پایان روزهای منفی بورس/ ورود بازار سهام به روند صعودی با کاهش فاصله نرخ نیمایی و آزاد

گروه‌های فلزات اساسی، خودرو و قطعات، بیشترین خروج پول و محصولات غذایی و آشامیدنی و ماشین‌آلات و تجهیزات بیشترین ورود پول را در بورس تجربه کرده‌اند.

به گزارش مشرق، بازار سرمایه در حالی امروز با رشد همراه شد که طی روزهای گذشته روند نزولی شکل گرفته در بازار، منجر به خروج پول حقیقی از بازار سهام شده بود.

تحلیلگران تکنیکال مرز یک میلیون و ۵۳۰ هزار واحد را سطح حمایت قوی از شاخص می‌دانستند، اما این سطح روز شنبه از دست رفت و روز یکشنبه شاخص تا سطح یک میلیون و ۵۰۱ هزار واحد پائین آمد تا در معرض سقوط به کانال پائین ‌تر قرار بگیرد، اما با انجام معاملات امروز بازار سهام بازگشت به یک کانال پایین تر تا حدود رخ نداد و همین مساله می‌تواند امیدواری سهامداران را در برای روزهای آینده حفظ کند.

روندهای درونی بازار نشان می‌دهد که شاخص نه میل به صعود و نه میل نزول ندارد. این مساله را می‌توان در کاهش ارزش معاملات خرد و کمبود نقدینگی در بورس مشاهده کرد.

* حمله سایبری به فولادی‌ها

صبح امروز شرکت فولاد خورستان که سهام آن با نماد فخوز در بورس تهران خرید و فروش می ‌شود، هدف حمله سایبری قرار گرفت، اما خوشبختانه به خاطر قطعی برق آسیبی به آن نرسید. گفته می‌شود شرکت‌های فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان نیز هدف حمله سایبری بوده‌اند.

* تاثیر اقدام بانک مرکزی بر بورس در کوتاه مدت

محمد مددیان، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: اکنون بازار سرمایه نسبت به چند وقت گذشته در شرایط رکودی به سر می‌برد؛ البته از رشد بازارهای موازی و تورم کاملاً عقب افتاده‌ است که نوسان قیمت دلار و توقف رشد قیمت فلزات اساسی در بازارهای جهانی در این مساله تاثیر زیادی داشته است.

وی ادامه داد: در هفته گذشته اعلام شد، صادرکنندگان می‌توانند اسکناس حاصل از صادرات را در بازار آزاد عرضه کنند که این موضوع سبب کاهش اختلاف قیمت نیما و آزاد شد. این اقدام اگر بابت کل ارز حاصله توسط صادرکنندگان اجرایی شود، عملکرد مناسبی را برای بورس و کنترل قیمت ارز به همراه دارد.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: تورم انتظاری در اقتصاد کشور، افراد را مجاب به خرید دارایی کرده است. قیمت فلزات اساسی، ریسک‌های فروش به ویژه صادرات محورها، ریسک‌های سیاسی و بین المللی از جمله مسایلی هستند که روند معاملات بازار سهام را تحت تاثیر خود قرار داده‌اند. جایگاه فعلی شاخص بورس کل ریسک چندانی را ندارد و به نظر می‌رسد تا پایان سال روند صعودی خواهد داشت و سود منطقی به سرمایه‌گذاران خواهد داد.

* رشد بزرگان و افت سهم‌های کوچک بورس

شاخص کل بورس در جریان معاملات روز دوشنبه با رشد دو هزار و ۷۴۱ واحدی نسبت به روز قبل به سطح یک میلیون و ۵۰۴ هزار و ۸۱ واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت ۱۸ صدم درصد بوده است.

شاخص کل هموزن بر خلاف شاخص کل با افت ۳۸۸ واحدی به عدد ۴۱۷ هزار و ۲۹۵ واحد رسید و بازدهی این شاخص منفی ۹ صدم درصد بوده است. شاخص فرابورس نیز با دو واحد رشد در سطح ۲۰ هزار و ۳۵۰ واحد قرار گرفت ...

* افزایش ارزش معاملات خرد بازار سهام

ارزش کل معاملات بورس مانند همه دوشنبه‌های هفته‌های گذشته با رشد قابل توجهی مواجه شد. ارزش کل معاملات بازار سرمایه به عدد ۱۲۸ هزار و ۶۶۴ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق نیز به عدد ۱۲۲ هزار و ۸۰۳ میلیارد تومان افزایش یافت که سهم آن از کل معاملات بازار سرمایه حدود ۹۵ درصد بوده است.

ارزش معاملات خرد نیز با رشد ۴ درصدی نسبت به روز گذشته به عدد سه هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت. سهم این معاملات از کل معاملا بورس حدود ۳ درصد بوده است.

* کاهش خروج پول از بازار سرمایه

امروز نیز تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی‌ها برای دهمین روز متوالی منفی شد و ۳۴۰ میلیارد تومان پول از بورس خارج شد. البته خروج پول حقیقی نسبت به روز گذشته، حدود ۳۴ درصد کاهش یافته است.

گروه‌های فلزات اساسی و خودرو و ساخت قطعات، بیشترین خروج پول و محصولات غذایی و آشامیدنی و ماشین آلات و تجهیزات بیشترین ورود پول را تجربه کرده‌اند.

نمادهای بپاس (بیمه پاسارگاد)، فولاد (فولاد مبارکه اصفهان) و پارس (پتروشیمی پارس) بیشترین خروج پول را به خود اختصاص داده‌اند و سهم‌های تاتمس (کارخانجات صنعتی و تولیدی اتمسفر)، غبشهر (صنعتی‌ بهشهر) و ختراک (ریخته ‌گری‌ تراکتورسازیی ایران)، نیز بیشترین ورود پول را شاهد بوده اند.

* افت ارزش صف های فروش بازار سهام

در جریان معاملات امروز، تعداد ۳۰۴ نماد با رشد قیمت و ۳۳۷ سهم نیز با کاهش قیمت مواجه شده‌اند.

در پایان معاملات امروز ارزش صف های خرید با رشد یک درصدی نسبت به روز گذشته به ۲۳۴ میلیارد تومان رسید. ارزش صف های فروش نیز با کاهش ۲۳ درصدی نسبت به روز یکشنبه به عدد ۱۳۴ میلیارد تومان رسید.

امروز نماد حکشتی (شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران)، قچار (شرکت قند چهارمحال) و زاگرس (شرکت پتروشیمی زاگرس) در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفتند.

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد فمراد (شرکت آلومراد) تعلق داشت.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۹:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۶
    1 0
    باید زودتر عملیاتی بشه
  • IR ۱۹:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۶
    2 0
    اقایون سازمان بورس. به مدد بازارگردانها و معاملات الگورتمی هر کاری میخواید دارید تو بورس میکنید.
  • IR ۱۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۶
    2 0
    مشرق جان چرا راجع به شاخص میلی کل که توسط سازمان بورس بالا و پایین میشه، گزارشی تهیه نمیکیند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • IR ۰۸:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
    0 0
    سجام راه نیفتاده چون شرکتها سودی نمیدن -بورس هرروز بدتر از روز قبل -تولید میشه وگران هم میفروشن اما دریغ از رشد بورسی شرکتها -ناظری هم نیست -بر عکس شعارها دیگه کسی هم به یاد بورس نیست کلا فراموش شدن سهامداران فقط تاسف برای این اقتصاد مریض.... یادتون نرود با ورود عرضه اولی ها بورس باید برسد به شاخص 2600تا حداقل به پول خودمان برسیم 2100دوسال پیش بی معنا است الن هم که 1500هست
  • IR ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
    0 0
    فقط تاسف

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس