کد خبر 1135403
تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۲:۴۴

رئیس ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه کشور، گفت: چاقی باعث افزایش خطر ابتلا به نوع حاد ویروس کرونا می شود و خطر بستری شدن را تا ۳ برابر افزایش می دهد.

به گزارش مشرق، مرجان عجمی، با بیان اینکه همه گیری ویروس کرونا تبدیل به یک چالش جهانی شده و گسترش سریع بیماری باعث مرگ بسیاری از افراد در سرتاسر جهان شده است، افزود: چاقی، یک علل زمینه ای مهم برای ابتلا به کرونا و بیماری های دیگری مثل فشار خون، اختلال در چربی های خون مانند کلسترول، تری گلیسیرید، دیابت نوع ۲، بیماری های عروق کرونری، سکته ها، بیماری های کیسه صفرا، سرطان و استئوآرتریت است.

بیشتر بخوانید:

سوپی که بازوی کرونا را می خواباند

وی ادامه داد: افرادی که چاق هستند و یا سایر مشکلات متابولیکی مانند دیابت و فشار خون بالا دارند، بیشتر از دیگران نیاز به بستری شدن در بیمارستان و بخش مراقبت های ویژه به دلیل ابتلا به ویروس کرونا دارند.

عجمی اظهار داشت: چاقی باعث افزایش خطر ابتلا به نوع حاد ویروس کرونا می شود و خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل ویروس کرونا را تا ۳ برابر افزایش می دهد.

وی، چاقی را موجب کاهش عملکرد سیستم ایمنی، کاهش ظرفیت ریه و دشواری تهویه هوا دانست و تصریح کرد: با افزایش شاخص توده بدنی، خطر مرگ ناشی از ویروس کرونا افزایش می یابد و همچنین تحقیقات نشان داده اند که چاقی با کاهش احتمال اثربخشی واکسن آنفلوانزا، هپاتیت و کزاز در ارتباط است.

بیشتر بخوانید:

چگونه از چاقی دانش‌آموزان جلوگیری کنیم؟

رئیس ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور به توصیه های تغذیه ای اشاره کرد و گفت: مدت ها است نقش تغذیه در ارتباط با سیستم ایمنی اثبات شده است، افرادی که برنامه غذایی نامناسبی دارند بیشتر در معرض خطر عفونت های مختلف باکتریایی و ویروسی هستند. عفونت های مزمن وضعیت تغذیه ای افراد مبتلا را بدتر می کند. علاوه بر این، کووید ۱۹ در بین افراد مسن و مبتلایان بیماری های مزمن مانند دیابت، فشارخون بالا، سرطان و عفونت هایی مانند AIDS/HIV شدیدتر است.

عجمی افزود: یک رژیم غذایی سالم، بر مصرف میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و مغزها، مصرف متوسط ماهی، غذاهای لبنی و مرغ، و مصرف محدود گوشت قرمز و فرآوری شده، کربوهیدرات تصفیه شده و شکر تاکید دارد. روغن های مایع گیاهی مثل کانولا آفتابگردان و زیتون که دارای اسیدهای چرب غیر اشباع هستند به جای روغن حیوانی و دمبه که سرشار از اسیدهای چرب اشباع است بهتر است استفاده شود. و مصرف روغن های گیاهی جامد و کره گیاهی که سرشار از اسیدهای چرب ترانس است محدود شود.

وی همچنین در ادامه به ویتامین D اشاره کرد و اظهار داشت: ویتامین D باعث افزایش پاسخ ایمنی ذاتی سلول می شود، زیرا بیان ژن گیرنده های آن در سلول های ایمنی اتفاق می افتد. کمبود ویتامین D در افراد چاق به دلیل احتباس آن در بافت چربی شایع است.

رئیس ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، گفت: نتایج مطالعات نشان داده است که کمبود ویتامین D باعث افزایش خط عفونت تنفسی پنومونی می شود. نقش مکمل یاری با ویتامین D برای پیشگیری و یا درمان ویروس کرونا، هنوز به خوبی شناخته نشده است اما در صورت کمبود آن در بدن، دریافت مکمل تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه توصیه می شود.

عجمی افزود: داشتن فعالیت بدنی با شدت متوسط تا شدید، در افراد چاق به ندرت دیده می شود اما می تواند باعث تقویت ایمنی و کاهش احتمال مرگ ناشی از عفونت های ویروسی و بیماری های حاد تنفسی شود. داشتن فعالیت بدنی در دوران قرنطینه خانگی می تواند دشوار باشد. حتی با رعایت فاصله اجتماعی نیز می توان فعالیت بدنی داشت. فعالیت بدنی باعث کاهش فشار خون، استرس و اضطراب می شود. توصیه می شود که در زمان قرنطینه خانگی از فعالیت هایی مانند تمیز کردن خانه و یا جارو کشیدن، غافل نشوید. زیرا این موارد هم فعالیت بدنی محسوب می شوند.

وی گفت: در مطالعه ای بر روی ۹۷ هزار و ۸۴۴ نفر که به مدت ۹ سال انجام شده بود، نشان داد که میزان مرگ ناشی از بیماری های عفونی در افرادی که حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی داشتند، به میزان ۴۰ درصد کمتر از افراد بی تحرک بود.

رئیس ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور تصریح کرد: بنابراین در شرایط فعلی که بحرانی همچون همه گیری کرونا سلامت انسان ها را به خطر انداخته است به نظر می رسد نقش تغذیه سالم و متعادل و همچنین داشتن فعالیت بدنی و پیروی از اصول سبک زندگی سالم نه تنها خطر ابتلا به بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی عروقی، دیابت و سرطان را کاهش می دهد بلکه باعث ارتقای عملکرد سیستم ایمنی در مقابل بیماری ها می شود و کیفیت زندگی را افزایش می دهد.

منبع: مهر

برچسب‌ها