محبوبیت گسترده سردار سلیمانی در کنار وضعیت اسفناک لیدرهای فتنه ۸۸ در میان افکارعمومی موجب شده تا فعالین اصلاح طلب و برخی دولتمردان برای بزک لیدرهای فتنه، به مصادره محبوبیت حاج قاسم اقدام کنند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌ استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با   «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**عراقچی:نمی‌توان در انزوا قدرتمند شد

«عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر خارجه و از اعضای تیم مذاکرات هسته ای دولت روحانی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «در سالگرد شهادت سردار بزرگ شهید سپهبد قاسم سلیمانی، قصد ندارم از «او» بنویسم که توصیف واقعی «حاج قاسم» در توان هرکسی نیست، بلکه می‌خواهم از «میراث او» برای سیاست خارجی بنویسم. حاج قاسم معمار «محور مقاومت» در منطقه است، اماتاثیرات این معماری بسیار فراتر از سیاست‌های جاری و رویکردهای اجرایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران خود را نشان‌داده است».

عراقچی در ادامه نوشت: «جنگ و دیپلماسی دو ابزار اصلی مدیریت قدرت در میان ملت‌ها هستند و البته همه اذعان دارند که دیپلماسی ابزار کم‌هزینه‌تر و کم‌خطرتری است، لذا اولویت اول همه دولت‌ها برای تنظیم روابط خود با دیگران و حل و فصل اختلافات به شمار می‌رود. دیپلماسی موفق وکارآمد، ترکیب مناسبی از شجاعت و تدبیر در تعامل با دیگران است. نمی‌توان در انزوا قدرتمند شد».

معاون وزیر خارجه در این یادداشت تصریح کرد: «آنچه در هر مذاکره‌ای تعیین‌کننده نتایج است «مولفه‌های قدرت ملی» هستند. هر مذاکره سیاسی به اتکای قدرت ملی صورت می‌گیرد  و در معامله داده‌ها و ستانده‌ها، این‌توانمندی‌های ملی طرفین است که مشخصات توافق را در فرآیند مذاکره رقم می‌زندمذاکره ابزاری برای تبدیل توانایی‌ها و دارایی‌های ملی به امنیت، ثروت و حیثیت در عرصه خارجی است...مشهور است کسی که  جنگ را می‌برد احتمالا صلح  را هم می‌برد  ولی کسی که  صلح را می‌بازد، حتما جنگ را هم  باخته است».

عراقچی در این یادداشت تاکید کرده است که «نمی توان در انزوا قدرتمند شد»؛ هیچکس بر این معتقد نیست که می توان در انزوا قدرتمند شد؛ اما نکته اینجاست که فعالین اصلاح طلب و برخی دولتمردان در سالهای اخیر، آمریکا و سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان را معادل تمام جهان قلمداد کرده و مقاومت در برابر پذیرش زیاده خواهی دولت آمریکا و دولت های اروپایی را مصداق انزوای بین المللی و دیوارکشیدن به دور کشور قلمداد می کردند.

رهبر معظم انقلاب- اول فروردین ۱۳۹۸- فرمودند: «این نکته را توجّه کنید، چون بعضی‌ها مغالطه میکنند من [این را] بگویم. این حرفهایی که من میزنم به هیچ وجه به معنای قطع رابطه‌ی با کشورهای غربی نیست؛ ارتباط مانعی ندارد. بنده در دولتهای مختلف، در طول این سالها همیشه دولتها را به ایجاد رابطه با کشورهای مختلف تشویق کرده‌ام؛ با همسایگان یک جور، با کشورهای اسلامی یک جور، با حرکتهای مختلف یک جور، با کشورهای اروپایی هم همین جور؛ الان هم معتقدم. ارتباط اشکال ندارد، دنباله‌رَوی اشکال دارد، اعتماد اشکال دارد؛ من میگویم اعتماد نکنید. شاید بسیاری یا لااقل بعضی از مشکلات ما ناشی از این است که به غربی‌ها اعتماد شد؛ در مذاکرات گوناگون، در قراردادهای گوناگون، در تصمیم‌گیری‌های سیاسی گوناگون، به غربی‌ها اعتماد شد. ارتباط مانعی ندارد، ارتباط پیدا کنید، منتها طرفتان را بشناسید؛ با لبخند آنها، با ترفند آنها، با سخن دروغ آنها، راه را اشتباه نکنید، عوضی نروید؛ حرف من این است؛ ارتباط هیچ مانعی ندارد».

توانمندی های تحسین برانگیز ایران در صنعت هسته ای از جمله غنی سازی ۲۰ درصد که حاصل رشادت های دانشمندانی از جمله شهید مجید شهریاری بود، دست تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات را پُر کرد.

اما متاسفانه اظهاراتی از قبیل «امضای هر توافق، بهتر از عدم توافق است» و «امضای کِری تضمین است» و «آمریکا قول داده که به تعهداتش عمل کند» و «من آقای اوباما را فردی مودب و باهوش یافتم» و «آمریکا برجام را نقض کرده اما هنوز با نقض فاحش برجام فاصله داریم» و «اروپا پشت ماست» و ...در کنار آن متن بسیار ضعیف برجام و بی عملی در اجرای ۲۸ شرط ابلاغی موجب شد تا هیچ دستاوردی از این توافق عاید مردم کشورمان نشود.

آقای عراقچی تاکید کرده که «می‌خواهم از میراث سردار سلیمانی برای سیاست خارجی بنویسم. حاج قاسم معمار «محور مقاومت» در منطقه است»؛ یک سوال، وزارت خارجه در سالهای اخیر و به خصوص پس از پیروزی محور مقاومت بر داعش به فرماندهی حاج قاسم، چه اقدامات موثری در حوزه «دیپلماسی منطقه ای» انجام داده است!؟ آیا عملکرد وزارت خارجه در کشورهایی از جمله عراق و سوریه قابل قبول است!؟

رهبر معظم انقلاب- ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷- فرمودند: «راه مقابله‌ی با جنگ اقتصادی چیست؟ این است که ما در داخل به اقتصاد خودمان بپردازیم. وقتی اقتصاد ما متّکی بود، وابسته بود، مشکلات به وجود می‌آید. البتّه بنده عقیده ندارم به اینکه رابطه‌ی اقتصادی را از دنیا باید قطع کرد یا میتوان قطع کرد؛ معلوم است که نمیتوان؛ امروز همه‌ی دنیا به هم مربوط و متّصل است امّا تکیه‌ی به بیرون از مرزها غلط اندر غلط است؛ نباید تکیه کرد. بله، بروند با زرنگی، با تدبیر، با سیاست‌گذاری درست، با پیگیری صحیح، با جدّیّت، ارتباطات با دنیا [برقرار کنند]. دنیا بزرگ است؛ دنیا که فقط آمریکا و چند کشور اروپایی نیست؛ دنیا خیلی وسیع است؛ بروند ارتباطات را برقرار کنند به آن مقداری که لازم هست امّا چشم ندوزند به هیچ نیروی خارجی».

** ابتکار:سردار سلیمانی با خاتمی روابط حسنه داشت!

«معصومه ابتکار» معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در یادداشتی در روزنامه ایران با عنوان «سردار دل ها» نوشت: «آن شهید که دوست داشت یک سرباز بشناسندش هرگز شاخه به شاخه و در وادی‌های مختلف از جمله حوزه اقتصادی پا نگذاشت و همواره استوار فقط در مسیر تقویت قدرت دفاعی ایران و جبهه مقاومت ثابت قدم ماند...او جانبداری سیاسی یکطرفه نداشت. سعی می‌کرد همه را ببیند و گرفتار تنگ‌نظری نشود تا نگاه منفی در برخورد با طیف‌ها و گروه‌ها و بخصوص جوانان نداشته باشد...آن فرمانده درباره جریانات اجتماعی و سیاسی مستقل می‌اندیشید. روابط حسنه‌اش با همه طیف‌های سیاسی و حتی شخصیت‌هایی که توسط جریانات خاص زیر سؤال رفته و سیبل اتهامات می‌شدند مانند مرحوم هاشمی رفسنجانی، خاتمی و برخی اعضای دولت کنونی مؤید این ادعاست».

ابتکار در ادامه نوشت: «سلیمانی یک انقلابی پنجاه و هفتی بود که به روز می‌اندیشید و مسلمانی که به آداب و ادب مسلمانی عمل می‌کرد. او در وفای به عهد، امانتداری و صداقت سرآمد و مرامش ادب و احترام و دست خیرش باز بود. او که در طرح کاشت نهال در راهپیمایی اربعین و کمک به بخشش محیط‌بانان در معرض اعدام، اعلام همراهی کرده بود همانگونه که شهید زیست، شهید پر کشید».

همچنین «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس جمهور در یادداشتی در روزنامه ایران با عنوان «او چگونه سردار دل ها شد؟» نوشت: «شهید سپهبد قاسم سلیمانی امروز در نگاه مردم ایران، یک چهره ملی در رده قهرمانان اساطیری این مرز و بوم است. او خود را وقف مردم و نظام کرده بود و به معنای واقعی کلمه معتدل بود، چرا که هیچ‌گاه خود را در جناح‌های سیاسی محصور نکرد... در سیاست هیچگاه وارد جناح‌بندی‌های مرسوم نشد و آنچه در عمل و نظر آن را پیگیری می‌کرد منافع ملی بود. در عین حال با همه گروه‌ها و جریان‌ها مراوده و تعامل داشت».

نوع مواجهه طیف اصلاح طلب با سردار سلیمانی قابل تأمل است. در اوج مبارزه محور مقاومت با تروریست های تکفیری در منطقه و از جمله گروهک داعش، اصلاح طلبان با انتقاد از این اقدام، مدعی شدند که حضور نظامی ایران در سوریه و عراق منطقی و قابل قبول نیست! و در نهایت راه و روش دیپلماسی جواب می‌دهد و به عبارتی، «سوریه و عراق هم برجام می خواهد».

در آبان ۹۶ و پس از آنکه جوانان غیور مدافع حرم و محور مقاومت به فرماندهی حاج قاسم، کمر داعش را شکستند، رسانه های اصلاح طلب بجای تحسین سردار سلیمانی، مدعی شدند که «باید پرونده منطقه به صورت کامل به دست وزارت خارجه سپرده شود» و «نباید آمریکا و داعش را در یک کفه ترازو قرار دهیم و آنها را به هم مرتبط کنیم» و...

همچنین در سالهای گذشته، هرگاه سردار سلیمانی درباره فتنه ۸۸ و همچنین درباره دولت آمریکا موضع گیری می کرد، با هجمه اصلاح طلبان مواجه می شد؛ برای نمونه، روزنامه ابتکار- متعلق به محمد علی وکیلی نماینده لیست امید در مجلس دهم- در سالهای گذشته، به دلیل موضعگیری حاج قاسم درباره خباثت های آمریکا، با بی ادبی، سردار سلیمانی را «سربازِ دلواپسِ سیاست»! نامید.

سردار سلیمانی -مهر ۹۵ – با انتقاد از بزک دشمن توسط برخی جریان های سیاسی گفت: ««در خط مقدم جنگ با دشمن، نباید دو صدا بلند شود و کسانی بگویند دشمن نیست، دوست است. خوارج، محصول ترویج همین نگاه بودند. اگر صاحب‌منصبانی آدرس غلط دادند و در جامعه دو صدایی دشمن درست کردند، مرتکب خیانت شده‌اند. کوچه دادن به دشمن، بدترین نوع خیانت است. ترویج فهم غلط از دشمن، حساسیت جامعه را از بین بردن و در درون آن تفرقه درست کردن، خیانت است».

حاج قاسم همچنین با رد دوگانه دروغین «دموکرات های خوب- جمهوری خواهان بد» که محصول رسانه های اصلاح طلب بود، گفت: «برای دشمن، این برجام، سه ضلعی است نه یک ضلعی. اوباما فکر می‌کرد به مرور زمان به دو ضلع دیگر می‌رسد، اما آدم عجولی که آمده(ترامپ)، اصرار دارد به سرعت برسد و تصورش این بود که می‌رسد. اینکه اصرار می‌کنند بر برجام ۲ در منطقه، برای این است که می‌خواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، این خونی را که در عالم اسلامی جریان پیدا کرده، بخشکانند. اگر العیاذ بالله ما رفتیم و در برجام ۲ شرکت کردیم، به همین تمام می‌شود؟ نه، برجام اصلی در داخل ایران است. تلاش آنها به اینجا منتهی نخواهد شد و برجام ۳ هم خواهند داشت، چون دشمنان معتقدند که چشمه باید خشکانده شود و این چشمه، ایران است».

محبوبیت گسترده سردار سلیمانی در کنار وضعیت اسفناک لیدرهای فتنه ۸۸ در میان افکارعمومی موجب شده تا فعالین اصلاح طلب و برخی دولتمردان برای بزک لیدرهای فتنه، به مصادره محبوبیت حاج قاسم اقدام کنند.

این در حالی است که سردار سلیمانی در سالهای گذشته مواضع صریحی در مخالفت با سران فتنه و لیدرهای فتنه ۸۸ بیان کرد. عملکرد حاج قاسم سلیمانی در جریان فتنه‌های ۹۶، ۸۸ و ۷۸ به‌ خوبی نشان می‌دهد که آرمان های انقلاب و تبعیت از رهبری خط قرمز او بوده است؛ آزمونی که لیدرهای فتنه در آن مردود شدند.

لازم است که خانم ابتکار و برخی دیگر از دولتمردان از جمله آقای جهانگیری یکبار وصیت نامه حاج قاسم را کامل مطالعه کنند.

** داستان سرایی اصلاح طلبان برای سرپوش گذاشتن بر افت شدید پایگاه اجتماعی

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «هراس زودهنگام از اصلاح طلبان» نوشت: «اصولگرایان که در انتخابات مجلس توانستند با رأی حداقلی و در غیاب اصلاح‌طلبان اکثریت مجلس را در اختیار بگیرند، تصور می‌کردند که می‌توانند در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ هم با همین شیوه فاتح انتخابات باشند اما گویا ماجرا برای آنها به این راحتی‌ها هم نیست و آرام‌آرام خودشان نیز دریافته‌اند اگر زمینه گفتمانی و سیاسی ایجاد شود، هنوز اصلاح‌طلبان می‌توانند سرمایه اجتماعی خود را به میدان آورند. به دلیل چنین هراسی ایشان در این مدت همه‌جانبه کوشیده‌اند که علاوه بر تخریب شخصیت‌های اصلاح‌طلب با اتهام‌زنی‌های پیاپی گفتمان اصلاحات که رواداری داخلی و بین‌المللی است را مخدوش کنند».

پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان به شدت کاهش یافته است؛ این واقعیتی است که فعالین این طیف نیز بارها به آن اذعان کرده اند.

برای نمونه، «صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاح طلب چندی پیش گفته بود: «انتخابات دوم اسفند ۹۸ نقطه پایان رسمی اصلاح‌طلبان بود. نه‌به‌واسطه آن که بخش قابل‌توجهی از نامزدهای اصلاح‌طلب تایید صلاحیت نشدند، بلکه بیشتر به‌واسطه آنکه حتی اگر نامزدهای این جریان تاییدصلاحیت هم شده بودند، آنان بخت و اقبالی در آن انتخابات نداشتند. چراکه مشکل اصلی اصلاح‌طلبان آن بود که بیش از دو سال می‌شد بدنه اجتماعی‌شان را از دست داده بودند، اما نمی‌خواستند این واقعیت تلخ را بپذیرند».

اصلاح طلبان در انتخابات مجلس یازدهم با ترافیک کاندیدا مواجه بودند؛ به عنوان مثال این طیف در حوزه انتخابیه تهران برای ۳۰ کرسی، حداقل ۴۳ کاندیدا داشت و همین مسئله موجب شد تا اصلاح طلبان در اعلام لیست واحد دچار اختلاف شده و در نهایت نیز به وحدت نرسیده و با چند لیست در انتخابات شرکت کردند.

فعالین اصلاح طلب در روزهای گذشته تاکید کردند که دیگر نمی توان با رقیب هراسی در انتخابات ۱۴۰۰ پیروز شد. این طیف در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ مدعی بود که اگر رقبای روحانی به پیروزی برسند، قیمت دلار ۵ هزارتومان خواهد شد. اما علیرغم پیروزی روحانی، قیمت دلار از ۳۰ هزارتومان نیز فراتر رفت.

اصلاح طلبان بجای داستان سرایی برای سرپوش گذاشتن بر افت شدید پایگاه اجتماعی، باید درباره مسکن اجتماعی، دلار ۴۲۰۰ تومانی، برجام، مسکن مهر، بازار خودرو، چرخش همزمان چرخ کارخانه ها و چرخ سانتریفیوژها، توتال، کرسنت، حقوق های نجومی، صندوق ذخیره فرهنگیان، افزایش تحریم ها، اشتغال، تورم، رکود، دیپلماسی منطقه ای و...وعده های رنگارنگ خود در انتخابات های ۹۲ و ۹۶ به افکارعمومی پاسخگو باشند.

برچسب‌ها