کد خبر 314966
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۵

کار ساده ای نیست، تبدیل شدن به یک اسطوره، ستاره تاثیرگذار و مهره کلیدی در یک جام جهانی آن هم در قالب یک دروازه بان، این مهم توسط الیور کان انجام شد.

ویژه‌نامه جام جهانی مشرق - تيم آلمان رسيدن به فينال رقابت هاي جام جهاني 2002 ژاپن و کره جنوبي را بي شک مديون عملكرد الیور کان دروازه بان بزرگ خود مي باشد. تا پيش از ديدار فينال اين رقابت ها مقابل برزيل، وي در شش ديدار تنها يک گل دريافت كرده بود و بارها با واكنش هاي بي نظير خود مانع از باز شدن دروازه آلمان شده بود و در پايان آن رقابت ها، وي به عنوان اولين دروازه بان، موفق به كسب عنوان بهترين بازيكن جام شد.



البته شاید کان خودش را به خاطر اشتباهش در فینال مقابل برزیل و رونالدو نبخشد چرا که موجب از دست رفتن قهرمانی تیم کشورش شد. وي با بايرن مونيخ موفق به كسب تمامي عناوين ممكن شده است و بي ترديد اليور كان بهترين دروازه بان تاريخ آلمان مي باشد.
الیور رالف کان، کاپیتان و بازیکن پیشین تیم ملی آلمان و باشگاه فوتبال بایرن مونیخ، کان یکی از بهترین دروازه‌بانان تاریخ فوتبال جهان است. او که هوادارن او لقب King یا سلطان را به او داده‌اند تنها دروازه‌بانی است که به عنوان بهترین بازیکن جام جهانی را از آن خود کرده‌است.



متولد پانزدهم ژوئن ۱۹۶۹ در شهر کارلسروهه در جنوب آلمان و در نزدیکی شهر اشتوتگارت، از هفت سالگی رو به ورزش فوتبال آورد و در تیم نوجوانان کالسروهه مشغول به بازی شد. او هرگز به تیم ملی جوانان دعوت نشد. از سال ۱۹۹۰ کار خود را در بوندس لیگا آغاز کرد و در سطح اول فوتبال آلمان شروع به فعالیت کرد.



نخستین موفقیت او، رسیدن با تیم کارلسروهه به مرحله نیمه نهایی جام یوفا در سال ۱۹۹۳ بود. او با بازیهای خود و نوع خاص دروازه بانی اش همه را در آن مقطع زمانی در لیگ آلمان متعجب کردو در سال ۱۹۹۴ لقب "دروازه‌بان سال" را به خود اختصاص داد. تا اینکه در نهایت برای حضور در رقابتهای جام جهانی ۱۹۹۴ آمریکا به تیم ملی آلمان دعوت شد. در تیم ملی دروازه‌بان سوم لقب گرفت و سنگربان اول آلمان‌ها در آن سالها بدو ایلگنر بود و کان هرگز نتوانست در جام جهانی ۱۹۹۴ آمریکا به میدان برود.



پس از بازگشت از جام جهانی و در شرایطی که مدت زمانی به آغاز فصل جدید بوندس لیگا باقی نمانده بود، در آغاز فصل ۹۵-۱۹۹۴ با پیشنهاد باشگاه بایرن مونیخ مواجه شد.
با مبلغ پنج میلیون مارک از باشگاه کارلسروهه که از دوران کودکی در آن عضویت داشت به سمت مونیخ حرکت کرد و به قرمزهای باواریا پیوست. این مبلغ تا آن زمان در بوندسلیگا برای هیچ دروازه‌بانی پرداخت نشده بود.



در سال ۱۹۹۵ دروازبان دوم آلمانها و رقیب اصلی آندریاس کوپکه بود. بایرنی‌ها در سال ۱۹۹۹ به خاطر الیور کان ستارهٔ تیم، در لیگ قهرمانان اروپا درخشیدند. اما در فینال مسابقات و در وقت اضافه با دریافت دو گل از منچستر یونایتد در حالی که تا دقیقه ۹۰ یک بر صفر بیش بودند بازی را واگذار کردند.
بایرن بعد از آن در سال ۲۰۰۱ توانست به لطف الیور کان بار دیگر در بازی نهایی حضور یابد و این بار در ضربات پنالتی بر والنسیا غلبه و جام قهرمانی را تصاحب کند. کان با دفع سه پنالتی، ستاره آن مسابقه لقب گرفت.



آلمانی‌ها در جام جهانی ۲۰۰۲ توانستند مقام دوم را کسب کنند که این را مدیون ستارهٔ پرفروغ خود الیور کان بودند. الیور کان در جام جهانی ۲۰۰۲ به عنوان اولین دروازه‌بان جایزهٔ بهترین بازیکن جام (توپ طلای آدیداس) را تصاحب کرد.

الیور کان در ماه اکتبر سال ۲۰۰۸ رسما کنارگیری خود را از فوتبال اعلام کرد. در این بازی تمامی بازیکنان سابق تیم بایرمونیخ و تیم ملی آلمان حضور داشتند و تماشاگران زیادی نیز به آلیانس آرنای شهر مونیخ آمده و الیور کان دروازه بان اسطوره‌ای این تیم را تشویق کردند.



ماجراهای کان
* کان در روز سوم مارس ۲۰۰۱ در بازی نهایی با هانزاروستوک در حالی که بایرن۲-۳ از حریف خود عقب بود به خط حمله تیمش اضافه شد و روی ضربه ارسالی کرنر با مشت توپ را وارد دروازهٔ هانزا کرد ولی داور کارت زرد دوم را به وی نشان داد و کان گریه کنان زمین را ترک کرد.

* کان در دوران بازیگری فرد خوش اخلاقی نبود و به طور مداوم با بازیکنان حریف و خودی درگیری لفظی و فیزیکی داشت که همین خصوصیت، او را از بقیه دروازبانان دنیا متمایز می‌کرد.

* رونالدو مهاجم سابق تیم ملی برزیل دربارهٔ او گفته:وقتی مقابل او قرار می‌گیرم نصف توانم را از دست می‌دهم.

* کان از سن ۵ سالگی تا ۳۸ سالگی زیر نظر سپ مایر تمرین می‌کرد.

* کان در یک جلسه تمرینی، از ۱۰ پنالتی سپ مایر، ۹ پنالتی را مهار کرد و همگان برای او هورا می‌کشیدند. اما پس از این تمرین کان که ناراحت به نظر می‌رسید، در فکر آن ضربه‌ای بود که نتوانست مهار کند.

افتخارات شخصی
بهترین بازیکن : برای عملکرد فوق العاده در دیدار فینال لیگ قهرمانان اروپا، ۲۰۰۱

بهترین دروازه‌بان جهان فدراسیون بین‌المللی تاریخ و آمار فوتبال - اول: ۱۹۹۹، ۲۰۰۱، ۲۰۰۲

بهترین دروازه‌بان جهان فدراسیون بین‌المللی تاریخ و آمار فوتبال - دوم: ۲۰۰۰

بهترین دروازه‌بان جهان فدراسیون بین‌المللی تاریخ و آمار فوتبال - سوم: ۲۰۰۳

بهترین دروازه‌بان جهان فدراسیون بین‌المللی تاریخ و آمار فوتبال - چهارم: ۲۰۰۴

بهترین دروازه‌بان اروپا: ۱۹۹۹، ۲۰۰۰، ۲۰۰۱، ۲۰۰۲

مرد سال فوتبال آلمان: ۲۰۰۰، ۲۰۰۱

مرد سال فوتبال جهان: دوم، ۲۰۰۲

بوندسلیگا بهترین دروازه بان: ۱۹۹۴، ۱۹۹۷، ۱۹۹۸، ۱۹۹۹، ۲۰۰۱

توپ طلای جام جهانی:۲۰۰۲

بهترین دروازه بان جام جهانی: ۲۰۰۲

جایزه بازی جوانمردانه یوفا: ۲۰۰۱

جایز ورزشی نشریه بیلد: ۲۰۰۶

فیلمی از درخشش الویر کان درون دروازه در جام جهانی 2002