کد خبر 1486546
تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۶:۳۰
مواد غذایی معجزه آسا برای درمان کم‌خونی

برای درمان کم‌خونی یا فقر آهن علاوه بر استفاده از قرص‌ها و مکمل‌ها می‌توان از طریق برخی مواد غذایی نیز اقدام موثر کرد و نتیجه گرفت.

به گزارش مشرق، کم‌خونی زمانی اتفاق می‌افتد که سطح گلبول قرمز خون کاهش می‌یابد و فرد دچار کمبود آهن یا به اصطلاح کم‌خونی می‌شود. این بیماری معمولا در بین زنان بیشتر از مردان شایع است و علت آن عادت ماهیانه زنان و در سنین بالاتر از عوارض یائسگی محسوب می‌شود.

کم‌خونی معمولا با علائمی نظیر رنگ پریدگی، خواب‌آلودگی، گودی و سیاهی زیر چشم، کبودی یا بی‌رنگ شدن لب‌ها، ریزش مو، شکستن مداوم ناخن‌ها همراه است. اما برای درمان کم‌خونی یا فقر آهن علاوه بر اینکه می‌توان طبق تجویز پزشک از قرص‌های آهن استفاده کرد، با مواد خوراکی مناسب نیز می‌توان این کمبود را در صورتی که ناشی از عوارض بیماری‌های خاص یا ژنتیک نباشد درمان کرد.

خوراکی‌های مفید برای درمان کم‌خونی یا کمبود آهن:

از خوردن انواع آجیل غافل نشوید

آجیل‌ها دارای ویتامین‌های گروه ب، دی، ای، و مواد معدنی همچون پتاسیم، کلسیم، سدیم، منیزیم، آهن و مس هستند؛ بنابراین مصرف آن‌ها حتی چند عدد در روز می‌تواند آهن و ویتامین ب ۵، ب ۳ بدن‌تان را تامین کند.

مصرف مداوم میوه و سبزیجات

میوه و سبزیجات را در سبد روزانه خوراک خود قرار دهید. اکثر سبزیجات دارای آهن فراوان هستند برای مثال جعفری، تره و اسفناج منبع غنی آهن هستند که می‌توانند موجب خون‌سازی در بدن شما شوند. میوه‌های قرمز نیز جز مواد غذایی خون‌ساز بوده و آهن بالایی دارند مانند گیلاس، آلبالو، توت فرنگی و انار.

در این میان خوردن میوه‌های خشک و عرقیجات را نیز فراموش نکنید. میوه‌های خشک مثل آلبالو، انجیر، زرشک و مویز سرشاز از آهن هستند. در میان عرقیجات نیز عرق گزنه، عرق بابونه و عرق آویش دارای خواص زیادی برای خون‌سازی هستند.

بلدرچین و خواص باورنکردنی آن

بلدرچین جز آن دسته از پرنده‌هایی است که گوشت آن گرم است و دارای آهن، ویتامین‌ای و پروتئین فراوان است و خوردن آن برای افراد داری کم توانی، بیماری و کم‌خونی توصیه می‌شود.

حبوبات و تاثیر آن بر رفع کم‌خونی

حبوبات دارای پروتئین، فیبر، زینک، آهن، منگز هستند. وجود آهن و زینک در حبوبات نتیجتا موجب تقویت بدن و کمک به افزایش آهن می‌شود؛ بنابراین خوردن غذاهایی مانند آش، آبگوشت، عدسی، خوراک لوبیا و ... به شدت برای کسانی که دارای کم‌خونی و کمبود آهن هستند، توصیه می‌شود.

معجزه مصرف عسل

عسل یکی از بهترین مواد خوراکی موجود در طبیعیت است. عسل به محض اینکه وارد معده می‌شود جذب و از طریق خون به کبد انتقال می‌یابد و کبد نیز مواد مغذی نظیر اسید فولیک را جذب کرده و به سایر اندام‌ها منتقل می‌کند. پس خوردن عسل طبیعی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

مفید مثل کنجد و روغن آن

کنجد دارای ویتامین ای، ب ۳ وب ۵ است که وجود ویتامین‌های ب در این دانه مغذی به خون‌سازی در بدن کمک زیادی می‌کند. استفاده از روغن کنجد در برخی غذاها نیز می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای روغن‌های نباتی و مایع برای افراد دارای کم‌خونی باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۶
    3 0
    پول هم خون سازه
    • IR ۲۲:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۶
      0 0
      منبع اصلیش پول است اگه پول باشه تغذیه خوب میشه و خبری از کم خونی نیست البته مواد غذایی در ایران که هیچ گونه خاصیت ندارن چون تمامش غیر استاندارد کاشت و برداشت میشوند
  • IR ۱۸:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۶
    0 0
    دل و جگر مرغ... ارزان و بشدت خونساز..‌ با اثر فوری

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس