به گزارش مشرق، محمد پیکانپور مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، گفت: با وجود اینکه تولید داخل برخی از انواع انسولینهای قلمی در کشور موجود و طبق برنامه در حال افزایش است، لیکن جهت تأمین کامل نیاز بیماران، داروهای برند نیز به طور مستمر وارد میشود.
وی اظهار کرد: در زمینه انسولین به خاطر حساسیتهایی که وجود دارد در بیماران مختلف دیابتی با توجه به مصارف مختلف و بر اساس تجویز پزشک نیاز به برندهای متفاوتی در بازار هست.
پیکانپور افزود: انسولین قلمی تولید داخل در بازار موجود و طبق برنامه در حال افزایش است، اما با توجه به سیاستهای سازمان غذا و دارو، واردات و تأمین برخی برندهای انسولین برای پوشش کامل نیاز بیماران، در کنار تولیدات داخلی نیز صورت میگیرد.
به گفته وی، مشکلی در تأمین انسولین چه در بخش تولید و چه در واردات وجود ندارد و پیشبینیهای لازم نیز برای تولید و واردات در زمان مقرر این محصولات انجام شده تا نیاز بیماران دیابتی تأمین شود.
مدیرکل دارو سازمان غذا و دارو در مورد انسولین قلمی لانتوس نیز افزود: انواع انسولینهای گلارژین که ژنریک انسولین لانتوس هستند به وفور در کشور یافت میشود، اما برخی از بیماران تمایل به استفاده از برندهای وارداتی آن را دارند که بخشی از این محصول در حال توزیع و بخشی نیز در حال ورود به کشور است.
وی گفت: خط قرمز سازمان غذا و دارو و دولت، افزایش پرداختی از جیب مردم است؛ در مورد هیچ دارویی به خصوص داروهای بیماران دیابتی نسبت به قبل افزایش قیمت برای بیمارانی که از مسیر نسخه الکترونیک داروی خود را تهیه میکنند، نداریم و بیمهها در اجرای طرح دارویاری، مابهالتفاوت نرخ دارو را پوشش میدهند.