کد خبر 1278195
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۵
قرنطینه

قرنطینه در جامعه و جمع انجام می‌شود اما ایزوله به معنی جداکردن فرد بیمار از سایر افراد سالم است؛ به نحوی که امکان انتقال را به حداقل برسانیم.

به گزارش مشرق، دکتر حمید سوری با اشاره به قرنطینه هوشمند گفت: ما واژه‌ای به نام ایزوله و جداسازی داریم و یک واژه هم به نام قرنطینه داریم. قرنطینه در جامعه و جمع انجام می‌شود اما ایزوله به معنی جداکردن فرد بیمار از سایر افراد سالم است؛ به نحوی که امکان انتقال را به حداقل برسانیم.

وی افزود: در ابتدای اپیدمی که ویروس وارد همه شهرها نشده بود می‌توانستیم قرنطینه معکوس انجام دهیم. قرنطینه مستقیم هم قرنطینه‌ای است که عملا افراد مبتلا را جدا می‌کنیم. زمانی در ابتدا می‌شد این کار را انجام داد زیرا هنوز گستردگی اپیدمی به صورت مبسوط در کشور ایجاد نشده بود اما وقتی دیگر نقطه‌ای در کشور نداشتیم که از بیماری مصون باشد، عملا دیگر امکان قرنطینه معکوس و مستقیم از بین می‌رود.

این اپیدمیولوژیست اظهار کرد: بر همین اساس انتشار بیماری و اپیدمی در جامعه یا به صورت فردی و پراکنده است، یا به صورت خوشه‌ای و جمعی و یا به صورت عمومی. کشور ما در مرحله سوم قرار داشته و اکنون باید قرنطینه هوشمند را پیش ببریم. با توجه به اینکه پوشش واکسیناسیون را طی چند هفته اخیر به سرعت بالا بردیم، جامعه به سمتی می‌رود که گویی جایی از کشور مصون شده و برخی مناطق و گروه‌هایی از جمعیت هنوز مصون نیستند. بر این اساس باید قرنطینه هوشمند انجام دهیم.

سوری در ادامه با بیان اینکه سالمندان یکی از گروه‌های پرخطر هستند که در کشور در اولویت واکسیناسیون قرار گرفتند، گفت: یک‌پنجم جمعیت پرخطر ما با اینکه واکسن وجود داشت، به هر دلیلی هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند.

وی افزود: در عین حال باید توجه کرد که عادی‌سازی جامعه با عادی‌انگاری متفاوت است و ما باید به سمت عادی‌سازی برویم. عادی‌سازی به این معناست که در حوزه مدیریت اپیدمی رفتاری کنیم که سازوکارهای اقتصادی جامعه، معیشت، کسب و کار و ... در حداکثر ممکن بچرخد و به صورت هوشمند باشد. هوشمندی هم به این معناست که ما بتوانیم نقاط سیاه، گروه‌های پرخطر، جاهایی که شانس افزایش ابتلا و طغیان‌های بیماری و اپیدمی وجود دارد را شناسایی کنیم و  به حداقل برسانیم. همچنین اگر جهش جدیدی در ویروس رخ داد که می‌تواند یک جمعیت را به صورت متفاوتی آلوده کند، افراد پرخطر را به طور نسبی با توجه به گروه‌های پرخطر قرنطینه کنیم.

بنابر اعلام کانال تلگرامی وبدا، وی درباره ایجاد محدودیت برای افرادی که واکسن تزریق نمی‌کنند، گفت: همانطور که اکنون بسیاری از کشورها به افراد بدون دو دز واکسن و تست منفی که حداکثر ۷۲ ساعت از آن گذشته باشد،  اجازه ورود نمی‌دهند، ما هم اعلام کنیم که اگر فردی نمی‌خواهد واکسن بزند، اشکالی ندارد، اما این افراد از یکسری خدمات اجتماعی محروم می‌شوند. این شیوه مورد قبول در دنیاست و در کشور ما هم امکان‌پذیر است و هیچ مغایرت قانونی، حقوقی، دینی و ارزشی ندارد. ما باید حتما به این سمت حرکت کنیم زیرا این کار به نوعی حفاظت از جان دیگران است.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۷
    1 0
    سلام واکسنی که دردربرابرابتلاونه دربرابرمرگ ایمنی ایجادنکندبه چه دردی می خورد؟
  • نگاه IR ۱۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۷
    1 0
    خواهشا مردم رو مجبور نکنید برای واکسن زدن. شاید مردم دلایل موجهی دارند که واکسن نمی‌زنند، اونایی که منتظر هستند و استقبال می‌کنند ، واکسینه بشن، ایمنی جمعی ایجاد میشه.
  • IR ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۷
    1 0
    چی فکر کردید پیش خودتون از جمعیت 85 ملیونی ایران فقط 36 ملیون نفر واکسن زدن که فقط 15 ملیون از این 36 ملیون نفر هر دو دوز رو دریافت کردن و 50 ملیون نفر اصلا یک دوز واکسن رو هم نزدن اگه میتونید این 50 ملیون نفر رو از چرخه اقتصاد و جامعه خارج کنید ببینیم کی ضرر میکنه (اصلا شدنی نیست) ضمنا خیلیا که دوز اول رو زدن اصلا سراغ دوز دوم نخواهند رفت .
  • IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۷
    1 0
    خدمات ندید ما هم رای نمیدیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس