به گزارش مشرق، هنر مقاومت را بیشک باید ویترین تمامنمای مبارزات و مجاهدتهای آزادیخواهان جهان دانست.
جلوهای که بهخوبی تلاشها، ممارستها و جانفشانیهای ایثارگرانه مبارزان را به تصویر میکشند و جهان رسانهها را که همواره در تلاش برای بایکوت صدای آنها هستند، مبهوت گستره نفوذ خود بر افکار عمومی میکنند.
به گزارش جام جم، نمونه مشهود و در دسترس این تلاشهای هنرمندانه را میتوان در واکنش به عملیات «طوفان الاقصی» دید. هنرمندان مقاومت بهخوبی در قالبهای مختلف هنری توانستند عمق این پیروزی بزرگ را به جهانیان نشان دهند و در دل آن، افکار عمومی را در جریان مصیبتهایی که دهههاست یک جامعه به انزوا کشانده قرار دهند و علت این حماسه را شفافسازی کنند. در این مجال، گذری کوتاه به تازهترین رویدادهای هنرمندان درحمایت از حماسه حماس خواهیم داشت.
هنرمندان تجسمی پیشتازان مقاومت
یکی از مهمترین و فعالترین هنرمندانی که به صورت خودجوش و قانونی نانوشته، از بدو حادثه به حمایت از حماسه حماس پرداختند، هنرمندان هنرهای تجسمی بودند.
مسعود نجابتی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، حسنروحالامین، محمدصابر شیخ رضایی، میکائیلبراتی، مجتبی مجلسی و… ازجمله هنرمندانی هستند که در شرح آثارشان به صورت مبسوط رسانهها تولید محتوا کردهاند.
یکی از آخرین هنرمندانی که در توصیف حوادث این روزهای غزه، دست به قلم شد هادی حیدری، کارتونیست بود که با انتشار تصویری در اینستاگرام خود از کودکان غزه حمایت کرد و نوشت: کودککشی، بدون مرز!
در کنار این تلاشها دیوارنگاریهای مهم شهری نیز این روزها بر حادثه حماس متمرکز شدهاند.
میدان ولیعصر
میدان ولیعصر که مشهورترین دیوارنگاره تهران را در خود دارد، پس از طرح طوفانالاقصی با طراحی گرافیک صالح کوشکی، از طرح جدیدش با عنوان «درد فلسطین» و با شعار «شرف همپاست با دردِ فلسطین» را برای همدردی با مردم مظلوم فلسطین رونمایی کرد.
دیوارنگاره میدان فلسطین تهران نیز که در اولین روز عملیات طوفانالاقصی با عنوان «آغاز عملیات بزرگ آزادی» رونمایی شده بود در پی ادامه عملیات مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی، تغییر کرد و این بار بخشی از آیه ۲۲سوره سجده «إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِینَ مُنْتَقِمُونَ»؛ «مسلما ما از این مجرمان بیایمان انتقام خواهیم گرفت.» بهروز و رونمایی شد.
در این دیوارنگاره که طرحی از گنبد مسجد الاقصی دارد، جمله پرکاربرد این روزهای شبکههای اجتماعی یعنی طوفانالاقصی به دو زبان عربی و انگلیسی روی آن درج شده است.
از دیگر اقدامات تجسمی، طراحی پرچم نمادین «فتح قدس» بود. این پرچم با استفاده از تکنیک هنر خطاطی و تایپوگرافی و با بهرهگیری از مختصات قبه الصخره طراحی شده و حاوی عبارت آیه ۱۳سوره صف و عبارت «نصر منا... و فتح قریب»، توسط مجتبی حسنزاده طراحی شده است.
جدیدترین برنامه هنرمندان هنرهای تجسمی، برگزاری نمایشگاه عکاسی «با طوفان الاقصی تا روز آخر» آثار گروهی عکاسان رسانههای فعال در فلسطین اشغالی از عملیات طوفانالاقصی بود که امروز ۲۴ مهر در گالری شماره یک عکاسان ایران افتتاح میشود.
این نمایشگاه شامل ۴۲ عکس جدید از تصاویر عکاسان رسانههایی است که از آغاز عملیات طوفان الاقصی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی حضور داشتهاند.
نوای مقاومت در شعر و سرود
هنرمندان موسیقی نیز حضور فعالی از خود در این ایام به نمایش گذاشتند. آنها که جزو اولین گروهی بودند که در پیامی به مناسبت حماسه طوفان الاقصی، این عملیات را آغازگر نابودی رژیم صهیونیستی دانستند و از جهاد مردم فلسطین حمایت کردند در زمینه شعر، سرود و نماآهنگ فعالیت درخوری داشتند.
شاعران زیادی از جمله علیرضا قزوه شاعر، نویسنده و رئیس دفتر شعر، موسیقی و سرود صداوسیما، حسین خزایی، محمدمهدی سیار، ناصر دوستی، محمود ژولیده و محمود تاری به مناسبت حمله گروههای مقاومت فلسطین با عنوان «طوفان الاقصی» اشعاری سرودند.
نماآهنگ سرود طوفان الاقصی کاری از گروه سرود نسیم رحمت تهران، سرود و نماآهنگ «طوفان الاقصی» کاری از موسسه سینمایی سراج فیلم به کارگردانی موسی حاجینژاد، آهنگسازی و تنظیم ایمان محسنیفر و اجرای کرال گروه سرود قاصدک،سرود در راه قدس کاری از گروه سرود عادیات از جمله تلاشهای هنرمندان موسیقی در این بخشها بود.
از دیگر نماآهنگهای این ایام «نابود باد اسرائیل» با اجرای گروه بین المللی تواشیح «الغدیر» بود که به همت مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی منتشر شد.
همچنین این روزها قطعه طوفان الاقصی به خوانندگی فریدون بیگدلی، شعر علیرضا قزوه و آهنگسازی فرهاد برنجان از سوی مرکز شعر، موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما منتشر شده است.
برگزاری یادواره شهدای خبرنگار فلسطینی
برگزاری یادواره شهدای خبرنگار فلسطینی
مراسم «منادیان الاقصی» یادواره شهدای خبرنگار فلسطینی در نبرد اخیر غزه، روز شنبه ۲۲مهر در محل خبرگزاری قدس برگزار شد.
سید مجتبی ابطحی، دبیرکل کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی، خالد قدومی نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) و شماری از نمایندگان جنبش مقاومت فلسطین و سفرای کشورهای اسلامی در این مراسم حضور داشتند.
کمیک موشن «چمدانت را ببند»
کمیک موشن «چمدانت را ببند»
پس از فراکنی و دروغپردازی نتانیاهو در خصوص قتلعام کودکان که بعدا از سوی یکی از رسانههای معتبر جهانی نقل و سپس تکذیب شد، کمیک موشن «چمدانت را ببند» به تهیهکنندگی مریم جعفری و کارگردانی حامد حسینیفر، با موضوع زنده سوزاندن نوجوان فلسطینی به نام محمدحسین ابوخضیر منتشر شد تا نشان دهد برعکس تصورات خیالی، این اسرائیلیها هستند که در سوزاندن و قتل عام کودکان و نوجوانان فلسطینی، گذشته سیاه و تار دارند.
این کمیک موشن زوال اندیشه صهیونیسم را به تصویر کشیده و به نظام طبقاتی و تبعیضآمیز این رژیم نهفقط در قبال سایر ملیتها نظیر فلسطین که حتی نسبت به مردم این سرزمین میپردازد و به اسرائیلیهای ساکن این سرزمین که صرفاً ابزاری در دست آپارتاید اسرائیل هستند اشاره دارد، ۲۰ مهرماه در شبکههای مجازی منتشر شد.
اشک پروانهها برای کودکان غزه
همزمانی عملیات طوفان الاقصی و حمله بیرحمانه اسرائیل به غزه وکشتار کودکان ونوجوانان با سی وپنجمین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، بهانهای شد تا هنرمندان سینمای کشور نیز همگام با سایر هنرمندان به ابراز همدردی با کودکان مظلوم غزه بپردازند. در پی اقدام اخیر رژیم صهیونیستی در بمباران مناطقی از غزه که منجر به کشته شدن جمع زیادی از کودکان ساکن مناطق مختلف غزه شد، داوران و خبرنگاران کودک و نوجوان جشنواره در کنار خانوادهها و شرکت کنندگان در این رویداد، یاد این کودکان را گرامی داشته و با این اندوه همراه میشوند.
همچنین در روز پایانی نمایش آثار جشنواره، حاضران در این رویداد همراه مدیران و دستاندرکاران جشنواره، قبل از شروع هر نوبت نمایش به ابراز همدردی با کودکان و نوجوانان ستمدیده غزه پرداخته و این اقدام وحشیانه رژیم کودککش صهیونیستی را محکوم میکنند.
در کنار این هدیه فیلمسازان حوزه کودک و نوجوان، «خانه مستند» نیز به بهانه عملیات طوفان الاقصی در سرزمینهای اشغالی فلسطین و به منظور آگاهی بیشتر مخاطبان از چرایی اتفاقات اخیر، این مجموعه مستندهای «سهی»، «پوریم»، «رویای بازگشت» و «در جستوجوی وطن شرقی» را اکران رایگان کرد.