بانک نمایه

طبق آموزه‌های قرآن کریم و حدیث اهل بیت علیهم السلام، حیا و عفاف باید سرلوحه رفتار و برخورد میان خانم‌ها و آقایان به‌خصوص در محیط‌های کاری باشد.

به گزارش مشرق، طرح تفکیک جنسیتی که امروزه در برخی از اداره‌ها و سازمان‌ها انجام می‌شود، نظرات موافق و مخالف بسیاری را به همراه دارد. برخی این اقدام را مانع از انجام فعالیت‌های کاری درست و دقیق می‌دانند و عده‌ای آن را به معنای انجام دستورات قرآن کریم در راستای ایجاد جامعه سالم و اخلاقی ارزیابی می‌کنند. موافقان معتقد هستند که با اجرای طرح‌های تفکیک جنسیتی و فاصله‌گذاری میان فضای کاری خانم‌ها و آقایان در محیط کاری، آرامش بیشتری داشته و بازدهی کاری آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.

در گفت‌وگویی که با دکتر فروغ نیلچی زاده، استاد و پژوهشگر دینی و خانواده انجام شده داده به بررسی تأثیرات طرح‌های جداسازی فضای کاری خانم‌ها از آقایان پرداخته است. آن طور که این محقق فرهنگی و مذهبی توضیح می‌دهد، می‌توانیم از ماجرای دختران حضرت شعیب علیه السلام و حضرت موسی علیه السلام به عنوان رفرانس مطمئن استفاده کنیم. در این ماجرا حضرت شعیب علیه السلام پسری نداشت و به همین علت بود که دخترانش برای او چوپانی می‌کردند. در نتیجه به دلیل حیا و عفت زنانه خود، در زمانی که مردان دیگر در حال آب کشیدن از چاه بودند، آن‌ها کناری می‌ایستادند تا بعد از تمام شدن کار مردان از چاه آب بکشند. در چنین شرایطی بود که حضرت موسی علیه السلام به آن‌ها رسید و مظلومیت این دختران را دید که در فضای نابسامانی مجبور به کار کردن بودند و به کمک آن‌ها رفت.

این در حالی بود که مردان دیگر کمکی به آن دخترها نمی‌کردند. این درس مهمی است که مردان در محیط کار خود به آن توجه داشته باشند. یعنی در فضای کاری با چشم پاک و باحیا با خانم‌ها برخورد کنند و در عین حال اگر امکان کمکی داشتند، دریغ نکنند. در عین حال دختران حضرت شعیب علیه السلام که ناگزیر از کار کردن بودند، حیای خود را حفظ کرده و تا حد امکان از مردان دیگر دوری می‌کردند. زمانی هم که حضرت موسی علیه السلام که در آن زمان جوانی بود با آن‌ها برخورد می‌کند، باز هم شروع‌کننده صحبت و کمک کردن حضرت موسی علیه السلام است که از دختران سؤال می‌کند و به کمکشان می‌رود.

طرح جداسازی فضای کاری میان خانم‌ها و آقایان

طرح جداسازی فضای کاری میان خانم‌ها و آقایان در برخی از اداره‌ها و سازمان‌ها اجرا شده است. به نظر شما این نوع طرح‌ها چه تأثیری در روحیات و بازدهی کاری افراد دارد؟

جدا کردن محیط فعالیت خانم‌ها و آقایان در فضای کاری اقدام تحسین‌برانگیز و قابل ستایشی است که بهتر است آن را موضع‌گیری‌های سیاسی کم‌رنگ، بی‌اهمیت و یا اشتباه جلوه ندهیم.

چون جلوگیری کردن از حضور خانم‌ها و آقایان در فضاهای دربسته و برای ساعت‌های طولانی پیامدهایی دارد که بی‌توجهی نسبت به آن‌ها به شدت گریبان گیر افراد ، خانواده‌ها و در سطح بالاتر گریبان گیر کل جامعه خواهد شد. به همین علت است که می‌گوییم جداسازی خانم‌ها و آقایان در محیط کاری یک ارزش بزرگ محسوب می‌شود و خوشبختانه برخی امروزه اداره‌ها در این زمینه اقدام کرده‌اند.

رویکرد کلی مردم نسبت به این نوع طرح‌ها چیست؟

نکته قابل توجه در این مورد آن است که مردم جامعه ما هم آن‌قدر دانا و فهیم هستند که لزوم این گونه جداسازی‌ها و تفکیک جنسیتی را به خوبی درک می‌کنند. وقتی مردم در روزهای مذهبی و دینی به طور دسته‌جمعی از خدا رستگاری خود را می‌خواهند، این گونه دعاها و مناجات‌ها به طور واضح نشان می‌دهد که مردم جامعه ما زندگی سالم و اخلاق اسلامی را می‌پسندند. به همین دلیل است که به نظر می‌رسد عموم مردم از این نوع طرح‌ها در راستای تأمین سلامت نهاد خانواده و جامعه است، حمایت کنند.

زمینه‌ای مساعد در راستای تحقق اهداف اسلامی

طرح تفکیک جنسیتی که در بعضی از نهادها و سازمان‌ها مطرح شده و حتی اجرا می‌شود، یکی از زمینه‌های مساعد در راستای تحقق اهداف دین اسلام به شمار می‌رود. در این مورد باید توجه داشته باشیم که وقتی در زندگی خود مسیری را انتخاب می‌کنیم باید تمام شرایط و امکانات آن را بپذیریم.

در دین اسلام هم بحث همین گونه است. یعنی وقتی دین اسلام را به عنوان مسیر و راهنمای زندگی خودمان انتخاب می‌کنیم، باید به دستورات آن پایبند باشیم و در پای ارزش‌های الهی آن بایستیم.

جداسازی فضای کاری برای افراد نمونه‌ای از پایبندی به همین ارزش‌های الهی است که باید از آن تقدیر کرد. این کار نه‌تنها آسیبی برای افراد و خانواده‌ها ندارد، بلکه به سلامت زندگی و شخصیت آن‌ها کمک می‌کند.

تکریم زنان در محیط کار

در این نوع طرح‌ها، معمولاً خانم‌ها احساس امنیت و راحتی بیشتری دارند. درست است؟

بله. همین طور است. طرح تفکیک جنسیتی در محیط کار را می‌توان به معنای تکریم مقام زن هم ارزیابی کرد. نکته بسیار مهم این است که بهترین و دقیق‌ترین نگاه به هویت زنانه در دین مبین اسلام اتفاق افتاده است. این موضوع هم که باید فضای کار و تعاملات میان زن و مرد تا حد امکان از یکدیگر جدا باشد به نوعی به معنای تکریم و بزرگداشت شخصیت زن است.

گاهی اتفاق می‌افتد که دختران جوان ما که به تازگی وارد محیط کار شده‌اند شیوه صحیح تعامل با آقایان را نمی‌دانند و به همین علت در محیط کار خود دچار مشکلاتی می‌شوند. این در حالی است که نحوه پوشش زنان در محیط کار هم باید به اندازه تفکیک جنسیتی مورد توجه باشد. یعنی خانم‌ها باید طوری پوشش و لباس داشته باشند که مورد توجه مردان نباشد و بتوانند به راحتی فعالیت‌ها و کارهای خود را انجام بدهند.

مورد دیگری که در فضاهای کاری مختلط زن و مرد باید مورد توجه باشد به وجود آمدن مشکلاتی برای خانم‌های متأهل است. چون گاهی اتفاق می‌افتد که نوع پوشش و رفتارهای ناشی از بی‌اطلاعی دختران جوان برای خانم‌های متأهل هم ایجاد دردسر می‌کند. یعنی مردانی که با نگاه سودجویانه به همکاران خانم و جوان خود نگاه می‌کنند همین نوع برخورد را با خانم‌های متأهل هم دارند.

آثار کاهش تعاملات خانم‌ها و آقایان در محیط کار

در این میان، طرح‌های جداسازی فضای کاری خانم‌ها و آقایان چه کمکی به حل مشکل می‌کند؟

طرح تفکیک جنسیتی بسیاری از این دست مشکلات را حل می‌کند. چون میزان تعاملات و برخوردهای خانم‌ها و آقایان در محیط کار به حداقل می‌رسد و به این ترتیب عواقب بعدی این روابط مداوم از بین می‌رود.

اهمیت دیگر این اقدام در تکریم شخصیت زنان این است که بدانیم دختران جوان ما سرمایه‌ای چندین برابر مردان و پسران دارند؛ دختر بودن یعنی حیا داشتن و هویت دخترانه وجودی است که جان عالم است.

در عین حال زن مربی جامعه است و مادران باید دختران خود را از بدو تولد برای مادر بودن پرورش بدهند. این امکان در کنار علاقه به فعالیت‌های اجتماعی و شاغل شدن برای زنان، باید حفظ شود و جدا کردن فضاهای کاری خانم‌ها و آقایان اقدام مفیدی در این زمینه خواهد بود.

درسی از داستان دختران شعیب و موسی علیه السلام

در آموزه‌های دینی و قرآنی هم به اهمیت حیا به خصوص در مراودات میان زنان و مردان اشاره شده است. آیا می‌توان از این آموزه‌ها در محیط‌های کاری هم بهره برد؟

بله. می‌توانیم از ماجرای دختران حضرت شعیب علیه السلام و حضرت موسی علیه السلام به عنوان رفرانس مطمئن استفاده کنیم. در این ماجرا حضرت شعیب علیه السلام پسری نداشت و به همین علت بود که دخترانش برای او چوپانی می‌کردند. در نتیجه به دلیل حیا و عفت زنانه خود، در زمانی که مردان دیگر در حال آب کشیدن از چاه بودند، آن‌ها کناری می‌ایستادند تا بعد از تمام شدن کار مردان از چاه آب بکشند.

در چنین شرایطی بود که حضرت موسی علیه السلام به آن‌ها رسید و مظلومیت این دختران را دید که در فضای نابسامانی مجبور به کار کردن بودند و به کمک آن‌ها رفت. این در حالی بود که مردان دیگر کمکی به آن دخترها نمی‌کردند.

این درس مهمی است که مردان در محیط کار خود به آن توجه داشته باشند. یعنی در فضای کاری با چشم پاک و باحیا با خانم‌ها برخورد کنند و در عین حال اگر امکان کمکی داشتند، دریغ نکنند. در عین حال دختران حضرت شعیب علیه السلام که ناگزیر از کار کردن بودند، حیای خود را حفظ کرده و تا حد امکان از مردان دیگر دوری می‌کردند.

زمانی هم که حضرت موسی علیه السلام که در آن زمان جوانی بود با آن‌ها برخورد می‌کند، باز هم شروع‌کننده صحبت و کمک کردن حضرت موسی علیه السلام است که از دختران سؤال می‌کند و به کمکشان می‌رود.

بنابراین از این داستان مهم تاریخی می‌توان این گونه درس گرفت که میزان مراودات میان جنس‌های مخالف باید به حداقل برسد و آنچه که اتفاق می‌افتد باید بر اساس حیا و عفت از طرف خانم‌ها و آقایان باشد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 39
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 11
  • IR ۰۷:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    62 11
    باتشکراز خانوم نیلچی زاده.مباحث مطرح شده بسیار عالمانه ودقیق بود.
    • علی IR ۱۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      8 34
      اتفاقا اصلا هم عالمانه و دقیق نبود. ایشون گفتن در این مجرا حضرت شعیب پسری نداشت و به همین علت بود که دخترانش برای او چوپانی میکردند! یعنی اگر حضرت شعیب پسر داشت دختراش دیگه چوبانی نمیکردن. حالا تو جامعه ما با وجود اینهمه پسر جویای کار، اومدن به خانم ها شغل دادن. درواقع شغل رو از آقا گرفتن دادن به خانم! بعد گفتن خب حالا زن باید تو محیط کار به فلان روشی که قرآن گفته عمل کنه. خب عزیزدلم چرا اصل مطلب رو به قول خودت از رفرنس متوجه نمیشی رفتی دنبال فرعیات. درد اینه...
  • IR ۰۸:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    19 43
    نزدیک انتخابات این چه خبری میرید نمیدونید ملت حساسن عجب گیری افتایدیم از دست شما خشک مذهبها
    • IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      44 14
      هر چه می کشیم از بی حجابی و فساد اخلاقی و بیکاری و طلاق و... نتیجه اقدامات شما است. یعنی چه که نباید حق را گفت چون انتخابات است؟ مرده شوی رایی را ببرند که بخواهد با سکوت در مقابل مفساد به دست آید.
    • IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      11 10
      تجربه تلخ اختلاط کاری آنقدر روشن است که جای انکاری ندارد ، توهین دیگران رو تکرار نکنیم .
    • رضا IR ۱۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      11 8
      امان از دست آدمایی که موفقیت و سعادت را در دوری از احکام دین مبین اسلام میدونند.
    • IR ۱۷:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      4 3
      خشک مغز کسانی اند که زیر بار حرف حق نمیروند.مثل شما بیشرفای افسادطلب
    • صبا IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      0 4
      سلام واقعا سواد رسانه ای خیلی خوبه،نزدیک به انتخابات موقع پرداخت به این موضوع نیست. اینا رو تو جلسات کارشناسی بررسی کنید. این دولت روحانی لیبرال که اعتقاد به این موضوعات نداره. آخه چرا الان این مصاحبه رو پخش می کنید. که سوء استفاده کنند ازش لیبرال های منافق. زمان شناسی هم خوبه!
  • IR ۰۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    14 2
    واقعیت این است که ما یادمان رفته از روز اول مشاغل مختلف برای رفع نیازهای مختلف جوامع اسانی ایجاد شدند نه برای برای نوعی امتیاز و تفاخر اکثر مشاغلی که زنان الان انجام می دهند به راحتی توسط مردان هم قابل انجام است. مشاغلی که مردا بیکار می توانستند با آن به درآمد دست یابند و شاغل شوند و بتوانند نفقه و مهریه بدهند و ازدواج کنند.
  • IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    11 4
    البته تفکیک راهکار دوم است ، اساسا نبایستی در کارهایی که حضور بانوان ضرورتی ندارد مشوق مشارکت آنان باشیم .
  • IR ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    9 4
    درود بر قلمها و قدمهای عفافی
    • IR ۱۹:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      2 4
      که دم انتخابات یهو یادشون میاد و احساس تکلیف میکنن که روی کاغذ بچرخند!!!
  • IR ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    5 1
    یکی از راهکارهای افزایش ازدواج ، بازمهندسی وضعیت اشتغال است . با اهمیت دادن به اشتغال پسران و فراهم آمدن امکان تشکیل خانواده از سوی آنان ، به دختران نیز تکریم شده است . الآن هم سختی و فرسایش کاری ، هم تلف شدن دوران جوانی و باوری و هم مخاطرات حیثیتی و ... مشکلات دست به گریبان خانمهاست .
  • IR ۰۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    11 5
    هر چه از فاطمه سلام الله علیها دورتر شدیم مشکلاتمون بیشتر و بیشتر شد ...
  • IR ۰۸:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    14 5
    بسیاری فکر می کنند مهمترین خیانت غربگرایان ایجاد و تشدید وابستگی اقتصادی به غرب است در حالی که خیانت تزریق فرهنگ منحط غربی به خصوص در حق زنان اصیل و پاک رای ایرانی به مراتب وحشتناک تر است .
    • IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      12 4
      اصلا اقتصاد گلوله دودزای غربگرایان است تا فاجعه عمیق فرهنگی دیده نشود. متاسفم که هیچ یک از 7 کاندیدا نگران زوال و اضمحلال فرهنگ اسلامی در ایران نیست.
  • IR ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    6 7
    ان شاء الله رئیسی بیاد حل میشه
    • IR ۰۹:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      20 2
      مشکل در اصل فرهنگیه و گر نه قبلا قالیباف تو شهرداری اقدام کردی دیدید چی سرش در اوردن
    • IR ۱۲:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      15 3
      اتفاقا دلیل من برای رای ندادن به رئیسی همین بی توجهی به مقوله فرهنگی هست. خصوصا با سابقه طلایی قوه قضائیه در مقولاتی مثل ازدواج و مهر و طلاق.
    • IR ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      3 9
      مشرق این مقاله تو بزرگترین خیانت به سید بزرگوار رییسی بود از فردا تخریب و تخریب و تخریب. بمیرید شما انقلابی نماهای تند رو از دستتون راحت بشیم به حق علی
  • IR ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    14 2
    زمان قدیم هر چی که بد بود لااقل این همه زن کارمند نداشتیم. علت این همه طلاق و ازدواج دیرهنگام و دختران دم بخت همینه که به خاطر متهم نشدن به تبعیض جنسیتی ورود دختران به رشته های تاپ دانشگاهی نظیر پزشکی و مهندسی دانشگاههای معتبر را به هر تعداد آزاد گذاشتند و این همه دختر تحصیل کرده شاغل مشخص است که تن به ازدواج یا تداوم زتدگی مشترک نمیدن. شما نسبت زن و مرد در بین پزشکان و معلمان قدیم را با امروز مقایسه کن تا بفهمی چرا بنیان خانواده اینقدر سست شده
  • IR ۱۰:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    9 20
    نزدیک انتخابات و گیر دادن به حجاب و تفکیک جنسیتی !!!!!!!!!!!!!! در پازل کیا بازی میکنید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ جدا سازی جنسیتی از محل کار را فردا به دانشگاه و دیوارکشی پیاده رو برسانید !!! اجرتان با خدا الحق که فی سبیل الله خدمت میکنید
    • IR ۱۴:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      4 4
      شما می خواهید به قیمت سکوت در مقابل یکی مهمترین معضلات اجتماعی سکوت کنیم تا رای بیاوریم؟ این رای هیچ ارزشی ندارد.
  • حسین US ۱۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    0 4
    شما با حسن روحانی دست به داست دادید تا دوباره با شعار دیوارکشی جبهه انقلاب رو شکست بدید. جمع کنید این خبر رو
  • GB ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    9 20
    والا کسی این سبک مزخرف زندگی شما احمقارو انتخاب نکرده
    • IR ۱۴:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      4 1
      نکند. اگر همه مردم یک روش احمقانه زندگی را انتخاب کنند آن وقت آن روش عاقلانه می شود؟
  • IR ۱۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    3 2
    من پیشنهاد میدم برای تامین نظر دوستانی که اختیار خودشون را ندارند ادارات هم مثل مدارس دخترانه پسرانه بشه. مثلا اداره برق دخترانه مخصوص مراجعان خانم با کارمندان خانم.
  • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    1 0
    من امریه سربازی در یه اداره بودم. بماند که اندازه دوتا کارمند ازم کار کشیدن با حقوق ماهی ۲۸۰ تومن!!!! وبعدم که خدمتم تموم شد با اینکه نیرو میخواستن ولی منو نگرفتن. تو یکی از واحد ها یه کارمند رسمی داشتند خانم با حقوق ۶ تومن و یه اقا با زن و دو تا بچه قراردادی با حقوق ۲.۵ که حقوق اداره کار بود و دائم هم حقوقش عقب میفتاد کار میکردند و خدا رو شاهد میگیرم ۹۰ درصد کارهای اون واحد رو همین آقا انجام میداد به علت اینکه ایشون خانم هستند و خیلی کارها رو نباید انجام بدند و از نظر فنی و تخصصی و تسلط به کار هم خیلی خیلی سر بودند. پیدا کنید پرتغال فروش را تا با طرح تفکیک جنسیتی کرامت زن از جمله همسر همین اقا که مادر دو تا بچه بود رو تامین کنه.
  • IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    3 5
    جامعه فقط مذهبی ها نیستن. بستن جامعه طبق سلیقه افراد محدود کار درستی نیست. بزاردی مردم خودشون انتخاب کنن. ما چوب این کارها رو خوردیم. اونم دم انتخابات!!!!!!!!! اینقدر خشک بازی درنیارید که برگردن بگن دوباره انقلابی ها اومدن و دوباره دیوار کشی. شما را به حضرت عباس نکنید! ما دیگه طاقت تحمل اقتصاد لیبرال ها رو نداریم!!!! چقدر دست شما تند روها بکشیم. خودتون رو انقلابی نخونید حداقل
  • IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    1 3
    اینکه کارهایی مختص خانم ها ایجاد بشه با محیط مناسب کار پسندیده ای هست ولی فلسفه حجاب و عفاف یعنی حضور زن در جامعه ای که هم زن و هم مرد در اون حضور و تردد دارن.و این اجتناب ناپذیره.. تو بیمارستان میخوان چیکار کنن تو جاهایی که همچین تفکیکی ممکن نیست. افراد باید تربیت بشن وگرنه جداسازی های دهه شصتی نه دوامی داره نه اثری
  • IR ۱۴:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    4 2
    نه اختلاط مورد پسنده نه جداسازی های دهه شصتی. یاد اون قضیه افتادم که امام فرمودن برید دانشگاه ها رو اسلامی کنید عده ای شل مغز (که الان خیلی هاشون اصلاح طلب شدن!!) رفتن پرده کشیدن تو کلاس ها!!! امام گفتن برید جمع کنید این کارها رو! اسلامی شدن دانشگاه یعنی تفکر توحیدی و اسلامی در دانشگاه ایجاد کنید
  • IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    1 4
    اگه بهم بگن اصلاح طلب ها و تیم آشنا با چند واسطه پول دادن و تحریک کردن که دم انتخابات این مقاله نوشته بشه اصلا تعجب نیمکنم! آقای مشرق دم انتخابات و دوباره حرف از تفکیک!!!!؟؟؟ چرا تو تیم دشمن بازی می کنید!!!؟؟ این چه مقاله ای هست تو این زمان مرد مومن؟؟
  • IR ۱۴:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    3 4
    یعنی لیبرال ها حتی ت و رسانه های انقلابی هم نفوذ دارن؟ الان وقت این مقاله بود آخه؟
  • IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    3 26
    هرچقدر ما تو فضای مجاری کار میکنیم برای روشن کردن مردم که کاندیدا های جبهه انقلاب تند رو نیستن. تسنیم و مشرق دم انتخابات درباره تفکیک جنسیتی مقاله میرن!
  • IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    3 15
    تیم آشنا کارش رو شروع کرده. مقاله تفکیک جنسیتی قبل از انتخابات!!!
  • IR ۱۴:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    4 16
    مشرق از تو توقع نداشتم از اصلاحات رو دست بخوری! الان وقت این مقاله نبود. از فردا با اسم شما و تسنیم این مقاله رو وایرال میکنن و تخریب و .... این چه کاری بود کردید؟؟؟؟؟؟؟؟؟ آخه چرا؟
    • IR ۲۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
      4 3
      خیلی ضایع است. این نظر ونظرهای مشابه این رو خودتون نوشته اید وگذاشتید.
  • مهران IR ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    3 2
    خیلی هم خوب میشه بااین کار
  • حسین IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    0 1
    اگه جدا بشن جدا جدا اختلاص میکنن پس بهره وری دریک زوج که باهم زندگی میکنن دوبرابر میشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس