کد خبر 540114
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵

زراعت نیشکر در شهرستان صومعه سرا سابقه ای دیرینه دارد و مردمان این دیار از دیرباز به کشت این محصول می پرداخته اند،کشت نیشکر هر ساله از اردیبهشت ماه آغاز شده و بعد از گذشت ۸ ماه در اوایل دی برداشت می شود و برای اینکه دست رنج کشاورزان به بازار عرضه شود پس از تمیز کردن نیشکر در کارگاههای سنتی آب نیشکرها که به زبان گیلکی به آن "شکرلوله" گفته می شود با استفاده از دستگاه، گرفته می شود. آب حاصل از نیشکرها را در داخل ظرف فلزی بزرگی می ریزند و بعد از قرار دادن بر روی حرارت و صرف مدت زمانی نسبتا طولانی(بین ۶ تا ۸ ساعت) و هم زدن های مداوم بیش از ۹۰ درصد از آب نیشکرها بخار شده مایع سیاه رنگ باقی می ماند که "دوشاب" نام دارد.

{$sepehr_album_37014}

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۶
    0 0
    اونوقت توقع داریم با این شیوه ی سنتی بتونیم با بقیه جهان رقابت کنیم........
  • ناشناس ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۶
    0 0
    واقعامتاسفم چراانقدر عقب مونده
  • ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۶
    0 0
    میشه به یه جاذبه گردشگری تبدیلش کرد. مثل گلابگیری کاشان. نگاهت رو عوض کن.
  • مرتضیsk ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۶
    0 0
    چرا چرت میگی برادرمن این به عنوان غذای سنتی محلی است و قرن هاست که از زمان دیلمیان ادامه دارد و اتفاقاً بسیار هم خوشمزه است
  • مرتضیsk ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۶
    0 0
    روش سنتی چه ارتباطی با رقابت داره ؟ تو ایتالیا پنیرهای سنتی و در اتریش و آلمان سوسیس و کالباس محلی شهرت جهانی دارن ، شما سعی کن جای دیگر رقابت جهانی را انتقاد کنی محصولات غذائی قدیمی و سنتی با همان روشی که قرن ها تولید می شوند طرفدار دارن
  • ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۶
    0 0
    مشرق عزیز! چرا اینقدر عکس از مزرعه گذاشتی؟ از مراحل تولید عکس بیشتری بذار.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس