زهرا نژادبهرام، فعال چپ و عضو سابق شورای شهر تهران در اظهاراتی با اشاره به طرح مجلس برای صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی گفته است: زنان از قوانین مجلس یازدهم متضرر می‌شوند!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

زهرا نژادبهرام ادعا کرد:

زنان از قوانین مجلس یازدهم متضرر می‌شوند

زهرا نژادبهرام، فعال چپ و عضو سابق شورای شهر تهران در بخشی از یک مصاحبه با شماره یکشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی اظهار کرده است: به دلیل عدم تعامل مناسب بین دولت و مجلس قانون‌گذاری‌هایی صورت می‌گیرد که زنان در آنها به‌عنوان متهم اصلی شناخته می‌شوند و کسانی که از این قوانین متضرر می‌شوند زنان هستند. به‌عنوان‌مثال طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی که در مجلس مطرح‌شده به‌صورت مستقیم در زندگی زنان تأثیرگذار است. اغلب زنان در فضای مجازی درزمینهٔ کارآفرینی و عرضه تولیدات خود فعالیت می‌کنند و فضای مجازی برای کسب‌وکار و درآمد آنها نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. در چنین شرایطی معاونت زنان ریاست جمهوری باید به موضوع ورود کند اما در عمل چنین اتفاقی رخ نداده است!

او می‌افزاید: کسی به دنبال رهاشدگی فضای مجازی نیست و در همه دنیا قوانینی در این زمینه تدوین‌شده و نسبت به این موضوع حساسیت دارند. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به‌صورت مستدل این قانون را نقض کرده  و عنوان کرده این قانون باید مورد بازبینی و بازنویسی مجدد قرار بگیرد تا هزینه‌های آن تا آنجا که امکان دارد کاهش پیدا کند. ما در عصر اطلاعات و ارتباطات زندگی می‌کنیم و ظرفیتی که فضای مجازی برای زنان و جوانان در راستای تولید اشتغال ایجاد کرده را نمی‌توان نادیده گرفت.[۱]

*اگرچه درباره طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی حرف‌های زیادی گفته می‌شود اما از روز اول هیچکس از مسئولان نگفت که این طرح قصد دارد مخل اشتغالات اقتصادی مردم باشد.

از طرف دیگر کسی هم نگفت که این طرح با اشتغالات مردان کاری ندارد اما اشتغال مجازی بانوان را هدف قرار داده.

و در گام بعد هم اساساً کسی از طراحان این طرح در این سطح از بی‌درایتی نبوده که قصد داشته باشد برای اِعمال حاکمیت در فضای یله و رها شده مجازی در ایران، به دنبال سدسازی مقابل معاش مردم و یا زنان باشد.

بدیهیست که اگر خانم نژادبهرام نتوانند سندی بر ادعای خود علیه طرح معقول مجلس و اتهامی که مطرح کرده‌اند، ارائه کنند؛ قضاوت خوبی درباره کارنامه سیاسی ایشان شکل نخواهد گرفت.

***

پیشنهاد ریاست مجمع تشخیص برای کسی که مجمع را قبول ندارد!

محمد اشرفی اصفهانی، فعال اصلاح‌طلب و از چهره‌های نزدیک به شیخ حسن روحانی اخیراً در بخشی از یک مصاحبه با سایت جماران اظهار کرده است:

"با توجه به تجربیات و سوابقی که آقای روحانی دارد از نظر بنده، مناسب‌ترین گزینه برای ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام است چون اصلا قابل مقایسه با فرد دیگری نیست. آقای روحانی از هر جهت شایستگی دارد. در واقع آقای روحانی و آقای ناطق نوری که چهره‌ای با سابقه و دارای سوابق درخشان و خدمات بالایی است بهترین گزینه‌ها برای ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند! "[۲]

*این اظهارات در حالی است که آقای روحانی در دوران ریاست‌جمهوری غیبت‌های متعدد و حاشیه‌سازی در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام داشت و اساسا ایشان سازوکار مجمع را قبول نداشت.

جالب آنکه ماجرای امتناع روحانی از حضور در جلسات مجمع تشخیص حتی به رسانه‌های بیگانه هم کشیده شده بود.

اکنون نیز جدای از کارنامه ضعیف آقای روحانی در اجرائیات، بدیهیست که ایشان صلاحیت ریاست مجمعی که گویا به کار آن معتقد نبوده را هم ندارد.

همچنین تخریب آیت‌ا... آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در قالب جملاتی مثل فلانی و فلانی بهترین گزینه برای ریاست مجمع هستند(!) در حالی است که اولا آیت‌ا... لاریجانی بر خلاف آقای روحانی کارنامه‌ای مشخص در بحث گرانی دارند و در زمان ریاست خود در قوه قضائیه ضمن ورود به بحث گرانی بعنوان مدعی‌العموم توانستند موجب ارزانی برخی مایحتاج ضروری مردم شوند.

اقدامی که مورد تحسین علنی رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفت.

ایشان همچنین بر خلاف آقای ناطق هم کارنامه‌ای مشخص در فتنه سال ۸۸ دارند و با برگزاری کلان دادگاه متهمان فتنه ۸۸ و به زندان انداختن سران این فتنه بزرگ، گام بزرگی در ایجاد امنیت برای مردم ایران ایفا کردند.

پایمردی و ایستادگی آیت‌ا... لاریجانی در مقابل انحرافات احمدی‌نژاد و نیز تصویب نکردن FATF علیرغم تمام فشارهای دولت روحانی هم از دیگر سوابق و مفادّ کارنامه آیت‌ا... لاریجانی است که مردم و خواص سیاسی باید به آنها آگاه باشند.

خوانش این کارنامه نشان می‌دهد که اظهارات آقای اشرفی اصفهانی اقلا در ظاهر امر، از سر خیرخواهی برای مردم و نظام نبوده است.

***

وقتی می‌خواهند محصول سیاه‌نمایی را در "فتنه اقتصادی" درو کنند!

طرحی برای خفه‌کردن مردم ایران

محمد فاضلی، جامعه‌شناس و از فعالان جریان اصلاحات در بخشی از یک یادداشت که سایت صبح ما آنرا منتشر کرد اقدام به برشمردن برخی صفات برای پروژه‌ها و مصارف بودجه‌ای در ایران بصورت عمومی کرده است.

به گزارش صبح ما، او درباره ادعای خود به مواردی مثل مطالعه نداشتن این پروژه‌ها، مخرب بودن برای محیط زیست، بودجه‌خواری عظیم و بی‌تأثیری بر اداره کشور بعنوان خصلت‌های این پروژه‌ها اشاره می‌کند و در خاتمه هم می‌نویسد:

"این داستان از آغازین روزهای برنامه‌ریزی توسعه در ایران، از اوایل دهه ۱۳۳۰ تا به امروز، تکرار شده است. اگر احساس خفگی می‌کنید، اثر طناب‌هایی است که در این ۷۰ سال حاکمان، سیاست‌مداران، بوروکرات‌ها، پیمانکاران و مشاوران دور گردن‌مان محکم بسته‌اند. طناب‌هایی که در بودجه سالیانه دولت‌ها تأمین مالی می‌شوند. "[۳]

*"ژانر سیاه‌نمایی" بیش از ۱۰ سال است که توانسته اصلی‌ترین دستور کار ستاد اصلاحات را به خود اختصاص دهد.

مقوله‌ای که نه تنها هیچ سازگاری با عقل ندارد و در بدترین کشورهای دنیا هم شاهد این سطح از سیاه‌نمایی نیستیم بلکه با واقعیات کشور هم منطبق نیست و فقط این هدف را دنبال می‌کند که ذهن مردم را نسبت به مثبتات کشور تخریب و نسبت به راه‌های رفع مشکلات موجود ناامید کند.

مشکل کشور ما نه پروژه‌های مورد ادعای آقای فاضلی که خواصی و صاحبان تریبونی هستند که که از بام تا شام از سیاهی و تباهی و درد و ناامیدی به گوش مردم می‌خوانند.

دقیقا مثل "دکتر مرگ" که به محض مشاهده بیمار، فتوای مرگ او را می‌دهد و در تمام ملاقات‌های بعدی هم به جای امید و دارو دادن، بر مرگ بیمار اصرار می‌کند.

بدیهیست که در این شرایط اگر با این پزشک مقابله نشود و ذهن مراجعه‌کننده نسبت به ذهن سیاه پزشک یاد شده تنویر نشود؛ فرد بیمار حتی در صورت امید به بهبودی هم خواهد مرد!

جالب است که فاضلی خود را در قبال حقایقی مثل جایگاه هفدهم ایران در میان اقتصادهای جهانی به رغم مشکلات اقتصادی، تک رقمی بودن بیکاری در ایران، قوت امنیتی و دفاعی ایران به دلیل قوت اقتصادی و ارزان بودن نان و مالیات و سوخت در ایران به تجاهل زده و ظاهرا تقلا می‌کند با انکار این واقعیت‌های موجود، همچنان طنابی بزرگ را دور گلوی مردم ایران ببندد و آنها را خفه کند.

همه باید بدانیم که در پیامد سیاه‌نمایی، "فتنه اقتصادی" و از دست رفتن نقاط قوت و امنیت کشور نهفته است.

لازم به ذکر است که این‌همانی نظام اسلامی با رژیم شاهنشاهی در یادداشت اظهار شده از سوی فاضلی باید محل تأملات امنیتی باشد. زیرا تغییرات آشکار اقتصاد ایران از حضیض رژیم پهلوی تا اوج انقلاب اسلامی بر هر منطق و عقلانیتی آشکار است.

***

1_ https://www.armanmeli.ir/fa/main/print/329207

2_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1536760

3_ http://sobhema.news/?p=19906

برچسب‌ها