به گزارش مشرق، بیانات دیروز رهبر انقلاب در جمع هزاران نفر از مردم استانهای کرمان و خوزستان حاوی نکات ارزنده و تعیین کنندهای بود که با توجه به قرار گرفتن در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و همچنین انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری مروری تحلیلی بر اهم این نکات برای متولیان و مسئولان برگزاری انتخابات، نامزدها و جریانهای سیاسی و همچنین آحاد ملت ایران می تواند راهگشا و موثر باشد:
۱. انتخابات ضامن جمهوریت و اسلامیت نظام
بی شک این عبارت از مقام معظم رهبری که فرمودند جمهوریت و اسلامیت نظام هر دو به انتخابات وابسته است از جمله عبارات تاریخی ایشان در باب انتخابات محسوب میشود. خطی که بیانگر دیدگاه اصیل جمهوری اسلامی درباره آرای مردم و مشارکت سیاسی ایشان در تشکیل ساخت و بافت نظام است. ایشان در نسبت انتخابات و جمهوریت بیان کردند که تحقق جمهوریت و مردم سالاری و حاکمیت مردم در اداره کشور هیچ راهی جز برگزاری انتخابات ندارد و در توضیح نسبت اسلامیت نظام با انتخابات فرمودند با انتخابات است که ولی فقیه از طریق منتخبان ملت در مجلس خبرگان تعیین میشود. این نگاه مشخص کننده جایگاه اساسی مردم در موضوع اسلامیت نظام و مقوم بودن برای آن است. ضمن اینکه نمایندگان مجلس هم باید طبق مقررات و معارف اسلامی قوانین را مصوب کنند. همچنین توجه دقیقی که ایشان نسبت به نادیده گرفتن انتخابات بیان کردند که به یکی از دو مسیر دیکتاتوری و یا هرج و مرج و ناامنی و اغتشاش میانجامد، تجربهای است که با نگاهی مختصر به کشورهای اطراف یا برخی تلاشها در داخل کشور طی سالهای گذشته از سوی افرادی که خیابان را به جای صندوق رای برای کسب قدرت انتخاب کردند، برای همگان ترسیم و تصدیق میشود.
۲. معجزه آفرینی مشارکت قوی
یکی دیگر از فرازهای سخنان دیروز رهبر انقلاب به مشارکت قوی و پرشور در انتخابات باز میگشت. ایشان ضمن معجزه خواندن مشارکت قوی گفتند برگزاری انتخابات پرشکوه و با حضور پرشور مردم موجب وحدت ملی می شود وحدت ملی و حضور پرقدرت مردم در صحنه قدرت ملی می آورد و قدرت ملی موجب امنیت میشود که امنیت نیز زمینه ساز پیشرفت علمی، شکوفایی اقتصادی و حل مشکلات گوناگون اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خواهد بود.
آنچه در این بخش از بیانات رهبر معظم انقلاب قابل مشاهده است اعتقاد راسخ ایشان به مقوله مشارکت حداکثری و قوی و پرشور مردم به مثابه تنها راه حل کلیدی مشکلات و مسائل کشور است. در واقع در جمهوری اسلامی و مردم سالاری دینی مبتنی بر آن، راه حل دیگری جز به میدان آمدن عامه مردم وجود ندارد. نظام اسلامی متعلق به مردم است و حل مسائل ایشان نیز در گرو مشارکت و نقش آفرینی مردم در صحنه است. امری که ضامن امنیت کشور و به همین ترتیب موجبات قدرت ملی و وحدت ملی میشود.
۳. رقابت واقعی سیاسی برای تحول آفرینی
بخش دیگری از بیانات رهبر معظم انقلاب در سخنان دیروز ایشان از یک سو خطاب به متولیان برگزاری انتخابات بود از سوی دیگر جریانهای سیاسی و نامزدهای انتخابات را شامل میشد.
ایشان در بخشی از بیانات خود فرمودند :میدان باید برای حضور جناحهای سیاسی و گرایشهای گوناگون سیاسی، اقتصادی، فرهنگی در مسابقه بزرگ انتخابات باز باشد تا همه دیدگاهها و نگاهها در این میدان فعال باشند.
طبعاً این بخش از بیانات ایشان در درجه اول متولیان برگزاری انتخابات را در بر می گیرد. مجموعهای شامل هیئتهای اجرایی، هیئت های نظارت و در نهایت شورای محترم نگهبان که ضمن رعایت قوانین و مقررات مربوطه این دغدغه و مسئله را سرلوحه تصمیمات و اقدامات خود قرار دهند. همچنین جریانات و گروههای سیاسی لازم است با این اتمام حجت و تعیین تکلیف شفاف، موضع خود را روشن کرده و برای رقابت جدی و تعیین کننده پا به میدان بگذارند و برخلاف آنچه طی ماههای اخیر از برخی چهرههای سیاسی شنیده میشد، مواضع تردید آمیز خود را کنار گذاشته و برای شرکت در این رقابت آماده شوند.
این گلایه که برخی از تحول سخن میگویند اما انتخابات را که مقدمه تحول است مورد بیمهری قرار میدهند، در کلام ایشان، به اعتقاد نگارنده، به چنین رویکردی در برخی جریانات و چهرهها سیاسی باز میگردد که شاید تمایل به عدم شکست در انتخابات را پشت تردیدهایی چون فراهم نبودن میدان رقابت مخفی میکنند.
از منظر رهبر معظم انقلاب رقابت انتخاباتی چه به لحاظ رقابت نامزدهای جوان با افراد با سابقه چه رقابت گرایشهای مختلف سیاسی و فرهنگی، در هر صورت موجب تشکیل مجلس خوب و قوی خواهد شد. این یعنی حضور حداکثری مردم موجب برکاتی است که از هر عنصر دیگری مهم تر می نماید و امید آفرینی که چنین رقابتی در میان آحاد مردم فراهم میکند هم کشور را به لحاظ وحدت و امنیت ملی تضمین میکند و هم فرصت بهتری برای خدمت از سوی منتخبان فراهم خواهد آورد. در حالی که در نقطه مقابل، عدم اقبال و دلسرد شدن مردم نسبت به انتخابات، به معنای فاصله گرفتن از مسیر حل مشکلات است که این مهم، خود از دل انتخابات حاصل میشود.
آنچه مهم است در ادامه مسیر تا انتخابات اسفندماه، نقش آفرینی مسئولین امر، موثران و جریانات سیاسی و اجتماعی برای دعوت مردم به صندوق رای و شکل گیری رقابتی سالم و مشارکتی قوی در انتخابات است که به امید خدا موجبات ناامیدی دشمن و امیدواری برای حل مسائل کشور خواهد بود.