به گزارش مشرق، مراسم رونمایی از کتاب ۸ جلدی چهل ستون، اولین کتاب جامع دیتا ژورنالیسم کشور با حضور غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دادمان، رییس حوزه هنری و جمعی از مسئولان فرهنگی کشور و اهالی رسانه در مرکز همایش های سپهر منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد برگزار شد.
در این مراسم، حداد عادل با اشاره به محدودیت های بهداشتی در برگزاری مراسم های دهه فجر گفت: این اولین مراسمی است که در دهه فجر امسال در آن شرکت کرده ام و متاسف و ناراحتم که راهپیمایی ۲۲ بهمن برگزار نمی شود. من هیچ سالی سخنرانی در راهپیمایی های ۲۲ بهمن را نمی پذیرفتم چون علاقه داشتم همراه با خانواده در بین مردم حاضر باشم و شور و شوقشان را ببینم و در حال و هوای راهپیماییهای سال ۵۷ باشم.
وی افزود: در دوران جمهوری اسلامی ایران کارهای زیادی شده و غوغای رسانههای استکبار نباید خودِ ما را به شک بیندازد. جفاست که کارهای انجام شده را کم بدانیم. فشارهایی که بر ما آمده، بر هر کشور دیگری می آمد، ۶ ماهه از هم می پاشید. در مورد برخی همسایگان ما و کشورهای کوچک عربی، داشتن برج های بلند و فرودگاههای وسیع، نشانه بزرگی نیست؛ اگر توانستند ۶ ماه در شعب ابیطالبی که ما سالها در آن زندگی کرده ایم، دوام بیاورند، آنوقت معلوم می شود که مرد کیست.
حداد عادل ادامه داد: ملت ایران در این امتحان بزرگ، عظمت خودش را نشان داد. این کار مردم است که کشور با همه مشکلاتی که دارد، اداره می شود.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: سال ۴۲ وارد دانشکده علوم دانشگاه تهران شدم و دانشجوی فیزیک بودم. آن سالها به این موضوع فکر میکردیم که بعد از تحصیلاتمان چه شغلی را انتخاب کنیم. نهایت کاری که مرتبط با تحصیلات ما بود، فعالیت در کارگاههایی بود که وسائل آزمایشگاهی برای دبیرستان ها و دانشگاه ها می ساختند. همچنین می توانستیم معلم فیزیک بشویم. بعدها که در مجلس ششم بودم به دیدن تجهیزات سازمان انرژی اتمی رفتم و سانتریفیوژها را از نزدیک دیدم. برای ساخت و فعالیت همان دستگاه ها حدود ۱۰۰ تخصص علمی و دانشگاهی لازم بود. این یک نمونه از کارهای بزرگ علمی بود که انجام شد اما کمتر دیده می شود.
حداد عادل افزود: ایستادگی انقلاب به خاطر مردمی بودن آن است. نمونه بارزش هم همین حاج قاسم سلیمانی که از یک روستای دورافتاده آمد و چنین درخشید. وزیر دفاع سابق آمریکا عکس تمام قد حاج قاسم سلیمانی را در اتاقش نصب کرده بود و وقتی علت را از او پرسیدند، گفت: تصویر این مرد را جلوی چشمم گذاشته ام تا یادم نرود در غرب آسیا و خاورمیانه با او درگیریم. چون هر کاری می کنیم، خنثی می کند. اگر انقلاب نشده بود، چنین معجزه ای ممکن بود؟!
وی ادامه داد: پیشینه رجال و نظامیهای پهلوی را ببینید. هشتاد درصدشان از تبار خوانین غیر مردمی قاجاری هستند. اما جمهوری اسلامی به دست مردم پیروز شد و اداره می شود. از کسانی که این هشت جلد کتاب را تدوین کرده اند، تشکر می کنم.
در این مراسم هچنین حجازی، مدیرعامل شرکت نوسازی عباس آباد گفت: حدود دو سال پیش از آقای واثقی که از پژوهشگران خوب عرصه انقلاب هستند خواستیم که این کتاب را تدوین کنند و امروز رونمایی از این کتاب هشت جلدی است. وجود گرافیک خاص و اینفوگرافیکهای دیدنی از ویژگیهای این کتابهاست.
شاکر واثقی مدیر گردآوری این کتاب هشت جلدی نیز در سخنانی گفت: سابقه تدوین این کتاب به ۱۲ سال قبل برمی گردد. در سی سالگی انقلاب، در سازمان فرهنگی هنری شهراری تهران مجموعه ای ده جلدی را تدوین کردیم که پایه این کتاب هشت جلدی شد. در آن کتاب فقط به دستاوردهای فرهنگی انقلاب پرداخته بودیم اما در این کتابها همه دستاوردها را آوردهایم.
وی افرود: مقایسه نظام جمهوری اسلامی با دوره پهلوی اشتباه است و اصلا این دو با هم قابل مقایسه نیستند. تنها در صورتی این کار درست است که بخواهیم روشنی انقلاب اسلامی را ببینیم و ترسیم آن ظلمت میتواند به کار بیاید. ما آینههای زیادی در جمهوری اسلامی داریم که در این مجموعه سعی کردیم این آینه ها را کنار هم بچینیم.
واثقی تصریح کرد: این مجموعه خالی از اشکال نیست و امیدواریم سایرین، این مسیر را تکمیل کنند. متاسفانه دشمنان امروز تلاش میکنند چهره موفقی از پهلوی نشان بدهند و گاهی این کار، هنرمندان و فرهنگیهای ما را هم دچار دلسردی می کند اما این مجموعه هشت جلدی ان شا الله کمک میکند تا با واقعیت ها آشنا بشوند.
مدیر گردآوری کتاب هشت جلدی چهل ستون افزود: ۳۵ نفر از پژوهشگران و هنرمندان من را در تهیه این مجموعه یاری کردند و نگاه همه ما به آینده بود و در انتهای هرجلد هم نگاه به آینده ترسیم شده است. همچینن از ویژگیهای این مجموعه آن است که در هر جلد، مقدمه ای به قلم یکی از بزرگان نظام و انقلاب دیده می شود.
در انتهای این مراسم، از مجموعه ۸ جلدی چهل ستون رونمایی شد.