاریخ به ما داده است. من این اصل را در تهران نیز عوض نمی‌کنم.


لازم به ذکر است که بخش قابل توجهی از کرسی‌های نمایندگی مجلس کشور آلمان در اختیار صهیونیست‌های غیرآلمانی‌تبار است. این رویکرد حقارت‌آمیز کشور آلمان در مقابل یک رژیم جعلی و کودک‌کش، چیزی جز بردگی نیست.


اجرای یکطرفه تعهدات!


وزیر خارجه آلمان در این نشست خبری گفت: اتحادیه اروپا تلاش می‌کند خلأ خروج آمریکا از توافق هسته‌ای را جبران کند و این مسئله منجر به حفظ برجام شود البته مسئله‌ای که نمی‌خواهیم بپذیریم این است که کسی مدعی شود اگر طرف مقابل تعهداتش را کامل اجرا نمی‌کند، ما هم کامل اجرا نمی‌کنیم.


اعضای اروپایی برجام تاکنون در مقابل عهدشکنی‌های مستمر آمریکا در توافق هسته‌ای، صرفاً به ابراز تأسف بسنده کردند. حالا این مقام آلمانی با گستاخی ادعا می‌کند که اگر در یک توافق یکی از طرفین، تعهدات خود را انجام نداد، طرف مقابل نمی‌تواند مقابله به مثل و به عبارتی واکنش متقابل داشته باشد.


این ادعای مضحک، عیار میزان احترام اروپا به مفاد یک توافق بین‌المللی را به خوبی نمایش داد.


لازم به ذکر است که وزیر خارجه آلمان در نشست خبری مذکور اذعان کرده است که منافع اقتصادی ایران در برجام محقق نشده است.


فضولی


هایکو ماس در این نشست خبری در اظهارنظری گستاخانه گفت: در حال حاضر در سوریه و یمن جنگ وجود دارد ولی اینجا (ایران) جنگ نیست. ما تلاش می‌کنیم تا جنگ دیگری ایجاد نشود. تنش در منطقه خطرناک است و ممکن است بر اثر یک اتفاق، مکانیزم و زنجیره‌ای از رویدادها رخ داده و شرایط از کنترل خارج شود.


این مقام آلمانی در اظهاراتی گستاخانه و بی‌ادبانه، با فضولی در توان دفاعی و قدرت منطقه‌ای ایران، به گنده‌گویی درخصوص نقش این کشور درباره جلوگیری از جنگ در منطقه و همچنین کشورمان پرداخته است.


این در حالی است که این کشور به جای ابراز نگرانی از توان دفاعی و قدرت منطقه‌ای ایران باید به این دلیل که تامین‌کننده مواد شیمیایی برای سلاح‌های کشتار جمعی رژیم بعث در طول ۸ سال جنگ تحمیلی بوده و همچنین در فروش سلاح به رژیم سعودی در جنایات یمن و فروش سلاح به داعش در جنایت در عراق و سوریه شریک است، از ملت ایران و بقیه مردم منطقه عذرخواهی کرده و در سیاست خود تجدیدنظر کند.


گفتنی است تنها در یک نمونه در فروردین ۹۸ روزنامه «زوددویچه سایتونگ»، برای اولین بار اعلام کرد که دولت آلمان اعتراف کرده است که جنگنده‌ها و تورنادوهای ساخت این کشور در جنگ یمن به کار برده می‌شود. براساس تحقیقات رسانه‌های NDR ،WDR و زوددویچه سایتونگ آلمان، در یک جلسه محرمانه کمیسیون خارجی پارلمان آلمان مشخص شد که دولت فدرال آلمان اطلاعاتی را در زمینه استفاده از هواپیماهای جنگنده خود در یمن اعلام کرده است. بر این اساس عربستان سعودی در جنگ یمن هم از تورنادوها و هم جنگنده‌های آلمانی استفاده می‌کند.


علاوه بر این در ماه مارس سال ۲۰۱۶ میلادی، منابع آگاه در کردستان عراق گزارش دادند که سلاح‌های سنگین ساخت آلمان از طریق وزارت دفاع آلمان در کردستان عراق و از طریق واسطه‌ها و دلالان تسلیحاتی از جمله دلالان سعودی، در اختیار داعش قرار داده شده است. سلاح‌های سنگین و نیمه سنگین آلمانی از جمله موشک ضد زره میلان، اسلحه g-۳۶ و خودروی نظامی ضد گلوله از نوع دینگو، از جمله تجهیزاتی بود که در اقلیم کردستان عراق و توسط دلالان به داعش فروخته شد.


ایران در بن بست قرار نمی‌گیرد


روحانی عصر روز دوشنبه در دیدار «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان گفت: اراده جمهوری اسلامی ایران بر توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای اتحادیه اروپا به ویژه آلمان است.


وی با اشاره به تلاش‌های ایران برای برقراری ثبات و مبارزه با تروریسم در منطقه و بویژه افغانستان، عراق و سوریه، اظهار داشت: ایران همواره در توسعه و تقویت ثبات و امنیت منطقه، تأثیرگذار بوده و نقش‌آفرینی مثبتی داشته و امنیت امروز منطقه مرهون تلاش‌های ایران است.


رئیس جمهور افزود: در طول یکسال گذشته علیرغم مواضع نسبتاً مناسب سیاسی، در مقام عمل شاهد هیچ اقدام جدی از سوی اروپا، نبودیم و اکنون باید به گونه‌ای تصمیم‌گیری و اقدام کنیم که به نفع ما، شما و همه کشورها و منطقه باشد.


روحانی با بیان اینکه ایران هرگز با اعمال تحریم و فشار در بن‌بست قرار نگرفته و نخواهد گرفت، گفت: امنیت منطقه هرگز با اعمال فشار و تحریم ملت ایران حاصل نخواهد شد.


به گزارش مهر، «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان نیز در این دیدار روابط ایران و آلمان را دیرینه و دوستانه دانست و بر ضرورت تلاش در راستای افزایش دوستی‌ها و مناسبات دو کشور تأکید کرد. وزیر امور خارجه آلمان خروج یکجانبه آمریکا از برجام را اقدامی اشتباه و نادرست قلمداد کرد و افزود: آلمان با سیاست‌های آمریکا علیه ایران اختلاف‌نظرهای زیادی دارد و تلاش می‌کند تا با همکاری دیگر کشورهای اروپایی بویژه فرانسه و انگلیس برجام را حفظ کرده و تعهدات خود را عملیاتی کند.

منبع: کیهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 35
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۰:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    12 3
    هر كس به اندازه وزن و توان اقتصادي و نظاميش نظر ميده
    • IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
      3 5
      نظر دادن با دخالت در امور داخلی دیگر کشور ها فرق میکند بفهم
  • پسر IR ۰۰:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    32 2
    بی عرضه گی مسئولان که این همه گستاخانه حرف زده
  • IR ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    24 4
    مسئولین به خدا وولایت وملت تکیه کنند ان شاالله پیروزی از آن ملت وانقلابی است.
  • IR ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    17 4
    قابل توجه اصلاح طلبان که آرزوی ارتباط با کدخدا و غرب دارند
  • ناشناس IR ۰۰:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    33 5
    حقارت بیستر از این یارو تو کشور خودت بهت توهین میکنه .... تا به حال اگر شکی به ایرانیگری اصولگراها داشتم الان مطمئنم این اصلاح طلبها و همپیاله هاشون سگه اصولگراها هم نیستند ... درود به شرفت کیهان.... درود به شرفت که سالاری و خاک بر سر این بیشرفهایی که ظاهر لوکسشون از بی غیرتشون کم نمیکنه.... نوکرتم کیهان که حداقل ثابتم شد کی مرده کی نامرد....
  • علی IR ۰۰:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    33 3
    این رفتار ماست که دشمنان ما را جسور و بی پروا میکند دشمنان که از ابتدای انقلاب تاکنون هر روزانه برای ما مشکل آفرین بوده اند من به جنابهایکو ماس پیشنهاد میکنم به پاس جنایات جنگیشان در حق یهودیان پایتخت خود را به یهودیان هدیه بدهند نه از کیسه مسلمانان...
  • IR ۰۱:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    6 4
    این چجور خبره؟!این که تفسیر یکطرفه اس.
  • جواد IR ۰۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    5 4
    من نفهمیدم خبر میخوندم یا تحلیل خبر
  • IR ۰۱:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    4 1
    هیتلر روحت شاد
  • GR ۰۴:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    6 10
    پععع . اخبار اینجا رو باید برعکس خوند.
    • IR ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۳۰
      0 0
      هر جور که میلت کشید بخون . اصلا نخون بشین خیال کن
  • IR ۰۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    11 2
    فضلولی موقوف ، گماشته اسراییل.
  • مهدی IR ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    31 1
    غلط زیادی میکنی این جا ایرانست نه المان نازی
  • مهدی IR ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    25 1
    غلط زیادی میکنی این جا ایرانست نه المان نازی
  • مهدی IR ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    18 0
    غلط زیادی میکنی این جا ایرانست نه المان نازی
  • رحمن IR ۰۵:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    9 1
    خیلی گستاخند فقط میخواهند راحت باشند و دیگران و ایران کوتاه بیاید خیلی احمقند
  • ا IR ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    8 1
    تمام حرکات و اخلاق هایکوماس گستاخانه و بی ادبانه بود بنده به نوبه خودم از ماس شاکی هستم با اینکه المانی بود ولی از رژیم کودکش اسراییل حمایت کرد خبرنگار المانی سوال شنیع و از وزیر امور خارجه (اقای ظریف) پرسید که این هم برخلاف اسلام بود و از قوم لوت است جنگ تحمیلی هشت سال که عراق به ایران تحمیل کردند و
  • راد IR ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    32 1
    آلمان مواد و بمب شیمیایی را سخاوتمندانه در اختیار صدام و حزب بعث قرار می‌داد تا علیه ملت ایران و مردم معترض عراق بکار بگیرد، اما برای خریدن ماسک و تجهیزات دفاع در مقابل بمباران شیمیایی، کشور ایران را تحت تحریم قرار دادند. # شیمیایی_سردشت_حلبچه
  • طاها IR ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    19 1
    روحانی نباید این مردک گستاخ! رو به حضور میپذیرفت
  • IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    3 0
    ما انتظار داریم که این اروپاییها که نگرانیشون ممنوعیت همجنسبازی تو ایرانه بیان برای ما کاری بکنن
  • IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    5 7
    مقاله ای وهن آلود برای نشان دادن شجاعت نداشته خویش به ملت!!! دور از واژگان دیپلماتیک و استفاده از فرهنگ بازاری برای صحبت با کشوری معتبر
  • GB ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    25 3
    ظریف چه ذوق مرگ شده بود . خیلی خوشحال و خندان بود . ولی آلمانیه خیلی جدی بود و قیافه می گرفت .
  • IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    23 2
    وزیر المانی به جرم توهین به کشور ما باید در همین جا محاکمه شود
  • IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    13 0
    من بودم اصلا این غربیهای متکبر رو به ایران راه نمیدادم
  • IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    6 0
    نه جنگ میشه نه مذاکره می کنیم. فریب این ژست اروپایی ها رو هم نمی خوریم. باهاش آشنا هستیم.
  • IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    4 0
    "بخش قابل توجهی از کرسی‌های نمایندگی مجلس کشور آلمان در اختیار صهیونیست‌های غیرآلمانی‌تبار است"بدین معنی که : اداره آلمان در دستان اسرائیل است ودوستی با اینها بی معنی است .المانی که تاریخ آنها را لگدکوب آمریکا وصهیونیستها کرده است واقعا" چه غم انگیز است سرنوشت این ملتها که ثروتمندند ولی نوکری اربابان خونخوارشان را می کنند
  • علی IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    18 0
    یکی نیست بگه برو بچه ، دوغتو بنوش
  • DE ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    21 0
    اینا همش یک شو سیاسی برای سرکار گذاشتن ملته. ظریف خودش میدونه که اروپاییها یک لیوان آب خوردنشون بدون اجازه کدخدا نمیشه و هیچ اعتمادی بهشون نیست. اینا بفکر حزبند نه ملت. طرف آمده و با زبان خودش میگه: سعی میکنیم ولی هیچ تضمینی نیست. اصلا بیخودکرد که آمد و برای چی آمده.
  • فرهاد DE ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    4 0
    ساده و خلاصه امدن ماس را تو ایران بزرگش کردید! او معموریتش از طرف دشمنانمان فقط کشیدن دوباره خط و نشان همیشگی بوده. چرا خیلیها انتظار دارند اینها الکی منافع عظیمشان را رها کنند.
  • IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    20 0
    تو سوریه و عراق جنگ است چون شما تفرقه ایجاد کردید و موج سواری کردید. اینجا ایران است همانجا که زنان و مردان در مقابل شما در ۸ سال جنگ نا جوانمردانه متحد و یکپارچه ایستادند و شما را نا امید کردند
  • US ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    1 0
    سگی که هارت‌وپورت میکنه، پاچه نمیگیره
  • IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۱
    5 0
    واقعا چرا باید رئیس جمهور با ایشون ملاقات کنه؟ او وزیر خارج آلمانه با وزیر خارجه ما دیدار داشته باشه کافیه. هیچ ضرورتی برای دیدار با رئیس جمهور ما نبود.
  • IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۲
    1 0
    یک کلمه از آلمان، مغلوب جنگ جهانی . اقای ماس و به عبارت دقیق تر اقای ماوس(موش) شما نمی خواد نگران ایران باشی ما خودمون بلدیم از کشورمون دفاع کنیم اما چون شما ارتش ندارید اگه کمک بخواهید می تونیم تلاش کنیم تا داعش سراغ المان نیاد.
  • کتابی از تهران IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۲
    1 0
    این جنگ در ایران نیست! اگر جنگ دیگری در ایران بیفتد، دیگر این جنگ در ایران نیست! بلکه در قلب اروپا،در قلب آلمان هم خواهد بود!....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس