به گزارش مشرق، گروههای مقاومت عراق در حال ساماندهی و تقویت مجدد مواضع خود در عراق هستند به خصوص که پهپادهای متجاوز آمریکایی پروازهایشان را در آسمان عراق از زمان ترور سردار سلیمانی گستردهتر کردند.
پایگاه خبری العربی الجدید نوشت: مقامات عراقی میگویند پرواز این پهپادها به منظور رصد و پیگیری اوضاع است، اما آمریکاییها ادعا میکنند که این قضیه جنبه دفاعی دارد و به منظور مقابله با هر حمله به پایگاههایشان در شمال، غرب و مرکز عراق است.
بیشتر بخوانید:
داعش مقرهای مرزی حشدالشعبی را هدف قرار داد
عضو پارلمان عراق: آمریکا مثل داعش و القاعده با بغداد رفتار میکند
کتائب: در حال آماده شدن برای مقابله با آمریکاییها هستیم
بنا بر این گزارش گروههای الحشد الشعبی در حال انتقال انبارهای تسلیحات از مواضع فعلی خود به داخل پایگاههای مستحکم ارتش عراق و تغییر دادن پادگانهایشان هستند.
به گزارش العربی الجدید، تدابیر امنیتی برای حفاظت از جان فرماندهان گروههای الحشد الشعبی افزایش یافته است، به خصوص آنهایی که آمریکا نامشان را در لیست تحریمهای خود به اتهام تروریسم قرار داده است که از جمله آنها «قیس الخزعلی» رهبر گروه عصائب اهل الحق، «ابوالاء الولائی» فرمانده کتائب سید الشهداء و «اکرم الکعبی» فرمانده النجباء هستند.
این منبع افزود: براساس ابلاغیه فوری صادر شده توسط «فالح الفیاض» رئیس دفتر مشاور امنیت ملی عراق و رئیس سازمان الحشد الشعبی روز یکشنبه رهبران برجسته گروههای الحشد محل اقامت و تردد خود را تغییر دادند و برخی از آنها تغییراتی را در تیم همراهان خود انجام دادند و شماره تلفنهای خود را هم عوض کردند.
یکی از اعضای برجسته ائتلاف «الفتح» به رهبری «هادی العامری» با اعلام این خبر در گفتوگو با پایگاه خبری العربی الجدید تاکید کرد: «آمریکامجددا دست رژیم صهیونیستی را برای حمله به مواضعی در داخل عراق بازگذاشته است، پس از اینکه این امر چندین ماه متوقف شده بود و حالا شامل تهدیدهای علیه مسئولین الحشد الشعبی هم میشود».
وی تهدیدها درباره ازسرگیری حملات صهیونیستها به عراق را یکی دیگر از ابزارهای باج خواهی آمریکا از عراقیها در معادله جدید پس از درخواست دولت و پارلمان برای اخراج نیروهای آمریکایی خواند و گفت: «کار انتقال تعدادی از انبارهای الحشد به داخل پایگاههای ارتش عراق به منظور حفظ امنیت آن در برابر هر گونه حملاتی انجام شده است، زیرا اگر واشنگتن یا اسرائیل به فکر هدف گیری آنها باشند پایگاههای ارتش مستحکمتر و ایمنتر است».
وی افزود: پرواز گسترده هواپیماهای بدون سرنشین در آسمان عراق بخش قابل توجهی از آن مختص رصد تحرکات گسترده الحشد و گروههای آن است که از چند روز پیش جریان دارد.
العربی الجدید همچنین بر اساس دادههای دریافتی خود نوشت: «سفر اسماعیل قاآنی فرمانده جدید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در آینده نزدیک به عراق قطعی است، اما هنوز موعد آن مشخص نشده است».
این پایگاه خبری به نقل از یکی از رهبران ائتلاف الفتح عراق اعلام کرد: قاآنی در سفر به عراق با رهبران گروههای مختلف دیدار خواهد کرد به خصوص که قاآنی در دیدارهایش با مقامات الحشد در تهران در حاشیه مراسم سردار سلیمانی قول داده است که راهی را که سلیمانی در پیش گرفت ادامه میدهد».
«عادل الکرعاوی» سخنگوی جنبش «انصار الله الاوفیاء» هم در گفتوگو با العربی الجدید صحت اخبار مربوط به تدابیر امنیتی متعلق به الحشد را تایید کرد و گفت: این اقدامات پیشگیرانه و به منظور احتیاط انجام میشود تا فرصتی به دشمنان برای ترور هیچ کدام از شخصیتهای کادر رهبری الحشد داده نشود به خصوص آنهایی که هدف واشنگتن قرار گرفتهاند و به آنها اتهامهای انحرافی و جعلی وارد شده است.
وی تاکید کرد: «آمریکا از طریق سفارت خود در بغداد خیلی از مزدوران عراقی را به کار گرفته است تا اطلاعاتی درباره فرماندهان گروهها و الحشد الشعبی را در اختیارش قرار دهند و آنها را هدف بگیرد».
طبق این گزارش، یک افسر ارتش عراق هم تاکید کرد که کار گسترده تامین امنیت انبارهای تسلیحات الحشد در حال انجام است، به خصوص انبارهایی که سلاح سنگین نظیر موشک توپخانه و مهمات در استانهای الانبار، نینوا، دیالی و صلاح الدین دارد.
وی افزود: انتقال این زرادخانههای سنگین به پایگاههای ارتش عراق که از هر گونه فعالیت آمریکاییها در آنجا خالی است آن را تحت کنترل بیشتر دولت قرار میدهد.
یک مقام محلی در شهرستان القائم در دورترین نقطه غرب استان الانبار هم تایید کرد که دو پایگاه بزرگ الحشد طی روزهای گذشته از اطراف این شهرستان انتقال داده شده است.
اقدام آمریکا در جنایت ترور سردار سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و ابومهدی المهندس نائب رئیس الحشد الشعبی و چند روز قبل از آن حمله پهپادی آمریکا به پایگاه کتائب حزب الله در شهرستان القائم الانبار و به شهادت رسیدن ۲۸ نفر از نیروهای این گروه خشم عراقیها را از ادامه حضور اشغالگران آمریکایی در عراق بیشتر کرد.
پارلمان عراق روز یکشنبه ۱۵ دی دو روز بعد از اقدام تروریستی آمریکا با برگزاری جلسهای درباره اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور، به خروج همه نیروهای خارجی رای داد.
آمریکا در آگوست ۲۰۱۴ ائتلافی برای مقابله نظامی با داعش در عراق و سوریه تشکیل داد و کشورهای مختلف به صورت هوایی و کمکهای نظامی و نیروهای زمینی در این ائتلاف مشارکت کردند.