سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
"گویا باورتان نشده"؛ پای خیانت در میان است!
محمد نعیمیپور، از نمایندگان مستعفی مجلس ششم و فردی که گفته بود روحانی حتی اگر نخواهد هم از او حمایت می کنیم؛ به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا پیرامون انتخابات امسال گفته است: حاکمیت از سال ۱۳۹۸ به بعد به این جمعبندی قطعی رسید که انتخابات خوب است و هرچه پرشور و پرجمعیتتر باشد بهتر است. اما مشروط بر اینکه از نتیجه آن مطمئن باشیم. چون این اطمینان را میخواست بنابراین برای آنها درصد مشارکت اصل نبود. این بود که در درجه اول بتواند از آرایش سیاسی مجلس یا وضعیت ریاست جمهوری اطمینان پیدا کند. این هم یک موضوع خیلی مهمی بود که قطعا باید همه طرفها این موضوع را لحاظ میکردند. اگر لحاظ نکردند و روش دیگری را انتخاب کردند، نتیجهاش را دیدند که موفقیتآمیز نبوده است.
او در ادامه و در پاسخ به این سوال که "شما میگویید آنها به دنبال انتخاباتی هستند که نتیجه آن از قبل مشخص شده باشد و یکدستی را از قبل تضمین کند. آیا این مسئله باعث ایجاد افزایش شکاف و اختلافها بین نیروهای خودشان نمیشود؟ " اظهار می دارد: شما هنوز گویا باورتان نشده که جمهوری اسلامی به حکومت اسلامی تبدیل شده است!؟ اگر باورتان شد که این سؤال اصلا معنا ندارد. حکومت اسلامی میگوید من یک برنامهای دارم، درست است که انتخابات و مردم برای من اهمیت دارد، اما نباید انتخابات باعث شود که اصول اساسی مورد نظر دستخوش تغییر و تشکیک شود این روش از سال ۹۸ اجرائی شده. حالا شماهر چقدر بگوئید بد است، زشت است، مردم این را میگویند ما چنین نظری داریم، اثر ندارد آب در هاون کوبیدن است. حکومت به این بایدها و نبایدها و نصایح و دلسوزی وقعی نمیگذارد. حکومت به این جمع بندی رسیده که حاکمیت دوگانه بر چیده شود و در درون نظام تنش وجود نداشته باشد. [1]
*اظهارات نعیمی پور را بایستی از دو وجه نگریست:
اول اینکه چپ های تحریمی از آنجا که پروژه "تحریم انتخابات" را در دستور کار دارند؛ پس به شغل ناشریف "آسمان و ریسمان کردن" روی آورده اند و هر حرف باطلی را می گویند برای اینکه پروژه خیانتبار خود را پیش ببرند و از مشارکت مردم در انتخابات بکاهند.
و دوم اینکه نعیمی پور حاضر نیست به مردم بگوید شرایط اصلاح طلبان در انتخابات سالهای 92 و 96 هم مثل امروز بود با این تفاوت که آنها در آن مقطع قصد خیانت علنی نداشتند و از همین رو به حمایت از "نامزد نزدیک" یعنی شیخ حسن روحانی رو آوردند. چرا نعیمی پور در آن مقاطع بصورت دو آتشه از انتخابات حمایت می کرد و حتی می گفت که روحانی حتی اگر نخواهم هم از او حمایت خواهیم کرد؛ اما امروز معتقد به اباطیلی مثل تعیین نتیجه، نامهم بودن مشارکت انتخاباتی برای حکومت و غیره شده است!؟
بیان این نکته در پاسخ به شبهه چپهای تحریمی نیز ضروری به نظر می رسد که مشارکت انتخاباتی اگر میل به افزایش داشته باشد؛ یک پدیده قابل منع نیست و هیچکس نمیتواند جلوی آنرا بگیرد.
***
صدای پهپادها، صدای "هژمونی ایران"
سردار امیرعلی حاجی، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران به تازگی طی سخنانی در مراسم رونمایی از مستند دستاوردهای پهپادی کشور گفته است: ایران در حالی وارد جنگی شد که ابرقدرت شرق و غرب، کشورهای اروپایی و کشورهای مرتجع عرب منطقه که قریب به ۳۰ کشور بودند در برابر انقلاب اسلامی ۱۹ ماهه قرار داشتند که ما حتی یک وجب از خاک خود را از دست ندادیم و به قدرت آنان غلبه، خواست خود را بر آنان تحمیل و از قدرت منطقهای نیز عبور کردیم.
به گزارش ایسنا، او در ادامه با اشاره به قدرت بی هماورد پهپادی ایران اسلامی تصریح می کند: امروز در قدرت پهپادی در دنیا حرف برای گفتن داریم و هم در حوزه تکنیکها و هم تاکتیکهای پهپادی صاحب سبک هستیم. امروز کشورهای دیگر از ما در زمینه قدرت پهپادی الگو میگیرند و ما مرجع آنان در این بخش هستیم. [2]
*صحبت های سردار حاجی زاده مبنی بر قدرت فرامنطقه ای بودن، صاحب سبک بودن در جهان و مرجع بودن؛ در یکی از بارزترین نتایج خود شاهدی است بر حقیقتی به نام "هژمونی ایران".
عده ای در ایران هستند که با بدخواهی و بددلی و در ادامه پروژه سیاه نمایی قصد دارند این حقیقت را انکار کنند اما خورشید پنهان شدنی نیست و نشانه های هژمونی ایران هر لحظه به گونه ای آشکار می شود.
امروز این ایران اسلامی است که در معادلات جهانی تأثیرگذاری مستقیم دارد، دشمن را صراحتا به خاک مذلت کشانده، از متحدان خود در اقصی نقاط جهان حمایت اقتصادی و نظامی و سیاسی دارد، از روسای جمهور ناکارآمد خود عبور می کند و توانسته بر مشکلات بزرگش فائق آید.
تمامی این نشانه ها دارای دلالت مستقیم با "ادبیات هژمون" و مفهوم "قدرت چتر" است و از همین رو یک تحلیلگر منصف و یک ذهن بی شائبه نمی تواند منکر هژمون بودن صاحب این نشانه ها باشد.
دقت شود که هژمون بودن هرگز به معنی بدون مشکل بودن نیست بلکه هژمونیک بودن در مفهوم داخلی خود به معنای توانایی غلبه بر مشکلات است. مقوله ای که در قبال ایران بارها به نظاره آن نشسته ایم و عبور کشور از گردنه های مشکلات مختلف دیده ایم. کما اینکه دورنماهای امیدوارانه بزرگ نیز مادام خود را به رخ می کشند.
در همین چارچوب البته بایستی متوجه تروریست های حقیقت "هژمونی ایران" نیز بود...
همان ها که با درک کامل خود از این قضیه و احساس زجر عظیمی که از این بابت دارند؛ کمر به تحریم انتخابات بسته اند تا یکی از اصلی ترین راه های حل مشکلات کشور بوسیله رأی خوب مردم را مسدود کنند، آنان که دائما از مشکلات کشور سیاه نمایی می کنند و آنها که اصرار دارند نسل جوان ایران اسلامی از حاکمیت و ارزشها دور است!
البته همانطور که اشاره کردیم؛ یک قدرت هژمونی می تواند از این مشکلات نیز عبور کند.
***
افزایش 60 درصدی پرداخت زکات نشانه چیست!؟
دبیر ستاد زکات شهرستان زرند در استان کرمان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۰ میلیارد ریال زکات در این شهرستان جمع آوری شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از افزایش ۶۰ درصدی برخوردار است.
سیدمحمود زمانی در مصاحبه با ایرنا تصریح کرد: زکات جمع آوری شده از سوی کشاورزان هر منطقه -طبق قانون- برای آبادانی همان منطقه هزینه می شود. [3]
*افزایش پرداخت وجوهات شرعیه مردم به نهادهای خیریه امین نظام، نشانه آشکاری از تعمیق تدیّن و باورهای مذهبی در جامعه ایرانی است.
چه اگر اینگونه نبود طبعا بایستی شاهد کاهش پرداخت وجوهات می بودیم اما اینطور نیست و خبرهای متعدد از عمده شهرهای کشور حاکی از افزایش پرداخت های شرعی، صدقات و مبالغ خیریه مردم است.
تأکید می شود که مردم عزیز ایران؛ این وجوهات را نه لزوما به نهادهای خصوصی بلکه به نهادهای امین نظام از قبیل کمیته امداد، ستاد زکات، بهزیستی و ... می پردازند که این مسئله اثباتگر اعتماد روز افزون مردم به نظام اسلام و البته نهادینه شدن مشروعیت نظام اسلامی بعنوان امین مردم است.
***
1_https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1391973
2_isna.ir/xdPFxd
3_https://irna.ir/xjNwS7