به گزارش مشرق، نمایندگی دائم چین در «وین» در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، بر پایان محدودیتهای تسلیحاتی ایران تأکید کرد و آن را نشانهای از تکمیل اولین مرحله از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت خواند.
بیشتر بخوانید:
سخنگوی دولت:رفع محدودیتهای تسلیحاتی دستاوردی مهم است
در این پیام ضمن تأکید بر لزوم اجرای صادقانه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در خصوص پایان محدودیتهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران، آمده است: «طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (۲۷ مهرماه)، محدودیتهای انتقال تسلیحات و ممنوعیت سفر علیه ایران منقضی شده است و نمایانگر تکمیل اولین مرحله از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است. این توافقاتی که به وضوح در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل آمده است باید صادقانه مورد اجرا قرار گیرد».
بیشتر بخوانید:
نیکی هیلی به پایان تحریم تسلیحاتی ایران اعتراف کرد
در ادامه این پیام، نمایندگی دائم چین در وین ضمن تأکید بر پایبندی پکن به برجام نوشته شده است: «چین به برجام پایبند باقی میماند و همچنان برای اجرای مداوم برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل با تمامی اعضا همکاری خواهیم کرد تا در تلاشی مشترک، راهحل سیاسی و دیپلماتیک را برای موضوع هستهای ایران را پیش ببریم».
بیانیه نمایندگی دائم چین در وین در شرایطی مطرح شده است که از بامداد یکشنبه و با منقضی شدن محدودیتهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران، مقامهای آمریکایی از جمله «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا، تهدیدها علیه کشورهای دیگر در خصوص هرگونه معاملات تسلیحاتی با ایران را آغاز کردهاند.
پامپئو روز یکشنبه با صدور بیانیهای در خصوص فروش هرگونه سلاح به ایران علیرغم منقضی شدن محدودیتهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی، هشدار داد و گفت: ««بر همین اساس، صادرات برخی سلاحهای متعارف به ایران نقض قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت به شمار میرود، ضمن آنکه خریداری هر گونه سلاح یا اقلام مرتبط از ایران، نقض قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت خواهد بود.»
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد دیروز (یکشنبه) در آستانه پایان محدودیتهای تسلیحاتی و ممنوعیت سفر تعدادی از شهروندان و مسئولان نظامی کشور بیانیهای منتشر و اعلام کرد از امروز، جمهوری اسلامی ایران میتواند هرگونه سلاح و تجهیزات لازم را، از هر منبعی، بدون محدودیت قانونی و صرفا براساس نیازهای دفاعی خود تهیه کند و همچنین میتواند بر مبنای سیاستهای خود تسلیحات دفاعی صادر کند.
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در دقایق اولیه بامداد یکشنبه در توئیتی به زبان انگلیسی و در آستانه پایان محدودیت تسلیحاتی ایران نوشت: روزی بسیار مهم برای جامعه بینالمللی که-در مخالفت با تلاشهای بدخواهانه ایالات متحده-از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد و برجام صیانت کرده است.