کد خبر 1514894
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۹
منتظری

لایحه عفاف و حجاب که در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد، با آنچه در ابتدا به‌ عنوان لایحه پیشنهادی به مجلس ارائه شده بود، تفاوت‌های مهمی دارد و دچار تغییرات اساسی شده ‌است.

به گزارش مشرق، غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس طی یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: لایحه عفاف و حجاب که در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد، با آنچه در ابتدا از سوی دولت و قوه قضاییه، به‌عنوان لایحه پیشنهادی، به مجلس ارائه شده بود، تفاوت‌های مهمی دارد و دچار تغییرات اساسی شده ‌است؛ تغییراتی که راه را برای پرکردن خلأهای موجود در این زمینه هموار می‌کند و می‌توان گفت درصورت اجرایی شدن، می‌تواند جوابگوی نیازهای موجود و مطالبات شهروندان در این حوزه باشد.

نمایندگان مجلس در جریان بررسی کارشناسی روی این لایحه، به‌ویژه در کمیسیون‌های فرهنگی و حقوقی، تلاش کردند لایحه پیشنهادی را که با قید یک فوریت در دستور کار بهارستان قرار گرفت، به بهترین نحو تکمیل کنند تا بتواند دغدغه‌های موجود در سطح جامعه و در میان خانواده‌ها را رفع کند.

در ابتدا نخستین اشکال لایحه پیشنهادی، ضعف فرهنگی آن بود که نمی‌توانست به‌ صورت مطلوب پاسخگوی نیازها در این عرصه باشد و در این بخش کمبودهای اساسی احساس شد که باید برای رفع آنها، اقدام‌ می‌شد؛ بنابراین مجلس و کمیسیون فرهنگی تلاش کرد بحث‌های جدی‌تری را در این بخش در لایحه بگنجاند، چرا که معتقدیم تحول در حوزه عفاف و حجاب، هم به کار فرهنگی نیاز دارد و هم به قانون. با کار فرهنگی می‌توان در نگرش‌ها تحول ایجاد کرد و با تدوین و تصویب قانون مناسب هم روش‌ها دچار تغییر کارکردی مناسبی می‌شوند. در واقع تا زمانی که در نگرش‌ها و روش‌ها تغییرات اساسی و مطلوبی ایجاد نشود، نمی‌توان به ثمربخشی هر لایحه یا قانونی امیدوار بود.

باید درنظر داشت تا زمانی که جامعه پاسخ قانع‌کننده‌ای از سوی مسئولان مربوط دریافت نکند، همدلی ایجاد نمی‌شود و در این صورت همراهی مناسبی نیز از سوی افکار عمومی به‌منظور پیشبرد راهبردی مدنظر در قانون شکل نخواهد گرفت؛ بنابراین از همان ابتدا، پررنگ‌تر کردن مباحث فرهنگی در لایحه عفاف ‌و حجاب از ضرورت‌های مورد تأکید نمایندگان مجلس بود که اکنون می‌توان ادعا کرد به ‌صورت مناسب و راهگشا در متن لایحه بررسی شده در مجلس مورد توجه قرار گرفته‌ است و می‌تواند ثمربخشی این قانون را بیش ‌از پیش افزایش دهد.

نکته دیگر، موضوع مشوق‌ها بود که تلاش شد در لایحه به‌صورت پررنگ‌تری مورد توجه قرار گیرد. بارها در شهرهای مختلف با این انتقاد و دغدغه درسطح خانواده‌ها مواجه بودیم که در زمینه تهیه پوشش مناسب، ازجمله چادر، مشکلاتی وجود دارد؛ بنابراین چاره‌اندیشی در این زمینه از موضوع‌هایی بود که در لایحه مورد توجه قرار گرفت. با توجه به چنین مطالباتی، تلاش شد با درنظر گرفتن مشوق‌هایی، تولید پوشاک متناسب با عرف و نیاز جامعه اسلامی‌مان، تسهیل شود. از سوی دیگر شرایطی درنظر گرفته شد تا بخشی از نیازهای این بخش با انجام اقدام‌هایی، ازجمله برگزاری نمایشگاه‌های مد و لباس اسلامی - ایرانی و متناسب با ارزش‌های جامعه اسلامی، رفع شود.

بخش دیگری که مورد توجه قرار گرفت، موضوع جریمه‌ها بود؛ مجلس کوشید در این بخش رویکردهای پیشگیرانه‌ای را در لایحه، مورد توجه قرار دهد تا میزان ثمربخشی آن دوچندان افزایش یابد. برخی از جریمه‌ها و محرومیت‌های اجتماعی که در این لایحه مورد توجه قرار گرفت، می‌کوشد بازدارندگی لازم به‌منظور مقابله با هنجارشکنی‌ها را ایجاد کند.

نکته مهم در این میان، توجه به ‌نظرهای کارشناسی و تخصصی بود که از زمان ارائه لایحه به مجلس، به‌صورت ویژه‌ای در دستور کار قرار گرفت. در فرایند بررسی لایحه در مجلس، پیشنهادهای‌کارشناسان خبره در حوزه‌های مرتبط دریافت و کوشش شد لایحه با کمترین اشکال و ابهام، به صحن علنی برسد. در این مسیر، به‌نظرات کارشناسی در حوزه فقهی نیز توجه ویژه‌ای شد و صاحب‌نظرانی از حوزه‌های علمیه قم و مشهد نیز مشورت‌های راهگشایی در این زمینه ارائه کردند که به پشتوانه علمی لایحه می‌افزاید. در مجموع باید تأکید کرد اگر لایحه ابتدایی به صحن می‌آمد، احتمال تصویب آن بسیار کم بود، اما اکنون و با تغییرات به‌وجود آمده، اقبال مجلس به لایحه بسیار بالا ارزیابی می‌شود و امید است با اجرایی شدن آن، شاهد رفع دغدغه‌های جامعه و دلسوزان در این حوزه باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 12
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    22 62
    لایحه باید بازدارنده باشد
    • IR ۰۹:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
      0 1
      چرا آزمایشی می‌کنید
  • IR ۰۸:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    64 24
    در حالیکه قوانین بسیار مهم ترین در صف تصویب است قوانین احمقانه در اولویت قرار می گیرند
    • ایرانی IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
      1 44
      از نظر شما قوانینی که نیاز جنبه زیست حیوانی ملت هستند نسبت به قوانینی که نیاز جنبه معنوی و زیست انسانی هستند اولویت دارند؟! من که ترجیح میدم از نظر امثال تو احمق باشم!!
  • IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    79 35
    تصویب این لایحه برابر است با از دست رفتن حداقل هشتاد درصد جامعه .برای جلب رضایت کمتر از بیست درصد جامعه راحت هفتاد میلیون نفر را دارید دور می‌ریزید .
    • IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
      38 14
      اون کسایی که منفی میدید بدونید هفتاد درصد جامعه در زمره افراد کم حجاب هستند .هر بلایی که سر لخت پوش ها می‌خواین در بیارین اصلا مهم نیست ولی کم حجاب ها اکثریت جامعه را تشکیل میدن .
    • کاکتوس IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
      1 28
      چطور حساب کردی؟ یعنی 80 درصد جامعه بی حیا و بی عفت هستند . همه را با خودت مقایسه نکن . حداکثر 10 درصد جامعه با بی حجابی و بی عفتی مشکلی ندارند.
    • IR ۱۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
      2 42
      لابد تو وآن تعداد اندک فاحشه ها جمعيت ۸۰ درصد هستید ( بروکشکت بسو)
    • GB ۱۷:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
      1 45
      امام خمینی فرمود : شما پیروان همون امیرالمومنینی هستید که اگر تمام دنیا کج بروند او راست میره! اگر ۹۹٪ مردم هم اشتباه بکنند انسانی که به فکر آخرته وظیفه خودش رو انجام میده، ضمنا، دروغ میگید ۸۰٪ مردم طرفدار بی ناموسی اند! ۹۸٪ مردم درحالی ۱۲ فروردین به جمهوری اسلامی آری دادند که حجاب اجباری داشت میشد و میدونستن قراره حدود الهی اجرا بشه
  • IR ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    11 30
    شما ومجلس اگر فکر جامعه ومردم بودید فکری برای تورم وگرانی افسار گسیخته ومسکن وکار برای جوانان می کردید فرهنگ زوری بجایی نمی رسد باید قانون مورد حمایت مردم باشد تا قابل اجرا باشد
  • IR ۱۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    25 11
    ظاهرا و بطور صریح مبنای حجاب شرعی را به حجاب عرفی تغییر داده اید . براساس چه استدلال و فتوای کدام مرجع دینی
  • IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    29 13
    مطمئن باشید با لایحه جدید، باعث دوری مردم و کراهت دین خواهید شد. نباید به نام دین و شریعت، قانونی را به مردم تحمیل کنید که در بسیاری از کشورهای اسلامی، اجباری در آن دیده نمی شود. لایحه جدید باعث ایجاد فضای چند قطبی بین مردم و اعتراضات اجتماعی طی چند سال آینده خواهد شد.
  • IR ۱۲:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    اگر له کردن دیش های ماهواره با نفربر زرهی و راپل رفتن از دیوار و پشت بام ها باعث جمع شدن ماهواره شد، گشت ارشاد و استفاده از قوه قهریه در قصه حفاف و حجاب هم به کار خواهد آمد!!!
  • IR ۱۲:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    32 48
    حجاب در تمامی کشورهای اسلامی اختیاری است و نوع پوشش مردم آزاد است. همین عراق و سوریه و لبنان که از کشورهای اسلامی هستند و سالهاست سنگشونو به سینه می زنید، مسئله حجاب و پوشش مردم اختیاری است. نگذارید فضای چند قطبی بین مردم ایجاد شود.
  • IR ۱۳:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    68 17
    کوچکترین نقطه ضعفی برای مردم مومن ارزش نخواهد داشت برای مردم اول شرع بعد قانون مهمه
  • GB ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    27 16
    حدود شرعی رو چرا برداشتید؟ اگر از حدود شرعی حجاب عقب نشینی کنید و تبرج رو آزاد کنید لایحه عملا کمک به بدحجابی و رشد کشف حجابه ! حواسمون هست چیکار می کنید، از ترس سرزنش کنندگان از حدود الهی عقب نشینی نکنید
  • GB ۱۷:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۵
    15 28
    من بی حجاب هم دوست دارم قوانین سخت گیرانه تر باشه تا مجبور نباشم برای رقابت و دیده شدن تو محل کارم دائم آرایش بکنم و لباسهای ناجور بپوشم
  • IR ۲۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
    17 0
    چرا در لایحه‌ی حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، با وجود هفتاد ماده، به الزامات حجاب اسلامی تصریح نشده است؟! تنها در تبصره‌ی 1 ماده‌ی 49 بدپوششی در مورد زنان به‌صورت زیر تعریف شده است: بدپوششی در مورد زنان عبارت است از پوشیدن لباسی که خلاف عفت عمومی است از قبیل لباس بدن‌نما یا تنگ یا لباسی که قسمتی از بدن پایین‌تر از گردن یا بالاتر از مچ پا یا بالاتر از ساعد دست‌ها دیده شود. در حالی‌که حجاب زنان باید به‌گونه‌ای باشد که: تمامی بدن به‌جز صورت و دست‌ها تا مچ و هرگونه آرایش و زینت را حتی در صورت و دست‌ها تا مچ بپوشاند؛ طوری نباشد که توجه نامحرم را جلب کند؛ برجستگی‌های بدن را به شکل تحریک‌کننده و مفسده‌انگیز، آشکار نکند؛ موجب انگشت‌نما شدن بین مردم نشود و لباس مخصوص مردان نباشد. از مجلس شورای اسلامی انتظار می‌رود الزامات حجاب اسلامی مورد تأیید مراجع معظم تقلید را به‌طور دقیق در قانون تصریح و تصویب نمایند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس