به گزارش مشرق، «ویکتور اوربان»، نخست وزیر مجارستان روز دوشنبه گفت، دولتش علاوه بر داشتن نگرانی نسبت به تداوم ارسال محمولههای تسلیحاتی به اوکراین، همچنین نگران است برخی از کشورهای اتحادیه اروپا سربازانشان را به این کشور بفرستند.
به نوشته خبرگزاری «تاس»، ویکتور اوربان در سخنرانی در جریان افتتاحیه نشستهای فصل بهار پارلمان مجارستان گفت، با توجه به ارسال تانک از سوی کشورهای اتحادیه اروپا به اوکراین و بررسی ارسال جنگنده برای کییف توسط این کشورها، این نگرانی جدی را دارد که «کلیت اروپا به تدریج قدم به قدم در حال کشیده شدن به سمت یک جنگ است.»
او در این سخنرانی تاکید کرد: «اگر وضعیت همچنان به همین شکل به پیش برود، کشورهایی وجود خواهند داشت که خواستار ارسال سربازانشان به اوکراین شوند.»
اوربان بیان داشت، دولتش بر حل درگیری اوکراین از طریق تدابیر صلح آمیز تاکید داشته و از قانونگذاران مجارستانی میخواهد از این موضع حمایت کنند.
نخست وزیر مجارستان تاکید کرد: «آنها میخواهند ما را به این جنگ بکشانند اما من از شما میخواهم تسلیم تحریکات نشوید.»
وی ادامه داد: «ما نیاز به یک آتشبس داریم. ما نیاز به مذاکرات صلح داریم. به همین دلیل مجارستان در تمامی مجامع بینالمللی بر صلح تاکید دارد.» اوربان اضافه کرد، بنا به همین دلایل مجارستان از طرح صلح ارائه شده از سوی چین برای اوکراین حمایت میکند.
نخست وزیر مجارستان گفت، همچنان موضعش در مخالفت با تحریمهای ضدروسی اتحادیه اروپا به ویژه تحریمهای بخش انرژی را ادامه میدهد.
اوربان با انتقاد شدید از محدودیتهایی که اروپاییها در حوزه سوخت وضع کردند گفت، این محدودیتها عامل افزایش چشمگیر قیمتها و افزایش هزینههای مجارستان در زمینه منابع انرژی تا میزان ۱۰ میلیارد یورو در سال ۲۰۲۲ بودند.
او اضافه کرد: «بروکسل با استفاده از تحریمها این پول را از جیبهای مجارستانیها بیرون کشید.»
اواخر بهمن ماه نیز اوربان در سخنرانی سالانه خود گفت: «اقدامات اعمال شده علیه روسیه در حدود یک سال گذشته اثرات بسیار مخربی را روی اقتصادی مجارستان گذاشته است. چرا که باعث افزایش قیمت حاملهای انرژی و بالا رفتن هزینهها در اقتصاد این کشور شده است.»
به گفته نخستوزیر مجارستان سیاستهای تنبیهی قرار بود به روسیه ضربه بزند اما به اروپا آسیب زده است. رهبران اروپایی با اعمال تحریمها میخواستند به درگیری نظامی در اوکراین خاتمه بدهند اما با گذشت نزدیک به یکسال، جنگ تمام نشده است. ما دسترسی روسیه به منابع را محدود نکردیم بلکه باعث شدیم این کشور پول بیشتری در بیاورد.
روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.
روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانیهای امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.
دولت اوکراین اما استقلال دونستک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی« خود خوانده است.
به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایتهای همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کییف را در دستور کار قرار دادهاند.