کد خبر 1180502
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۰
کتاب طالبان - کراپ‌شده

طالبان؛ خاطراتی از سفر به افغانستان در زمان طالبان و گفت و گو با سران حکومت، اثر جدید وحید خضاب به زودی توسط انتشارات شهیدکاظمی منتشر می‌شود.

به گزارش مشرق، طالبان؛ خاطراتی از سفر به افغانستان در زمان طالبان و گفت و گو با سران حکومت، اثر جدید وحید خضاب مترجم کتاب‌های پرفروش «از افغانستان تا لندنستان» و «تو زودتر بکش» به زودی توسط انتشارات شهیدکاظمی منتشر می‌شود.

تا پیش از ظهور وحوش القاعده و داعش، معمولا هر وقت سخن از  تحجر و بی‌خردی و وحشی‌گری به اسم دین به میان می‌آمد ذهن مخاطب متوجه جریان طالبان می‌شد؛ حتی در ادبیات عامه به برخی رفتارهای خشن و متحجرانۀ ظاهرا دینی، «رفتارهای طالبانی» گفته می‌شد.

«طالبان» در راه است!

البته در ایجاد چنین تصویری از طالبان عوامل متعددی نقش داشتند که مهم‌ترین بخش آن را اقیانوس شایعات و مهملاتی که رسانه‌های ضددینی غربی (و به تبع آنها، رسانه‌های بی‌تحلیل یا مغرض داخلی) منتشر می‌کردند تشکیل می‌داد. همزمانی ظهور طالبان با سال‌های موسوم به «اصلاحات» در ایران که موجب عنان‌گسیختگی «روشنفکران» مغرض، جاهل و ضد انقلاب و ضد دین شده بود و سوء‌استفادۀ آنها برای حمله به جمهوری اسلامی (در قالب شبیه‌نمایی نظام مقدس شیعی با نظام طالبانی) هم بر آتش این مهملات و تصاویر غلط می‌دمید.

البته در کنار آن نباید از برخی عقده‌های قومیتی (که متاسفانه همچنان هم در بین افراد زیادی به چشم می‌خورَد) و رویکرد زشت و چندش‌آور آنها نسبت به برادران همسایه غفلت کرد که این نیز عاملی اضافی برای «هیولاسازی» بیشتر از طالبان می‌شد.

همۀ اینها دست به دست هم داده بود تا در ذهن مردم جهان (و ایران)، طالبان تبدیل به نماد جهل و خشونت شوند. اما «همۀ» آنچه دربارۀ طالبان گفته می‌شد صحیح نبود، نه اینکه «همۀ» آنچه گفته می‌شد غلط بود.

با توجه به همین نکات و لزوم تصحیح تصور تاریخی مخاطبان، و همچنین با توجه به نقش‌آفرینی هرچه بیشتر طالبان در کشور برادر و همسایۀ ما (افغانستان عزیز) در برهۀ اخیر، ضرورت بازخوانی تجربۀ طالبان خودنمایی می‌کند. کتاب حاضر، گامی است در همین مسیر.

فهمی هویدی، نویسنده و روشنفکر اسلام‌گرای مصری (که شخصیتی شناخته‌شده در سطح جهان و همچنین در کشور ما دارد)، جریان دو سفر خود به افغانستان در دوران حکمرانی طالبان و تحلیل‌هایش از اوضاع و احوال این کشور در آن زمان را در این کتاب به قلم آورده است.

کتاب طالبان؛ خاطراتی ازسفر به افغانستان در زمان طالبان و گفت و گو با سران حکومت آن اثر جدید مترجم و پژوهش گر جریان‌های تکفیر و مقاومت «وحید خضاب»  به زودی توسط انتشارات شهیدکاظمی منتشر خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت تهیه کتاب بعد از انتشار می‌توانند از طریق سایت  رسمی انتشارات شهید کاظمی(https://nashreshahidkazemi.ir/) و یا سایت manvaketab.ir و همچنین از طریق ارسال نام کتاب به سامانه پیام کوتاه ۳۰۰۰۱۴۱۴۴۱ کتاب را تهیه نمایند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۵
    5 4
    نکته ای که بهش توجه نمی شود قوم گرایی پشتون هاست که به اسلامگرایی آنها می چربد. برای نمونه این قوم بشدت دشمن زبان فارسی است. برای نمونه در افغانستان استفاده از واژه دانشگاه و خیابان جرم محسوب می شود.
  • DE ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۵
    6 0
    طالبان اول بگه منابع مالی اش رو از کدوم کشور دریافت میکنه؟
    • عرفان قمی IR ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۵
      1 1
      من پاسخ میدهم:آمریکا و اتحادیه اروپاو البته پاکستان و اعراب مرتجع منطقه.
  • IR ۱۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۵
    2 2
    کارتون به کجا رسیده خدایا. یعنی آدم میمونه تو سفسطه های شما. طالبان فرقی با القاعده و داعش و سایر تروریستها نداره و به خون شیعیان تشنه است. این خط این نشون میام سراغتون وقتی تمام افغانستان رو گرفتن و شیعیان مجبور به ترک خونه و زندگی شدن. همین الان که افغانستان دستشون نیست با بمب گذاری ها و حملات زندگی برای شیعیان نذاشتن. یه خرده خجالت بکشید.
  • CA ۲۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۵
    1 0
    اول اینکه کل افغانستان دچار قوم گرایی افراطی هست و حتی نفرت از ایرانی در بیشترشان دیده می‌شود! دوم اینکه طالبان فعلی با طالبان دوران حکومت شأن متفاوت هست طالبان آن زمان محصول شبکه حقانی پاکستان بود که توسط آمریکا مستقیما از طریق ارتش پاکستان سازماندهی میشد ولی شبکه جدید علیه آمریکا هست برای همین بخاطر وجود این نیرویی خارجی که اشغالگر هست درآد می‌جنگد. هر چند شاید مشکلاتی هم برای کشورهای همسایه مثل ایران داشته باشد ولی باز این نظر که دنبال اخراج می وی خارجی اشغالگر هست بنابر این به عنوان یک نیروی ملی بایستی بدان نگاه شود هر چند اهداف دیگر این گروه مورد تایید ایران نیست ولی واقعیت موجود نشان میدهد که ایران بایستی با این گروه بعنوان یک بخش مهمه تعامل داشته باشد چون بخش های از افغانستان توسط این گروه اداره میشود که هم مرز با ایران هست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس