دولت روحانی یکی از نتایج «تکرار می کنم» خاتمی است. تعداد قابل توجهی از اعضای ارشد دولت روحانی، همان مدیران ستادهای انتخاباتی موسوی و کروبی در سال 88 هستند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**فائزه هاشمی: فایل صوتی ظریف، «تحلیلی» و «کارشناسی» بود

«فائزه هاشمی» فعال سیاسی اصلاح طلب و از دستگیرشدگان فتنه 88 در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«اظهارات تحلیلی ظریف اتفاقا در زمان مناسبی مطرح شد؛حرف ها هم کارشناسی است... آنقدر نهادهای موازی درست شده که این یکی اصلاح شد و آن یکی راه غلطش را ادامه داد. دولتی که با رأی مردم انتخاب شد با این موازی‌کاری‌ها نتوانست کاری از پیش ببرد. ضمن اینکه در دوره‌های قبل‌تر از آقای روحانی این همه نهاد موازی نبود. نفر بعدی می‌خواهد چه بکند؟! وزارت اطلاعات آقای روحانی تا حدی کنترل شد، به‌جای آن حفاظت اطلاعات سپاه جبران کرد، حتی بدتر؛ شورای سران سه قوه شده است مانعی برای تصمیم‌گیری‌های دولت. برجام به نتیجه می‌رسد، همزمان موشک‌ها آزمایش می‌شوند و...».

هاشمی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت:«به عقیده من بخشی از مشکلات دولت فعلی تمامیت‌خواهی اصولگرایان و سوء‌مدیریتی است که در سیستم وجود دارد. این‌ها از جمله موانع است. اگر در انتخاب مدیران، قابلیت‌ها در نظر گرفته شود و مدیر کارشناس و دستش باز باشد، قوانین نیز اصلاح می‌شود. مدیر تربیت نکرده‌ایم، مدیرانی را که داشتیم یا منزوی کردیم یا فراری دادیم».

فائزه هاشمی چندی پیش گفته بود:«دوست داشتم در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، آقای ترامپ انتخاب شود؛ به خاطر فشارهایی که ترامپ به ایران می‌آورد، بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق بیفتد. شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا می‌کرد، بالاخره ما مجبور می‌شدیم یک تغییر سیاست‌هایی را داشته باشیم».

حالا چنین فردی با چنین دیدگاهی نسبت به مردم خود و با سابقه ای که در فتنه 88 در کارنامه خود ثبت کرده است، اظهارات اخیر ظریف را کارشناسی و تحلیلی قلمداد می کند.

فائزه هاشمی و همفکران وی در طیف افراطیون اصلاح طلب به شدت از انتشار فایل صوتی ظریف استقبال کردند، چرا که  ظریف در این مصاحبه با کلید واژه «میدان» و ایجاد دوگانه خطرناک «میدان- دیپلماسی»، اقدامات تحسین برانگیز سردار سلیمانی و مدافعان حرم و نیروهای غیور نظامی و انتظامی در سپاه و ارتش و ناجا را مورد هجمه قرار داده و آن را تخطئه کرد.

طیف افراطیون اصلاح طلب همصدا و همراه با دشمن، سه هدف عمده را از انتشار فایل صوتی ظریف پی می گیرند. اولین و مهمترین هدف،دوقطبی سازی جامعه و ملتهب کردن فضای سیاسی و افزایش تنش و اصطحلاک در داخل کشور در آستانه انتخابات است. هدف دوم مایوس کردن مردم از صندوق رأی و بدبینی نسبت به نیروهای مدافع نظم و امنیت در کشور و سومین هدف نیز به حاشیه بردن کارنامه بسیار ضعیف دولت در حوزه اقتصادی و سیاست خارجی است.

فائزه هاشمی و همفکران وی نه زمین گیرشدن تروریست های تکفیری داعش در کیلومترها دورتر از مرزهای ایران- توسط سربازان حاج قاسم و غیورمردان مدافع حرم- را می بینند، نه دلار 32 هزارتومانی در پسابرجام را و نه صف های عریض و طول مرغ در هفته های گذشته...

** ابطحی: خاتمی می‌گوید دیگر از من توقع نداشته باشید

«محمدعلی ابطحی» رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه شرق گفت:«آقای خاتمی در دو انتخابات روحانی فعال بود، اما اینکه روحانی بعد از انتخابات دور دوم همه مسائل را نادیده گرفت و او به‌ همراه اطرافیانش گفت که اصلاح‌طلبان در روی‌کارآمدنش نقش نداشتند، بحث دیگری است. مردم انتظار داشتند فردی که مورد حمایت آقای خاتمی بوده است، به مطالبات اصلاح‌طلبانه جامه عمل بپوشاند، اما چنین نشد. از سوی دیگر وحدت افراطی‌ها با براندازها، آمریکا و اسرائیل، اصلاح‌طلبان را تحت فشار قرار داد».

ابحطی در ادامه گفت:«وقتی هم آقای خاتمی می‌بیند که هر کاری که می‌کند اعم از نامه نوشتن، حرف‌زدن یا هر کنش دیگری فایده ندارد، می‌گوید دیگر از من توقع نداشته باشند؛ زیرا امکان کار برایم فراهم نیست. بسیاری از مردم از اصلاح‌کردن امور گذر کرده‌اند و می‌گویند چرا باید در انتخابات شرکت کنیم. لیدر اصلاحات هم در این شرایط شاید محبوبیتش کم نشود، اما توقعات از او کم می‌شود».

در هفته های گذشته، «علیرضا بهشتی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه شرق گفته بود:«آقای روحانی با تابلوی اصلاح‌طلبی به میدان مبارزه انتخاباتی نیامد و در طول حیات سیاسی‌اش هیچ‌زمانی ادعای اصلاح‌طلبی هم نداشته استبا همه احترام و ارزشی که برای آقای خاتمی قائل هستم، باید عرض کنم تمسک به تاکتیک «تکرار» نه مبنای هویتی معینی داشت، نه پشتوانه برنامه‌ای مشخصی داشت و نه جز کاهش سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان، سود دیگری در بر داشت».

«محمدرضا خاتمی» - برادر رئیس دولت اصلاحات- و نماینده اصلاح طلب مجلس ششم- اردیبهشت ۹۶در مقطع انتخابات ریاست جمهوری در مصاحبه با روزنامه اعتماد در پاسخ به این سوال که «چه تضمینی برای همراهی دولت دوم روحانی و اصلاح‌طلبان وجود دارد؟ » گفت: «تضمین این مسأله، خود ما هستیم».

محمد خاتمی در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در حمایت از روحانی گفته بود: «می خواهم به عنوان کسی که تهدیدات و فرصت ها را می شناسد شهادت دهم؛ دولت روحانی با تمام کاستی های امکانات، دولت موفقی بوده. این دولت توانسته گام های بزرگی بردارد. با روحانی در نیمه راهیم».

به عبارت دیگر، دولت روحانی یکی از نتایج «تکرار می کنم» خاتمی است. تعداد قابل توجهی از اعضای ارشد دولت روحانی، همان مدیران ستادهای انتخاباتی موسوی و کروبی در سال 88 هستند. آخوندی، زنگنه، نعمت زاده، ترکان، جهانگیری، ربیعی و... تنها چند نمونه از این افراد هستند.

خاتمی یکی از بانیان اصلی وضع موجود است. وی هم در فتنه 88 و هم وضع فعلی اقتصادی کشور سهم بسیار زیادی دارد. اما خاتمی و اطرافیان وی نه تنها از مردم عذرخواهی نکرده و هیچ تلاشی برای جبران خسارت ها و تغییر رویکرد خود انجام نمی دهند، بلکه با دهن کجی به مردم، نقش خود را انکار کرده و تقصیرها را به گردن دیگران می اندازند.

برچسب‌ها