به گزارش مشرق، حسن بهشتیپور،کارشناس مسائل روسیه در روزنامه قدس نوشت: حمله پهپادی شامگاه سهشنبه هفته گذشته به کاخ کرملین که با نیت ترور ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه انجام گرفت از جنبههای مختلف حائز اهمیت است. اکنون پاسخ به اینکه چه کسی پشت حمله بوده، چه اهدافی را مدنظر داشته و اینکه واکنش روسیه به این اقدام چه خواهد بود بسیار مهم است.
روز گذشته وزیرخارجه روسیه در یک نشست خبری ابعادی از این حادثه را برملا کرد. سرگئی لاوروف انگشت اتهام را به سمت آمریکا نشانه رفت و مدعی شد ایالات متحده از حمله پهپادی یاد شده اطلاع داشته است. او در اظهاراتش همچنین بحث پشتیبانی واشنگتن از این حمله را به نوعی تأیید کرده است.
این امر به روشنی ثابت میکند جنگ اوکراین و روسیه با هدایت کشورهای غربی و بهویژه آمریکاییها برنامهریزی و اجرا میشود. این اتفاق هم شاید مؤید نیت غرب در کشاندن دامنه جنگ به درون روسیه آن هم در حالی که این بحران پس از یک سال در بنبست کامل قرار گرفته، تلقی شود.
در مورد پیامدهای این اقدام هم باید یادآور شد با توجه به اینکه هنوز هیچ کشوری مسئولیت حمله اخیر را برعهده نگرفته اما شواهد نشان میدهد دو پهپاد از طرف نیروهای اوکراینی به پرواز درآمدهاند. نکتهای که اینجا مطرح است، اینکه فاصله مسکو تا مرز اوکراین حدود ۳۰۰ کیلومتر و تا شهر کییف ۶۰۰ کیلومتر است. اگر پهپادی قصد عبور از این مسیر به سمت مسکو را داشته باشد به دلیل برخورداری روسیه از سامانههای قدرتمند دفاعی بیشک از چشم رادارها پنهان نمانده و سرنگون خواهد شد.
این مسئله احتمال اینکه حمله از درون خاک روسیه اما توسط عوامل وابسته به دولت زلنسکی صورت گرفته باشد را تقویت میکند.
اما این حرکت فارغ از اینکه توسط چه طرفی تدارک دیده شده باشد واکنش روسیه را به دنبال داشته و موجب افزایش درگیریها در جبهه نبرد خواهد شد. همین روز گذشته هم روسیه در پاسخ به این اقدام، چندین موشک را به سمت کییف پرتاب و حملات پهپادی گستردهای را علیه اوکراین اجرایی کرد.
گسترش دامنه جنگ میتواند تنها یک بعد پیامد اتفاق اخیر باشد. بهتازگی نیز صحبتهایی در مورد هدف قرار گرفتن ولودیمیر زلنسکی به عنوان واکنش احتمالی حمله به کرملین بر سر زبانها افتاده است، اما اینکه این سناریو تا چه اندازه صحیح بوده و قابلیت اجرا داشته باشد جای ابهام دارد. با وجود این حتی اگر زلنسکی هدف قرار گیرد مطمئناً تأثیری بر جنگ نخواهد گذاشت.
اوکراین یک برگ بازی برای مقامات واشنگتن در صحنه تقابل با روسیه و زلنسکی هم مهرهای در این پازل است و حذف فیزیکی او تأثیر چشمگیری بر سیاستهای جنگطلبانه ایالات متحده نخواهد داشت. همانگونه که گفته شد تنها بهرهبردار جنگ میان مسکو و کییف، اروپا و بهویژه آمریکایی هستند، چرا که از یک طرف با دامن زدن به جنگ روسیه، رقیب قدرتمند خود را وارد باتلاق کرده و از سوی دیگر با فروش تسلیحات نظامی خود به اوکراین سود خوبی به جیب میزنند و این همان واقعیتی است که به ادامه جنگ دامن میزند.