به گزارش مشرق، «اسکات ریتر» افسر اطلاعاتی سابق آمریکا میگوید که «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین نمیداند که وارد کردن جنگندههای اف-۱۶ نمیتواند موقعیت نیروهای مسلح اوکراین را که از وارد آمدن خسارات سنگین در جبهه رنج میبرند، تغییر دهد.
وی طی پستی در صفحهاش در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، درباره قصد هلند برای انتقال اف-۱۶ به اوکراین نوشت: «همه آنها ظرف یک ماه سرنگون خواهند شد..این کمکها تنها توهم امنیت را برای کییف ایجاد خواهد کرد».
کارشناسان امور هوانوردی نیز پیشتر اعلام کرده بودند که این جتها چندان دوام نخواهند آورد و روسیه به راحتی آنها را هدف قرار میدهد.
ریتر تصریح کرد: «متحدان زلنسکی، او را مجبور کردند تا بیش از ۴۰۰ هزار اوکراینی را در مانور نافرجام ناتو قربانی کند».
پیشتر، رئیسجمهور اوکراین اعلام کرده بود که با «مارک روته» نخست وزیر هلند برای انتقال ۴۲ فروند هواپیمای اف-۱۶ به کیف به توافق رسیده است.
«مت فدریکسن» نخست وزیر دانمارک نیز گفته است که کپنهاگ ۱۹ جنگنده اف_۱۶ را به اوکراین ارسال خواهد کرد.
یک مقام مسؤول بلندپایه در دولت آمریکا نیز در گفتوگو با خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» گفت که واشنگتن با انتقال نسل چهارم جنگنده اف-۱۶ از دانمارک و هلند به کییف موافقت کرده است.
این تصمیم آمریکا واکنشهای زیادی را به همراه داشت و «رابرت اف کندی جونیور» نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا از این اقدام به شدت انتقاد کرد و هشدار داد که «(ارسال) اف-۱۶، جلوی فروپاشی ارتش اوکراین را نخواهد گرفت (موضوعی که برخی کارشناسان میگویند، قریب الوقوع است). این هواپیماها به آموزش و نگهداری زیادی نیاز دارند. ماجرا شبیه فیلمهای سینمایی نیست».
در مقابل «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز اعلام کرد که روسیه ظهور جنگندههای اف-۱۶ با قابلیت حمل سلاح هستهای در کییف را تهدیدی از سوی غرب در زمینه هستهای تلقی خواهد کرد.
پیشتر، وبگاه آمریکایی «بیزینس اینسایدر» به نقل از یک کارشناس هوانوردی نوشته بود که جنگنده اف-۱۶ آنقدر شکننده است که به پایگاههای هوایی ویژه نیاز دارد و این پایگاهها میتوانند توسط روسیه شناسایی و هدف قرار گیرند