سازمان برنامه و بودجه نمایه

معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: براساس الگوهای اقتصادی در افزایش قیمت بنزین، تورمی که بر سطح عمومی قیمت‌ها اثر می‌گذارد، حدود ۲ درصد محاسبه شده است.

به گزارش مشرق، سید حمید پورمحمدی در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما افزود: پس از افزایش قیمت بنزین، برای رفاه حال مردم سهمیه‌هایی برای تاکسی‌ها از جمله تاکسی‌های اینترنتی و سرویس‌های مدارس در نظر گرفته شد که روی کرایه‌ها اثری نداشته باشد.

بیشتر بخوانید:

تصمیم افزایش قیمت بنزین چگونه گرفته شد؟

وی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه همه منابع حاصل از تفاوت قیمت ناشی از افزایش قیمت بنزین را در حسابی در نزد خزانه نگهداری می‌کند و آن را عینا به حدود ۶۰ میلیون نفر در قالب حدود ۱۸ میلیون خانوار تقدیم می‌کند.

* دهک اول 23 برابر بیشتر از دهک دهم از یارانه بنزین برخوردار است

پورمحمدی درباره میزان تورم احتمالی ناشی از افزایش قیمت بنزین با اشاره به اینکه نظرات مختلفی در این باره مطرح شده است، گفت: با توجه به اختلاف قیمت بنزین در کشورمان نسبت به منطقه، یارانه‌ای که برای بنزین داده می‌شود، عادلانه توزیع نمی‌شود و از این یارانه، دهک اول در مقایسه با دهک دهم، ۲۳ برابر بیشتر برخوردار می‌شود، بنابراین بسیاری معتقد بودند که باید این موضوع، اصلاح و یارانه، عادلانه توزیع شود.

* تفاوت قیمت بنزین در ایران و کشور همسایه 15 هزار تومان است

وی ادامه داد: دیدگاه دیگر این بود که زمانی که تفاوت قیمت بنزین در کشورمان با کشور همسایه بیش از ۱۵ هزار تومان است طبیعتا قاچاق آن زیاد می‌شود و نباید زمینه قاچاق را فراهم کنیم.

پورمحمدی اضافه کرد: نظر دیگر این بود که با اصلاح قیمت بنزین، استفاده از خودروهای گازسوز و برقی، بیشتر و آلودگی هوا کم می‌شود.

* از 15 بار افزایش قیمت بنزین 8 مرتبه افزایش تورمی نداشت

وی گفت: پس از انقلاب, ۱۵ بار افزایش قیمت بنزین داشتیم که از این تعداد ۸ مرتبه هیچ اثر تورمی ملموس و افزایش سطح قیمتی کالاها نداشت و در ۵ مرتبه هم تورم حدود یک تا ۲ درصد و در برخی موارد هم حتی کاهشی بوده است.

* 6 میلیون خانوار از 24 میلیون خانوار نیاز به یارانه حمایتی ندارند

معاون اقتصاد و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: از حدود ۲۴ میلیون خانوار ایران فقط ۶ میلیون خانوار به علت درآمد بالایی که دارند از یارانه برخوردار نیستند و ۱۸ میلیون خانوار بقیه که شامل طبقات متوسط و طبقه با درآمد کم هستند، از این یارانه برخوردار می‌شوند، به عبارتی تفاوت قیمت بنزین، کاملا بین افشار ضعیف و طبقه متوسط، توزیع می‌شود.

وی گفت: برای طبقات بالای درآمدی هم ساز و کاری در نظر گرفته شده است که اگر اشتباهی شد به راحتی بتوانند اعتراض کنند و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این موضوع رسیدگی می‌کند و یارانه آن‌ها برقرار می‌شود.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی نیز با حضور در این برنامه با تاکید بر اینکه خیال مردم از بابت آرامش بازار و تامین کالا راحت باشد، گفت: کمبود هیچ کالایی در کشور نخواهیم داشت.

یاسر رایگانی افزود: از روز نخست اجرای طرح مدیریت مصرف، به مدیران تعزیرات حکومتی سراسر کشور ابلاغیه‌های اعلام شد و با دستور وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی، تمهیدات اولیه اندیشیده شد.

وی با بیان اینکه مقررات لازم اجرایی شد و گشت‌های کنترل و نظارت بر بازار را دو برابر کردیم، گفت: این طرح جدید که از روز شنبه آغاز شد تا یک ماه ادامه دارد و پس از آن هم رصد و کنترل و نتیجه گیری می‌کنیم و این طرح را تا پایان سال ۱۳۹۸ ادامه خواهیم داد.

رایگانی افزود: بازار آرام است و مشکل خاصی در کشور نداریم.

مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی کشور هم با حضور در این برنامه گفت: به واسطه افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی و تمهیداتی که اندیشیده شد مجموعه دولت این انتظار را از حوزه تاکسیرانی داشت که افزایش قیمت شکل نگیرد و این موضوع به همه سازمان‌های تاکسیرانی در سراسر کشور ابلاغ و همراهی لازم انجام شد.

مرتضی ضامنی افزود: امروز بر اساس گزارش ها، حوزه‌های تاکسیرانی مانند قبل مشغول ارائه خدمت بودند و فقط در تهران به علت بارندگی و آب و هوا مشکلاتی وجود داشت، اما در بخش تاکسیرانی، خدمات به خوبی ارائه شد.

وی با اشاره به اینکه بازرسان سازمان‌های تاکسیرانی در شهرها بر امور تاکسیرانی نظارت می‌کنند، گفت: شهروندان در صورت وقوع تخلف می‌توانند موارد را به شماره‌های اعلام شده اطلاع دهند.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین با تاکید بر اینکه تامین کالاهای اساسی و دیگر کالاها در شرایط کاملا خوبی است، گفت: کشور از نظر ذخایر راهبردی در بهترین شرایط است و با توجه به سامانه جامع تجارت، تولید و واردات کالا از مرحله ترخیص تا عرضه در شبکه‌های خرد، رصد می‌شود.

قبادی افزود: پس از اعلام نرخ جدید بنزین، جلسه تنظیم بازار به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت و با حضور همه اعضاء برگزار و تصمیمات لازم گرفته شد و متناظر همین جلسه را استانداران سراسر کشور برگزار کردند.

وی با اشاره به اینکه این جلسات ادامه دارد، اضافه کرد: تصمیماتی در سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان هم گرفته شد تا با همکاری دیگر سازمان‌های نظارتی، بازار را پایش و رصد کنند و مانع ایجاد خلل در عرضه و توزیع کالا شوند.

قبادی ادامه داد: تاکنون افزایش قیمت یا کمبود کالا گزارش نشده است.

وی گفت: در شرایط فعلی، افزایش نرخ بنزین بر روی نرخ کالاهای اساسی، هیچ تاثیری ندارد و اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به کالاها کماکان ادامه دارد و ۱۰ درصد بیش از پارسال به کالاهای اساسی، ارز تخصیص داده شده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: به صورت روزانه ۱۰۰ قلم کالا را رصد می‌کنیم.

قبادی با اشاره به اینکه همه دستگاه‌ها به صورت ویژه برای تنظیم بازار، پای کار هستند‏, اضافه کرد: اگر تاثیرات روانی ناشی از افزایش قیمت بنزین کنترل شود، در عالم واقع، این افزایش قیمت تاثیر آن چنانی بر سفره مردم و افزایش قیمت دیگر کالاها نخواهد داشت.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی هم در ادامه این برنامه با اشاره به اینکه سازمان تعزیرات حکومتی با همکاری مردم تجربه‌های خوبی در مبارزه با احتکار و گران فروشی دارد، گفت: اکنون هم با همکاری مردم و دستگاه‌های مرتبط می‌توانیم اوضاع را کنترل کنیم و طبق قانون، مانع احتکار و گران فروشی و سوءاستفاده برخی افراد می‌شویم.

رایگانی اضافه کرد: بر اساس قوانین موجود بین ۱۰ تا ۷۰ درصد کالای احتکار شده را جریمه و به عرضه آن الزام می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بر تولیدکننده‌ها نظارت خواهد کرد، گفت: همه واحدهای تولیدکننده موظف هستند تولیدات خود را با هماهنگی این سازمان، عرضه کنند و این سازمان بر آن‌ها نظارت خواهد کرد.

رایگانی با بیان اینکه سازمان تعزیرات حکومتی با سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تعامل دارد، افزود: آن‌ها تخلفات تولیدکننده‌ را به شعب این سازمان ارجاع می‌دهند و به آن رسیدگی می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه بنکداران هم اتحادیه دارند، گفت: این اتحادیه هم با سازمان تعزیرات حکومتی تعامل نزدیکی دارد و گشت‌های نظارتی مشترکی را برگزار می‌کنیم.

رایگانی افزود: شعب تعزیرات حکومتی، تخلفات مربوط به اصلاح مصرف سوخت و پرونده‌های مربوط به سهمیه بندی بنزین را خارج از نوبت رسیدگی و حداکثر در مدت یک هفته حکم صادر می‌کنند.

وی با بیان اینکه روزانه فقط در شهر تهران ۷۰۰ تا ۸۰۰ پیام شکایت به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال می‌شود، اضافه کرد: این پیام‌ها دسته بندی و به شعب تخصصی ارجاع و بر اساس اولویت، رسیدگی می‌شود.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به اینکه تعامل این سازمان با اتحادیه ها، روزانه است، گفت: گشت‌های نظارتی مشترک داریم.

رایگانی با بیان اینکه سامانه ۱۳۵ سازمان تعزیرات، شبانه روزی آماده دریافت گزارش‌ها و شکایات مردم است، افزود: همه مردم از سراسر کشور می‌توانند با این سازمان در ارتباط باشند.

مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی کشور نیز گفت: سهمیه تاکسی‌های با سوخت بنزین, ۴۰۰ لیتر و تاکسی‌های دو گانه سوز ۲۰۰ لیتر در ماه در نظر گرفته شد که کافی نبود و با مسئولان ذیربط در این باره رایزنی و تصمیمات بسیار خوبی اتخاذ شد.

مرتضی ضامنی ادامه داد: در حوزه تاکسی‌های دوگانه سوز سهمیه از ۲۰۰ به ۲۵۰ لیتر و سهمیه خودروهای ون از ۴۰۰ به ۶۰۰ لیتر افزایش یافت و برای ناوگان فعال در بخش سرویس مدارس، سهمیه‌ای در نظر گرفته نشده بود که با ارائه دلایل، برای آن‌ها سهمیه در نظر گرفته شد.

وی گفت: گوش شنوا در دولت وجود دارد و حرف‌ها و دلایل ما را شنیدند و از دولت به ویژه وزارتخانه‌های کشور و نفت تشکر می‌کنیم.

ضامنی افزود: در بخش سرویس مدارس سهمیه‌ای تخصیص داده نشده بود، اما با پیگیری ها، به آن‌ها سهمیه تخصیص داده شد.

وی ادامه داد: لازم است افراد فعال در این بخش حتما در سامانه ملی پایش حمل و نقل دانش آموزی نام نویسی کنند تا پیمایش آن‌ها رصد و متناسب با آن، سهمیه سوخت به آن‌ها تخصیص داده شود.

ضامنی با اشاره به اینکه ناوگان تاکسیرانی به اندازه کافی در کشور وجود دارند و در حال خدمت هستند، افزود: شهروندان تخلفات را به سازمان تاکسیرانی منعکس کنند.

مدیر عامل تاکسی اینترنتی تپسی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به اینکه برای این تاکسی‌ها هم سهمیه بنزین در نظر گرفته شده است، گفت: در آخر هر ماه تا سقف ۳۰۰ لیتر با توجه به میزان پیمایش، ما به التفاوت قیمت به آن‌ها پرداخت می‌شود.

میلاد منشی پور افزود: ناهماهنگی‌هایی وجود دارد که در حال رایزنی هستیم، اما با توجه به اختصاص سهمیه به تاکسی‌های اینترنتی، نرخ کرایه‌ها افزایش نخواهد یافت

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 21
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 12
  • IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
    14 2
    باید ثابت کنی
    • IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
      11 0
      این دولت تورم فعلی که نزدیک ۵۰ درصد است و از شاهکارهای خودش است ۵۵۳۵ رو انکار می کنند محال است تورم گران شدن بنزین رو گردن بگیره
  • بهرام IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
    20 0
    خواهشن یکبارهم درکنار این قیمت مقایسه ای بنزین باکشورهای همسایه درامد متوسط هرایرانی رابیاورید تارسوا شوداوکه دراوغل وغشی(ناخالصی) است
    • احمد IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
      1 9
      میزان مصرف بنزین ایران رو هم با کشورهای همسایه مقایسه کنید بی زحمت. سالی 30 میلیارد دلار صرف یارانه بنزین میشه که از ضرر کل فساد و تحریم رو هم بیشتره. همش هم تبدیل میشه که دود و ترافیک.
    • رامین IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۸
      0 0
      30 میلیارد دلار یارانه بنزین ؟ یا نمیدونی میلیارد دلار چیه و یا عدد 30 چقدره؟ مرد حسابی بودجه اجرایی ایران بزور 40میلیارد هستش
  • IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
    14 3
    برو بابا
  • آقای میم IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
    17 4
    مشرق چرت و پرت نویس
  • علی IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
    10 2
    به افزایش های قبلی رجوع کنین تا نرخ تورم دستتون بیاد.
  • IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
    9 2
    بحث تورم نیست بحث اونه که مردم پول بنزین 3 هزارتومنی رو ندارند
    • احمد IR ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
      3 10
      نداره، بنزین دود نکنه. مثل من از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنه. حتما باید یارانه سالی سی میلیارد دلاری بسوزونه؟ کل بودجه کشور دود شد رفت. کی می خواهیم تکون بخوریم؟ اتفاقا فقرا ماشین ندارن که نگران بنزینش باشن. الان هم یارانه شون افزایش پیدا کرده. اونی که الان صداش دراومده آدم ندار نیست.
    • احمد IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
      2 5
      مردم بقیه جاهای دنیا چطور میرن میان؟ همین طوری بنزین یارانه ای دود می کنن و خیابونها و جاده ها و اتوبانها رو پارکینگ می کنن؟ متوسط درآمد مردم در کشورهای همسایه چقدره؟ قیمت بنزین چقدره؟ مصرف بنزینشون چقدره؟
    • IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
      6 2
      13:40 فقرا چرا خودرو ندارند؟دارند اونم از نوع ایرانی و پرمصرفش که 3 برابر خودروهای ثروتمندان مصرف میکنند درضمن اونهایی هم که اونقدر فقیرند ماشین ندارند موتور سیکلت که دارند فرمودید با اتوبوس بروند خب یک کشاورز فقیر در روستا میخواد بره سر زمینش با اتوبوس بره؟ مسلما افرادی مسیرهایی میروند که ماشین سخت گیر میاد یا نمیاد
    • آذربایجانی IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
      5 2
      13:41 مردم جاهای دیگه با ائودی و بنز و بی ام وه با یک پنجم نرخ ایران و مصرف سوخت یک سوم خودروهای ایرانی با بنزین اکتان 99 میرند میان اونهایی هم که از ناوگان عمومی استفاده میکنند مطمئن باش بخاطر اینکه حوصله ترافیک ندارند خودروی شخصی بیرون نمیاورند
  • IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
    11 3
    اولا اینکه بنزین سهمیه ای 50 درصد گران شده است پس کرایه تاکسی ها هم باید 50 درصد گران شود این قسمت اول دوم این که شما فرض کن مثلا یک نقاش باید طرف از شرق تهران برای کار باید هر روز برود غرب تهران خو چقدر بنزین باید مصرف کند با این همه فشار اقتصادی از کجا ما به تفاوت این بنزین را باید بیاورد خوب باید روی قیمت کاری که انجام دهد اضافه کند . یعنی واقعا کارشناسان ما این را نفهمیدند که می گویند هیچ چیزی نباید گران شود .
  • IR ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
    9 1
    گرفتید ملت رو واقعا
  • IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
    5 3
    اینم مثل برجام فقط باعث ضرر و زیانه این دولت کارامد نیست
  • مجید رعیتی IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
    1 1
    بهتر و منطقی تر و عاقلانه این بود که از یک ماه قبل این آمارها اطلاع رسانی میشد. ونه اینکه یک شبه تصمیمهای یکباره اعلام شود و تشویش اذهان انجام شود ، بعد اطلاعات به مردم بدهند. تا کی بی تدبیری
  • مجتبی IR ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
    2 0
    قبل از اینکه بنزین بشه 3000 تومن گوجه کیلو 3500 امروز رفتم خریدم کیلو 7000 هزار دوبرابر شد تاکسی تلفنی از 4000 تومن شده 7000 وهنوز هم میگن کمه
  • majid IR ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۷
    0 1
    با سلام مردم عزیز چرا اینقدر نگرانید خب چه انتظاری از این دولت مردان فشل دارید.از یه گروهی که سواد اقتصادی ندارند انتظار معجزه دارید.
  • IR ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۷
    0 2
    ای کاش دولت در یک تصمیم انقلابی از اول آذر ماه سوبسید تمامی کالاها را حذف کند
  • احمد IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۷
    1 0
    این بنده خدا یا نمی داند تورم چیست و یا اینکه درصد گرفتن بلد نیست!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس