سیل

بارندگی‌ها در نیمه شرقی کشورمان هم کشته داد و هم خسارات جدی بر جای گذشت، راه تعدادی از روستاها مسدود است و برخی مناطق مشکل تأمین آب دارند؛مدیریت بحران نشان داد که بازهم مسئولان غافلگیر شدند.

به گزارش مشرق، روایت برف و باران در استان‌های مختلف ایران حکایتی سیاه‌وسفید است، خسارات جانی و مالی، مسافران و خودروهای گرفتار، روستاییان آواره، راه‌های بین‌شهری و روستایی مسدود و تصادفات تأسف‌بار تنها بخشی از دردسرهای بارندگی‌های اخیر در استان‌های کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان بوده است.

میزان بارندگی در استان سیستان و بلوچستان از ابتدای سال آبی جاری (از اول مهرماه تا ۱۹ دی‌ماه ۹۸) ۶۹.۷ میلی‌متر بوده است. این در حالی است که میزان بارندگی متوسط درازمدت (نرمال) این استان ۳۱.۹ میلی‌متر و میزان بارندگی در سال گذشته آبی ۳.۹ میلی‌متر بود. طبق اطلاعات به‌دست‌آمده رشد هزار و ۶۸۷ درصدی بارندگی را در استان سیستان و بلوچستان شاهد بوده‌ایم.

میزان آب ورودی به سدهای استان سیستان و بلوچستان ۱۳۶ میلیون مترمکعب بوده است و تاکنون ۶۴ درصد سدهای این استان پرشده است.

مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات در گزارشی از امدادرسانی در کولاک برف و سیل و آب‌گرفتگی اعلام کرد: از ١٨ دی تاکنون ۲۶ استان از این شرایط متأثر بودند که همه استان‌های کشور به‌جز تهران، خراسان شمالی، گیلان، اردبیل و همدان را شامل می‌شد.

حامد سجادی معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر هم با اشاره به جزئیات امدادرسانی در سیل و آب‌گرفتگی استان سیستان و بلوچستان در ۴ روز گذشته، گفت: هم‌وطنان ساکن در ۱۳ شهرستان ایرانشهر، چابهار، خاش، دلگان، زاهدان، سرباز، سراوان، سیب و سوارن، فنوج، کنارک، میرجاوه، نیک شهر و هیرمند متأثر از سیل و آب‌گرفتگی بوده‌اند و در این مدت به ۳ هزار و ۴۲۸ نفر در ۹۸ شهر و روستا امدادرسانی شد و متأسفانه یک نفر بر اثر وقوع سیل در شهرستان سرباز جان باخت.

وی با اشاره به اسکان اضطراری یک هزار و ۱۴۴ نفر در استان سیستان و بلوچستان، تأکید کرد: ۵۲۱ امدادگر و نجاتگر در قالب ۱۰۴ تیم عملیاتی در حال امدادرسانی به هم‌وطنان متأثر از سیل و آب‌گرفتگی در این استان هستند.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر درباره برپایی اردوگاه اسکان اضطراری در کنارک، فنوج و قصر قند افزود: تاکنون ۲۵۲ دستگاه چادر، یک هزار و ۸۵ تخته پتو، ۵۰۹ تخته موکت، ۲ هزار و ۹۶۱ کیلوگرم نایلون، یک هزار و ۱۸۲ قوطی کنسرو و ۱۳۰ بسته غذایی میان متأثران توزیع‌شده است.

سجادی با اشاره به مناطق نیازمند به خدمات امدادی در سیل سیستان و بلوچستان به دلیل انسداد مسیرها، گفت: ۲۹۲ روستا در این استان نیازمند به خدمات امدادی هستند که از این تعداد ۱۲ روستا در خاش در بخش نوک‌آباد، ای راندگان و مرکزی، ۲۴ روستا در قصر قند در بخش کاجور، ۱۸۴ روستا در سرباز بخش سرباز کلات، پارود، پیشین و مرکزی، ۲۶ روستا در دلگان بخش گنبد و مرکزی، ۳۵ روستا در سراوان بخش جالق، مهرگان و دهستان ناهوک و ۷ روستا در کنارک بخش مرکزی – همچنان در محاصره آببوده و نیازمند به کمک هستند.

میثم جعفرزاده مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو هم با اشاره به اینکه در حال حاضر استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان درگیر سیلاب هستند، گفت: تیم‌های عملیاتی وزارت نیرو در مناطق حضور یافته و در تلاش هستیم تا در کمترین زمان ممکن مشکل را برطرف کنیم.

 
وی ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان حدود ۲۰۰ روستا بر اثر وقوع سیل دچار قطعی آب شده که برخی از آن‌ها دارای مشکل کدورت منابع آبی و برخی شکستگی خطوط انتقال و خروج از مدار است.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو افزود: به‌دلیل شدت سیلاب، برخی از روستاها دچار قطعی ارتباط مواصلاتی و تلفنی شده و به همین دلیل احتمال گسترش قطعی آب در این مناطق وجود دارد.

وی در رابطه با قطعی برق در روستاهای استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در حال حاضر شبکه توزیع برق ۱۱۰ روستا در این استان نیز دچار قطعی شده است. همچنین ارتباط مخابراتی به دلیل قطع فیبر نوری و همچنین راه‌های مواصلاتی شهرستان‌های نیکشهر و قصرقند، نگور، پلان، دلگان، کنارک در محدوده زرآباد نیز مسدود است.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو افزود: اکنون تیم‌های عملیاتی به همراه تجهیزات کامل در منطقه در حالت آماده‌باش هستند اما با توجه به مسدود بودن راه‌های دسترسی، شرایط انجام عملیات بسیار دشوار است.

جعفرزاده با بیان اینکه در بندر خمیر استان هرمزگان یکی از خطوط اصلی انتقال آب دچار شکستگی شده است، گفت: با توجه به اینکه در این منطقه از قبل مخزن ذخیره ۴۰۰۰ مترمکعبی را پیش‌بینی کرده بودیم، تا حدودی مشکل آب‌رسانی برطرف شده است، علاوه بر اینکه توزیع آب بسته‌بندی نیز هم‌زمان توسط نیروهای عملیاتی در حال انجام است و در تلاش هستیم تا ظرف ۴۸ ساعت آینده تعمیرات خطوط به اتمام برسد.

وی ادامه داد: وقوع سیلاب در استان کرمان نیز حدود ۶۰ روستا را دچار مشکل آب‌رسانی کرده و علاوه بر اینکه تیم‌های عملیاتی در منطقه مشغول خدمات‌رسانی هستند، از طریق آب‌رسانی سیار نیز آب موردنیاز در اختیار مجتمع‌های آسیب‌دیده قرار می‌گیرد.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو خاطرنشان کرد: خوشبختانه برای شبکه برق‌رسانی این استان‌ها با مشکل خاصی مواجه نیستیم.

آخرین اخبار از استان‌های سیل‌زده را در زیر می‌خوانید.

بارندگی‌های سیل‌آسا چند روز گذشته در جنوب استان سیستان و بلوچستان موجب طغیان رودخانه‌های فصلی و جاری‌شدن سیلاب و خسارت‌های فروان به زیرساخت‌ها و منازل مردم شده که طبق نظر مسئولان و کارشناسان جبران آن نیازمند عزم و اراده ملی است.

طبق آخرین آمار براثر بارندگی چند روز اخیر در سیستان و بلوچستان سیلاب ۵۰۰ محور روستایی را در این استان مسدود کرده همچنین طبق برآوردهای اولیه تاکنون به بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی در استان سیستان و بلوچستان بر اثر سیلاب خسارت واردشده و راه ارتباطی ۱۲۵ روستای حاشیه تفتان و میرجاوه نیز از دو شب گذشته تاکنون بر اثر طغیان رودخانه‌های فصلی و بارش برف مسدود شده و برق ۱۲۰ روستا نیز قطع شده است.

علاوه بر این‌ها آمار اولیه حاکی از حجم بالای خسارت در بخش‌های مختلف ازجمله کشاورزی، زیرساخت‌های روستایی و ارتباطات رادیویی است اما جدای از همه این موارد در حال حاضر نیروهای امدادی ازنظر اقلام امدادی و زیستی با مشکل مواجه هستند و لازم است تا دستگاه‌های امدادی کشوری به حوزه استان سیستان و بلوچستان کمک کنند.

استاندار سیستان و بلوچستان یکشنبه‌شب در بازدید از مناطق سیل‌زده «دشتیاری» چابهار اظهار داشت: کمک به سیل‌زدگان این استان به‌ویژه چابهار، کنارک و نیکشهر عزم و اراده ملی و حضور سازمان‌های غیردولتی مردم‌نهاد و خیران کشوری را طلب می‌کند.

احمدعلی موهبتی افزود: سیلاب ناشی از بارش‌های بی‌سابقه و حجم بالای آب و سرریز شدن ۲ سد زیردان و پیشین در چابهار خسارت‌های زیادی وارد کرده است،

وی ادامه داد: آب به واحدهای مسکونی مردم نفوذ کرده و به زیرساخت‌های راه، آب، برق، تلفن و اراضی کشاورزی خسارت جدی وارد کرده است.

راه ارتباطی ۱۲۵ روستای حاشیه تفتان و میرجاوه بر اثر سیلاب بسته شد

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان گفت: راه ارتباطی ۱۲۵ روستای حاشیه تفتان و میرجاوه از شامگاه ۲۱ دی‌ماه تاکنون بر اثر برف و باران بسته‌شده است.

ایوب کرد اظهار داشت: بر اثر بارندگی‌های شدید ۲۰ تا ۲۲ دی‌ماه جاری در سراسر استان علاوه بر وارد شدن خسارت به زیرساخت‌های جاده‌ای و انسداد تعداد معدودی از راه‌های فرعی، قطع ارتباط روستاهای حاشیه تفتان و اطراف میرجاوه را شاهد بودیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۰ محور فرعی محورهای فرعی «میل نادر – سفیدآبه» (محدوده چاه خرما)، «مهرستان - سرباز»، «مهرستان - ایرانشهر»، «مهرستان - سوران»، «سوران - خاش»، «سوران – هیدوچ»، «سوران – کنت»، «سراوان - جالق»، «جالق - کله گان» و «جالق -مورتک» به دلیل طغیان رودخانه‌های محلی و وقوع سیلاب مسدود هستند.

آسمان ۱۵ نقطه سیستان و بلوچستان به‌اندازه یک سال باران بارید

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از ۱۵ ایستگاه باران‌سنجی استان بیش از ۱۰۰ میلی‌متر باران گزارش‌شده که معادل بارش‌های یک سال زراعی در بلندمدت است.

محسن حیدری اظهار داشت: همان‌طور که انتظار می‌رفت سامانه بارشی فراگیر اکثر نقاط سیستان و بلوچستان را در برگرفت و بارش‌های قابلی توجهی در پی داشت.

وی افزود: بیشینه بارندگی‌ها با میزان ۱۸۶ میلی‌متر از ایستگاه «دستگرد» از توابع نیکشهر گزارش‌شده و به دلیل قطع بسترهای ارتباطی این شهرستان میزان بارش‌های بعدازظهر و دیشب این ایستگاه هنوز دریافت نشده است. از ظهر دیروز تاکنون ارتباط تلفنی هواشناسی استان با ایستگاه‌های هواشناسی و باران‌سنجی شهرستان‌های نیکشهر، قصرقند و فنوج قطع شده است که با برقراری ارتباط اطلاعات بارندگی این مناطق نیز به‌روز خواهد شد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه همان‌طور که انتظار می‌رفت بیشتر بارندگی‌ها در نواحی مرکزی، غرب و جنوب غرب استان باریده است، گفت: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی، از ایستگاه‌های «مسکوتان» نیکشهر ۱۵۰، مومان بالا کنارک ۱۴۹.۵، «کهیر» کنارک ۱۴۹، «رئیس آباد» سرباز ۱۲۹، شهر بزمان ۱۲۷ شهر کنارک ۱۲۶.۵، دلگان ۱۱۷، «بنت» نیکشهر ۱۱۵، «سورکمب» چابهار ۱۱۳، «ساربوک» قصرقند ۱۰۹، شهر راسک ۱۰۷.۸ و «ترشاب» خاش ۱۰۵.۵ و «کهنوک دهپابید» خاش ۱۰۴ میلی متر باران باریده است. به‌طورکلی در ۱۴۵ ایستگاه بارندگی ثبت‌شده که ارتفاع بارش‌های ۹۴ ایستگاه بیش از ۵۰ میلی‌متر بوده. همچنین در ۱۷ ایستگاه بین ۱۰۰ تا ۱۸۶ میلی‌متر باران باریده است.

عضو ستاد مدیریت بحران هواشناسی سیستان و بلوچستان به بارش برف در برخی نقاط استان اشاره کرد و گفت: تا صبح امروز گزارش‌های مردمی از بارش برف در توابع زاهدان و ارتفاعات حومه شهر، ارتفاعات نصرت‌آباد، روستای تمندان خاش، ارتفاعات تفتان در خاش و رشته‌کوه بی رک در مهرستان دریافت شده است.

وی بیان کرد: بر اساس آخرین الگوهای پیش‌یابی و مدل‌های جوی، سامانه بارشی امروز رفته‌رفته از مرزهای شرقی استان خارج می‌شود اما تا عصر امروز احتمال بارش‌های ناچیز و پراکنده در سطح استان وجود دارد. از امروز با شمالی شدن جریانات روند کاهش دما در استان آغازشده که احتمال مه گرفتگی و کاهش شدید دید افقی در محورهای کوهستانی و لغزندگی برخی محورهای مناطق سردسیر منطقه وجود دارد.

بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی در سیستان و بلوچستان دچار خسارت شد

عباسعلی ارجمندی اظهار داشت: براثر بارندگی چند روز اخیر در استان سیستان و بلوچستان چندین مسیر ارتباطی اصلی و فرعی در این استان مسدود شد و سیلاب ۵۰۰ محور روستایی را در سیستان و بلوچستان مسدود کرد.

وی با اشاره به حجم بالای خسارت واردشده به زیرساخت‌های جنوب سیستان و بلوچستان در سیلاب اخیر افزود: طبق برآوردهای اولیه تاکنون به بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی در استان در پی بارندگی‌های اخیر خسارت واردشده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین راه ارتباطی ۱۲۵ روستای حاشیه تفتان و میرجاوه نیز از شب گذشته تاکنون براثر طغیان رودخانه‌های فصلی و بارش برف مسدود شده است.

وی با اشاره به اینکه این میزان بارندگی در طول ۳۰ سال اخیر در استان سیستان و بلوچستان بی‌سابقه بوده است، گفت: ۳۵۰ راه روستایی در حال حاضر کاملاً قطع است و همچنین ۱۲۰ روستا برق‌شان قطع‌شده است.

ارجمندی با اشاره به حجم بالای خسارت در بخش‌های مختلف ازجمله کشاورزی، زیرساخت‌های روستایی و ارتباطات رادیویی تصریح کرد: در حال حاضر ما ازنظر اقلام امدادی و زیستی با مشکلات مواجه هستیم و خواهشمندیم مجموعه دستگاه‌های امدادی کشور به حوزه استان کمک کنند.

راه ارتباطی ۴۰ روستای قصرقند قطع است

حیم بخش پاک اندیش اظهار داشت: در شبانه‌روز گذشته شاهد بارندگی‌های خوبی در منطقه بودیم به‌طوری‌که تا عصر روز گذشته ۲۰۰ میلی‌متر باران در شهرستان قصرقند گزارش شد.

فرماندار قصرقند ادامه داد: بارندگی‌های سیل‌آسا و به‌تبع آن طغیان رودخانه‌های محلی سبب قطع ارتباط برخی از روستاهای این شهرستان شد.

وی افزود: سه دهانه پل در مسیر اصلی قصرقند به نیکشهر براثر طغیان رودخانه کاجو تخریب و موجب قطع ارتباط این شهر شده است.

پاک اندیش با بیان اینکه ارتباط مخابراتی منطقه نیز قطع است، بیان کرد: بارندگی اخیر سبب وارد شدن خسارت به امور زیربنایی این شهرستان نیز شده است.

وی تصریح کرد: پس از پایان بارندگی و با فروکش کردن سیلاب گروه‌های ارزیاب در منطقه برای برآورد خسارات اعزام خواهند شد.

۲۴ مسیر مواصلاتی در سیستان و بلوچستان همچنان مسدود است

مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنان ۲۴ مسیر مواصلاتی در این استان که به دلیل طغیان رودخانه‌ها و سیلاب مسدود شده بود، بسته است.

امداد رسانی به یک هزار و ۱۷۳ آسیب دیده سیلاب در سیستان و بلوچستان

رسول راشکی اظهار داشت: بر اثر بارندگی‌های چند روز اخیر در سیستان و بلوچستان رودخانه‌های فصلی طغیان کردند و تعدادی از راه‌های ارتباطی مسدود و منازل شماری از مردم در ۱۳ شهرستان در جنوب استان دچار آبگرفتگی شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان افزود: از همین رو تاکنون به یک هزار و ۱۷۳ فرد آسیب دیده از سیلاب در قالب ۲۸۵ خانواده در ۲۷ روستا در سطح استان توسط جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان امداد رسانی انجام شده است.

روز پنج‌شنبه بنا بر هشدار سازمان هواشناسی و وزارت نیرو در خصوص بروز سیل در پی بارش‌های کم‌سابقه در استان هرمزگان جلسه پاسخ به مدیریت بحران استان تشکیل جلسه داد و تمام دستگاه‌های اجرایی سراسر استان و فرمانداری‌ها در تمام سطوح به حالت آماده‌باش درآمدند.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور هرکدام به‌طور جداگانه از آخرین وضعیت سیل در استان هرمزگان باخبر شدند و دستورات لازم جهت هماهنگی و ارائه خدمات بهتر به مناطق سیل‌زده داده شد.

مجید رنجبر مدیرکل هواشناسی استان هرمزگان اظهار کرد: مجموع بارش از سامانه بارشی اخیر در استان هرمزگان به ترتیب قشم ۲۰۷.۸، بندرعباس ۱۶۴.۹، سیریک ۱۳۲.۸، رودان ۱۳۴، میناب ۱۰۴.۵، بستک ۹۹.۵، قشم فرودگاه ۹۵.۲، سردشت بشاگرد ۸۵.۹، ابوموسی ۸۰.۹، بندرخمیر ۷۲.۶، بندرلنگه ۷۰.۳، سیریک ۴۴.۴، کیش ۴۲.۶، جاسک ۳۰.۶، حاجی آباد ۲۹.۴، پارسیان ۲۷.۱ و لاوان ۲۳.۲ بوده است.

خسارت به ۳۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی پارسیان

بارش باران به بیش از ۳۰۰ هکتار از زمین‌های زیر کشت گوجه فرنگی روستای هشنیز پارسیان بین هشتاد تا در صددرصد خسارت وارد کرد. مدیر جهاد کشاورزی پارسیان خسارت وارد شده را بیش از پانزده میلیارد تومان اعلام کرد.

بنا بر گزارش اداره هواشناسی روستای هشنیز بارش ۱۲۳ میلیمتری را تجربه کرده بود.

۲۰ نفر در سیل جاسک محاصره شدند

محمد رادمهر فرماندار جاسک به رسانه‌ها اعلام کرد: رودخانه گابریک در شهرستان جاسک به صورت بی سابقه‌ای طغیان کرده است و در پی آن چهار روستا در محاصره بی سابقه سیل قرار گرفته‌اند.

وی با ذکر این نکته که حدود ۲۰ نفر در این روستا محاصره سیلاب شدید قرار گرفتند و بر فراز ساختمان منزل مسکونی قرار گرفتند، عنوان کرد: برای جابجایی و انتقال این افراد که در سیلاب محاصره شده بودند از نیروهای تکاور ارتش درخواست کمک کرده‌ایم تا در صورت نیاز از بالگرد نیز برای این منظور استفاده کنیم.

فرماندار جاسک با بیان اینکه بارش باران در بالادست شهرستان جاسک شدت زیادی داشته است، تصریح کرد: شهر جاسک ۸۰ میلی‌متر بارندگی را تجربه کرده است و مکان‌های امنی را برای مردم ساکن در روستاهای در معرض سیل تعیین کرده‌ایم که بتوانیم آنها را به سرعت اسکان دهیم.

رادمهر ابراز داشت: یگان‌های مختلفی از ارتش جمهوری اسلامی و سپاه نیز برای امدادرسانی به مردم اعلام آمادگی کرده‌اند که به سوی مناطق روستایی اعزام شده‌اند.

فرماندار شهرستان جاسک گفت: به علت طغیان رودخانه جگین و رودخانه گابریک ۵ روستای شهرستان جاسک تخلیه شده است.

رادمهر با بیان اینکه این روستاها حصار، هنگستان، سورگلم، دیول و گنجک است، اظهار کرد: این ۵ روستا، یک هزار نفر جمعیت دارند که به نقاط امن انتقال داده شده‌اند. خوشبختانه با همکاری مردم خسارت جانی نداشته‌ایم، اما در حال ارزیابی خسارت بارندگی هستیم.

رادمهر با اشاره به اینکه در حال حاضر آب رودخانه جگین با حجم بالا در حال جریان است، تصریح کرد: از روز گذشته (۲۱ دی ماه) تاکنون ۹ روستای شهرستان جاسک به دلیل سیل تخلیه شده است.

آب گیری ۱۳۱ میلیون متر مکعبی سدهای هرمزگان

در عین حال مدیرعامل آب منطقه‌ای استان هرمزگان نیز گفته است که به دنبال بارش‌های کم سابقه در هرمزگان سد جگین جاسک سرریز شد. تا ظهر امروز سد جگین پس از حدود ۵۶ میلیون متر مکعب آبگیری سر ریز کرد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان با ذکر این نکته که ظرفیت مفید سد جگین ۲۱۰ میلیون متر مکعب است، تشریح کرد: سد جگین آب آشامیدنی شهرستان‌های جاسک، بشاگرد و ۳ هزارو ۵۰۰ هکتار از زمین کشاورزی را تأمین می‌کند.

تاکنون سد استقلال میناب ۵۰ میلیون متر مکعب، شمیل و نیان ۲۰ میلیون متر مکعب و سرنی ۱۵ میلیون متر مکعب آبگیری شده است.

قطعی برق ۵۱ روستا

احمد غیبی، معاون مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان نیز اظهار داشت: به دنبال بارش باران شدید و کم سابقه در هرمزگان برق ۵۱ روستای بخش سندرک و پمج روستای قشم و شهرک صنعتی گچین قطع است.

وی عنوان کرد: آب شهر بستک و منطقه فرامرزان نیز قطع است. مشکل قطعی برق و آب این مناطق تا عصر امروز برطرف می‌شود.

معاون مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان ابراز داشت: مسیرهای میناب به هشتبندی، میناب به جاسک، بشاگرد به گافر و پارمون، میناب به کرگان و بستک به لار بسته است.

غیبی تشریح کرد: مسیر بندرلنگه به پارسیان، رودان به زیارتعلی، ارمک به پارسیان، رویدر به کهورستان و جاسک به بشاگرد و گوهران به سردشت نیز بسته شده است.

وی با بیان اینکه مأموران راهداری در تلاش هستند تا مسیرهای جاده‌ای را پس از فروکش کردن آب بازگشایی کنند، ابراز داشت: خطوط تلفن در همه نقاط استان وصل است و برآورد خسارات به زیرساخت‌ها پس از جمع‌بندی نهایی اعلام می‌شود.

قطعی آب شرب بندر خمیر

امیریان، معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان اظهار کرد: بر اثر وقوع سیلاب و طغیان رودخانه‌ها، شبکه انتقال آب بندر خمیر و روستاهای اطراف آن قطع شده است و تا ۲۴ ساعت آینده وصل خواهد شد.

وی عنوان کرد: تیم اتفاقات بصورت شبانه روزی برای برگشت آب به مدار مشغول عملیات است.

۳۵ منزل در سیریک دچار آب‌گرفتگی شد

احمد جمالدینی بیان داشت: براثر طغیان رودخانه چالاک در بخش بمانی راه ارتباطی مردم روستاهای دودر، کنارجو، زمین ملأ، سرگلم و روستای لبنی بالا با مرکز بخش و شهرستان سیریک قطع است.

جمالدینی افزود: طغیان رودخانه‌های مرگ، دهارن و گز نیز موجب بسته شدن راه‌های ارتباطی روستاهای مهمانی، گرائیگ، پاراف، سردرنگ، گوجگ، میاندر، جوشکی، دل آسا، گدو، پگو و قلموئی در بخش مرکزی با مرکز شهرستان شده است.

وی گفت: بر اثر بارش شدید باران و طغیان رودخانه‌ها بیش از ۳۵ منزل مسکونی دچار آب‌گرفتگی شد.

فرماندار شهرستان سیریک گفت: تاکنون خسارت واردشده به تأسیسات زیربنایی شامل راه‌های روستایی، برق و کشاورزی در سیریک ۱۲ میلیارد تومان برآورد شده است. آب آشامیدنی شهرستان سیریک از ساعت ۱۰ صبح تاکنون قطع است.

وی اظهار داشت: طغیان رودخانه و سیل موجب بردن لوله اصلی انتقال آب چاه‌های راونگ میناب به سیریک، و قطعی آب آشامیدنی شده است.

وی گفت: بیشترین خسارات بارندگی در شهرهای بندرکوهستک، سیریک، گروگ و روستاهای مهرگی، سرگلم، کنارجو، شهید مردان، سیکوئی، گز، کردر، پگو بوده است.

بر اساس اعلام مرکز باران‌سنجی در شهرستان سیریک به‌طور میانگین در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۵۳ میلی‌متر باران باریده است.

غرق و مفقود شدن دو نفر در رودخانه پاهتگ بشاگرد

احمد محمودی، فرماندار بشاگرد بیان داشت: دو فرد بشاگردی که قصد عبور از رودخانه طغیانی پاهتگ این شهرستان را داشته‌اند، متأسفانه گرفتار شدید باران می‌شوند و یک نفر از آن‌ها اسیر جریان بالای آب می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از افراد با تلاش نیروهای امدادی از سیل در رودخانه نجات پیدا می‌کند، افزود: فرد دیگر متأسفانه به فاصله بیش از یک کیلومتر پایین‌تر از رودخانه با پیکر بی‌جان یافته می‌شود.

فرماندار بشاگرد خاطرنشان کرد: از عموم شهروندان و بخصوص از دهیاران خواسته‌ایم که اطلاع‌رسانی لازم را در خصوص نامساعد بودن وضعیت راه‌ها به عمل آورند تا مبادا از عرض رودخانه‌ها و آب‌نماها در زمان طغیان عبور شود.

احمدی تأکید کرد: از این موتورسوار و همراهش نیز بارها خواسته می‌شود که ریسک عبور از آب‌نما را نکنند اما بی‌توجه به هشدارها به حریم رودخانه وارد می‌شوند و این حادثه رقم می‌خورد.

مرگ یک جوان بستکی بر اثر ورود به آب‌نما

سید شمس‌الدین قتالی از مرگ یک جوان بستکی در اثر ورود به آب‌نمای یکی از رودخانه‌های فصلی خبر داد و گفت: اکیپ‌های مختلف مردمی از روز گذشته در پی مفقود شدن این جوان به دنبال او می‌گشتند که عصر امروز جسد این جوان در پایین‌دست رودخانه پیداشده است.

فرماندار بستک تصریح کرد: بارها از مردم خواسته‌ایم که در زمان بارش‌های سیل‌آسا از ورود به حریم رودخانه‌های فصلی خودداری کنند اما ورود به این آب‌نماها برای گذر از رودخانه‌ها سبب مرگ این جوان شد.

بار دیگر عدم توانمندی در استحصال آب‌های جاری در استان کرمان موجب شد روستاهایی که با بحران جدی خشک‌سالی مواجه هستند و برای تأمین آب شرب به روش آبیاری سیار وابسته‌اند به دلیل جاری شدن آب‌های جاری با سیلاب مواجه شده‌اند.

راه دسترسی به ۱۴۰ روستا در مناطق مختلف استان کرمان بسته و آب و برق برخی از روستاها قطع است و امدادرسانی طی ساعات گذشته به این روستاها در حال انجام است.

تاکنون به سه هزار و ۳۰۰ نفر امدادرسانی شده اما بسیاری از روستاها هنوز در محاصره برف و سیلاب هستند.

تنها ۳۷ روستا در مناطق کوهستانی استان کرمان به دلیل بارش سنگین برف طی چند روز گذشته از دسترس خارج‌شده‌اند و تلاش برای بازگشایی راه این روستاها ادامه دارد.

با تلاش هلال‌احمر هزاران نفر از خطر سیلاب نجات‌یافته‌اند اما آب‌گرفتگی مزارع، باغ‌ها، جاده‌ها و منازل روستایی مردم را غافلگیر کرده است.

مدارس بسیاری از شهرستان‌های استان کرمان امروز تعطیل اعلام شد و همچنان سیلاب این مناطق را تهدید می‌کند به دلیل عدم فروکش کردن آب موجب شده راه‌های فرعی برخی از روستاها در جنوب کرمان مسدود شود.

همچنین جاده رودبار به ایرانشهر که استان کرمان را به استان سیستان و بلوچستان متصل می‌کند و همچنین راه اصلی رمشک - قلعه گنج مسدود است.

آب‌گرفتگی جاده‌ها، آب‌نماها و تخریب پل‌ها موجب مشکلات جدی برای تردد شده، هم‌اکنون تیم‌های راهداری در این مناطق مستقر و ضمن بازگشایی برخی از راه‌ها تلاش برای باز کردن جاده‌ها ادامه دارد.

جاده قلعه گنج به جاسک که استان کرمان را به استان هرمزگان متصل می‌کند نیز بسته است و تلاش برای بازگشایی این جاده ادامه دارد.

برخی از راه‌های روستایی شهرستان رودبار و کهنوج نیز بسته است که می‌توان به راه روستاهای مظفرآباد، آبسردوئیه، اشاره کرد.

۴۷ روستا دچار آب‌گرفتگی کلی شده است و هلال‌احمر در این روستاها مستقرشده هنوز تعداد خانه‌هایی که دچار آب‌گرفتگی شده‌اند مشخص نیست اما طبق اعلام هلال‌احمر کرمان، صدها نفر از خطر نجات‌یافته‌اند و ۱۶ تیم در شهرستان‌های منوجان، کهنوج، ساردوئیه، ارزوئیه، قلعه گنج، ریگان و رودبارجنوب مستقرشده‌اند و بسته‌های زیستی بین آن‌ها توزیع‌شده است.

درمجموع طبق اعلام هلال‌احمر کرمان ۳ هزار و ۳۰۰ نفر امدادرسانی شده‌اند همچنین به سه هزار و ۸۰۰ نفر نیز در مناطق برف‌گیر، امداد لازم را دریافت کرده‌اند.

رئیس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان  اظهار داشت: میزان بارش‌های چند روز اخیر بسیار بالا بوده است و هم‌اکنون در برخی از مناطق شرق و جنوب کرمان این سامانه فعال است اما ضعیف‌تر شده است.

حمیده حبیبی گفت: همچنان سیل این مناطق را تهدید می‌کند اما فردا سامانه کنونی از استان خارج می‌شود و سامانه جدید وارد استان می‌شود که میزان بارش‌های این سامانه در حد سامانه کنونی نیست.

وی تصریح کرد: افت شدید دما از امروز در همه مناطق استان مشاهده می‌شود که می‌تواند به تهدیدی برای اقتصاد کشاورزی جنوب کرمان تبدیل شود.

وی گفت: طی ساعات آتی دمای کرمان به ۲ درجه زیر صفر می‌رسد و این دما در لاله‌زار تا ۱۱ درجه زیر صفر نیز خواهد رسید.

در شمال کرمان نیز باوجود مسدود شدن مقطعی برخی از راه‌های اصلی اما این جاده‌ها در حال حاضر باز می‌باشند بااین‌وجود راه برخی از روستاهای رابر و بافت به دلیل بارش سنگین برف مسدود است و تلاش برای بازگشایی این راه‌ها ادامه دارد.

تصاویری از خسارات بارندگی‌ها در استان‌های مختلف

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
    14 0
    خدایا تو رو به حضرت فاطمه قسم این سایه مصیبت رو از مردم مظلوم خسته ایران دور کن.
  • IR ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۳
    18 2
    دولت روحانی 6ساله خوابه
  • IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    1 0
    مسئولین ما خلق شدند برای غافلگیری ، بی اطلاعی و .....
  • IR ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
    1 0
    و مسولین همیشه خواب
  • IR ۰۴:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
    0 0
    این دفعه حتی جمعه هم نفهمید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس