کد خبر 1523277
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷
کیفیت نان‌ها به نوع آرد بر می‌گردد نه کیفیت گندم

عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات کشاورزی گفت: بخشی از کیفیت نان‌ها مربوط به نوع آردی است که استفاده می‌شود؛ کیفیت پایین نان مربوط به کیفیت گندم نیست.

به گزارش مشرق، نان قوت غالب مردم در جهان است. در ایران انواع نان‌های سنتی و ماشینی پخت می‌شود که قیمت و کیفیت متفاوت دارند. نان بربری، سنگک، لواش و تافتون نان‌های سنتی کشور بوده که در چند سال اخیر کیفیت آنها پایین آمده است. رنگ نان سنگک در برخی نانوایی‌ها روشن شده و این روزها با پدیده نان سفید سنگک مواجه هستیم؛ البته برخی هم که رنگ تیره دارند نه به دلیل سبوس موجود در آرد که به سبب نامرغوب بودن این آردها است.

توحید نجفی، عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات کشاورزی درباره کیفیت گندم انواع نان‌های پخت شده در کشور به مهر گفت: ما در این آزمایشگاه طی ۱۰ سال گذشته کل گونه‌های گندم کشور را مورد پایش قرار داده‌ایم. هر سال نیز بیش از دو هزار نان گندم از شهرهای مختلف کشور به این آزمایشگاه آمده و مورد بررسی و مطالعه قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: کیفیت گندم در حدود دو دهه گذشته بهبود پیدا کرده و مشکلی که مصرف کنندگان در بیرون می‌بینند مربوط به این است که متأسفانه آردی که از سوی نانواها تهیه می‌شود آرد نول (سفید) است.

وی توضیح داد: آردها بسته به نوع نانی که تهیه می‌شود از ۱۰ تا ۲۰ درصد سبوس دارند؛ اما در خیلی از موارد جوانه گندم از آرد جدا شده و این آرد دیگر مناسب مثلاً پخت نان سنگک نخواهد بود.

این پژوهشگر بخش کشاورزی ادامه داد: در بازار نانوایی‌ها با آردی برخورد می‌کنیم که فاقد سبوس است در حالی که این ماده یکی از منشأ اصلی فیبر مورد نیاز بدن انسان و منشأ اصلی پروتئین‌ها و یک سری ترکیبات معدنی است که متأسفانه وقتی آرد به نانوایی‌ها می‌رسد این املاح از آرد جدا شده و آنچه مشتری می‌بیند و گلایه مند از کیفیت پایین نان هستند دلیل اصلی آن به همین مساله بر می‌گردد.

نجفی با بیان اینکه آردها برای نان‌های مختلف متفاوت هستند، ادامه داد: هر نان آرد مخصوص خود دارد؛ آرد لواش متفاوت از تافتون است. آرد سنگک با آرد نان بربری تفاوت دارد. درصد سبوس تمام این آردها هم با یکدیگر متفاوت است. هنگامی که آرد لواش برای سنگک استفاده می‌شود یعنی آردی که کمترین سبوس در آن باقی مانده بنابراین نمی‌توان از چنین آردی نان مناسب سنگک انتظار داشت.

این عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات کشاورزی تاکید کرد: تقاضا من محقق از مردم این است که به دنبال نان‌های سفید نباشند. متأسفانه مردم در طول گذر زمان عادت به استفاده از نان‌های سفید کرده‌اند در حالی که نان‌های سفید به لحاظ ارزش غذایی پایین‌تر از نان‌های تیره رنگ قرار دارند. بنابراین بخشی از کیفیت نان‌ها مربوط به نوع آردی است که استفاده می‌شود؛ به کیفیت گندم بر نمی‌گردد. یک استانداردی برای این مساله وجود دارد که وقتی رعایت نمی‌شود کیفیت نان دچار افت می‌شود.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 6
  • غیر قابل انتشار: 4
  • هوشنگ IR ۱۱:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    2 1
    همه چیز شما بی کیفیت مزخرفه ارزونی خودت
    • IQ ۱۱:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
      0 1
      گِلیه نکن گلیه نکن
    • IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
      0 4
      فعلا که باید بخوری. بعد مرگت این حرفو بزن.
    • بشار عبدالواحد IR ۱۷:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
      1 0
      هوشنگ مشنگ راست می گوید
  • IR ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    2 0
    از زمانی که احمدی نژاد یارانه نان را قطع کرد و شعار می داد که با این کار کیفیت نان افزایش می یابد از همان زمان کیفیت نان روز به روز کاهش یافت در حال حاضر نانوایی ها به مردم خمیر خشک شده می فروشند
  • IR ۱۱:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    0 0
    چون مردمم حقه باز شدن قدیم نانوا زودتر بلند میشد خمیر اماده میکرد الان لنگ ظهر میاد ارد و خمیر رو سنبل میکنه و جوش شیرینم میزنه تنگش زود عمل بیاد میکنه تو پاچه خلق الله
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    0 0
    مردم هیچ نقشی در کم شدن در صد سبوس آرد ندارند و صد در صد تقصیر مسئولان است بیخود نگویید مردم دنبال نان سفید هستند.
  • IR ۱۶:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    0 0
    وقتي نظارتي در كيفيت نيست مردم مجبور هستند نان لاستيكي را هم مي خورند بالاترين درصد غذا با نان است چرا كه قيمت مواد غذايي خيلي بالا است مسئولين در اين دنيا و آخرت بايد حساب پس بدهند
    • IR ۱۸:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
      0 0
      واقعا فکر میکنی یه دونشون آخرتو قبول داره؟
    • IR ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
      0 0
      شگردیه واسه گرون کردن نون.اول کیفیتشو میارن پایین بعد دو کیفیتیش میکنن نون با کیفیت بالاتر میارن به قیمت بالاتر بعد کم‌کم نون قبلی حذف میشه و فقط نون گرون شده فروخته میشه.سیاستهایی که ۴۵ ساله نان استاپ داره اجرا میشه
  • زرین IR ۱۷:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    0 1
    بهترین راه حل برای نان آزاد کردن قیمت نان با توجه به کیفیت نان است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس