ادعای جدید آمریکا درباره بالن چینی سرنگون‌شده با جنگنده اف-۲۲

یک رسانه آمریکایی مدعی شد که پیش از انتشار خبر ورود بالن تجسسی چین به حریم هوایی این کشور، مقامات اطلاعاتی آمریکا مبداء یک شرکت اینترنتی متصل به این بالن را از داخل آمریکا ردگیری کردند!

به گزارش مشرق، شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی‌نیوز مدعی شده است که پیش از آنکه خبر ورود بالن تجسسی چین به حریم هوایی آمریکا در این کشور پخش شود، مقامات اطلاعاتی واشنگتن به طور مخفیانه در حال جمع‌آوری اطلاعات درباره این بالن بودند که از جمله این اطلاعات می‌توان به ردیابی ارائه‌دهنده اینترنتی خدمات از مبدا آمریکا اشاره کرد.

پس از ورود این بالن که چین آن را تحقیقاتی و علت ورودش به حریم هوایی آمریکا را تغییر در مسیر وزش باد عنوان کرده بود، نیروی هوایی آمریکا در ماه فوریه با اعزام یک فروند جنگنده اف-۲۲ اقدام به سرنگونی این بالون در کارولینای جنوبی کرد.

ان‌بی‌سی مدعی است که در آن برهه، مقامات اطلاعاتی آمریکا ردر حال ردیابی بالن بوده و دریافته بودند که این شیء مرموز از یک ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی مستقر در آمریکا استفاده کرده است.

این شبکه به نقل از مقامات اطلاعاتی که نخواستند نامشان فاش شود، مدعی شده است که دولت جو بایدن، برای زیر نظر گرفتن این بالن، به‌دنبال حکم قضایی بودند. هرچند مشخص نیست که آیا این حکم صادر شده است یا خیر، اما این منابع به ان‌بی‌سی گفته‌اند که اطلاعات در جریان حرکت بالن جمع‌آوری شده است که از جمله این اطلاعات می‌توان به پیام‌های مخابره شده از مبداء چین و بالعکس اشاره کرد که از طریق یک شرکت اینترنتی داخل آمریکا انجام شده است!

گفته می‌شود این بالن فناوری‌های آمریکایی را در خود جای داده بود تا با استفاده از آنها، به جمع‌آوری تصاویر و اطلاعات بپردازد. در آن برهه، پکن تاکید کرد که این بالون صرفا تحقیقاتی و به منظور اهداف و مقاصد هواشناسی مورد استفاده قرار گرفته است. لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن در بیانیه‌ای برای ان‌بی‌سی درباره شرکت اینترنتی که چین از آن استفاده کرده بود، تایید کرد که آن شیء یک بالن تحقیقاتی بوده است. این بالن تحقیقاتی با عبور از آلاسکا و کانادا به ساحل کارولنیای جنوبی حرکت کرده و در همین منطقه سرنگون شد.

بعدها یک عضو ۲۱ ساله گارد ملی نیروی هوایی آمریکا، اسنادی را از پنتاگون به بیرون درز داد که نشان می‌داد یک بالن در ارتفاع بالا با قابلیت‌های جاسوسی، احتمالا از فناوری «سار/رادار دهانه ترکیبی» و داده‌های الکترومغناطیسی برای تصویربرداری با کیفیت بسیار زیاد بهره برده است. پنتاگون مدعی شده است که بالون‌های جاسوسی چین چندین بار در سال‌های احیر وارد حریم هوایی آمریکا شده‌اند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس