به گزارش مشرق، دوره ریاست بهزاد نبوی در جبهه اصلاحات به پایان رسیده اما تکلیف رئیس بعدی این گروه سیاسی هنوز مشخص نشده است. اما بهطور قطع بهزاد نبوی مورد اقبال اعضای جبهه اصلاحات قرار نداشته است. چریک اصلاحات کسی که سعی داشت این جبهه را عمل گرایانه هدایت کند، کنار رفت و باید منتظر گزینهای جدید در ریاست این حزب باشیم.
بهزاد نبوی، رئیس پیشین جبهه اصلاحات گفت: «دوره بنده تمام شده و تصمیم گرفتم از این سمت کنار بروم. البته این تصمیم به این معنا است که بنده دیگر پیر شدهام و بهتر است بقیه عهدهدار این مسئولیت شوند.»
نبوی گفت: «در آینده انتخابات ریاست جبهه اصلاحات برگزار خواهد شد و نفر جدید معرفی میشود.» وی در پاسخ به سوالی درباره گزینههای ریاست جبهه اصلاحات گفت:« اطلاع ندارم چه گزینههایی برای ریاست این جبهه مطرح هستند.»
تشکیل جبهه اصلاحات
شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با نام اولیه «شورای هماهنگی جبهه دوم خرداد» چتر سازمانی ائتلاف و شورای اصلی گروههای سیاسی جناح اصلاحطلبان جمهوری اسلامی ایران است.
در تاریخ ۲۲ آبان ۱۳۷۸، هجده گروه گرد هم آمدند و شورای هماهنگی جبهه دوم خرداد را با هدف یکپارچهسازی استراتژی اصلاحطلبان تشکیل دادند. نامگذاری دوم خرداد به تاریخ پیروزی محمد خاتمی در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۷۶ برمیگردد. این گروه بعدها گروههای هجدهگانه جبهه دوم خرداد نامگذاری شد.
ائتلاف آنها در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۸ قادر بود تا تقریبا تمام ۳۰ کرسی در مهمترین حوزه یعنی تهران را بهدست آورد. در حالیکه گروههای مختلف از ائتلاف دیدگاههای کمی متفاوت داشتند، ولی اولویت همه آنها حمایت از اصلاحات محمد خاتمی بود. با وجود اینکه اصلاحطلبان تمام ۱۵ کرسی شورای شهر تهران در سال ۱۳۷۶ را در اختیار داشتند، درگیری و اختلافنظر بین نمایندگان از حزب کارگزاران سازندگی با جبهه مشارکت و حزب همبستگی بهتدریج به نقطهای رسید که شورا دو ماه مانده به انتخابات شورای شهر سال ۱۳۸۱ توسط وزارت کشور منحل شد. شورا اعلام کرد که از هیچیک از نمایندگان تهران حمایت نمیکند و گروهها روی یک لیست واحد انتخاباتی سازش کنند.
اعضای گروه موفق به جمعبندی و اتحاد در لیست واحد نشدند و بیش از ۱۰ لیست انتخاباتی اصلاحطلب منتشر شد؛ بنابراین اصلاحطلبان شکست سنگینی را متحمل شدند و همه صندلیها به ائتلاف آبادگران ایران اسلامی وابسته به اصولگرایان رسید و محمود احمدینژاد شهردار تهران شد.
پس از ردصلاحیت بسیاری از کاندیداهای ائتلاف توسط شورای نگهبان برای انتخابات مجلس سال ۱۳۸۲ تحصن نمایندگان در مجلس،این شورا اعلام کرد: «نمیخواهند در انتخابات شرکت کنند» و اصولگرایان برنده انتخابات شدند.
در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۸۴ ایران، اصلاحطلبان نتوانستند به اجماع دست یابند و با اعلام کاندیداتوری اکبر هاشمیرفسنجانی، مصطفی معین، مهدی کروبی و محسن مهرعلیزاده به عنوان نامزد گروههای اصلاحطلب، محمود احمدینژاد برنده انتخابات شد و اصلاحطلبان بار دیگر به اصولگرایان باختند.
در سال ۱۳۸۵ دو انتخابات به صورت همزمان برگزار شد: مجلس خبرگان رهبری و انتخابات شورای شهر. این شورا به یک لیست انتخاباتی واحد رسید؛ اما حزب اصلاحطلب تازه تأسیس اعتماد ملی به رهبری مهدی کروبی تصمیم به صدور لیست جداگانه گرفت. در انتخابات مجلس ۱۳۸۶ در مقابل ردصلاحیت بسیاری از اصلاحطلبان، جبهه یک لیست انتخاباتی با نام «ائتلاف اصلاحطلبان» داد اما حزب اعتماد ملی دوباره لیست مجزا ارائه کرد. اصلاحطلبان در هر سه انتخابات شکست خوردند.
بهزاد نبوی در این بین تلاش داشت تا با نگاهی عمل گرایانه که برعکس سیاست ورزی متقدم او بود اعضای تندروی این جبهه از تحریم انتخابات جلوگیری کند. حتی در انتخابات اخیر ریاستجمهوری هم از همتی حمایت کرد اما جبهه اصلاحات حرف این چریک پیر را نپذیرفت و انتخابات را تحریم کرد. در بیانیه اخیری که این جبهه داده ظاهرا نبوی نتوانسته اعضا را به میانهروی مجاب کند و رفتهرفته پروژه حذفش کلید خورده و حالا با اتمام دوره ریاستاش، خودش به بهانه کهولت سن اعلام انصراف از ریاست جبهه داشته و قرار است فردی دیگر که دیدگاههای رادیکالیتر دارد، جای وی را در این جبهه بگیرد.
گفته شده است افرادی چون علی شکوریراد و حسین مرعشی از جمله افرادی هستند که شانس این را دارند که رئیس جبهه اصلاحات شوند. علی شکوریراد، دبیر کل سابق حزب اتحاد در روزهای اخیر رایزنیهای ویژهای را آغاز کرده و تمایل دارد رئیس اصلاحطلبان شود. گفته شده است بخشی از مواضع رادیکال شکوریراد در ماههای اخیر به دلیل جلب توجه اعضا بوده است. پس از پایان انتخابات ریاستجمهوری و شکست نامزد اصلاحطلبان (همتی) با رأی دو میلیونی که کمتر از آرای باطله بود، برخی از اصلاحطلبان انتقادات جدی نسبت به نبوی مطرح کرده و حتی حزب اتحاد ملت، بهزاد نبوی و حزب کارگزاران را متهم به نظرسازی درباره میزان رأی عبدالناصر همتی در انتخابات کردند.
تاجزاده، حجاریان و علویتبار از جمله افرادی بودند که با اعلام خبر مرگ اصلاحات، بهزاد نبوی را ژنرالی پیر خواندند که تواناییهای سیاسی خود را از دست داده است!
در ناآرامی های اخیر نیز جناح رادیکال جبهه اصلاحات، بهزاد نبوی را تحتفشار قرار داده که نتیجه آن انتشار یک بیانیه در حمایت از آشوبها بوده است. جبهه اصلاحات مدتی بعد در ضمن احترام به موسوی از خاتمی حمایت کرد.
برخی کارشناسان سیاسی اعتقاد دارند که حذف بهزاد نبوی از جبهه اصلاحات را باید در ادامه هژمونی «رادیکال» در جبهه اصلاحات ارزیابی کرد،با این استعفا به نظر می رسد که بهزاد متأخر که عمل گرا بود جای بهزاد متقدم و رادیکال را گرفته بود، بازنشسته سیاسی شده است.
منبع: روزنامه صبح نو