روزنامه‌های ایران، اعتماد، سازندگی، قانون، همدلی، شهروند و جهان صنعت در نیم تای صفحه اول خود هیچ اشاره‌ای به شهادت حافظان امنیت در جاده خاش - زاهدان نداشتند.

سرویس سیاست مشرق - ر وزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** سانسور شهادت مرزبانان ایرانی در روزنامه‌های اصلاح طلب!

شامگاه چهارشنبه -۲۴ بهمن- تروریست‌های تکفیری، یک دستگاه اتوبوس حامل رزمندگان غیور اسلام که پس از اتمام مأموریت مرزبانی از منطقه، عازم موطن خود بودند را در جاده خاش- زاهدان هدف حمله انتحاری قرار دادند.

در این حمله انتحاری که با استفاده از یک دستگاه خودرو مملو از مواد منفجره در مجاورت اتوبوس حامل یکی از یگان‌های قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صورت پذیرفت، جمعی از حافظین مرزهای میهن اسلامی شهید و تعدادی نیز زخمی شدند.

متاسفانه برخی روزنامه‌های اصلاح طلب در اقدامی مسبوق به سابقه، این خبر مهم را سانسور کردند.

روزنامه‌های ایران، اعتماد، سازندگی، قانون، همدلی، شهروند و جهان صنعت در نیم تای صفحه اول خود هیچ اشاره‌ای به این حادثه تلخ نداشتند.

گفتنی است در شهریور سال جاری برخی از روزنامه‌های اصلاح طلب در اقدامی تأسف برانگیز، اقدام اقتدارآفرین سپاه پاسداران در سیلی موشکی به تروریست‌های تکفیری را نیز سانسور کردند!

برخی روزنامه‌های اصلاح طلب همچنین در تابستان سال جاری، به طور هماهنگ تشییع باشکوه پیکر ۱۳۵ شهید دفاع مقدس در تهران و همچنین برگزاری مراسم شیرخوارگان حسینی را نیز بایکوت کردند!

** هاشمی طبا: اگر اقتصاد خوب می‌خواهیم باید با آمریکا آشتی کنیم!

«سید مصطفی هاشمی طبا» معاون رئیس جمهور در دولت هاشمی رفسنجانی و نامزد انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «اگر می‌خواهیم کشوری باشیم که اقتصاد بین‌المللی داشته باشیم،GNP کشور افزایش پیدا کند و مردم از مواهب مختلف بیشتر بهره‌مند شوند، یکی از عوامل اصلی آن سیاست خارجی ماست. یعنی اگر بخواهیم در این جهت گام برداریم باید روابط خود را با کشورهای مختلف از جمله آمریکا بهبود ببخشیم. اگر ما بر انقلابی بودن خود پا فشاری کنیم و براینکه سیاست‌های فعلی ادامه پیدا کند و FATF و اینگونه مسائل نیز تصویب نشود، بدین معنی است که اقتصادی بسته، درون گرا و غیرقابل ارتباط با کشورهای خارجی خواهیم داشت. بنابراین باید ببینیم چه توقعی از اقتصاد داریم و براساس توقعات، سیاست‌های خود را کنترل کنیم. اینکه برخی روی بهتر شدن معیشت مردم تاکید دارند با سیاست خارجی فعلی ما و با موضع‌گیری‌های خارجی نسبت به کشورمان تعارض دارد که همه مردم و مسئولان باید دقیق با این موضوع روبه‌رو شوند».

هاشمی طبا در ادامه گفت: «اکنون تبلیغات طوری است که همه فلش‌ها را سمت آقای روحانی و دولت گرفته‌اند. گرچه خودم انتقاداتی به دولت دارم، اما معتقدم که از مجموعه مسئولان ما دولت و آقای روحانی بیش از همه درصدد بهبود وضع مردم هستند، اگر نمی‌شود بخشی به سیاست‌های خودشان و بخش دیگر به آنچه در اختیار آنها نیست، بستگی دارد».

اصلاح طلبان با توهین به شعور مردم، تجربه مهم و پرهزینه برجام را نادیده می‌گیرند.

دولت روحانی در سال ۹۲ با رویکرد «باید با کدخدا بست و گشایش اقتصادی ایجاد کرد»! مذاکرات هسته‌ای را کلید زد. دولت با دست فرمان خود-که منجر به عبور از برخی خط قرمزها شد- مذاکرات را پیش برد و سپس برجام امضا و اجرا شد.

دولتمردان تاکید کردند که با برجام تمامی تحریم‌های ضد ایرانی به یکباره لغو می‌شود و با اطمینان گفتند که وزیر خارجه آمریکا با امضای خود تضمین داده و توافق هسته‌ای را فتح الفتوح نامیدند.

تبلیغات حامیان برجام و وعده‌های دولتمردان تا جایی پیش رفت که عده‌ای از مردم در خابان ها به جشن و پایکوبی پرداخته و تصور می‌کردند که با برجام، ارزش دلار به ۱,۰۰۰ تومان کاهش پیدا خواهد کرد.

اما صعود دلار تا مرز ۱۹ هزارتومان و افزایش سرسام آور قیمت مسکن، خودرو، سکه، لوازم خانگی، گوشت قرمز، مرغ و دیگر اقلام مورد نیاز خانوار نشان داد که مسیر بهبود اقتصاد و معیشت از توافق با آمریکا نمی‌گذرد.

روحانی اصلاح طلب سازندگی در وصف وضعیت پسابرجام نوشت: «ایران موبه مو تعهدات هسته‌ای خود را اجرا می‌کند، اما تحریم‌هایی را تحمل می‌کند که به مراتب سخت‌تر از دوره قبل از توافق است و طرف‌های دیگر کاملاً از تعهدات خویش خارج شده‌اند … امروز دولت نیازمند آن است که باور کند برجام به پایان رسیده… اکنون جواب مشخص است. خروج از برجام و بازگذاشتن راه مذاکره با کسانی که قدرت عمل به تعهداتشان را دارند، این گزینه بهتری از ماندن در توافق یکجانبه، تحریم‌های سخت‌تر از پیشابرجام، دلخوش کردن به اقدامات نمادین اروپا و مشاهده رکودی است که این بار می‌تواند اقتصاد کشور را از گروه کشورهای با درآمد متوسط به فقیر مبدل سازد».

روحانی-آبان ۹۶- گفته بود: «امروز آمریکایی‌ها به بعضی از کشورهای شرق آسیا پیغام مذاکره می‌دهند که با ما مذاکره کن؛ مگر دیوانه شدند که با شما مذاکره کنند؛ شما مذاکره دیروز را علنی زیر پا می‌گذارید و به مذاکره امضا شده‌ای که به تأیید شورای امنیت سازمان ملل رسیده بی‌اعتنا هستید».

** شکوری راد: FATF به ما فضای تنفس می‌دهد!

«علی شکوری‌راد» دبیرکل حزب اتحاد ملت-تابلوی جدید حزب منحله مشارکت- در مصاحبه با روزنامه اعتماد در پاسخ به این سؤال که «در صورت تأیید لایحه پالرمو در مجمع تشخیص چه اثرات مثبتی در روابط خارجی ایران خصوصاً روابط اقتصادی ایران با دیگر کشورها به وجود می‌آید و این فرآیند در تلاش اروپا برای برقراری روابط مالی با ایران چه تاثیری خواهد گذاشت؟» گفت: «تصویب این لوایح حتماً برای برخی از کنش‌ها و فعالیت‌های اقتصادی محذوراتی را ایجاد می‌کند. طبیعتاً پیوستن به هر عهدنامه یا کنوانسیون یا معاهده بین‌المللی، یک سر آن سودی است که ما از آن می‌بریم و یک سر دیگر آن، محدودیتی است که برای ما ایجاد می‌کند. چون هر نوع ورود به مناسبات بین‌الملل تعهدات دوجانبه‌ای را ایجاد می‌کند. یعنی همان طور که دیگران را نسبت به ما متعهد می‌کند ما را نیز نسبت به دیگر کشورها متعهد می‌کند…ما با پیوستن به این کنوانسیون‌ها در فضای بین‌الملل، فضای تنفس، فضای کار، فضای تعامل پیدا می‌کنیم. این منفعتی است که برای ما ایجاد می‌شود».

شکوری راد اذعان کرده است که لوایح مرتبط با FATF برای کنش‌ها و فعالیت‌های اقتصادی کشورمان محذوراتی را ایجاد می‌کند. اما با اینحال باز هم مدعی شده است که باید این لوایح خسارت بار را تصویب کنیم!

مقامات ارشد دولت گفته بودند که با برجام تمامی تحریم‌های مالی و بانکی به یکباره لغو خواهد شد و نه تعلیق. آن زمان هیچ صحبتی از FATF نبود. با برجام تحریم‌ها که لغو نشد هیچ، بلکه با قوانینی همچون آیسا و کاتسا ۲۰۱۷( مادر تحریم‌ها) بر دامنه آن نیز افزوده شد.

حالا به نظر شما در شرایطی که ظریف صراحتاً اعلام کرده است که «نه من و نه رئیس جمهور تضمین نمی‌دهیم که با تصویب لوایح مرتبط با FATF مشکلات کشور حل شود»، باید انتظار داشت که با FATF مشکلات حل شود؟!

اکنون صحبت فقط از FATF هست، اما آیا تضمینی هست که بهانه‌های آمریکا با FATF تمام شود؟! آیا حامیان لوایح خسارت بار مرتبط با FATF حاضرند تضمین بدهند که بهانه‌های آمریکا تمام شده است؟!

مدیران FATF صراحتاً اعلام کرده‌اند که حتی در صورت اجرای تمامی دستورات کارگروه ویژه اقدام مالی توسط دولت ایران، هیچ تضمینی برای تسهیل مبادلات بانکی ایران وجود ندارد!

گفتنی است مواردی همچون دخالت در قانون‌گذاری داخلی ایران، نپذیرفتن حق شرط‌های ایران و بستن راه‌های دور زدن تحریم‌ها، از جمله دلایل مخالفت برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با لوایح الحاق به پالرمو و CFT است.

لازم به ذکر است که دولت آقای روحانی از سال ۹۵ تاکنون ۳۷ بند از ۴۱ بند اکشن پلن FATF را اجرا کرده است اما این اقدامات هیچ تاثیری در تسهیل تبادلات بانکی نداشته است و کارگروه ویژه اقدام مالی همچنان وعده نسیه می‌دهد و از دولت ایران، اقدام نقد می‌خواهد!

** شما مسبب وضع موجودید، ژست دلواپسی برای معیشت مردم به قیافه‌تان زار می زند!

روزنامه همدلی در گزارشی با عنوان «دغدغه نان، چالش معیشت» نوشت: «هر سال، همین روزها برای کارگران لحظه‌های پراضطرابی است. نمایندگان کارگری، کارفرمایی و مسئولان دولتی برای حداقل‌بگیرانی تصمیم می‌گیرند که بر اساس آمارهای رسمی، حالا تعدادشان از مرز ۱۰ میلیون نفر در کل کشور فراتر رفته است. داستان فاصله میان معیشت و میزان دستمزد هر ساله در این جلسات روایت می‌شود، امسال اما این حکایت با نوسانات نرخ ارز به مراحل حساس‌تری رسیده و با افزایش قیمت بسیاری از کالاهای اساسی، به‌نظر می‌رسد قدرت خرید کارگران به شکل وخیمی کاهش یافته و این موضوع زمینه را برای نگرانی فعالان کارگری فراهم کرده و هر بار که پای صحبت آن‌ها می‌نشینیم، از فاصله‌هایی حکایت می‌کنند که حالا خیلی از کالاهای اساسی را از سفره زندگی آن‌ها حذف کرده است. گوشت یکی از کالاهایی است که در پی نوسانات نرخ ارز، از سبد خرید خیلی از قشرهای ضعیف و متوسط جامعه حذف شده است. هر چند این تمام ماجرا نیست و حالا نان، دغدغه خیلی از اقشار آسیب‌پذیر است.»

روزنامه اصلاح طلب همدلی که پیش از این با موج سواری روی دروغ شکنجه- در ماجرای کارخانه نیشکر هفت تپه- ضمن به حاشیه بردن مطالبات معیشتی کارگران، با دشمن همنوا شده بود، حالا دلواپس معیشت این قشر زحمتکش شده است!

طیف اصلاح طلب که اکثریت مطلق کابینه را در اختیار دارد، مسبب وضع موجود است. بنابراین به جای ژست دلواپسی و اشک تمساح ریختن برای کارگران، می‌بایست پاسخ دهد که برای معیشت مردم چه کرده است؟! وعده‌های اقتصادی به کجا رسید؟! میوه‌های وعده داده شده برجام کجاست؟!

برچسب‌ها