به گزارش مشرق، مجید تخت روانچی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامه ای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل درباره تحریم ظریف از سوی آمریکا، با اشاره به اینکه حسب اعلام مقامات دولت فعلی آمریکا، این تحریم ها به دلیل نقش و جایگاه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به عنوان مسئول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، اعمال شده است، اعلام کرد که این امر به خوبی نشان می دهد که رژیم ایالات متحده از دیپلماسی که یکی از بزرگترین دستاوردها برای حفظ صلح و امنیت بین ملل است، بیزار می باشد.
بیشتر بخوانید:
تحریم ظریف به خاطر نقش او در افشای مسیر غلط امریکاییها بود
وی اضافه کرده است: این محدودیت غیرقانونی بخشی از سیاست کلی آمریکا در زمینه اجرای تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران و اعمال فشار بر نمایندگان آنها است.
نماینده ایران همچنین این اقدام غیرقانونی آمریکا را نقض آشکار اصول اساسی حقوق دیپلماتیک، بویژه اصل نقض ناپذیری مصونیت مقامات عالی رتبه خارجی، از جمله مصونیت وزرای امور خارجه، به عنوان یک هنجار و قانون پذیرفته شده جهانی خوانده است.
روانچی با اشاره به محدودیت های تحمیل شده در سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به نیویورک برای شرکت در نشستهای سازمان ملل، اعلام کرده است که اقدامات آمریکا نقض فاحش ماده ۱۰۵ منشور سازمان ملل متحد، کنوانسیون مزایا و مصونیت های سازمان ملل و موافقتنامه مقر سازمان ملل بوده و همچنین هرگونه محدودیتی در انجام وظایف وزرای امور خارجه مغایر با اصول عرفی تثبیت شده مندرج در کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک است.
نماینده کشورمان به مغایرت این اقدام آمریکا با بسیاری از قطعنامه های مربوطه مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز اشاره کرده که بر تعهدات حقوقی آمریکا مبنی بر رعایت مزایا و مصونیت های هیئت های اعزامی به سازمان ملل متحد تأکید داشته و تصریح می کنند که این تعهدات نباید مشمول محدودیت های ناشی از روابط دوجانبه کشور میزبان سازمان ملل باشد. این قطعنامهها همچنین از آمریکا می خواهند که بلادرنگ هرگونه محدودیت اعمال شده علیه هیئت های اعزامی به سازمان ملل را رفع کند.
وی اضافه کرده است که اقدام آمریکا علاوه بر نقض جدی اصول اساسی حقوق بین الملل، تهدیدی علیه چندجانبه گرایی بوده و روشی است برای کسانی که می خواهند به جای اتحاد، بین ملتها تفرقه ایجاد کنند.
روانچی در نامه خود اعلام کرده است جامعه جهانی باید رفتار غیرقانونی آمریکا را محکوم کند و سازمان ملل و اعضای آن نیز با دفاع از اصول اساسی حقوق بین الملل، در مقابل این اقدام آمریکا ایستادگی کنند.
وی همچنین خواستار ایفای نقش فعالانه دبیرکل سازمان ملل در برخورد با این روند خطرناک برای حقوق و روابط بینالملل، چندجانبه گرایی و یکپارچگی سازمان ملل شده است.
دولت آمریکا بامداد پنجشنبه دهم مرداد ماه محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران را در فهرست تحریمها قرار داد. این اقدام با واکنش منفی بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی روبرو شد.