سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
طرح تحریمگران انتخابات برای گمراهی مردم
حسین نورانینژاد، عضو کادر حزب اتحاد ملت و از حامیان تحریم انتخابات که چندی قبل در یادداشتی گفته بود: "کسی منتظر انتخابات نیست"!، اخیراً طی اظهاراتی در یک میتینگ سیاسی پیرامون انتخابات امسال گفته است: آقای دکتر شکوری راد، دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت قبلا گفته بود که با وجود این شرایط، حزب کیلویی چند؟ امروز فراتر از آن مردم میگویند انتخابات کیلویی چند؟ و اساسا سیاست کیلویی چند؟ دو انتخابات اخیر که دو نهاد انتخاباتی مجلس و دولت را ساخت، مشارکت چگونه بود؟ آیا از انتخابات ۹۸ عصاره فضائل ملت حاصل شد؟ عصاره فضائل ملت به کنار، آیا نمایندگان همه دیدگاههای ملت در آن حاضرند؟ نیستند. چرا؟ چون ان انتخابات ها چنین ظرفیتی را نداشتند.
به گزارش کانال تلگرامی امتداد، او همچنین اظهار میکند: در حال حاضر کسی برای حل مشکلات کشور منتظر انتخابات نیست در حالی که اگر در گذشته جامعه نارضایتی هم داشت منتظر فرصت انتخابات میماند تا حرفش را آنجا بزند و شاید بتواند کاری برای حل مشکلات کند. اما امروز با وجود اعتراضات فراوان چنین انتظار و امیدی نیست.
*فرض کنیم که آن مردمان درون ذهن آقای نورانینژاد همینقدر در اشتباه باشند که بگویند انتخابات کیلویی چند(!) و منتظر انتخابات نباشند!
سؤال اینجاست که وظیفه امثال نورانینژاد بعنوان رجال و احزاب سیاسی در این شرایط چیست؟!
آیا آنها باید در گوشهای بنشینند و در پیروی از اشتباهات جامعه دست به تحریم انتخابات بزنند یا اینکه به قول حسین مرعشی وظیفه دارند اشتباه جامعه را گوشزد کنند؟!
پاسخ این سؤال روشن است.
در مسئله خدشه وارد کردن به صندوق رأی و حلّال بودن آن برای تمام مشکلات نیز باید گفت که ما در حال رؤیت یکی از شریرانهترین جنایتها علیه جمهور و میثاق مهم آن یعنی انتخابات هستیم.
اولا باید دانست که اصلاحطلبان در حالی سالهای سال بر مناصب انتخابی کشور تکیه زده بودند که در همین انتخابات و همین ساز و کار موجود شرکت میکردند.
لذا اینکه اکنون سلوک آنها از مدنیت به براندازی متمایل شده؛ نه گناه مردم است و نه گناه انتخابات.
ثانیا کسی که میگوید نامزد من تأیید نمیشود؛ پس من در انتخابات شرکت نمیکنم؛ دچار یک اشتباه راهبردی است زیرا او در این شرایط مکلف است از یک نامزد نزدیک حمایت کند. نظیر رفتاری که اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری سال 92 و با حمایت از روحانی انجام دادند.
بماند که امثال نورانینژاد باید به مردم پاسخ بدهند که چرا جریان و حزب و احزاب متبوع آنان نتوانسته رجلی بدون سوء سابقه و دارای حداقل صلاحیتها را به ساحت انتخابات و دموکراسی معرفی کند!
جالب آنکه امثال نورانینژاد از آنجا که تصمیم به تحریم انتخابات گرفتهاند؛ حاضر به حمایت از اصلاحطلبان دارای صلاحیت هم نیستند و از همین روست که دیدیم نه در انتخابات 98 از فهرست کارگزاران حمایت کردند و نه در انتخابات 1400 از نامزدی همتی!
برخی محافل تحلیلی معتقدند نگاه به تحریمکنندگان انتخابات بایستی یک نگاه تبیینی_امنیتی باشد وگرنه آنها منجر به گمراهی برخی از مردم خواهند شد.
***
حفاظت سپاه از آب و نان مردم
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان اینکه بیش از 3 هزار میلیارد تومان از منابع سپاه را برای پروژههای خدمترسانی و محرومیتزدایی هزینه کردهایم، گفت: تا سال آینده 100 درصد روستاهای دارای تنش آبی را در سراسر کشور آبرسانی میکنیم.
به گزارش ایسنا، سردار علی فدوی که در آئین افتتاح طرح آبرسانی به ۱۱۰ روستای استان کرمان توسط قرارگاه امام حسن مجتبی علیه السلام سخن میگفت؛ خدمت به مردم را یکی از ویژگیهای شهید سلیمانی دانست و تصریح کرد: خدمت به مردم در نزد خداوند بسیار ارزشمند است.
او خطاب به دستاندرکاران این طرحها نیز گفت: این اقداماتی که انجام شده و کارهایی که در سال جاری آغاز میکنید، باید جهادی و انقلابی انجام شوند و در کوتاه مدت صورت گیرند تا مردم حلاوت و شیرینی آنها را بچشند.
سردار فدوی با بیان اینکه آبرسانی به روستاها باید سالها پیش انجام میشد نه اکنون، اظهار کرد: نباید کار مانده از گذشته را معطل نگه داشت.
او گفته است: سعی کردیم در محرومیتزدایی همه مجموعهها دخیل شوند و کارها جهادی و در کمترین زمان و با کیفیت انجام شود.[1]
*این خدمترسانیها و جهاد بیمنت سپاه پاسداران حقیقتا جای مباهات دارد و میطلبد که این خدمات از سوی مردم نیز مورد توجه باشد.
ضمن اینکه عقلانیت حکم میکند خدمات سپاه و ارزش این نهاد انقلابی برای مردم؛ از سوی خواص هم تبیین و تشریح شود تا مثبتات و امکانات جامعه در حصار آگاهی مردم قرار گیرد و از گزند آسیبها مصون بماند.
باید دانست که سپاه صرفا یک سازمان نظامی و امنیتی نیست و بلکه نهادی اجرایی و سیاسی نیز هست و بر اساس مانیفست انقلابی این نهاد؛ انتظار است که سپاه پاسداران در همهی عرصههایی که انقلاب اسلامی به آن نیاز دارد وارد کار جهادی شود.
***
اعتراض رئیس کمیسیون اصل 90 به وزیر علوم
چرا از دانشجویان فحاش به دانشجویان متقلب رسیدیم؟!
رئیس کمیسیون اصل نود قانون اساسی در نامه ای به وزیر علوم با تاکید بر اینکه باید جلوی ثبت نام متقلبین در دانشگاهها را بگیرید، گفت: مجلس شورای اسلامی به هیچ وجه نمی پذیرد افرادی که در مظان اتهام تقلب و تخلف در آزمون سراسری هستند، پس از طی مهلت قانونی برای رسیدگی، دانشجو شوند و باید جلوی این تخلف گرفته شود.
به گزارش ایسنا، متن نامه حجت الاسلام نصرالله پژمانفر به "زلفی گل" وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر زلفیگل
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
سلام علیکم
در پی برخی ادعاهای نادرست و خلاف واقع که دقیقا نقطه مقابل استفساریه مجلس و موافقت دولت برای حل یک معضل حقوقی در رسیدگی به تخلفات کنکورهای سراسری بود و نیز توضیحات کمیسیون اصل ۹۰ انتظار از وزارت علوم و شما این بود که مقابل دروغ پردازیهای انجام شده بایستید و درباره استفساریه ماده ۱۱ قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری روشنگری کنید. اما متاسفانه در جریان توضیحات شما در جمع خبرنگاران مبنی بر اینکه هزار نفر از متقلبین کنکور به علت استفساریه مجلس توانستهاند به تحصیل خود ادامه دهند، مواضع نادرست و خلاف واقع بیان شده است.
همانطور که شما نیز در جریان هستید استفساریه مذکور به این علت بوده که روند اشتباه و نادرست سابق که توسط سازمان سنجش صورت میگرفت و در آن متهمان به تقلب در آزمون سراسری، دانشجو شده و گاه پس از چندین ترم تحصیل به عنوان دانشجو، از آن ها مجددا آزمون گرفته می شد، منتفی شود. لذا اساساً استفساریه مجلس مانع از آزمون مجدد از چنین افرادی نیست و این دسته از افراد نباید تا تعیین تکلیف شبهه تقلب دانشجو شوند.
ماده ۱۱ قانون رسیدگی به جرائم آزمونهای سراسری، تاکید دارد که این آزمون مجدد باید قبل از دانشجو شدن فرد و در همان تابستان صورت گیرد یا دانشجو شدن این افراد برای یک ترم معلق شود تا آزمون مجددی برگزار گردد. درواقع مسئله اینجاست که اگر براساس ادعاهای مطرح شده و اظهارات شما، تخلف و تقلبی رخ داده، چرا وزارت علوم، اجازه داده چنین افرادی دانشجو شوند تا بعدا به مسئله شبهه تقلب آنها رسیدگی کند؟ به عبارت دیگر اگر متقلبی اکنون در حال تحصیل است، وزارت علوم باید پاسخگو باشد که چرا قبل از اطمینان، اجازه دانشجو شدن به آنها را داده است. این اقدام توسط وزارت علوم بر خلاف قانون و تخلف محسوب می شود و توسط کمیسیون اصل ۹۰ رسیدگی خواهد شد.
همانطور که خودتان در مصاحبه اشاره نمودید، این استفساریه برای جلوگیری از یک روند نادرست در موضوع زمان آزمون مجدد تصویب و تایید شده است و لازم است اولا جنابعالی و وزارت علوم برداشت غلط از این استفساریه را اصلاح کنند و جلوی ثبت نام متقلبین را در دانشگاه ها بگیرید.
مجلس شورای اسلامی به هیچ وجه نمی پذیرد که افرادی که در مظان اتهام تقلب و تخلف در آزمون سراسری هستند، پس از طی مهلت قانونی برای رسیدگی، دانشجو شوند و جلوی این تخلف باید گرفته شود.
ثانیا چنانچه از تقلب برخی از این افراد مطمئن هستید، طبق قانون باید با اثبات آن نسبت به تعلیق آنان از تحصیل و برخورد با آنان مطابق با قوانین و مقررات اقدام نمایید و از همین جهت شما مسئول اصلی برای پاسخگویی در زمینه جرایم این اشخاص هستید و لازم است اشکالات رخ داده را در اسرع وقت جبران و اصلاح کنید.[2]
*موضع نادرست وزیر علوم موجب بروز شبهات بسیاری در سطح جامعه شد که میطلبد نهادها و مسئولان ذیربط نسبت به این قضیه حساسیت بیشتری به خرج بدهند.
در این بین البته مقولاتی مثل نامهنگاری رئیس کمیسیون اصل 90؛ اگرچه یک اقدام مثبت است اما کافی نیست و درباره این رخداد سوء که مجددا تأکید میشود سبب ایجاد تلقیهای بدی در کشور شده است؛ واکنشها و نیز برخوردهای قانونی بیشتری با شخص آقای وزیر که موضع نادرست گرفته و با دانشجویان متقلب لازم است.
لازم به تأکید است که بروز پدیده "دانشجویان فحاش" در اغتشاشات سال گذشته و در پیامد آن ظاهر شدن بلیّه "دانشجویان متقلب" به هیچ وجه شایسته محیط علمی و دانشگاهی کشور نیست و بایستی اذعان کرد که این هر دو پدیده حاصل ناکارآمدی مسئولان امر و بیحسّی و کرختی نهادهای ناظر هستند.
***
1_ isna.ir/xdPdnq
2_ isna.ir/xdPdjN