به گزارش مشرق، با امضای محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور، مصوبه مربوط به تهاتر مطالبات و بدهیهای شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران (گروه مپنا) با دولت ابلاغ شد. هیئت وزیران با تهاتر مطالبات شرکت «مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران (مپنا)» از شرکت دولتی «مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی» به مبلغ ۳۴۳ میلیارد و ۸۷۲ میلیون و ۶۴۰ هزار و ۵۶۵ ریال موافقت کرد.
مطالبات قطعی دولت که در اجرای این تصویب نامه، به شرکت دولتی منتقل شده است با بدهی دولت به شرکت مذکور (اعم از شرکت اصلی و یا شرکت های دولتی تابع آن) بابت مواردی مانند یارانه قیمتهای تکلیفی (با تأیید سازمان حسابرسی) از طریق صدور اسناد تسویه خزانه موضوع قوانین بودجه سنواتی قابل تسویه است.
ابلاغ دستورالعمل تحویل سوخت صرفه جویی شده یا حواله آن در نیروگاهها برای فروش و عرضه در بورس انرژی
هیأت وزیران در جلسه مورخ سوم بهمن و در اجرای بند (ی) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور مبنی بر تکلیف دولت برای تحویل سوخت صرفه جویی شده یا حواله آن در نیروگاههای تجدیدپذیر به سرمایه گذاران با تأیید سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) برای فروش و عرضه در بورس انرژی، دستورالعمل اجرایی مربوط به این بند از قانون را تصویب کرد.
به موجب این مصوبه، ساتبا موظف است در پایان هر فصل گزارش سه ماهه میزان تولید برق نیروگاه های تجدیدپذیر برحسب کیلووات ساعت، معادل مقدار سوخت صرفه جویی شده و مبلغ بدهی (ریال) به تفکیک هر یک از سرمایه گذاران را تهیه و به سازمان برنامه و بودجه کشور ارایه کند.
وزارت نفت از طریق شرکتهای تابعه خود حداکثر تا پانزده (۱۵) روز پس از اعلام سازمان برنامه و بودجه، نسبت به واگذاری سوخت صرفه جویی شده قابل تحویل به سرمایه گذاران در سقف میزان (حجم) مجوز صادر شده از سوی سازمان و با ارزشی حداکثر معادل میزان رقم مطالبات سرمایهگذار از دولت (اعلامی توسط سازمان برنامه) اقدام و معادل آن را به حساب بدهکار دولت منظور و مراتب را به سازمان، ساتبا و وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام میکند.
ساتبا مجاز است با تأیید سازمان نسبت به تسویه بدهیهای قطعی خود تا پایان سال ۱۳۹۹ که با توجه به ماده (۲۰) قانون محاسبات عمومی کشور تسجیل شده و به تأیید ذیحساب رسیده باشد، از محل این قانون و با رعایت مفاد این دستورالعمل اقدام کند.
وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز موظف است نسبت به اتخاذ تمهیدات و ساز و کارهای لازم برای تسهیل عرضه سوخت یا اوراق توسط سرمایهگذار، مطابق روشهای متداول در بورس انرژی، حداکثر ظرف مدت یک ماه پس از ابلاغ این دستورالعمل، اقدام کند.
فروش و عرضه داخلی و صادراتی سوخت صرفه جویی شده یا اوراق صرفاً در بورس انرژی مجاز است.
ابلاغ مصوبه مربوط به امضای موافقتنامه حمل و نقل هوایی بین ایران و مغولستان
همچنین با امضای معاون اول رییس جمهور، مصوبه مربوط به صدور مجوز برای امضای موقت موافقتنامه حمل و نقل هوایی بین ایران و مغولستان ابلاغ شد.
هیئت وزیران، در اجرای ماده (۲) آیین نامه چگونگی تنظیم و انعقاد توافق های بین المللی، با صدور مجوز به وزارت راه و شهرسازی برای انجام مذاکره، پاراف و امضای موقت موافقتنامه حمل و نقل هوایی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت مغولستان به منظور راه اندازی پروازهای باری و مسافری بین دو کشور موافقت کرد.
ابلاغ مصوبه دولت درخصوص افزایش تعهدات سازمان های بیمه گر پایه برای خدمات بستری اورژانس
با امضای معاون اول رئیس جمهور، مصوبه دولت درخصوص افزایش تعهدات سازمان های بیمه گر پایه برای خدمات بستری اورژانس ابلاغ شد. هیئت وزیران، در راستای کاهش پرداخت از جیب و حفاظت مالی مردم در مقابل هزینه های ارایه مراقبت های اورژانسی و تضمین دسترسی مردم، با پیشنهاد مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر افزایش سهم پرداختی سازمان های بیمه گر پایه برای خدمات بستری اورژانس موافقت کرد.
بر این اساس، سهم پرداختی سازمانهای مذکور برای خدمات یاد شده (به استثنای سطح پنج تریاژ) معادل ۹۰ درصد تعیین شد.
ابلاغ مصوبه مربوط به امضای موقت کنوانسیون سازمان بین المللی علائم کمک ناوبری دریایی
با امضای معاون اول رئیس جمهور، مصوبه مربوط به امضای موقت کنوانسیون سازمان بین المللی علائم کمک ناوبری دریایی ابلاغ شد. هیئت وزیران، با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی مبنی بر صدور مجوز به این وزارتخانه برای امضای موقت کنوانسیون سازمان بین المللی علائم کمک ناوبری دریایی موافقت کرد.
ابلاغ مجوز امضای پروتکل تمدید موافقتنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو
معاون اول رئیس جمهور مصوبه مربوط به صدور مجوز برای امضای موقت پروتکل تمدید موافقتنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو را ابلاغ کرد. هیئت وزیران، با توجه به رو به پایان بودن مهلت سه ساله اعتبار موافقتنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو و نیز با توجه به تکلیف مقرر در این موافقتنامه مبنی بر آغاز انعقاد مذاکرات مربوط به موافقتنامه منطقه آزاد تجاری ظرف یک سال از لازم الاجرا شدن آن و انعقاد آن ظرف سه سال و همچنین عدم امکان انجام تکالیف یاد شده در مهلتهای مقرر، به وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه داد نسبت به انجام مذاکره، پاراف و امضای موقت پروتکل تمدید موافقتنامه مذکور اقدام نماید.