گچکار اردکانی با ۶ کلاس سواد تاکنون ۳۰۰۰ جلد کتاب خوانده است

پیرمرد ۷۵ ساله‌ی اردکانی که تنها با شش کلاس سواد تاکنون قریب سه هزار جلد کتاب مطالعه کرده است، می‌گوید: هیچگاه از خواندن کتاب خسته و پشیمان نشده‌ام و تاکنون کتابی را نخوانده‌ام که مفید نباشد.

به گزارش مشرق، «حسین هاتفی اردکان» متولد ۱۳۲۴ از اهالی شهرستان اردکان  در یزد است که با شش کلاس سواد و شغل کارگری ساختمان از کتاب‌خوانان حرفه‌ای استان به شمار می‌رود.

وی که بعد از یک سال حضور در مکتب‌خانه، دو سال را در دبستان گذرانده و سپس با توجه به شرایط موجود مجبور به کارگری نزد استاد گچکار شده است، فقط چهار سال دیگر موفق به ادامه تحصیل به صورت شبانه و از طریق کلاس‌های سوادآموزی می‌شود و در ادامه ترک تحصیل می‌کند و برای ادامه کار راهی پایتخت می‌شود.

«حسین هاتفی اردکانی» در مورد علاقه‌اش به مطالعه کتاب می‌گوید: به دنبال باز شدن پایم به تهران، روزگارم را در کنار شغل گچکاری، به خواندن کتاب و نشستن پای سخنرانی بزرگانی همچون دکتر شریعتی، مهندس بازرگان، آیت الله شهید مطهری و مرحوم سید صدرالدین بلاغی میگذراندم.

وی که از زمان تاسیس حسینیه ارشاد تهران، پای حاضر برنامه‌های این حسینیه بوده است، ادامه می‌دهد: تا یک سال پس از پیروزی شکوهمند انقلاب، همچنان در تهران ماندم و در همان دوران نیز اوج کتاب‌خوانی و علاقه‌ام به مطالعه را تجربه کردم.

این پیرمرد اردکانی تصریح می‌کند: در آن سال‌های آغازین انقلاب و شروع فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا به دعوت همشهریانم و نامه‌ای که به لطف معلم اخلاق استان یزد مرحوم آیت الله سیدروح الله خاتمی، به دستم رسید برای شرکت در انتخابات راهی دیار مادری‌ام شدم و چند سالی با رای اعتماد مردم متدین اردکان به عنوان عضو شورای اسلامی شهر اردکان فعالیت کردم.

وی با اشاره به سطح سواد ابتدایی‌اش، می‌گوید: با وجود پایین بودن سطح سوادم اما تجربه حضور در پای درس بزرگانی که قبلاً از انها یاد کردم باعث شد تا با علوم روز دنیا آشنا شوم تا جایی که مباحث مذهبی، فلسفی، ادبیات و آخرین معلومات اجتماعی را به راحتی آموخته و به کار می‌بستم.

هیچگاه کتابی را نخوانده‌ام که مفید نباشد

هاتفی انگیزه‌اش از مطالعه کتاب را آشنایی با دریای فضائل در حین لذت بردن از خواندن و نوشتن عنوان و در ادامه تاکید می‌کند: تاکنون قریب سه هزار جلد کتاب مطالعه کرده‌ام و هیچگاه از خواندن کتاب خسته و پشیمان نشده‌ام .

وی در پاسخ به این سوال که از تمام کتاب‌هایی که خوانده‌اید کدام یک را مفیدتر می‌دانید؟ اظهار می‌کند: کتابی را نخوانده‌ام که مفید نباشد، اما نکته‌های ناب و اثربخش مرحوم شریعتی و سخنان بازمانده از مهندس بازرگان، مثنوی معنوی حضرت مولانا و اکثر کتاب‌های فلسفی را دوست دارم و مطالعه‌ی آنها را نیز به جوانان توصیه می‌کنم.

این پیرمرد اردکانی ادامه می‌دهد: کتاب «کار در اسلام» از آثار مرحوم بازرگان، من را به کار کردن مشتاق کرد تا جایی که بی‌علاقگی به حرفه گچکاری را به حرفه‌ای پر از عشق برایم بدل کرد.

وی از کتاب‌های علامه طباطبایی و مرحوم آیت الله جعفری به عنوان دیگر منابع ارزشمند برای مطالعه یاد کرده و اضافه می‌کند: باید گم‌کرده‌ای داشته باشید تا کتابخوان شوید چرا که من با ۷۵ سال سن هفته‌ای یک بار به کتابفروشی و کتابخانه مراجعه می‌کنم و به دنبال گم‌کرده‌ام هستم.

هاتفی در همین رابطه نیز از مسئولان می‌خواهد تا کتابخانه‌ها را با کتاب‌های مفید غنی سازند تا بتوان از کتب آنها استفاده مطلوب‌تری داشت.

وی که مقاله‌اش در مورد استاد شریعتی حائز رتبه کشوری شده است، جدیدترین کتابی که خوانده را کتاب «آثار گوناگون» مرحوم دکتر شریعتی عنوان و تصریح می‌کند: «آنچه دیگران نوشته‌اند را ننویس و آنچه دیگران گفته‌اند را مگوی»، این تنها دلیلی بود که هیچگاه دست به قلم نشدم تا کتابی بنویسم، البته گاهاً قلمی برای نوشتن شعر به دست می‌گیرم که هنوز برای  چاپ آن برنامه‌ای ندارم.

کتاب تنها عایدی اعضای خانه از خورجین خرید پدر

«محمد هاتفی» فرزند این استاد علاقه‌مند به کتاب نیز در تفسیر روزگار پدر به خبرنگار ایسنا می‌گوید: از همان کودکی نحوه کتابخوانی و عشق پدر به کتاب برایمان جالب بود، تا جایی که هرگاه هنگام بازگشت از خرید مایحتاج خانه با شوق به سراغ خورجین موتورش می‌رفتیم به جای خوراکی چیزی جز کتاب در آن عایدمان نمی‌شد.

وی که خود از مقام‌آوران بین‌المللی و ملی کشور در رشته ورزشی «کونگ فو» به شمار می‌رود، اظهار می‌کند: بارها پدر را برای چاپ کردن کتاب اشعارش متقاعد کردیم اما هنوز رضایت کامل برای چاپ کتابش را به ما اعلام نکرده است.

وی اعلام می‌کند: پدر سعی دارد به زودی طرح ساخت کتابخانه‌ای عمومی را در نقطه ای از شهر اردکان شروع کند و امیدوار است این کتابخوانه مامنی برای عاشقان کتاب و شعر و شاعری باشد.

کتابخوان واقعی یعنی استاد حسین هاتفی

«حسین پایدار اردکانی» رئیس اداره کتابخانه های عمومی اردکان درخصوص این کتابخوان شهرستان در گفت‌وگو با ایسنا بیان می‌کند: استاد حسین هاتفی از چهره‌های فرهیخته اردکان است که در عصر حاضر علاوه بر کتابخوانی، دستی به قلم دارد و گاهی اشعاری نیز می‌سراید.

وی افزود: نباید فراموش کرد، اصل کتابخوانی واقعی همین است؛ خواندن نه برای درس، نه برای تحقیق و جمع‌آوری مطلب برای سخنرانی، بلکه خواندن برای فهمیدن و آموختن از آنچه نمی‌دانیم در مسیر روشن گری و آگاهی؛ یعنی همین خواندن و کتاب‌خوانی استاد حسین هاتفی.

این مسئول خاطرنشان کرد: مصداق «ز گهواره تا گور دانش بجوی» در خواندن کتاب استاد هاتفی و کودکان نوآموزی که در گوشه کنار اردکان همچون «دانیال میرجانی» آوازه آنان پیچیده، قابل مشاهده است و این عشق و علاقه به کتاب نشان از خاص بودن و دوری از کم‌حوصلگی آنها دارد.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس