متاسفانه اصلاح طلبان که سهم ویژه ای در دولت دارند، هرگونه نقد از دولت را معادل با تخریب گرفته و هرگونه انتقاد را با فحاشی و فرافکنی پاسخ می دهند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** ابتکار: متحد بودن را از آمریکایی ها یاد بگیریم!

«معصومه ابتکار» معاون زنان و خانواده رئیس جمهوری در مصاحبه با روزنامه ایران گفت:

«از همه ارکان و جریان‌های کشور می‌خواهم دست‌کم مانند وحدتی که در دولت امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، در داخل نیز همه به پشتیبانی و حمایت از دولت برخیزند».

ابتکار در بخش دیگری از مصاحبه گفت:

«مخالفت‌هایی که با برجام صورت گرفت، نشان دهنده وجود نوعی لجاجت است و اینکه برخی تلاش می‌کنند از همه ابزارهای قانونی و غیرقانونی که در اختیار دارند، برای به زمین زدن دولت قانونی کشور استفاده کنند».

نکته قابل توجه اینجاست که ابتکار بجای اینکه بگوید، بیایید مانند وحدتی که در دولت امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، ما هم علیه سلطه گری آمریکا وحدت داشته باشیم، می گوید، بیایید در پاسخ به دشمنی آمریکا علیه ایران، انتقاد از دولت را کنار بگذاریم!

متاسفانه اصلاح طلبان که سهم ویژه ای در دولت دارند، هرگونه نقد از دولت را معادل با تخریب گرفته و هرگونه انتقاد را با فحاشی و فرافکنی پاسخ می دهند.

بر همین اساس علیرغم اینکه برجام تاکنون هیچ دستاوردی برای کشورمان نداشته و دولتمردان نیز به آن اذعان داشته اند و در حالیکه پیش بینی های دقیق منتقدان یک به یک در حال به وقوع پیوستن است،  ولیکن ابتکار مدعی است که انتقاد از برجام از روی لجاجت است!

اکنون مطالبه عموم جامعه از دولت این است که از برجام اروپایی دست برداشته و با تکیه بر ظرفیت های عظیم داخلی و اجرای دقیق اقتصاد مقاومتی، مشکلات معیشتی و اقتصادی را رفع کند.

** اذعان فائزه هاشمی به قبیله گرایی اصلاح طلبان

«فائزه هاشمی» در مصاحبه با روزنامه آرمان در پاسخ به این سوال که «در عرصه سیاسی شاهد هستیم افرادی برای حضور در نهادهای تصمیم‌گیر به‌ویژه در جریان اصلاحات دعوت به حضور می‌شوند که سابقه و عملکرد مشخصی ندارند» گفت:

«درست است. متاسفانه این اتفاق به شدت در اصلاح‌طلبان و سیاسیون ما رخ داده است. به عنوان مثال فشاری که اصلاح‌طلبان به شهردار، معاونان شهرداری و غیره برای قرار دادن افراد حزب، گروه، باند و دوستان خودشان وارد می‌کنند که خیلی زیاد است و در نتیجه افرادی که برای آن جایگاه مناسب نیستند معرفی می‌شوند. بنابراین این موضوع تنها در دولت نیست و در میان سیاسیون هم این موضوع اتفاق افتاده است. این موضوع در شهرداری بسیار حاد شده است و ادامه دارد. کاملا با اظهارات شما موافق هستم و واقعا باید فکری برای این قضیه کرد».

فائزه هاشمی در ادامه با اشاره به لیست امید در انتخابات های مجلس شورای اسلامی و شورای شهر گفت:

«بیشتر مهندسی انتخابات به‌ویژه در شورای شهر بود. در آن برهه مهندسی انتخابات از سوی اصلاح‌طلبان انجام شد و اکنون هم در انتخابات شهردار و افرادی که در مسئولیت‌های مختلف قرار داده می‌شوند همان اتفاق رخ می‌دهد که خوشایند نیست.»

گفتنی است چندی پیش «محمود علیزاده طباطبایی» عضو اصلاح طلب شورای شهر اول (منحله) تهران گفته بود:«برخلاف اینکه برخی از آقایان عنوان می‌کنند انتخاب اعضای لیست اصلاح‌طلبان [لیست امید برای شورای شهر تهران[به صورت دموکراتیک صورت گرفته اصلاً چنین نبوده است. به نظر می‌رسد در پشت پرده برای انتخاب اعضای جدید شورا زد و بند سیاسی صورت گرفته است. در شرایط کنونی نیز به نظر می‌رسد برخی تلاش می‌کنند در پستوها و در پشت پرده شهردار تهران را انتخاب کنند که این رویکرد صحیح نیست و شهردار تهران نباید در پستوها انتخاب شود».

«محمد رضا تاجیک» مشاور رئیس دولت اصلاحات نیز چندی پیش در مصاحبه با روزنامه آرمان گفته بود:«لیست امید مصداق پوپولیسم است».

شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان که در آستانه انتخابات مجلس دهم شکل گرفت تا محملی برای هم‌اندیشی و تصمیم‌گیری بر مبنای خرد جمعی باشد، به محفلی چند نفره برای بستن لیست‌های رانتی و قبیله‌ای بدون در نظر گرفتن اصل شایسته سالاری تبدیل شد.

تجربه چند انتخابات گذشته ازجمله شورای شهر تهران نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان هر فرایند سیاسی را با پول جلو برده‌اند تا آنجا که در بسته شدن لیست امید برای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و همچنین پنجمین دوره شورای شهر تهران پای پول به میان آمد و اصلاح طلبان صراحتاً اعلام کردند که این دو لیست به صورت رانتی و با زد و بند سیاسی در پستوها بسته شده است.

** بی سوادی حامیان FATF؛ از برجام هم همینطور دفاع می‌کردند!

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم «مهدی مطهرنیا» به دفاع از پیوستن ایران به FATF پرداخت. اما نکته قابل تأمل اینجاست که نویسنده این یادداشت حتی کمترین آشنایی با FATF نداشت.

در بخشی از این یادداشت آمده است:

«در چند مدت اخیر دولت تلاش زیادی برای تصویب لوایح چهارگانه که یکی از آنها FATF است، داشته است.»

این به اصطلاح کارشناس اصلاح طلب، مدعی شده است که FATF یکی از لوایح چهارگانه دولت است. این در حالی است که FATF، نه یک لایحه بلکه یک کارگروه با نام گروه ویژه اقدام مالی (FATF) است که در سال ۱۹۸۹ با هدف مبارزه با تامین مالی مواد مخدر تشکیل و در ادامه در سال ۲۰۰۱ پس از حادثه ۱۱ سپتامبر دامنه فعالیت آن به تامین مالی تروریسم و در سال ۲۰۰۸ به تأمین مالی سلاح‌های کشتار جمعی‌اشاعه‌ای گسترش یافت.

در ماه‌های اخیر چهار لایحه دولت با هدف پیوستن ایران به FATF در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی و مناقشه قرار گرفته که این لوایح شامل «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی»، «اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم»، «الحاق به کنوانسیون بین‌المللی مبارزه با تأمین مالی تروریسم» و «الحاق به کنوانسیون سازمان ملل برای مقابله با جرائم سازمان‌یافته فراملی» است.

از میان لوایح چهارگانه‌ای که مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار داده، دو لایحه پس از تأیید و تصویب مجلس برای اعلام نظر به شورای نگهبان ارسال شد که سخنگوی شورای نگهبان نیز گفته است که ما در شورای نگهبان 2 مورد از این لوایح چهارگانه را بررسی کرده‌ایم، یکی از آنها مربوط به مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی است که به آن کنوانسیون پالرمو گفته می‌شود و یکی هم اصلاح قانون مبارزه با پولشویی است. در این میان، مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز همزمان با شورای نگهبان لوایح «الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو» و نیز «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» را نیز بررسی و ایرادات عمده‌ای به آن وارد کرده که این ایرادات از سوی مجمع، طبق قانون و در نامه‌ای از سوی شورای نگهبان به مجلس شورای اسلامی اعلام شده است.

FATF در گزارش‌های اکتبر ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ خود حزب‌الله را متهم به قاچاق مواد مخدر و تامین مالی تروریسم نموده است. اصلی‌ترین منبع شناسایی تروریست از سوی FATF گزارش لیستSDN  آمریکا می‌باشد و بر همین اساس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در ردیف گروه‌های تروریستی می‌شناسد.

در حالی که آل سعود و رژیم صهیونیستی که پدر تروریسم دولتی و عظیم‌ترین منبع تأمین مالی تروریسم در منطقه هستند در لیست سیاه FATF قرار نگرفته‌اند، هرگونه تلاش برای اجرای توصیه‌های چنین نهاد دست نشانده‌ای که آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین مجرم پولشویی جهان نقش کلیدی در مدیریت و برنامه‌ریزی آن دارد نتیجه‌ای جز ضربه به عزت و اقتدار و امنیت ملی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود.

در بخش دیگری از یادداشت روزنامه اعتماد آمده است:«فرصت ایران برای پیوستن به کارگروه مبارزه با تامین مالی تروریسم " FATF" رو به پایان است و بر این اساس لایحه آن پس از اصلاحاتی در دستور کار مجلس قرار گرفته است و البته با توجه به شواهد و قرائن گمانه‌زنی‌ها برای نپیوستن به این کارگروه زیاد است».

مطهرنیا در ادامه نوشت:«در حالی‌ که کمتر از ٤٠روز به پایان مهلت پیوستن ایران به لایحه FATF مانده است پیوستن به آن همچنان با اماواگرهایی موجود است. نپیوستن به FATF با توجه به تحریم‌های پیش‌رو مشکلات کشور را دوچندان خواهد کرد و عدم تصویب آن اقتصاد کشور را در حالت فلج کامل قرار خواهد داد».

گفتنی است پیش از این مقامات ارشد دولت صراحتا اعلام کرده بودند که با امضای برجام، تمامی تحریم‌های ضدایرانی از جمله تحریم‌های بانکی و مالی یکباره لغو خواهد شد و نه تعلیق. اما در نهایت هسته‌ای رفت و تحریم‌ها ماند. حال مقامات ارشد دولت با انکار وعده‌های برجامی، عنوان کرده‌اند که تنها در صورت پیوستن به FATF  تحریم‌های بانکی لغو می‌شود!

مقامات غربی بارها مدعی شده‌اند که تحریم‌های بانکی در صورتی برداشته می‌شود که دولت ایران با نیروهایی مانند سپاه قدس مبارزه کند، با این ادعا که مردم یمن، مردم و دولت سوریه، مردم و دولت عراق، مردم فلسطین و حماس تروریست هستند و سپاه قدس به علت حمایت از آنها حامی تروریست‌ها است و بانک‌ها بر اساس  FATF   نمی‌توانند با تروریست‌ها و حامیان آنها – یعنی وزارت دفاع، وزارت اطلاعات، دانشگاه صنعتی شریف، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و... - همکاری کنند. اگر می‌خواهید بانک‌های شما از تحریم خارج شود، باید افراد و نهادهایی که در مقابل سیاست‌های آمریکا و غرب در منطقه و ایران مقاومت می‌کنند، را تحریم و با آنها هیچ رابطه مالی نداشته باشید.

چندی پیش روزنامه اصلاح طلب آرمان که از بزک‌کنندگان توافقات خسارت‌بار است، در بخشی از یک مطلب به نکته مهمی اعتراف کرد و نوشت:«در صورت پیوستن به FATF اگر ایران با تحریمی همه‌جانبه مواجه شود دیگر امکان دور زدن آن ممکن نخواهد بود».

برچسب‌ها